2020-03-10
呢間餐廳喺我心目中係美孚no.1 ,佢嘅厚豬柳實在無與倫比。前菜 - 粟米湯🌽每日嘅湯都唔同,上次係忌廉南瓜,今次就係粟米湯,佢哋嘅湯都好有心機,因為都係自己煲,好味兼且誠意爆燈。🤪🤪香煎英國厚豬柳配薯菜🐷呢個豬柳係我食過最好味嘅煎豬柳,煎到油脂啱啱出嚟好香,好juicy,肉質鮮嫩,又唔韌。而且佢唔會鞋颯颯,肥瘦都仲啱啱好,比例大概係2份肥,8份瘦,肉質可以話係齒頰留香。🥔薯菜都唔錯,薯仔應該係用咗澳洲嘅薯仔,細細粒嘅薯仔用嚟烤焗就啱啱好。老闆好好人,會同你傾吓計,亦都好有禮貌,會同你解釋今日嘅餐湯同埋有咩好食。如果下午茶去仲可以坐低慢慢傾吓計,幾舒服。餐具同埋鋪頭入面都有啲裝飾係金色嘅,我估老闆好鍾意咁金色🤣🤣不過價錢就有少少貴,所以冇得成日去食🤦🏻♂️
前菜 - 粟米湯🌽
香煎英國厚豬柳配薯菜🐷