1K
2024-07-26 94 瀏覽
星期六真係超級熱,天氣又唔穩定,間歇性出太陽雨,下午三點幾諗住快手食個聰嫂,點知勁長龍,大概排咗20分鐘就入得🤡一如既往叫番個即叫即做既杏仁茶蛋白,入口滑身,杏仁茶燉蛋白做法特別,先將蛋白蒸燉,令其口感如豆腐般滑溜!!!!也不過甜 。比幾天前吃到的好十條街 。超級超級好食我排隊嘅時候候一直諗住。另外仲叫左楊枝甘露豆腐花同鮮雜果椰汁仙草凍,軟滑的仙草凍同濃郁的椰汁交織在一起,層次分明 。最後是芒果椰果冰,冰涼剔透的刨冰,承托香甜多汁的芒果果肉,清甜又消暑在這世代,人客的多與少,真的很反映食物質素、地點、價錢同人氣,聰C的選擇多,Menu簡單易明多圖,位置方面,價錢相宜,本身已有一定人氣,質素穩定,就這幾點幾乎已確定了他在港島甜品店的排名

2024-07-25
20 分鐘 (堂食)
  • 杏仁茶蛋白
聰 C喺2023年重新開幕,即係以前既聰嫂,裡面仲有幅聰嫂既字畫Tim😜 環境光猛,行簡約既淺色既木系風格🪵,係啲位稍為迫左少少,不過唔影響本地人同遊客絡繹不絕咁黎幫襯,證明佢地真係好食😋 結果都一樣,不論係中式定西式甜品都一樣用心出色😌 唔會好甜,有層次同埋口感豐富,排耐啲都值得~(5 😍 係滿分,🤩係半分)榴槤水晶珠 👑 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)暫時小編覺得呢個最正🤤 唔怪得之係皇牌👑 榴槤fans唔可以錯過,真係真材實料,上面有幾多新鮮手拆榴槤肉,質感軟腍綿密~ 下面係mix左一絲絲榴槤肉既榴槤雪糕🍦,軟滑creamy,整體榴槤味超級濃郁,味道醇厚,齒頰留香😍 配埋爽脆既水晶珠做點綴,層次豐富又好食😋榴槤黑糯米⚫️🍚 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)試得一個榴槤甜品緊係唔夠喉,所以就多個配黑糯米既試下😜 上面依然有手拆榴槤肉,一樣軟腍綿密,下面係有果肉既榴槤雪糕🍦,幼滑creamy,有爽脆既水晶珠,配埋煙韌香口既黑糯米⚫️🍚食又幾得意,不過會令到個榴槤味有啲分薄左布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫 🍮🍦🥐🧇 - $42 (好味指數:😍😍😍😍🤩)平時食完晚飯已經飽,所以見到窩夫🧇

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
榴槤水晶珠

榴槤水晶珠 👑 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
榴槤黑糯米

榴槤黑糯米⚫️🍚 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫

平時食完晚飯已經飽,所以見到窩夫🧇呢啲咁飽肚既甜品就好易卻步,但呢個size就啱啱好~ 牛角窩夫🥐🧇係韓國🇰🇷黎既小食,主要係將蘸上砂糖既牛角包麵糰🥐壓烘成窩夫🧇,顏色金黃,有香濃既牛油🧈香味,出面酥脆可口,裡面濕潤鬆軟,配埋幼滑creamy有奶香🥛既布蕾醬🍮、甘甜香脆既lotus餅碎🫓同埋軟滑清香又凍冰冰既雲呢拿雪糕🍦,一冷一熱幾好食😋 如果個焦糖可以再明顯啲好似脆片咁就更加好
芒芒麗莎

芒芒麗莎 👑🥭 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
除左榴槤之外,食甜品又點可以少左芒果🥭呢,所以叫左呢個皇牌👑芒芒麗莎🥭試下~ 佢係以芒果汁🥭同椰奶🥥🥛做底,味道芳香,酸酸甜甜,再加埋軟腍誘人既芒果肉🥭、清新軟滑既芒果雪糕🥭🍦、清甜Q彈既椰果凍🥥⬜️、透明軟糯西米⚪️同埋煙韌軟糯既小丸子🍡,口感超豐富,清爽冰涼👍🏻
鮮什果水晶珠

