2022-12-16 64 瀏覽
終於都有時間去試下喇~港女tea慢慢嘆 樣子好精美🤭餐廳卡位用遮光板仿飛機窗口 好似上左機咁,呢幾年都無得去旅行真係好掛住未發現疫情既時候。有總慨嘆Afternoon Tea Set ️ 超過11種甜鹹點!$388 for Two全部都好好食,坐都好舒服,係最失望係個鬆餅好硬,同埋啲粉團係未發酵好仲生。如果你話打卡黎講都可以,但食物質素就有待改善。除左打卡食物質素都好重要,不過職員有禮同細心呢一方面真係抵讚既💗
終於都有時間去試下喇~港女tea慢慢嘆 樣子好精美🤭

2022-12-09
2022-12-12 73 瀏覽
是日約左朋友慶祝生日知道尖沙咀有間飛機打卡位就一早book定位黎食🤤-呢間餐廳係生日月亦會送出一個生日多士盒🥳不過要記得預先係OpenRice預訂定先有咖😋當天唔係好餓 所以同朋友只叫了兩個野飲+個pizza-大板燒薄餅 $148熱食應該幾好食的🤤可是影完相一輪已經凍左了紫薯latte $70蕃薯味比較重 如果喜歡蕃薯的可以一試抹茶latte $70朋友說 抹茶與荔枝不是太夾 味道比較奇怪美人魚吐司 free外表好靚 打卡一流👍🏻👍🏻
是日約左朋友慶祝生日
美人魚吐司 free
外表好靚 打卡一流👍🏻👍🏻
2022-12-04
2022-12-12 67 瀏覽
今日同大家介紹一間飛行主題Cafe,以飛機艙、候機室設計為主題,餐廳設計好似航空公司貴賓室咁,以木為主調,最引人矚目嘅有登機牌、時區鐘、航班告示牌,搭飛機當然唔少得最鐘意嘅窗邊位啦,幾張卡位特設圓形既「飛機窗戶」,拉開遮光板可以睇到機翼、雲海等超靚景色,像真度極高,打卡必去😍😍😍佢哋嘅Menu都非常特別,簡直好似喺飛機上點餐一樣,我哋嗌咗個Set Dinner,包左一份主食,前菜同埋嘢飲🥖前菜:佢嘅版本就好似飛機餐一樣,餐包,粟米忌廉湯,同埋生果,賣相一般,可能換過啲餐具會好啲,粟米湯都叫濃郁,其餘都係同出邊食開嘅冇咩分別🦐King Prawn Spaghetti Aglio E Olio 大蝦意大利粉 $248 : 大蝦大概有三至四隻,意粉嘅份量偏小,但軟硬適中,味道都比較淡,而大蝦都彈牙,但就冇乜味,同埋價錢偏貴🐑Grilled Lamb Rack燒羊架 $298: 佢有兩大件配咗薯條底,另外有茄汁,薄荷醬同燒汁,燒得唔錯,肉汁鎖住喺裏面,食落軟熟,好夠羊味,羊架面層仲有啲麵包糠,輕輕煎下更香口😋另外配左兩杯凍檸茶,其實我覺得可以喺嘢飲方面有多少少選擇,同埋賣相都可以改善吓,咁先會

另外配左兩杯凍檸茶,其實我覺得可以喺嘢飲方面有多少少選擇,同埋賣相都可以改善吓,咁先會更加吸引

🥞Blueberry Hotcakes藍莓班戟 $108: 最後叫咗個甜品,佢係即叫即製既美式班戟,有6層高, 蛋香滿滿,除左配一球自選意式雪糕gelato同鮮果外,亦可自選原味/朱古力香蕉/藍莓等既味道,呢份甜品值得推介👍🏻👍🏻,佢嘅班戟非常軟熟裏面軟綿綿的,剛出爐香氣撲鼻,我哋就揀咗🫐藍莓味醬料,另外仲配左楓糖漿😍😍,如果咁啱慶祝生日職員仲會幫你寫祝福語,真的不錯
😆😆

