2022-03-16 23 瀏覽
咁啱係附近有事做,所以才發現這裡有一些食店,我們隨便就到了這間,我們一坐低見到有個比較特別是有狗狗餐牌,啱曬帶狗狗一齊來食飯😉我們都選了兩個set lunch 日式咖喱汁配吉列豬扒煎蛋飯匈牙利燴牛肉飯包一杯冰茶!食物味道方面我哋覺得就一般般啦,沒有什麼特色,店裡環境有些特別裝修,服務方面也中規中矩啦,因為見到店員都比較忙碌!如果有狗狗可以帶他們,坐室外都幾舒服!
我們都選了兩個set lunch
日式咖喱汁配吉列豬扒煎蛋飯

匈牙利燴牛肉飯

包一杯冰茶!

如果有狗狗可以帶他們,坐室外都幾舒服!
2022-03-15 34 瀏覽
之前經過見到呢間門口有大大兔仔頭嘅cafe,已好想入去,今次有機會黎食吓野,打吓卡喇,餐廳設有室內同室外坐🌞,室外仲係🐶pet pet friendly 架~👧🏻Caca今次食乜嘢?🍽肉眼扒配車打芝士、忌廉芝士配小麥漢堡、薯條($85)— 中間夾住一塊並唔係漢堡扒,而係一整塊肉眼扒😱,又据扒又食小麥包,牛味濃厚~🍽Cafe52豪華全日早餐($138)—司華力腸、薯餅、芝士雜菌、忌廉芝士蕃茄仔、三文魚卷、牛角包鬆軟🥐、松露蛋香滑,材料豐富,真係好豪華呢~🍽香辣蜜糖燒雞翼6隻($40)醬汁好惹味,係必點小食呀!☕Cafe Latte ($29)🍵Matcha Latte ($39)✨餐廳而家推出咗special menu,仲有all day breakfast ,星期一至五有抵食lunch set,包含咗餐廳最受歡迎嘅美食架😋

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🍽香辣蜜糖燒雞翼6隻($40)醬汁好惹味,係必點小食呀!
☕Cafe Latte ($29)
🍵Matcha Latte ($39)

2022-03-13
2022-03-09 27 瀏覽
Cafe 52係一間寵物友善餐廳,重有狗狗menu可以order🐶 大家絕對可以帶你嘅主子一齊黎嘆🤫..➊ Cafe52 All Day Breakfast 配飲品 $138材料好豐富,熱辣辣薯餅同大肉腸都整得好香脆可口,而大啡菇比芝士包埋一齊,想當有特色🧀 而黑松露炒蛋半生熟嘅狀態用口感酥化嘅牛角包夾埋一齊食真係一流😬 最後旁邊重有啲開胃小食,包括三文魚,意大利風乾火腿等。比起平時食開嘅英式早餐更特別可口🤟🏻..➋ 雞扒忌廉芝士竹炭漢堡配薯條 $60竹炭漢堡好香脆,Juicy 厚身嘅雞扒同芝士嘅香味出奇地夾😍..➌ 煙三文魚牛油果沙律 $55有五款醬俾你揀 (凱撒汁,千島汁,黑醋汁,蜜糖芥茉醬,芝麻醬),揀左蜜糖芥茉醬,特別得黎又唔會蓋過咗三文魚嘅鮮味,而沙律菜都好爽口🥗..➍ 荔枝梳打 $39本身諗住叫玫瑰梳打嚟試下,但店主推介荔枝梳打,咁就要試試啦🤣 的確冇介紹錯,好重荔枝味,重有粒荔枝肉比你食,記得唔好攤太耐飲,凍啲飲會爽好多😎..➎ 香蕉泡沫朱古力 $39有層cream係上面,好濃香蕉味,但朱古力果就甜左少少🤏🏻
➋ 雞扒忌廉芝士竹炭漢堡配薯條 $60
➌ 煙三文魚牛油果沙律 $55
➍ 荔枝梳打 $39
➎ 香蕉泡沫朱古力 $39
有層cream係上面,好濃香蕉味,但朱古力果就甜左少少🤏🏻
2022-02-19 29 瀏覽
今日行行吓喺屋企屋企附近見到有間cafe😌睇落環境唔錯,仲係pet friendly餐廳~入面仲有勁多唔同品味咖啡,咁就一定要飲番杯☕️❁ 煙三文魚牛油果沙律 $55 口痕想食沙律🥗沙律配料豐富😽有好多唔同醬汁揀,黑醋、千島醬、凱撒汁,仲有幾款唔記得咗😀有得揀就係老闆~❁ 香燒豬肋骨煎蛋飯配BBQ汁 $65超級推介佢哋Lunch set ,本身期望唔大,上到嚟嚇親我因為豬肋骨份量好多🙈 我仲以為好細份叫咗好多嘢食添。醬汁酸酸甜甜,豬肋骨比較淋身(好重要) 咁就唔會食得好辛苦,好食又抵食😌❁ 小食拼盤 $75薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅、芝士年糕,呢個小食拼盤種類好多,每樣仲有兩件,非常推介薯絲蝦,外脆內軟,近排天氣涼涼地,入口熱辣辣嘅感覺好正☺️❁ 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60分量又係好驚人🤣雞扒真係非常大塊,竹炭漢堡感覺唔錯,烘到脆脆地,感覺幾正。入面有好多青瓜蕃茄,大大塊好新鮮。❁ 杏仁朱古力咖啡 $29❁ 榛子朱古力咖啡 $29

