2018-03-17 497 瀏覽
又要忙著開季了,工作量如此兩極真的令我十分頭暈。星期六將未完成的工作都做好後,便馬上趕到尖沙咀會合朋友。太長時間沒有見面,我們都要好好更新一下我們的近況。之前在K11逛街發現CPU闢出一個位置做餐廳時,我已想到那裡試一試,故今天絕對一個很好的機會。餐廳地方整潔寬敞,佈置簡約俐落,大量自然光更將餐廳物品的顏色展現的得更好,一切是那麼賞心悅目。我們被安排坐近窗的位置,這個位置拍照一流啊!餐廳除了提供正規的單點餐牌外,亦另外準備了下午茶餐的餐牌。以一間cafe來計,這裡的食物選擇都算多,輕食至熱盤都是十分吸引。我們最後選了碎蛋煙三文魚三文治,白汁鮮蝦野菌焗意粉,蒜香牛肉粒及芒果拿破崙。 環看其他人的食物的賣相都是十分吸引,大約十分鐘後,我們的食物亦陸續送上。有別於一般用白方包或麥包,這裡的三文治是用上排包。麵包烤得十分香脆可口,味道有淡淡甜味。煙三文魚份量很足,蔬菜十分冰凍爽脆,一層搭一層不同的口感,倍感滋味。而我們點這個三文治主要就是衝著那層薄薄的碎蛋沙律而點的,蛋黃揉合著沙律醬那種味道,真的令我很難以抗拒。白汁鮮蝦野菌焗意粉,本來這個應該是扭耳粉的,可惜扭耳粉都賣清光了。我們就換成意粉,

白汁鮮蝦野菌焗意粉,本來這個應該是扭耳粉的,可惜扭耳粉都賣清光了。我們就換成意粉,味道也很不錯。意粉煮得挺不錯,很有彈性; 鮮蝦非常彈牙而且味道很好。有時候,如廚師沒有預先將蝦處理一下,那蝦的味道便無法發揮得很好。唯一美中不足的是菇菌味道不太夠,有點淡口。

(忘記將牛肉粒拍張正面相)
牛肉粒是唯一覺得不足的食物,主要是覺得廚師沒有好好掌握牛肉的製作時間,整道菜都overcooked。本來牛肉就不需要經長時間的烹煮,而且這道菜的牛肉粒都已經切成一口進食的尺寸,即代表可供受熱的範圍增加,烹煮的時間便不需要那麼長。可惜,這道菜完成令我很失望,我期望的是一粒肉質軟嫩和肉汁豐富的牛肉粒,但眼前的牛肉粒只有很乾很硬,口感不太好。此外,這些牛肉粒跟那些配料的味道不太適合,不中不西。

芒果拿破崙賣相精緻,酥片做得很鬆化,中間吉士部分不會太甜,不錯。

窗外主要為城景,雖然不至於有令人驚喜的感覺,但坐在窗邊還是會有放鬆的感覺。

2018-03-04
下午茶
2018-02-09 573 瀏覽
嗰日同成班朋友行街,行到攰咁岩見到呢間Cafe名好特別叫CPU。大家都知cpu只係買鞋,但竟然開埋cafe.所以就即刻衝入去坐低睇下佢哋有咩食啦。主打係西餐,基本上我哋叫啲好大路嘅嘢食,大家睇吓相啦!整體來講食物嘅味道都OK嘅!好味嘅!質素嘅話呢就不過不失啦。不得不提嘅就係佢哋嘅服務都幾好架😀不過唔知係唔係心理作用呢,覺得佢哋主打係賣鞋,好似整嘢食唔算話好出色好好味。而且呢個價錢係尖沙咀來講都仲有其他唔同嘅選擇。所以我覺得如果你係話特登上嚟試嘅話就可以唔使🤭