登機閘口就快閂啦⚠️!快啲上機啦!咦⋯等等,機場搬咗去尖沙咀美麗華咩?原來係Holly Brown副線——飛行主題餐廳 Cabin Crew Coffee✈️!飛機艙、航廈指示牌及時區鐘三大特色打卡位 ,加上特色登機牌造型現金劵💺,包你影到IG able靚相。超打卡嘅Afternoon Tea Set仲包括1.5小時無限任飲House Wine及意大利氣泡酒 Prosecco,比你猶如坐頭等艙嘅享受!🥂同時全日供應All You Can Eat Pizza & Wine🍕,只需$198 即可任食5款大熱Pizza同House Wine/Beer!————————————————👅 Afternoon Tea Set($338 per 2)🔸鹹點🔸👍🏻 煙燻火腿生菜三文治夠足料🥪👍🏻安全牌嘅吉列炸蝦配千島醬,炸皮厚薄適中👍🏻蝦多士沾滿芝麻先炸🦐,特別香口,蝦膠厚厚一層有彈性,新鮮炸起食落熱辣辣🔸甜點🔸👍🏻是日精選嘅蛋糕同甜品,所以日日有啲唔同。我地食嘅朱古力慕絲同百香果切餅都幾好,仲有呢排好興嘅可麗露🍰👍🏻Macarons同樣唔錯,並非死甜同有香精味,甜度可接受👍🏻Scones鬆軟濕潤,配經

🔸鹹點🔸
👍🏻 煙燻火腿生菜三文治夠足料🥪
👍🏻安全牌嘅吉列炸蝦配千島醬,炸皮厚薄適中

🔸甜點🔸
👍🏻Scones鬆軟濕潤,配經典嘅果醬同Cotton cheese🫐

🔸飲品🔸
👍🏻有幾款house wine可以free flow,詳情可以參考Menu🥂

🚩總結:衝出香港嘅「飛」一般感覺✈️
🌟注意:下午茶供應時間為星期一至五2:30pm-5pm
📍Cabin Crew Coffee
地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖

🗺地區:#bem尖沙咀
📥分類:#bem甜品
💰人均消費:#bem_201至400蚊
2022-12-03 71 瀏覽
因為之前食嘢送佐兩張coupon, 先知道有呢間以飛機✈️為主題嘅餐廳🍴,覺得幾有趣🤔,今日專程出尖沙咀去試試,係美麗華商場二樓,原本以為好大好搭飛機咁,但又唔係,因為安排佐我哋坐唔係窗邊位置,好難有搭飛機嘅感覺,但唔緊要,最重要都係食物好食,我哋嗌佐一個羊架配薯條,一個明太子蝦意粉🍝,一個朱古力吐司🍞,主菜係包括湯,飲品再加雪糕🍦,全部都好好味😋,好啱我胃口,見到仲有得揀$198 Pizza任食,仲有酒飲,下次會想試吓
2022-12-03
2022-11-27 108 瀏覽
同朋友慶祝生日之第三彈今次去咗呢間位於尖沙咀美麗華一期商場嘅Cabin Crew Coffee整體裝修風格好似飛機倉咁樣,暫時未有時間出國,去Cafe打吓卡都係好一流由於我哋太飽,淨係叫咗一個美人魚丹麥吐司($138)同埋一杯壺黑糖桂圓玫瑰薑母茶($70)share原本擔心美人魚吐司味道會好膩,但係雪糕嘅酸甜中和返,同埋有cream同埋脆脆,增加返吐司嘅口感。踏冬天又落雨,飲番杯玫瑰薑母茶簡直可以暖入心職員都好Nice,好helpful。整體而言10分滿意今次嘅體驗
同朋友慶祝生日之第三彈