❁ 煙三文魚牛油果沙律 $55

❁ 香燒豬肋骨煎蛋飯配BBQ汁 $65

❁ 小食拼盤 $75

❁ 香煎雞扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條 $60

❁ 杏仁朱古力咖啡 $29

❁ 榛子朱古力咖啡 $29
2022-02-17 23 瀏覽
✨香辣蜜糖燒鷄翼鷄翼 外層帶少少焦脆 肉夠嫩滑蜜味幾出 辣味唔太感覺到甜甜地帶好微微辣幾易入口✨肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士. 配竹炭漢堡包及薯條竹炭漢堡包令外觀帶點型格 食落質感幾軟熟 餡料唔係用漢堡扒而係用上薄身肉眼扒 幾特別薯條粗身香脆 ✨煎蛋肉眼扒飯配蒜蓉汁煎蛋 係脆邊蛋 唔錯肉眼扒 薄身 有一塊半份量 都幾足料蒜蓉汁 偏稀 可以再濃啲就更好飯粒分明 軟硬適中✨榛子鮮奶咖啡拉花唔錯 榛子味幾香 咖啡唔算濃 奶泡偏薄身 ✨榛子泡沫朱古力榛子味突出 泡沫算香滑朱古力唔算好濃 偏稀左少少食物可以 環境唔錯環景適合打卡 仲有室外座位 可以帶埋寵物黎chill下服務唔錯 價錢可以
✨香辣蜜糖燒鷄翼

環景適合打卡 仲有室外座位
可以帶埋寵物黎chill下
服務唔錯 價錢可以
2022-02-15 23 瀏覽
情人節❤️既然冇晚市就帶咗大爺去嘆番個下午茶☕️今日我哋揸車🚗入開元朗就路過呢間Cafe見門口幾方便可以停到車就去試呢間喇😊佢哋非常貼心安排咗幾個outdoor位置俾有🐶嘅主人嚟食嘢我哋都見到好多朋友帶埋🐶一齊開餐我哋嗌咗兩杯咖啡☕️Latte同Flat White 咖啡味香濃拉花都好精緻🌸✨小食拼盤好抵食包括有薯絲蝦 網紙春卷 忌廉蟹肉薯餅薯角 香茅魚餅 芝士年糕樣樣都好啱口味炸到脆卜卜上碟嘅時候仲係熱辣辣 正😄✨蛋沙律焗薯🥔蛋沙律不嬲都係我至愛😍焗薯唔會太乾身調味適中仲有其他口味嘅焗薯可以揀添😊✨肉眼扒配竹炭漢堡包🍔薯條🍟竹炭包黑孖孖夠哂特別而且烘得好脆口肉眼扒出奇地Juicy😍呢款burger最特別係配有兩款芝士🧀啱哂芝士控口味😋呢度都幾啱放假嘅時間揸車🚗帶埋🐶嚟嘆番個下晝等我下次又帶傻妹🐶嚟先😌#heacookmama@cafe52hk
情人節❤️既然冇晚市