鮮什果水晶珠 🥭🍓🍉🍈🍌 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
跟住就試左色彩繽紛既鮮什果水晶珠🥭🍓🍉🍈🍌⚪️,水果粒有香甜誘人芒果🥭、清新酸甜既士多啤梨🍓、爽口清甜既西瓜🍉、芳香香甜既蜜瓜🍈同埋清新甘甜既香蕉🍌,再配埋香甜既芒果汁🥭做底,更加突顯唔同水果既甜味,配埋爽脆既水晶珠口感豐富啲,一次過滿足晒唔同願望😌
川貝圓肉燉雪梨

川貝圓肉燉雪梨 ⚪️🟤🍐 - $45 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
用左冰糖再加川貝⚪️、圓肉🟤去燉雪梨🍐,係個養生既中式甜品,可以清熱潤肺,味道清甜,啲雪梨肉🍐燉到好軟腍,圓肉🟤煙韌,川貝⚪️有咬口,飲完唔會糖分爆表之餘幾舒服😌

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
榴槤黑糯米
布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫
鮮什果水晶珠
川貝圓肉燉雪梨
2024-07-23 142 瀏覽
行完書展係時候揾甜品店醫肚,正餐時間夜晚6點幾竟然差唔多滿座,甫一入舖頭就被當紅影視紅星劉德華先生題字深深吸引。我地點左四個甜品,芒果豆腐花色香味俱全嘅甜品,係令人每次見到都傾心,好味食到上癮,豆花軟滑,芒果清甜和充滿豆香,清凉透心,炎夏消暑佳品!麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫甜品外層的窩夫是麻糬,煙煙韌韌,裏面包著口感像雪糕的冰凍紅豆,中間有濃厚軟心,宇治抹茶雪糕夠晒濃郁!鮮什果椰汁仙草仙草上面鋪滿晒新鮮生果,變成座生果山,全部都係消暑解渴之選。由於仙草本身冇乜味道,所以配上鮮甜嘅生果就啱啱好,生果控必點!椰汁芋頭芋圓紫米露香芋椰汁紫米露由香芋、椰汁及紫米打造而成,既有芋香,亦有椰汁的香滑及紫米的口感,每口香甜軟滑,令人回味無窮!
我地點左四個甜品
麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫
鮮什果椰汁仙草
椰汁芋頭芋圓紫米露
2024-07-23 133 瀏覽
剛開張的時候光顧過,當時本地人知道重新開張,都慕名而來,今次再去,已經變成全部遊客。幸好質素依舊,每款都很美味。⭐️杏仁茶燉蛋白 這道甜品融合了濃郁的杏仁香氣與滑嫩的蛋白,堪稱是一絕。⭐️椰汁燉雙皮奶 這道經典粵式甜品,濃郁的椰香與嫩滑的奶香讓人回味無窮。⭐️榴槤水晶珠 將榴槤冰配上水晶般的珠子,口感極其細緻而富有層次。⭐️椰汁芋頭西米露 鮮甜的芋頭與軟糯的西米露,在椰汁的濕潤中交織出一種獨特的滋味。⭐️芝麻合桃露 濃郁的芝麻香氣與核桃的鮮香,濃稠而美味。⭐️豆漿白果腐竹薏米 這道特色小吃,將白果、腐竹和薏米融合在清爽的豆漿中,給人以清新爽口的感受。