2022-11-26 81 瀏覽
之前見到呢間任食pizza set 又有任食Holly Brown gelato set 仲要係飛機主題 所以一於嚟試吓 唔知好唔好食呢😚𝑆𝑒𝑡 𝐷𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 (𝑆𝑜𝑢𝑝 / 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑, 𝑇𝑒𝑎 / 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑑𝑒𝑑)👅𝑆𝑝𝑎𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐾𝑖𝑛𝑔 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑀𝑒𝑛𝑡𝑎𝑖𝑘𝑜 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒 $248呢個係大蝦明太子意粉 有四隻大蝦 蝦都幾爽彈🤩意粉都好creamy 仲有啲蘑菇配料 幾好食🥰👅𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡 𝑆𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 & 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑅𝑖𝑏𝑠 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑜 $258呢個好值得一試 性價比好高‼️佢嘅燒春雞都好大隻 外皮仲要燒得好香脆😋雞肉都好夠嫩 好有驚喜 豬肋骨調味都唔錯😆👅𝐴𝑙𝑙 𝑌𝑜𝑢 𝐶𝑎𝑛 𝐸𝑎𝑡 𝐺𝑒𝑙𝑎𝑡𝑜 呢個真係好正😍雪糕款式好多 有經典嘅藍色雲呢拿 士多啤梨 咖啡 青蘋果 彩虹 朱古力等等 雪糕全部都好滑 又唔會太甜 最鍾意係青蘋果同彩虹 幾fresh幾特別🤤𝐹𝑟𝑒𝑒𝑓𝑙𝑜𝑤 𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 & 𝑊𝑖𝑛𝑒 𝑆𝑒𝑡 $198呢個餐可以任食唔同款嘅pizza 例如辣肉腸 夏威夷 大阪燒 韓國泡菜薄餅等 仲有得任飲唔同嘅果汁 紅酒同

👅𝐴𝑙𝑙 𝑌𝑜𝑢 𝐶𝑎𝑛 𝐸𝑎𝑡 𝐺𝑒𝑙𝑎𝑡𝑜

呢個餐可以任食唔同款嘅pizza 例如辣肉腸 夏威夷 大阪燒 韓國泡菜薄餅等 仲有得任飲唔同嘅果汁 紅酒同埋啤酒😛

👅𝑃𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖 𝑆𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙
佢嘅辣肉腸pizza調味唔錯 同埋都幾足料😙仲有好多芝士添 薄餅底脆脆地 食晒都唔會好滯 幾好食😝

👅𝑆𝑜𝑚𝑒𝑟𝑠𝑏𝑦

呢度裝修好特別 真係好似搭緊飛機咁🤣同埋而家生日月份會免費送Danish Toast添 見到隔籬枱嗰份有美人魚裝飾好啱打卡🤩總括嚟講 呢間餐廳嘅食物好正😋又有得任食 性價比好高 大家要嚟呢度一試呀😚

😋 好味:8.78/10
🤑 價錢:8.45/10
🤗 服務:7.87/10
😝 環境:7.99/10
😚 衞生:7.97/10
🤩 整體:8.56/10
2022-11-20 130 瀏覽
尖沙咀Cabin Crew Coffee是一間模擬飛機倉Cafe,今日與朋友剛好經過尖沙咀美麗華順便入內試一試。並不多人又沒有人排隊。食物方面不算美味(比飛機餐好少少)價錢滿貴。感覺自己中伏⋯⋯網上吹噓太勁了吧!可能是香港人太耐沒得旅行,想要一個去旅行的興奮喎心情幻想。餐廳設計完全滿足想飛的人心靈,讓你處身機場,牆上的航廈指示牌及世界時區鐘,飛機倉座位亦很有趣,幾張卡位特設圓形的飛機窗戶 ,拉開遮光板時可看到機翼、雲海等優美景色。
實在太耐無去旅行了,一知道Carbon crew cafe喺以飛行為主題,就忍唔住叫埋朋友一齊去食野同打卡。最近餐廳新推出左個新嘅All You Can Eat Pizza & Wine,每日五點後只需$198 就可以任食5款大熱Pizza同House Wine/Beer可惜我地之前食咗啲野,今次就無點改叫其他食物。<雜菌帶子黑松露忌廉意大利飯> $188雜菌帶子黑松露忌廉意大利飯一上枱,黑松露香味撲鼻而來。醬汁濃郁,帶子厚身,雖然炙燒過但內裏仍非常嫩滑。飯入邊仲混合咗少量豆角,口感更為爽脆。<香煎盲曹魚柳配大蒜、雪梨醋及橄欖油> $268魚皮煎得香脆,嫩滑魚肉淋上檸檬汁,加埋一旁既三色椒沙律,成個睇落好colourful。<月光寶盒> $148餐廳做緊生日優惠,當月生日會贈送Danish toast,慶祝生日又多一個好選擇啦。適逢朋友今個月生日,好幸運地可以食到呢個期間限定set。size約為一個正方盒般的大小,丹麥吐司略烘過,內裏既酥皮食落牛油味重,面層放咗兩球雪糕,再配以多款水果如士多啤梨﹑青提子同雜莓作點綴,作為同朋友慶祝生日的甜