等我下次又帶傻妹🐶嚟先😌

#heacookmama
@cafe52hk
2022-02-08 993 瀏覽
黎到元朗見到呢間裝修好靚嘅Cafe——Cafe52 @cafe52hk,有兔仔圖案元素喺裏面,又有花花牆裝飾🌸咁靚嘅環境又舒服,就入去食咗個下午茶🐇._.💛|小食拼盤|🍤(薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉薯餅、薯角、香茅魚餅、芝士年糕)小食拼盤種類都算多,有齊六種款式,分量足夠兩個人食,炸物炸得香脆可口,外層卜卜脆,好惹味呀😋·🐖|煙肉白汁卡邦尼闊條麵|🍝🌟可以選擇闊條麵/意粉/長通粉🌟滿滿嘅卡邦尼白汁浸滿整個闊條麵,煙肉同蘑菇數量多,每條闊條麵都掛滿汁💕仲可以夾雜着煙肉同磨菇食🍄·🐂|肉眼扒配車打芝士 • 忌廉芝士 • 配竹炭漢堡包及薯條|🥐🌟可以選擇牛角包/法式麵包/竹炭漢堡🌟呢度主菜亦充滿驚喜,肉眼扒肉質意想不到咁淋身,牛肉味香濃嫩口,感覺係新鮮嘅牛扒👍🏻芝士切片好大塊,芝士控最愛🧀·🍯|焦糖瑪奇朵|☕️一上枱賣相都好靚,飲落少少甜,咖啡唔會太苦澀,好好飲👍🏻·🤎|榛子鮮奶咖啡|☕️棒子味香濃,帶有鮮奶香味,唔會太苦澀🌟._.@cafe52hk📍Cafe 52📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
._.
💛|小食拼盤|🍤
🐖|煙肉白汁卡邦尼闊條麵|🍝
🌟可以選擇闊條麵/意粉/長通粉🌟
🌟可以選擇牛角包/法式麵包/竹炭漢堡🌟
🍯|焦糖瑪奇朵|☕️
一上枱賣相都好靚,飲落少少甜,咖啡唔會太苦澀,好好飲👍🏻
🤎|榛子鮮奶咖啡|☕️
棒子味香濃,帶有鮮奶香味,唔會太苦澀🌟
._.
@cafe52hk
📍Cafe 52
📍元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
下午茶
餐廳比較近朗屏站,疫情下星期六下午黎唔算多人,可以靜靜地食下野,坐耐啲都得。餐廳有户外位,都見到有人帶埋狗仔一齊黎,都幾chill🐶🔸燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條Tea time 唔食咁heavy,上次食左竹炭Burger,今次要左個特色法包,鋪滿燒牛肉片配上甜甜地既蜜糖芥末醬同芝士,都幾好味,食起上嚟唔會好乾。🔸香辣蜜糖燒雞翼呢個好好味,上次都叫過,佢有好多蜜糖好Juicy😋🔸小食拼盤佢個小食拼盤都好豐富,一共有6樣野,包括薯絲蝦、網址春卷、忌廉蟹肉薯餅、香茅魚餅、芝士年糕。我最鍾意個薯絲蝦,咬落超脆😂啱晒鐘意食煎炸野既人😛🔸Latte 、荔枝梳打 📍#Cafe52 (#元朗美食)元朗宏業南街22號虹方地下1號舖

🔸燻黑椒燒牛肉芥末醬配法國麵包及薯條

🔸香辣蜜糖燒雞翼
呢個好好味,上次都叫過,佢有好多蜜糖好Juicy😋

🔸小食拼盤

🔸Latte 、荔枝梳打

📍#Cafe52 (#元朗美食)
元朗宏業南街22號虹方地下1號舖
2022-02-07 25 瀏覽
今日山長水遠去咗朗屏探朋友,喺佢屋企坐完之後去咗附近一間Cafe食嘢,呢間Cafe喺正路邊,我哋就拍低左架車喺出面,都等咗大概20分鐘先有位,本身諗住坐喺出面方便睇車,不過已經坐滿晒,我哋只好坐入去😅 由於啱啱先食咗啲小食,我哋叫咗個All day breakfast $138 兩個人share😋 我朝早已經飲咗咖啡,所以朋友就叫左杯mocha,原來都有得拉花㗎🥰仲拉得好靚添👍🏻環境質素🏚:🟢🟢🟢🟢🟢衛生程度🧽:🟢🟢🟢🟢🟢美味程度😋:🟢🟢🟢🟢🟢抵食指數🤩:🟢🟢🟢🟢⚪️回頭指數🤩:🟢🟢🟢🟢🟢小總結📝:餐廳環境都好靚,啲座位都好闊落,食物賣相都非常精緻,值得一讚嘅係員工都非常有禮貌,但係美中不足嘅係用餐時間只得一小時有少少趕😅 不過整體都非常好👍🏻 如果下次去開個頭都會想再去😋