話說,星期三的晚上,又與媽媽姨媽👭來她們很喜歡的CPU吃晚飯,係啊佢地好潮我之前都唔知CPU有cafe😂上一次試過龍蝦意粉,今次就吃更吸引的👇🏻🍤 龍 蝦 特 拼 ( 原價$238,不過現店重新開幕優惠價$188‼️😍)龍蝦好大隻,而且肉質比之前吃的更鮮甜❗️問了問店員,原來因為是新鮮由boston進口的龍蝦,所以質素更高🤤然後後面的迷你虎蝦burger也很不錯吃😝,虎蝦厚肉,上面是一層厚厚的芝士🧀,雖然burger小小的,但麵包竟然也有烘過😱,好有誠意。迷你龍蝦湯也好濃郁啊💕 整個combo都覺得質素好高🙌🏻另外點的香煎比目魚 ($178),魚質好滑滑,有三大塊份量超多又好吃。之後還加了熱溶芝士薯條 ($48) share 🙆🏻‍♀️,薯條🍟每條都好脆,份量又很多~ 加上滿滿的cheese 好難不好吃吧😆晚餐時段有combo,加$60就有Caesar Salad、餐湯連包 及 餐飲。意想不到的是餐沙律🥗超級大‼️ 簡直是一個regular size的沙律,一定要兩個人share😂😂 值得讚的是菜好新鮮,包粒也好脆😍總括而言,是性價比算高的一頓晚飯,尤其是在尖沙咀,食材新鮮,份量又多。

上一次試過龍蝦意粉,今次就吃更吸引的👇🏻

龍蝦特拼

迷你龍蝦湯也好濃郁啊💕 整個combo都覺得質素好高🙌🏻

香煎比目魚

熱溶芝士薯條

龍蝦特拼
香煎比目魚
熱溶芝士薯條
2018-01-30 466 瀏覽
K11的CPU鞋店裏面藏了一間cafe,最近因爲裝修的緣故關了大概一個月,現在終於重新開業了!相約朋友來到這裏吃晚飯,沒想到店内人流也還挺多。我們發現餐廳新出了一個新的龍蝦combo套餐,看起來相當吸引,我們也沒作多想,果斷地決定點一份試試!這個龍蝦combo很豐富,包括半隻龍蝦、一個迷你虎蝦漢堡、一碗迷你龍蝦湯、炸薯條還有沙律。雖然龍蝦只有半隻,但其實分量也已經不少了,而且淡淡肉,鮮味十足。龍蝦湯也是上乘之作,龍蝦味道很濃,每一口盡是龍蝦鮮甜的味道。當中最喜歡的還是後面那個迷你虎蝦漢堡,雖然size小小的,但卻無比滿足。漢堡内夾著虎蝦肉、芝士、蘑菇等等的材料,一口咬下去口感和味道同樣豐富。如果這個漢堡有巨型版的話我會很開心的。我們另外還點了西班牙紅椒烤春鷄。這個烤春鷄可以稱得上是我吃過數一數二大隻的了,我和朋友都嚇了一跳。親切的店員有幫我們切鷄肉,一切開可以看到鷄肉真的很嫩,而且充滿肉汁。春鷄烤的很好,皮脆肉嫩,而且本身有少許調味,味道少少辣很惹味。點上泰式酸辣醬更甚有風味。點這份烤春鷄還配了一大份沙律。所以説這份晚餐真的很超值!我和朋友各點了一杯飲品,朋友點的是熱朱古力。而我則點了

如果這個漢堡有巨型版的話我會很開心的。

我們另外還點了西班牙紅椒烤春鷄。
點上泰式酸辣醬更甚有風味。

點這份烤春鷄還配了一大份沙律。
所以説這份晚餐真的很超值!