幸好質素依舊,每款都很美味。

⭐️杏仁茶燉蛋白

這道甜品融合了濃郁的杏仁香氣與滑嫩的蛋白,堪稱是一絕。

⭐️椰汁燉雙皮奶
這道經典粵式甜品,濃郁的椰香與嫩滑的奶香讓人回味無窮。

⭐️榴槤水晶珠

將榴槤冰配上水晶般的珠子,口感極其細緻而富有層次。

⭐️椰汁芋頭西米露

⭐️芝麻合桃露

濃郁的芝麻香氣與核桃的鮮香,濃稠而美味。

⭐️豆漿白果腐竹薏米

2024-07-22 107 瀏覽
今年舉辦嘅第34屆香港書展一連幾日係灣仔會展舉行,今次仲可以一票就參觀曬3個展覽。等扮文青🤓嘅我除咗去書展打下書釘之外,仲可以睇運動消閑博覽,見到好多好大隻🦵🏻🏋🏻‍♀️💪🏻為備戰巴黎奧運嘅香港健兒。最重要係有提供超過1200款環球零食🍭🍬🍫嘅零食世界啱曬作為foodie嘅我去睇睇。行到身水身汗又熱又攰💦💦💦,腦🧠裏面即刻諗起好多冰凍🧊🧊🧊嘅甜品要補充返血糖同energy,一search就見到附近有間甜品店係由劉華手字提名嘅,甘架勢,一於去試一試,估唔到六點半左右去到都大排長龍🐉🐉🐉。最鍾意排隊嘅香港人一定冇有怕,為咗食好西就會乖乖哋排隊🧑‍🤝‍🧑👭👬👫👫。📌麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫係真係估唔到咁夾🫡難怪見到每檯都有,牛角包既油香同茶味雪糕出奇地夾😱最緊要麻糬釀係牛角包裡面令口感更多個層次。外面軟雪糕,中間牛角酥皮,裡面軟糯麻薯,perfect match 🤗 📌楊枝甘露同📌芒果椰果冰都係愛芒果人士必點, 椰果脆又Q彈,多纖維夠曬飽肚。特別暑假大熱天有冰凍解暑一流,即刻透心涼,心心眼😍📌鮮雜果椰汁仙草凍就係平凡野裡面樣樣都做到細緻,椰汁唔會過甜又唔漏, 雜果又多種類又足料,仙草凍唔苦,小

📌麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫

📌楊枝甘露同📌芒果椰果冰

📌鮮雜果椰汁仙草凍
就係平凡野裡面樣樣都做到細緻,椰汁唔會過甜又唔漏, 雜果又多種類又足料,仙草凍唔苦,小朋友都會鍾意。自古以泥,仙草係民間嘅偏方都被用作解熱症,具有清熱、解渴、降血壓等功效,食完呢個夏日聖品,曬完全日,中暑🌞🌞🌞都即係消除👋🏻👋🏻

果然識食一定會試下,下次排長龍都會照排都覺得心甘命底🤗🤗🤗

📍聰。C Dessert (灣仔)
灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖

#甜品
#消暑
#透心涼

2024-07-22 624 瀏覽
強勢回歸!!!係鋪頭都會搵到聰哥 聰嫂嘅蹤影不過而家就無以前咁多分店🥺會得灣仔一間 要食就需要大家俾啲耐性等 因為都真係keep住大排長龍唔輸蝕嘅我 臨走前仲外賣左兩碗俾屋企人食😆❣️榴槤水晶珠 $48而家呢個天氣榴槤當做 仲唔叫返碗食咩😚👀一入鋪頭就已經聞到陣陣榴槤香味榴槤蓉配榴槤雪糕簡直正到痴線😍係榴槤迷大愛甜度適中💕濃郁嘅榴槤不斷散發 食得出係新鮮榴槤果肉仲要俾得勁多水晶珠 咬落好有口感❣️芒芒麗莎 $48有啲似芒果西米露 但加配左小丸子同芒果雪糕沙冰芒果雪糕沙冰好有芒果味🥭加上又冰涼又夠凍🧊係而家呢個熱到死嘅天氣食💦食完人都爽曬小丸子咬落好煙韌 有口感❣️楊枝金露 $45每次食甜品楊枝金露成為我必點之一🙈西米唔會偏淋同偏軟身 而芒果又唔會帶酸❣️椰汁芋頭西米露 $34食甜品同食湯水都唔可以睇少熱湯水😎😎😌有時好多正野都只可以叫熱呢個椰汁芋頭西米露多料到好似驚你唔夠食咁芋頭多到呢💜確保你每啖都一定會食到芋頭芋頭質地細膩綿密 而椰汁又夠曬椰香味🥥
強勢回歸!!!