環境質素🏚:🟢🟢🟢🟢🟢
衛生程度🧽:🟢🟢🟢🟢🟢
美味程度😋:🟢🟢🟢🟢🟢
抵食指數🤩:🟢🟢🟢🟢⚪️
回頭指數🤩:🟢🟢🟢🟢🟢

20 分鐘 (堂食)
2022-02-06 33 瀏覽
元朗市中心人多車多,呢間Cafe52開響人流比較小嘅另一邊,鄰近朗屏西鐵站,寵物友善,帶埋毛孩可以坐室外位置,睇住架車車,餐廳環境仲佈置得好少女feel❤️餐牌選擇都算多,我哋叫咗:🧨煙肉白菌卡邦尼$62~好有愛嘅餐牌,知道不同人鍾意食吾同款意大利粉,有三種選擇比你揀,小朋友一定啱食,份量大不特止,味道比美酒店級,夠曬creamy 沾滿醬汁而且煙肉、白菌配料多,睇返餐廳簡介,老闆真係前著名酒店大廚,怪不得對食材同煮法一絲不苟,盡力滿足每位客人需求🥰🧨香辣蜜糖燒雞翼(6pcs)$40~熱辣辣,夠香脆外層好香燒雞翼蜜糖味,反而唔覺得辣,配搭埋沙律🥗菜好match😄🧨法蘭克福腸配蛋沙律牛角包及薯條$60~可以自選法包、牛角包、竹炭漢堡,我就好鐘意食蛋沙律配埋牛角包口感酥脆美味😋🥰🧨泡沫朱古力(熱)$29~每款杯面都會拉花,味道吾會甜到膩❤️❣️整體黎講,價錢合理,食物用心製作,收費幾十蚊可以自由配搭夠曬貼心,以後去元朗搵食又多一個好選擇😋Lunch Time ~Yummy 🥰🥰❣️Carbonara Style❣️Jumbo Frankfurt Sausage Egg mayo with Croiss

餐牌選擇都算多,我哋叫咗:

🧨煙肉白菌卡邦尼$62

🧨香辣蜜糖燒雞翼(6pcs)$40

🧨法蘭克福腸配蛋沙律牛角包及薯條$60

🧨泡沫朱古力(熱)$29
~每款杯面都會拉花,味道吾會甜到膩❤️

Lunch Time ~Yummy 🥰🥰
❣️Carbonara Style
❣️Jumbo Frankfurt Sausage Egg mayo with Croissant and French Fries
❣️Hot Chocolate
❣️Honey BBQ Chicken Wing

#cafe52hk
#元朗美食
2022-02-06
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 煙肉白菌卡邦尼
  • 香辣蜜糖燒雞翼
  • 法蘭克福腸蛋沙律牛角包配薯條
2022-02-04 18 瀏覽
年初四嘅心情~飲杯朱古力滋潤下~飲勝💁🏼‍♀️呢杯朱古力熱辣辣~呢兩日天氣凍咗咁多~飲呢杯真係好溫暖好幸福☺️味道方面朋友形容呢杯朱古力好似麥當勞嘅熱朱古力~大家應該想像到係咩味道☺️我自己對麥當勞朱古力嘅評價係好濃古力味好順口😆
年初四嘅心情~
飲杯朱古力滋潤下~飲勝💁🏼‍♀️

呢杯朱古力熱辣辣~
呢兩日天氣凍咗咁多~
飲呢杯真係好溫暖好幸福☺️

味道方面朋友形容呢杯朱古力好似麥當勞嘅熱朱古力~
大家應該想像到係咩味道☺️
我自己對麥當勞朱古力嘅評價係好濃古力味好順口😆
2022-02-03 44 瀏覽
赤口加上疫情,大家呢日更加唔拜年。點解赤口會嗌交?因為無所事事囉,冇嘢做先撩交嗌。所以唔好俾把口太得閒,赤口一定要擘大口,出去食好西先上次去元朗食過呢間cafe平靚正,今次帶大胃之母去食佢地個漢堡包好抵,大大個都只係$60連薯條雞扒超厚,醃得惹味,蔬菜比例啱啱好可惜冇晒竹炭麵包,轉咗做麥包,脆身更勝竹炭黑松露意粉嘅主角唔係黑松露,而係大啡菇,好大嘅一塊菇,切開幾塊都覺得幾巨吓小食拼盤都有幾多款式嘅小食,有薯絲蝦、網紙春卷、忌廉蟹肉署餅、薯角、香芋魚餅同芝士年糕。大胃之母覺得芝士年糕好軟身好有驚喜,而大胃就覺得薯絲蝦最特別掹出嚟其實好長,咬落啖啖都有蝦肉上次飲過香蕉抹茶覺得好驚艷,今次仍然鍾情於香蕉,試吓香蕉mocha,香蕉都唔會突兀,淡淡地同咖啡match大胃之母近排蒲太多cafe,飲咗太多咖啡,於是嗌杯Babyccino寧吓神,上面有啲棉花糖點綴吓好有誠意