我和朋友各點了一杯飲品,朋友點的是熱朱古力。

而我則點了這裏的特飲-Fizzy Berries。
黑加侖子配上黑莓和紅莓等莓果,味道酸甜清新,賣相也很討好。

整體來説,我和朋友都很滿意這一餐,尤其是龍蝦combo,性價比很好。
尤其是現在是新開業期間,還有特價優惠,$188就有一份,比起原價要便宜得多呢。
  • 龍蝦combo
平時去C.P.U.係去睇波鞋...估唔到會連cafe都做埋xddd強烈好奇心驅使下..決定要坐低試試>w<"本來係想去C.P.U.睇野.. 上到K11一樓就會見到C.P.U.的指示牌啦~~入到C.P.U.後請望向左手邊,, 係一個唔係好起眼既角落竟然收埋左間舒適cafe係度架 *v*一個唔留神真係可能會miss左 ..有在賣朱古力的小小counter呢 : > 有興趣也可以同員工提出試味 ~非常之文青既環境 : ) 難怪位置咁隱蔽都咁多人黎我地今晚坐既座位❤️意想不到地貼地的價格 $v$主食由$98~$198不等.. 小食最平竟然$48都可以有交易!!非常喜歡這樣合理的價錢 : ) 終於無比人"禁"住黎搶的感覺...也有不少酒類同其他飲品的選擇覺得整得好靚的梳打menu ...**我地先叫左個dinner combo+$60跟Caesar salad,是日餐湯同飲品..朋友想加$10轉華道夫煙三文魚沙律我就提議再補$20轉原價要$58的龍蝦濃湯~ = P沙律很有心思(:面頭放置的沙律菜 沾上甜絲絲的蜜糖 加上花生粒..成件事非常夾朋友說煙三文魚也做得很不錯 (我唔
強烈好奇心驅使下..決定要坐低試試>w<"
入到C.P.U.後請望向左手邊,, 係一個唔係好起眼既角落
竟然收埋左間舒適cafe係度架 *v*
一個唔留神真係可能會miss左 ..
非常之文青既環境 : ) 難怪位置咁隱蔽都咁多人黎
我地今晚坐既座位❤️
意想不到地貼地的價格 $v$
也有不少酒類同其他飲品的選擇
覺得整得好靚的梳打menu ...**
朋友想加$10轉華道夫煙三文魚沙律
我就提議再補$20轉原價要$58的龍蝦濃湯~ = P
沙律很有心思(:
朋友說煙三文魚也做得很不錯 (我唔食三文魚架...🙆🏼)
而三文魚底下的 是沾滿沙律醬的薯仔粒 夾雜少許蜜桃粒..
加埋青蘋果一齊食.. 的確好清新呀 ~
(即刻對呢餐信心大增.. 同時覺得呢$60+$10比得好值 ; D)
補多$20都要轉的龍蝦濃湯
飲得出的天然美味.. 餐廳用上來自波士頓的龍蝦殼同膏去熬製..
味道自然又濃郁 ... 湯入面既龍蝦肉份量都唔少.. 而且粒粒都大大粒 有咬口
竹炭包
餐包竟然係竹炭包 ! 面頭香脆 內裡則軟熟
實在太感動... 比起好多貴夾唔飽既高級餐廳.. 呢度真係天堂黎
Lobster combo
我地最期待的主角出場了!! Lobster combo $188 (重新開幕特價進行中, 原價$238)
這賣相...已經令我同朋友食慾大增了!! 食物的色、香、味真係缺一不可: )
哈哈.. 原來呢個combo本身都有碗小小的龍蝦湯呢😂
早知唔使特登加錢試.. 但好味既野無人會嫌多: )
呢度用既波士頓龍蝦 真心彈牙又扎實 而且係好肥美!!
咁大個女好少可食到咁多肉既龍蝦呀T___T
係龍蝦頭的蝦膏部分.. 加左黑椒去醃... 真係非常之香!
Lobster combo
佢個薯條我地認為值100分!
感覺好light..微脆,微咸,食唔停 : >
(特別係當我回憶起幾日前食過一個炸得過晒火好乾既薯條...)
除左半邊新鮮龍蝦.. 佢仲附有一個迷你虎蝦burger
呢個份量剛剛好 唔會太飽
蝦肉非常厚身.. 而且醬汁唔足以蓋過蝦既鮮味.. 同樣係好彈牙
我地叫既第2份combo就係海陸大餐(牛柳,虎蝦)$198
牛柳叫左5成熟 : ) 一切落去已經知道好juicy
但係 略嫌牛味唔夠重 所以好易就比紅酒汁掩蓋了..

p.s.佢個薯蓉好軟綿同好香奶味 .. 係我地好鐘意既質感 !
2隻大大的蝦肉 ..呢度用既海鮮 真心高質素
虎蝦除左鮮味 就係帶有好重既黑椒香 好惹味 : )
Cafe Mocha,Signature Chocolate
餐飲+$12配Signature Chocolate ~ 呢杯係較重奶味,感覺輕盈d
另一杯餐飲同樣+$12轉配Cafe Mocha.. 呢個反而較重朱古力味: )易入口..