椰汁芋頭西米露
楊枝金露
椰汁芋頭西米露
2024-07-22 101 瀏覽
我今日約同好友去位於灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖的聰。C Desert 食甜品,門囗已經大排長龍了,好在好友 book 左位,都要等客人起身,才可以安排入座。我和好友點左個 鮮雜果(芒果、西瓜、香蕉、哈蜜瓜、蜜瓜、士多啤梨)椰汁仙草凍$48,龍眼豆腐花 $48,榴槤黑糯米 $48,及麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫 $48。鮮雜果椰汁仙草凍賣相繽紛吸引,新鮮生果配椰汁仙草凍最為消署👍;榴槤黑糯米(凍)的榴槤肉香味濃;龍眼豆腐花非常好味清涼;麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫 好味又好食。

• 榴槤黑糯米
  • 龍眼豆腐花
💖太開心 終於有朋友陪我食聰嫂 自從寶琳店結業之後 我都再冇食過 🤩佢地重新回歸 都仲保持到水準😋 仲有更多款式 夜晚成日都大排長龍 好在今次約飯前甜品 唔洗排長龍終於食到🥳🌟龍眼椰果冰 皇牌果然係犀利👍🏻 點解龍眼嘅清甜味可以做到咁濃郁🥰 仲要食咗其他款再食 獨特嘅濃郁香味依然屹立不倒😍 好正🙌🏻🌟芒果奶昔雙皮奶 🤩口感非常豐富 清甜嘅芒果味 中層芒果奶昔似沙冰 絕冇假糖味 下層雙皮奶滑捋捋Match埋一齊食 好有趣 又滑又奶又清甜🤤🌟榴槤水晶珠 必食item 一上枱榴槤味已經充滿成個空間 面層係新鮮榴槤果肉 然後係濃郁細滑嘅雪糕 啖啖都食到榴槤香🤭 大滿足😚🌟布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫最近非常興嘅牛角窩夫 都係我最愛❤️ 切落去窩夫到 香脆嘅嚓嚓聲 好療愈💚 外脆內軟 再Match埋布蕾醬&雪糕 冷熱交織 甜度剛好 好好味🤤 說服自己一啲都唔邪惡🤪

🌟龍眼椰果冰

🌟芒果奶昔雙皮奶

🌟榴槤水晶珠

🌟布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫
2024-07-21 116 瀏覽
炎炎夏日,好耐都無食過甜品.如果要食一定要冰先夠涼快。聰。C Dessert位於灣仔都幾方便,估不到不是入夜時分都滿滿人流,果然真的甜品可以無間斷地食。甜品的種類都唔太少,好多都各有特色.有冷有熱,仲會有牛角窩夫的選擇,真的相當吸引、店內更會有冷熱甜品的推介,其中最為人熟悉一定是龍眼椰果冰、榴槤水晶珠、蛋白杏仁茶或合桃露等等,相當多元化。當中我至愛必定是榴槤水晶珠,底層滿滿榴槤冰透心涼夏日必食,中間會有榴槤蓉滿有濃郁又甜香,最後頂層更有水晶珠的配搭一流,相當大推。另外更單點了Cream Brulee with Ice-cream Waffle,即叫即製的關係,外層好香脆,滿滿焦糖漿香甜還有脆脆,富有口感頂層更有雪糕冷熱共融,滋味極了。

2024-07-12
其他
2024-07-20 109 瀏覽
麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫椰汁芒果黑糯米芒果奶昔雙皮奶杏仁茶燉蛋白綠茶杏仁豆腐花甜甜蜜蜜找聰嫂在灣仔電車路搵到一間人氣極盛嘅私房甜品屋~C Dessert 聰嫂甜品🍧我哋3點零鐘去到,已經排哂大隊,不過都好快就入到去。👍👍🧇麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫整盤甜品極吸睛👀👀,又熱辣辣,因為即叫即做絕無存貨!麻糬煙韌、紅豆香甜、窩夫🧇酥脆!雪糕滑溜+香濃抹茶味🍵!正👍!🧇布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫法式布蕾醬柔軟滑嫩,入口即融。炙燒焦糖甜度適中。兩隻食材cross over,天作之合!加上透心涼嘅雪糕和香脆窩夫🧇!很好味😋!🥭椰汁芒果黑糯米(凍)椰汁香濃、芒果🥭香甜、黑糯米軟糯煙韌,甜度適中。🥚杏仁茶燉蛋白(熱)白、滑、嫩。杏仁香甜,蛋白含豐富蛋白質,滋潤美肌!🥭芒果奶昔雙皮奶(凍)芒果🥭夠多,奶昔味香濃,雙皮奶滑溜有乳香,很fresh的感覺!🍵綠茶杏仁豆腐花(凍)青葱的蒟蒻青甜可口、軟綿綿的西米加埋杏仁豆腐花,透心涼!甜品屋的年青侍應都以禮待客、態度友善兼有問必答,值得一讚👍👍👍!#聰。C Dessert#香港灣仔莊士敦道34-45號利文樓1D地舖#Tel 2493 3349

麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫

布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫

椰汁芒果黑糯米

芒果奶昔雙皮奶

杏仁茶燉蛋白

綠茶杏仁豆腐花

甜甜蜜蜜找聰嫂
在灣仔電車路搵到一間人氣極盛嘅私房甜品屋~
C Dessert 聰嫂甜品🍧
我哋3點零鐘去到,已經排哂大隊,不過都好快就入到去。👍👍

🧇麻糬紅豆抹茶雪糕窩夫

🧇布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫

🥭椰汁芒果黑糯米(凍)
椰汁香濃、芒果🥭香甜、黑糯米軟糯煙韌,甜度適中。

🥚杏仁茶燉蛋白(熱)
白、滑、嫩。杏仁香甜,蛋白含豐富蛋白質,滋潤美肌!

🥭芒果奶昔雙皮奶(凍)

🍵綠茶杏仁豆腐花(凍)
青葱的蒟蒻青甜可口、軟綿綿的西米加埋杏仁豆腐花,透心涼!

#聰。C Dessert
#香港灣仔莊士敦道34-45號利文樓1D地舖
#Tel 2493 3349

• 芒果奶昔雙皮奶
  • 布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫
2024-07-18 100 瀏覽
灣仔莊士敦道及譚臣道交界角落有一家還未開店就排長龍的甜品店 — 聰•C Dessert. 不過大部分幫襯都是大陸遊客,但一點開始就即滿座🤯.🍧 龍眼椰果冰非常新鮮龍眼,綿綿的椰汁冰非常好吃,為夏天消暑.🍧 楊枝甘露非常清甜,沒有帶酸,亦非常足料,必點之選.建議大家真的想幫襯要提早排隊🤯 否則會排到去隔籬舖頭門前都未入到店內,還有機會你一個人用膳會出現搭枱情況,不過可以同職員溝通⭐️十分推薦⭐️💰沒有收加一服務費
🍧 龍眼椰果冰
非常新鮮龍眼,綿綿的椰汁冰非常好吃,為夏天消暑
🍧 楊枝甘露
非常清甜,沒有帶酸,亦非常足料,必點之選

⭐️十分推薦⭐️
💰沒有收加一服務費
2024-07-17
  • 龍眼椰果冰
2024-07-16 88 瀏覽
剛剛食完晚餐,總覺得欠了點甚麼,朋友話欠了點甜品😂。所以佢帶左我黎灣仔聰。C,店舖門前,見到好多人排隊,令我有點期待。芒果布甸($32):布甸質地濃滑,芒果香氣撲鼻,加埋花奶,味道清甜可口。麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫($44):切開係聽到聲,入口仲係暖的,外層好酥脆,內軟的窩夫配搭上濃郁順滑的抹茶雪糕,以及Q彈的紅豆麻糬,層次豐富,呢個牛角窩夫實在難以挑剔。西瓜椰果仙草凍($36),顏色清新怡人,入口清涼,西瓜的爽甜,配搭上仙草的滑溜,再加上椰果及珍珠的Q彈,清透解膩。芒果豆腐花($44):看似普通,但口感卻出奇的好。濃郁的芒果冰,好似新鮮芒果打蓉咁,配上綿密嫩滑的豆腐花,酸甜適中,真係好正。咖啡雪糕仙草黑糖珍珠($44):濃郁的咖啡雪糕配上Q彈的黑糖珍珠,以及清涼的仙草,呢個配搭很好,既有咖啡的醇厚,又有黑糖的甜糯,再加上仙草的解膩,層次豐富,口感層次分明。雖然要排隊,但覺得非常值得,幾個朋友對聰。C既甜品都非常滿意,而且店員服務態度超級好,客人咁多,他們響分流,上甜品都很熟練,抵讚。
剛剛食完晚餐,總覺得欠了點甚麼,朋友話欠了點甜品😂。