可惜我地之前食咗啲野,今次就無點改叫其他食物。

<雜菌帶子黑松露忌廉意大利飯> $188
雜菌帶子黑松露忌廉意大利飯一上枱,黑松露香味撲鼻而來。
<香煎盲曹魚柳配大蒜、雪梨醋及橄欖油> $268
<月光寶盒> $148
適逢朋友今個月生日,好幸運地可以食到呢個期間限定set。
size約為一個正方盒般的大小,丹麥吐司略烘過,內裏既酥皮食落牛油味重,面層放咗兩球雪糕,再配以多款水果如士多啤梨﹑青提子同雜莓作點綴,作為同朋友慶祝生日的甜品效果一流。
<紫薯拿鐵> $70
紫薯拿鐵顏色好夢幻,好打卡。
賣相靚之餘,飲落有紫薯既香味,加埋忌廉,口感好creamy又唔會太甜。

<鮮奶咖啡> $50
呢個鮮奶咖啡有漸層又有拉花,味道香滑。
鮮奶咖啡
2022-11-17 86 瀏覽
仼食5款pizza !每個pizza 好大個,絕對唔係迷你版~口味有大阪燒薄餅、韓式泡菜薄餅、夏威夷薄餅、瑪嘉麗塔薄餅、辣肉腸精選薄餅。今次我試咗夏威夷薄餅,餡料係芝士、菠蘿、火腿,清新而不膩~朋友就試咗大阪燒薄餅,好有日本的風情,沙拉、甜醬令人好開胃,仲有啲蘿蔔、蔬菜絲,好有口感。佢好嘅地方係cross over 咗不同國家的特色,如:韓國嘅kimichi 口味、美式、日式都有,新穎又有多款選擇。除咗pizza 仼食,飲品都可以仼飲。有紅酒、白酒、果汁、啤酒!2位可以揀2款飲品,之後就冇得再揀其他款,有少少失望,不過可以free flow wine 係幾抵!Full English breakfast with pancakes 有人人喜愛嘅熱香餅、脆薯餅,仲有波特菇係夾咗蕃茄、煙肉、煎蛋、茄汁豆、腸仔,經典嘅all day breakfast 岩曬想要look for多款美食嘅貪心鬼😌The mermaid Danish toast 超靚、有少女心,大大條魚尾朱古力、七彩脆片,影咗好多相。味道不伏, 彩虹雪糕、士多啤梨雪糕,色彩繽紛。麵包都好大個又鬆軟,3個人食都夠!今次搭住架假飛