無心插柳 竟然入左一間性價比極高的cafe..
仲要明明本身只係一個運動用品的品牌 .. : >

回家上網再翻查 先發現呢度既廚師係曾任四季酒店的總廚..擅長煮新式既西餐 @0@..."
難怪有如此高質素... 但仍然keep到合理價格..
真係好值得一黎再黎....😋😋
2018-01-29
竹炭包
2018-01-22 416 瀏覽
難得今日無咁忙,Lunch就同同事去左公司附近食返餐好西因為之前聽同事講話原來K11個邊有好多好野食!咁所以她就帶左我去食CPU cafe!如果佢唔帶我黎食飯,我真係以為cpu,只係賣波鞋架炸!原來而家開埋Cafe,入到去感覺坐得好舒服,個環境唔錯!之後我們就點左個凱撒沙律,沙律菜新鮮爽口!煙三文魚沙律,煙三文魚好大塊,份量多,菜種款不算多,但勝在新鮮!煙三文魚pizza,個Pizza批地底並非大型連鎖店的厚批,皮薄香脆,十分足料!香蒜蟹肉意粉,鮮甜的蟹肉,混合了香蒜和芝士粉,入口鮮香!烤意大利黑醋雞翼,好入味,同埋真係外脆內軟!味道好濃郁!
難得今日無咁忙,Lunch就同同事去左公司附近食返餐好西

因為之前聽同事講話原來K11個邊有好多好野食!
咁所以她就帶左我去食CPU cafe!
如果佢唔帶我黎食飯,我真係以為cpu,只係賣波鞋架炸!
原來而家開埋Cafe,入到去感覺坐得好舒服,個環境唔錯!

之後我們就點左個凱撒沙律,沙律菜新鮮爽口!

香蒜蟹肉意粉,鮮甜的蟹肉,混合了香蒜和芝士粉,入口鮮香!

烤意大利黑醋雞翼,好入味,同埋真係外脆內軟!味道好濃郁!
凱撒沙律
煙三文魚pizza
香蒜蟹肉意粉
烤意大利黑醋雞翼
2018-01-09 273 瀏覽
今天同J小姐去尖沙咀上堂,得一小時食lunch ,近近哋響番k11附近食,見到有間叫CPU cafe,上到去有位,坐下見到個set lunch 餐牌都啱食,便叫了兩款share……餐湯~周打蜆湯,賣相靚,好香滑,食到有薯仔粟米,好飲,配湯個包包熱熱地,好食主菜~煙三文魚薄餅,煙三文魚靚、新鮮又夠薰煙味,薄餅微暖香脆,夾埋煙三文魚一齊食好好味啊主菜~焗海鮮芝士通心,啲蝦好食,有蝦味又爽,魷魚吾靭,忌廉芝士汁夠濃,唯獨個通粉腍咗啲,實際份量吾係咁多……但都係好味的餐飲我選奶茶,雖然響呢啲地方飲,一定吾好飲,果然係,但值得讚係佢地用個茶壺仔浸住個茶包比你,比埋奶同糖你自己決定茶的濃淡程度,jar奶是熱的,我覺得這樣做很貼心呢!吾係間間餐廳會這樣整熱啲奶及成個茶壺比客人……因為太趕時間,所以沒有把茶包浸泡好來沖……呢度啲侍應很有禮貌,服務ok,set lunch有餐湯、主菜及飲品,想食好少少這個價錢是ok……