上次去元朗食過呢間cafe平靚正,今次帶大胃之母去食

佢地個漢堡包好抵,大大個都只係$60連薯條

雞扒超厚,醃得惹味,蔬菜比例啱啱好

香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條

可惜冇晒竹炭麵包,轉咗做麥包,脆身更勝竹炭

黑松露醬配大啡菇意粉

小食拼盤

掹出嚟其實好長,咬落啖啖都有蝦肉

香蕉朱古力咖啡

Babyccino

2022-02-03
5 分鐘 (堂食)
香煎鷄扒配忌廉芝士竹炭漢堡及薯條
黑松露醬配大啡菇意粉
小食拼盤
香蕉朱古力咖啡
Babyccino
2022-02-02 26 瀏覽
趁住新年過嚟元朗探朋友 又再嚟到Cafe 52💕之前都介紹過呢度嘅性價比超級高 價錢抵得嚟 質素亦都高⬆️究竟係有幾抵呢?! 一個份量十足嘅意粉 價錢由$6x-$7x 一杯有拉花又好飲嘅熱coffee 只係$29☕今時今日喺香港 呢種價錢真係少見年初二嘅下午 人流都唔少 特別要讚下staff喺繁忙時嘅service都係好好💯◾肉眼扒配車打芝士+忌廉芝士配竹炭漢堡包黑色嘅竹炭漢堡包 賣相已經好吸晴⚫肉眼扒肉質軟稔而且好大塊🥩仲有生菜/蕃茄同青瓜 加埋雙重芝士令整體味道更有層次 每份都會配一份炸薯條tim🍴◽煙肉白菌卡邦尼一嚟到第一個感覺係好夠份量 大大碟🍝而且配料都唔吝嗇 有好多bacon😍最鐘意個醬汁調配得啱啱好 夠creamy 令每一啖意粉都可以沾到醬汁👍🏻◾黑松露薯條薯條夠香脆 面頭灑上松露粉 味道本身已經好足夠🍟另外仲會比埋茄汁同沙律醬你 咁就可以有唔同味道嘅享受🤗◽香辣蜜糖燒雞翼雖然只係小食 但係一份都有6隻🐔燒得唔會乾 保持到肉汁 加埋蜜糖燒就更加香🍯相對辣味唔會太誇張 但對我嚟講就啱啱好◾榛子鮮奶咖啡咖啡杯都會有店舖嘅兔仔logo🐇雖然價錢平 但仍然會花心思拉花 而且除咗榛子

◾肉眼扒配車打芝士+忌廉芝士配竹炭漢堡包
◽煙肉白菌卡邦尼
◾黑松露薯條
◽香辣蜜糖燒雞翼
◾榛子鮮奶咖啡
咖啡杯都會有店舖嘅兔仔logo🐇雖然價錢平 但仍然會花心思拉花 而且除咗榛子之外 大熱嘅焦糖/mocha等等都有提供☕總有啱你心水嘅一款
◽荔枝梳打
唔飲咖啡嘅朋友都會有chocolate/matcha latte系列 或者soda☺️好似呢杯荔枝梳打 味道唔錯 幾清新🍸仲加多粒荔枝肉喺入面 誠意方面又再加分
2022-02-02 21 瀏覽
依家交通咁方便,搭轉西鐵喺朗屏落車行2分鐘就到😆有間Cafe 52 ,兔兔主題餐廳,食物靚之餘,最最最重要係毛孩都有份食架✨經典肉醬長通粉 $62🍝肉醬有豬及雞肉,份量都唔小,上面仲有芝士,味道香濃👍🏻All day breakfast $138非常豐富,有黑松露滑蛋、牛角包🥐、薯餅、巴馬火腿、煙三文魚,卷得靚靚,仲有我最愛嘅腸腸🤤香辣蜜糖燒雞翼 $40雞翼有六隻,蜜糖味唔算重,有輕微辣味,燒得好惹味😃Mocha $29好抵飲呀,仲有拉花靚靚咁,又唔會好甜,岩岩好☕️焦糖泡沫朱古力 $29好香既焦糖味😍,但朱古力味🍫唔係好濃,所以唔會甜到膩,鍾意焦糖味朋友仔一定要試😋呢度每位員工都非常Nice,服務超好既一間Cafe , 真心推介比大家🔥🔥
依家交通咁方便,搭轉西鐵喺朗屏落車行2分鐘就到😆