The mermaid Danish toast

今次搭住架假飛機,係三大特色打卡位 飛機艙/航廈指示牌/時區鐘+特色登機牌造型現金劵打住卡先,望梅止渴,等機票平番,我就可以真係出走香港😚

餐廳做緊🎂當月生日贈送免費Danish Toast,慶祝生日可以過黎book啦🆓!
𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐰 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞係𝐇𝐨𝐥𝐥𝐲 𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧旗下副線,以飛機為主題既餐廳✈️ 餐廳裝潢模擬咗去旅行既情景,由航廈指示牌、時區鐘到飛機艙窗口,有滿滿既打卡位,為仲未去到旅行既你帶來另類既體驗😍❀ Free Flow Pizza & Wine 🍕🍷新推出既任食任飲套餐優惠✨ 只需$198就可以任食5款pizza及任飲酒或果汁等😍 今次就試咗平時少見既大阪燒薄餅,薄餅底口感鬆軟,批邊香脆,表面鋪滿蔬菜絲、木魚碎及大阪燒醬等,香口惹味👍🏻❀ Slow Cooked Suckling Pig 🐷乳豬烤到外皮香脆,肉質嫩滑多汁☺️ 旁邊仲有烤青瓜及炸薯角,配埋酸甜清新既醬汁食會無咁油膩🥰❀ The Mermaid Danish Toast 🍞當月生日會贈送Danish toast😍 兩款中揀咗依款充滿少女心既吐司,好啱打卡💕 丹麥吐司食落好酥脆又重牛油味,面層放有士多啤梨及彩虹gelato、彩虹糖及忌廉,仲以美人魚朱古力作點綴🧜‍♀️❀ Purple Potato Latte 🍠顏色好夢幻☺️ 紫薯及奶香味濃郁,甜度唔高~❀ Lychee & Rose Matcha Latte 🍵好特別既

❀ Free Flow Pizza & Wine 🍕🍷

❀ Slow Cooked Suckling Pig 🐷

❀ The Mermaid Danish Toast 🍞

❀ Purple Potato Latte 🍠
顏色好夢幻☺️ 紫薯及奶香味濃郁,甜度唔高~

好特別既配搭✨ 上層係抹茶,底層係荔枝糖漿~飲落抹茶味濃郁回甘,攪勻後飲荔枝既酸甜味較突出,令味道更加清新
2022-11-10 1053 瀏覽
位於尖沙咀美麗華廣場< 𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐰 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐛𝐲 𝐇𝐨𝐥𝐥𝐲 𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧 >, 一間飛行主題餐廳, 主打西式料理, 選擇多元化, 最近亦推出全新套餐及甜品, 體驗飛一般的感覺。ɢʀɪʟʟᴇᴅ ʟᴀᴍʙ ʀᴀᴄᴋ ᴛᴏᴘᴘᴇᴅ ᴡɪᴛʜ ɢʀᴀɪɴ ᴍᴜꜱᴛᴀʀᴅ ᴀɴᴅ ʜᴇʀʙ ᴄʀᴜꜱᴛ $²⁵⁸燒羊架配上芥末和香草醬, 叫了五成熟, 肉質鮮嫩, 帶有濃厚羊香味, 但不會過於羶味。而旁邊放有新鮮薯條, 整體味道不俗。ᴏᴋᴏɴᴏᴍɪʏᴀᴋɪ ᴘɪᴢᴢᴀ ⁽¹¹”⁾ $¹⁴⁸大阪燒披薩香氣四溢, 面層鋪滿木魚碎, 配搭秘製醬汁, 相當惹味。ᴊᴇᴡᴇʟ ʙᴏx $¹⁴⁸月光寶盒是期間限定。法式吐司重牛油香, 口感酥脆, 面層放上士多啤梨及青提子雪糕, 再配以多款水果點綴。ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ $⁷⁰意式濃縮咖啡配意式雪糕, 帶有冰火交融感覺。ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢᴇʀ $¹⁵⁰以金快活龍舌蘭、接骨木花及橘子檸檬, 其混合而成的雞尾酒, 面層放有氮氣球體, 打卡一流。Cabin Crew Coffee by Holly Brown (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道132號美麗