餐湯~周打蜆湯,賣相靚,好香滑,食到有薯仔粟米,好飲
,配湯個包包熱熱地,好食

周打蜆湯

set lunch ~煙三文魚pizza
set lunch~ 焗芝士海鮮通心
  • setlunch~煙三文魚pizza
2018-01-04 232 瀏覽
星期六同埋老婆爹娘去左尖沙咀行街,行到咁上下見到依間野就心思思入去試下食個晚餐雖然間野個位置有少少隠閉,但係個境就真係正!而且張台同舖頭環境都好舒服,又夠大我地坐低左,叫左兩個沙津,一個意粉,一個漢堡,兩個牛同兩個蘋果批味道完全OK!尤其哦兩個牛同蘋果批真係無得輸!!!火喉一流!牛又夠Juicy!蘋果批酸甜岩岩好,而且夠香夠脆!!我地4個埋單除開都係每人二百多啲,可以再去
雖然間野個位置有少少隠閉,但係個境就真係正!
而且張台同舖頭環境都好舒服,又夠大
味道完全OK!尤其哦兩個牛同蘋果批真係無得輸!!!
我地4個埋單除開都係每人二百多啲,可以再去
2017-12-30
20 分鐘 (堂食)
  • 蘋果批
2017-12-24 206 瀏覽
🎄🎀24/12約了好友閒聊,選了CPU Cafe🍝, 的確是不錯的選擇,因為第一次來,所以較難找到所在位置!就是因為位置自成一角,午餐份量適中,最重要可以慢慢坐,無需趕着食後交枱!下次會約朋友再來!
🎄🎀24/12約了好友閒聊
2017-11-15 487 瀏覽
網上見佢 Lunch Menu 星期三有芝士通心粉, 就揀咗今日去食,雖然 menu 已經改咗, 都有芝士通心粉食✌ 再加多個咖哩牛腩飯, 今日餐湯係雜菜湯。 熱騰騰嘅湯到, 跟兩款餐包, 一鹹一甜, 暖笠笠, 搽上牛油, 非常好味。 咖哩牛腩飯到, 牛腩唔多,加上幾嚿薯仔, 咖哩汁唔辣非常惹味好啱送飯。 終於等到芝士通心粉到, 個白汁好好味, 齋食通心粉都已經好夠, 海鮮有蝦,蜆肉,魷魚。 餐飲熱檸茶同熱咖啡, 熱檸茶係用小茶壺另上,好細心呀😀 熱咖啡就好普通。
2017-11-15
  • 焗海鮮芝士通心粉
2017-11-09 5818 瀏覽
K11的確是鬧市中甚有文青感覺的地方,文青都會肚餓,文青都要食飯…………在排隊熱潮下,我們揀選了在K11中不用排長龍的下午茶。其實唔搵唔知,在波鞋店內暗藏著他們名下的Cafe,下午茶套餐價錢也抵食。坦白說,排隊食人潮雪糕一枝都唔得,但這裡就可以有tea set享受。抵細位:餐牌仲有素食選擇,很適合素食和想食清啲嘅朋友。星期六下午4點幾,餐廳食客數量一般,我們直達窗口位。望眺街景,繁華中見寧靜,繼續這份文青感覺。廚師熱狗熱狗包微溫上枱,賣相吸引,附碟炸薯皇炸得黃黃不油,加埋沙律菜,50幾蚊真心無得再彈。特製素菜漢堡賣相也相當出色,顏色搶眼,沒有肉類漢堡扒,換上的是茄子,蕃茄,青瓜。茄子煎得幾香脆,味道可口。食得素漢堡都好可能想健康一點,值得一讚是沙律醬份量較少,感覺健康不失清新。 總結素食朋友都有啖好食價錢錫晒你荷包影相靚5點開始要交場,店員比較落力驅使客人離開

位:餐牌仲有素食選擇,很適合素食和想食清啲嘅朋友。

星期六下午4點幾,餐廳食客數量一般,我們直達窗口位。
望眺街景,繁華中見寧靜,繼續這份文青感覺。

廚師熱狗

影相靚
5點開始要交場,店員比較落力驅使客人離開
2017-11-04
2017-10-23 660 瀏覽
陪男友shopping行到攰,經過忍唔住試下依間。吸引我的是清新的門面,空間算是寬敞,傢俬同埋佈置比較新穎,靜得來又不至於有伏味。但入去之前都上咗open rice確認一下係評分ok先😂😂CPU形象活潑,賣衫賣鞋形象深入民心,萬萬沒想到佢餐廳咁有水準。食咗龍蝦海鮮意粉同轉向蟹肉意粉,佢嘅所有海鮮都沒有異味,食得出係好新鮮嘅嘢,調味料不會遮蓋本身嘅味道。我哋兩個一致認為意粉嘅軟硬度適中,係Al Dente👍🏻加$60變set, 再加$30將餐湯and salad upgrade就最抵玩。ham食得出係好嘢,麫包味道同埋脆度都👍🏻👍🏻 mushroom soup嘅菇足料,有原粒菇同磨咗ge粒子,又香又有口感。啲餐茶係靚茶成壺上架☺️☺️💁🏻男人好挑食,比佢讃性價比高的食肆萬中無一。我哋仲打算再嚟食🤗見佢條片影出嚟加個漢堡包嘅巨扒超bouncy and juicy 😂😆一定要試!! Support
陪男友shopping行到攰,經過忍唔住試下依間。