西瓜椰果仙草凍

芒果布甸

麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫

咖啡雪糕仙草黑糖珍珠

2024-07-14
$40 (宵夜)
西瓜椰果仙草凍
芒果布甸
麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫
咖啡雪糕仙草黑糖珍珠
2024-07-16 84 瀏覽
這家甜品店係大學嘅回憶,和同學一起排隊聊天吃甜品的日子,感覺還是昨天的事。之前突然間在銅鑼灣結業,真的覺得很可惜。好在現在他們又原班人馬在灣仔重開,再次約上大學同學一齊來吃,每一口到時回憶中的味道。~佢哋餐牌選擇都幾多,最後揀咗四款三個人一齊share。包括有榴槤水晶珠(凍)、芒果奶昔雙皮奶(凍)、川貝圓肉燉雪梨(熱)同蜜瓜仙草(凍)。~榴槤最近當造,而且榴槤味好香濃,水晶珠咬口不錯,幾爽脆。芒果奶昔雙皮奶就係經典味道,芒果🥭酸酸甜甜,雙皮奶滑溜非常,加上奶昔,同以前舊鋪味道一模一樣,高質。~朋友叫嘅川貝圓肉燉雪梨就係養生之選,香甜香甜的,加上燉得入味嘅雪梨,熱辣辣,食落幾舒服,最後蜜瓜仙草(凍)就冰冰凍凍好舒服,好適合夏天食,仙草質感同涼粉有啲唔同比較滑身,好清涼feel,加上蜜瓜沙冰,成件事都幾特別,係呢一間舖頭嘅特有味道。~聰。C Dessert (灣仔)灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖

聰。C Dessert (灣仔)
灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖
2024-07-15 6406 瀏覽
After finishing my dinner tonight, a friend introduced me to this place called C Dessert. When we arrived at the entrance, there was a long line outside. My friend insisted that we had to try this dessert shop.We orderedurian with Crystal Seeds (榴槤水晶珠 - $48) 🔮This has a strong durian flavor. The durian is very smooth, with durian ice cream at the bottom. It's a must-try for durian lovers!Mini Mochi, Red Bean Matcha Ice-Cream Croffle (麻糬紅豆 抹茶雪糕牛角窩夫 - $44)The croffle is crispy on the outside and s

We ordered:

Durian with Crystal Seeds (榴槤水晶珠 - $48) 🔮

The croffle is crispy on the outside and soft on the inside. It's paired perfectly with the chewy mochi, red beans, and green tea ice cream.

Assorted Fruits Grass Jelly with Coconut Milk (鮮雜果椰汁仙草凍 - $48)
This dessert beautifully combines the refreshing grass jelly 🌿, the sweet coconut milk 🥥, and lots of fresh fruit 🍓. After eating it, you're left with a very refreshing feeling.

Mango Sorbet with Grass Jelly (芒果仙草凍 - $44)
This dessert skillfully blends the tangy-sweet mango 🥭 sorbet and the chewy grass jelly 🌿, creating a rich and refreshing texture.
2024-07-12
30 分鐘 (堂食)
1K
2024-07-14 74 瀏覽
再次黎訪依間位於灣仔合和中心附近,眾多藝人都推薦嘅高質甜品店😋 今次好好彩,排一陣隊就入到去堂食🤭❤️ 可以欣賞下明星劉德華嘅親筆提字之餘,又可以即場享用一下酥香甜美嘅牛角窩夫🥴❤️ 超高興😚🐧 今次㨂咗布蕾醬焦糖脆脆雪糕窩夫👍 窩夫即叫即整,食落熱烘烘酥香可口🤭 咬落層次豐富,牛油香味濃厚,好鬆化好香口😚 夾埋猶如雞蛋布甸一般香甜嘅布蕾醬和焦香甘美嘅焦糖漿,滋味真係又邪惡又美滿😘 真係食唔停口😈

下午茶