ᴏᴋᴏɴᴏᴍɪʏᴀᴋɪ ᴘɪᴢᴢᴀ ⁽¹¹”⁾ $¹⁴⁸

ᴊᴇᴡᴇʟ ʙᴏx $¹⁴⁸

ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ $⁷⁰
意式濃縮咖啡配意式雪糕, 帶有冰火交融感覺。

ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢᴇʀ $¹⁵⁰

📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
2022-11-08
困左喺香港3年,唯有搵啲野安慰下自己🥲坐窗邊位🤣即炸!好味!不過如果有埋黑松路醬就完美喇羊架,肥美偍又肥美得濟😂食到後尾有啲驚太甜,啲糖漿喺哂底無留意一下用飲筒吸左個底…之後無乜味🫠
2022-11-04 93 瀏覽
還未能去旅行就先去趟Cabin Crew✈️ 享用飛機餐吧😚💕卡座的「窗戶」會隨旅程變動風景哦🗻✨ 邊欣賞窗外風景邊享受座前美食😋「全日早餐」食材豐富,滿足為食花心鬼😍 有Pancake、薯餅、波特菇🍄 腸仔、焗豆和煎雙蛋🍳🍳 「沙爹什錦拼盤」含大蝦🦐 帶子、雞肉和豬肉,醬汁惹味😎午市套餐會貼心的附上生果🍈 餐包、忌廉湯和飲品☕️ 非常完整又飽足的一餐 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

2022-11-03 115 瀏覽
雖然已經放寬咗但抽唔到時間去旅行,唯有過嚟食個飛機餐頂住先啦🙈 餐廳位於美麗華廣場,裝潢模擬喺飛機上嘅感覺,由飛機艙、航廈指示牌、時區鐘、特色登機牌造型、枱櫈、甚至連食物嘅擺盤都做到似模似樣,為客人打造飛一般嘅感覺✈️Afternoon high tea set賣相十分精緻,淨係打卡都有排你玩😛 三層架嘅甜品搭配炸物三文治拼盤,有甜有鹹令人感覺冇咁膩🥰 甜品方面有英式提子鬆餅、精選蛋糕、可麗露、朱古力muffin、木糠布甸、朱古力拖肥同馬卡龍☺️!可麗路煙韌Q彈,朱古力muffin鬆軟得嚟又夠濕潤,馬卡龍有齊四款口味而且整體甜度適中👍🏻 鹹點超有驚喜💞 天婦羅蝦同芝麻蝦多士上枱時熱辣辣,咬落去酥脆可口~ Parma ham搭配煙燻三文魚同沙律菜嘅吐司都唔錯,帶點鹹香味,簡單得嚟又好食😍 嘢飲估唔到竟然係鮮榨嘅,香橙同番石榴都好正,推🍊店員話佢哋最近推咗個新嘅pizza套餐🍕 只需$198就可以任食5款大熱薄餅同house wine或啤酒~ 大阪燒薄餅都係第一次見😳 香氣四溢,味道十足十模仿到當年喺日本食嘅大阪燒!上面鋪滿木魚碎,搭配秘製醬汁超級惹味😏 餅皮薄身得嚟夠鬆軟,外層脆口,食完都唔

店員話佢哋最近推咗個新嘅pizza套餐🍕 只需$198就可以任食5款大熱薄餅同house wine或啤酒~ 大阪燒薄餅都係第一次見😳 香氣四溢,味道十足十模仿到當年喺日本食嘅大阪燒!上面鋪滿木魚碎,搭配秘製醬汁超級惹味😏 餅皮薄身得嚟夠鬆軟,外層脆口,食完都唔會覺得口乾😎 極度推介!雜菌帶子黑松露忌廉意大利飯份量十足,醬汁濃郁夠creamy,帶子厚身啖啖肉,意大利飯入邊仲混合咗少量蔬菜,令到整體口感更加豐富🤪

見隔籬枱慶祝緊生日,有個超靚嘅吐司,突然好想走過去借嚟打卡🙈 後來發現原來當月生日嘅會贈送免費danish toast,等我下次生日又過嚟慶祝吓先🉐️