啲餐茶係靚茶成壺上架☺️☺️💁🏻

男人好挑食,比佢讃性價比高的食肆萬中無一。

• 龍蝦海鮮意粉
2017-10-22 400 瀏覽
離開舊公司半年,是日happy Friday, 約frd 子食飯啱晒。如果吾係frd 子詳細講點行,我諗我會好似行謎宮咁行幾次都吾知搵吾搵到(誇張,其實可以問人😂)先係Agnes b 右邊入,一路轉左行到尾就會見到🧀🍟~夠咸香,好快比我地KO, 尤其lunch 飲茶食吾飽嘅我 🙈雞亦~夠入味🍕~熱辣辣又足料🍝~又係好足料,啲海鮮全部大大件;無為意係咩汁,不過好配個意粉,加埋香草,好好食😆仲有意大利飯同埋加$60沙律、餐包、是日餐湯(忌廉湯)無影相沙律~新鮮,配埋少少🧀同🍞粒,好健康餐🍞~軟綿綿、暖暖的,面有芝麻;加少少牛油 👍👍👍湯~我無飲環境~舒服、闊落,同外面隔左一浸,好有私人空間;冇限時,吾洗狼吞虎嚥好多吾同種類嘅🍺,下次一定要試下先

雞亦~夠入味

🍕~熱辣辣又足料

沙律~新鮮,配埋少少🧀同🍞粒,好健康
餐🍞~軟綿綿、暖暖的,面有芝麻;加少少牛油 👍👍👍
湯~我無飲

好多吾同種類嘅🍺,下次一定要試下先
2017-10-20
  • 餐包
  • 芝士薯條
  • 海鮮意粉
2017-10-16 3860 瀏覽
在9月的時候發現K-11商場比以往多了很多Cafe,實在很適合像我這樣怕熱的人。在夏日炎炎的高溫中實在沒有外出的動力,所以這個夏天我最常去的一定是K-11,因為只要坐港鐵出門就可以一直留在室內啦!餐廳很隱蔽的,基本你要先找到它的品牌,再沿著球鞋區走才會看到它呢!由於我們人數比較多,所以可以點很多不同的食物,就像沙律方面我們就點了2款~這個轉餐需要加錢的是Parma Ham Melon Salad (巴馬火腿密瓜沙律)Classic Caesar Salad (凱撒沙律)跟餐還有這個餐包和湯~Balsamic Glazed Chicken Wings $58除了好香之外,仲超入味 ! 可以放心的是雖然好入味但是黑醋味不會很濃~Black Truffle French Fries $48我的最愛,這個黑松露味都算幾出的~主菜:紐西蘭肉眼 $188都幾大塊下,而且多汁又肉嫩XD香蒜蕃茄炒乾意粉 $78這個是用蕃茄乾炒的,比較特別!而且食落也不會很酸~松露野菌意大利飯 $98味道不過不失就是了!飲品也很好看而這裡還會提供在碟上寫上生日祝福的服務!我是當日才跟店員說有朋友生日,希望他們可以幫忙寫

在夏日炎炎的高溫中實在沒有外出的動力,

Classic Caesar Salad (凱撒沙律)

跟餐還有這個餐包和湯~

Balsamic Glazed Chicken Wings

我的最愛,這個黑松露味都算幾出的~
Black Truffle French Fries

主菜:紐西蘭肉眼 $188
都幾大塊下,而且多汁又肉嫩XD
紐西蘭肉眼

香蒜蕃茄炒乾意粉 $78
這個是用蕃茄乾炒的,比較特別!而且食落也不會很酸~
香蒜蕃茄炒乾意粉

松露野菌意大利飯 $98
味道不過不失就是了!
松露野菌意大利飯

飲品也很好看

而這裡還會提供在碟上寫上生日祝福的服務!
我是當日才跟店員說有朋友生日,希望他們可以幫忙寫上生日祝福!
店員也十分樂意配合喔,太棒了!
2017-09-02
慶祝紀念
生日
Balsamic Glazed Chicken Wings
Black Truffle French Fries
紐西蘭肉眼
松露野菌意大利飯
2017-09-27 481 瀏覽
朋友生日相聚. Drinks + 主菜 + 甜品. 啤酒好好味. 食左Rosemary Chicken, 2個pizza, salad, risotto等. 但一般服務及甜品真係吾得. 我地幾個都不約而同覺得服務有點奇怪. 例如果味飲品太淡, 服務員竟然建議可以加冰😓😜 但最後主動提議換過一杯, 朋友婉拒左但還算有禮. 另外一些舉動及回覆問題都吾似受過應有嘅訓練或經驗. 亦冇乜笑容. 最後叫左拿破輪及蕉糖焞蛋, 非常天望! 拿破輪吾夠甜皮太薄又吾夠鬆. 焞蛋質地太軟似溶緊的牛油或奶油🤢
2017-09-27
慶祝紀念