經典肉醬長通粉 $62
🍝肉醬有豬及雞肉,份量都唔小,上面仲有芝士,味道香濃👍🏻

All day breakfast $138

香辣蜜糖燒雞翼 $40
雞翼有六隻,蜜糖味唔算重,有輕微辣味,燒得好惹味😃

Mocha $29
好抵飲呀,仲有拉花靚靚咁,又唔會好甜,岩岩好☕️

焦糖泡沫朱古力 $29

2022-02-01 264 瀏覽
📍 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝟓𝟐唔知大家知唔知朗屏8號對面有一棟商業大廈,叫做👉🏻虹方,嗰度有一間二手名牌店都幾出名今日諗住去會一會佢嘅時候發現原來個到地下有一間餐廳,排咗條短龍,見佢哋散發出好強烈嘅食物味道香,所以決定返去大戰完之後就落嚟食嘢🤣 到最後其實我咩到冇買到😭本身諗住等2:30嘅時候去食佢哋嘅下午茶Tea set 今日上網見到佢哋好抵‼️兩層架嘅下午茶只係$168/2😱但係由於我哋太肚餓嘅關係所以等唔到下午茶時段,所以就食咗佢嘅午餐😆,入門口之後店員安排咗我哋坐窗邊位置,我哋坐嗰個位冇咩太多兔仔嘅Decoration,如果想影吓相可以坐室外😉🍝煙肉白菌卡邦尼長通粉 $62呢個長通粉上面有少量豆苗仔,上枱嘅時候已經聞到豆苗香,認真打卡過後就開始暴風式吸入長通粉🤣好味歸好味,但係食落口嘅時候已經有啲凍,可能係今日天氣比較凍啦🥲我覺得如果熱辣辣會更好食😮‍💨,煙肉好多,卡邦尼汁亦都好creamy,長通粉👍🏻👍🏻🥐煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 $60呢個出乎意料之外,估唔到牛角包都可以咁大舊,仲大隻過我個手板🤣一上枱嘅時候我已經嘩咗出聲😆牛角包入邊仲要爆曬餡,多到跌晒出嚟😍。平時唔係咁鍾意食蛋沙律,
📍 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝟓𝟐

🍝煙肉白菌卡邦尼長通粉 $62

🥐煙三文魚蛋沙律牛角包及薯條 $60

呢個出乎意料之外,估唔到牛角包都可以咁大舊,仲大隻過我個手板🤣一上枱嘅時候我已經嘩咗出聲😆牛角包入邊仲要爆曬餡,多到跌晒出嚟😍。平時唔係咁鍾意食蛋沙律,因為覺得好普通,但係估唔到今次連埋牛角包一齊食,我又覺得好好味喎😚。牛角包真係口感酥脆、軟熟,成個牛角包充滿左牛油香。
不過薯條好似就爭啲,我覺得太鹹同埋好dry,食完之後飲咗好多水😢

🌹玫瑰梳打 $39

有睇開我介紹嘅話都應該知我超鍾意食玫瑰味嘅嘢,呢個玫瑰梳打真係勁好味,不過我叫左少冰都仲係好多冰🥶好彩佢冇令我失望,就咁睇外表呢杯野賣相好似好普通,就係有啲玫瑰醬喺底上面有梳打水,一上枱嘅時後我就諗,成杯野係漸變粉紅色好靚喎但係死啦將佢啲醬攪拌均勻後一定會淡咗味,但係最後我攪拌完之後飲,發現原來佢仲係好香玫瑰嘅香味,仲有少少嘅甜味😍。每一次飲都好味嘅玫瑰飲品都覺得好似朗左口咁香🤣呢杯野值$39‼️如果有機會再去我都會再嗌🔥

🍵杏仁綠茶鮮奶 $29

杏仁奶近排好似好hit,所以朋友都特意叫左一杯🤭諗住試吓,由於我自己有敏感所以就冇飲到啦。朋友話唔係太夾😮‍💨

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️