2023-02-26
終於又過返週末出街周圍都係人嘅日子,難得去荃灣其實本身係想食同一條街另一間排長龍嘅餐廳,點知條隊真係長得太恐怖,果斷放棄。見到呢間burger都有唔少人排,同伴都話有人介紹過好食,所以就決定排隊,當時前面有5組人左右啦,都ok的。企定定上網search下,先發現原來今個月尾就結業了(´Д` )估唔到第一次食就係最後一次,所以決定叫多啲野試下!•牛肉芝士漢堡 Lunch Set•香芒手打蝦堡•小食拼盤(奇脆蝦多士x4+吉列廣島蠔x3+香脆魷魚圈x4)Burger唔錯,但驚艷嘅係小食拼盤!Openrice竟然冇人講🫠雖然太遲但都等我講吓!佢個蝦多士雖然其貌不揚但超級好食!!!夾心蝦膠大大舊超彈牙又重蝦味,我覺得仲好食過蝦堡🙈重點係bite size食得好輕鬆又冇負擔,我可以食多一份🤣之後廣島蠔炸得超好味,酥脆之餘完全冇腥味,大推!!魷魚圈相比之下冇乜特別,但都係炸得好好食,唔乾,沙律醬有加分!另外仲有杯凍檸茶都好好飲😋希望將來有機會再食到,見到似乎有好多熟客專登黎道別,真係實力嘅證明。
•牛肉芝士漢堡 Lunch Set
•香芒手打蝦堡