2017-06-02 138 瀏覽
之前聽聞開了一間韓國大熱的甜品舖, 剛巧那日有時間來一個下午茶, 所以二話不說就去了這店。首先雖然是自助形式, 但也未免有少少污糟, 因為前手食完沒有抹枱, 張枱黏黏的, 讓人食慾已大減。我們坐下後點了一個芒果杯說真的沒有什麼特別, 只可以說都幾大杯,芒果算大粒, 好CREAM, 但價錢不算便宜, CP值有點低, 跟我期望有點落差,非我杯茶

我們坐下後點了一個芒果杯

2017-04-17
2017-06-02 105 瀏覽
夏天熱辣辣,真係完全無胃口食熱野,見到尼間籃白色大大間 門口有幾個生果杯 裝修簡潔又舒服既店,就緊係入去嘆番個冰啦。😍😍😍❤我同朋友叫左芒果味同青提味,仲有杯橙汁。芒果mini版 芒果勁甜 cream好滑好多,睇佢細細杯 食曬佢我已經飽飽地啦~ 佢入面有少少類似沙冰既芒果味 有點似許留X難怪係韓國會咁興啦!我地再share一杯橙汁 佢係暖暖地既,唔會話甜到好假 好fresh 不過如果佢凍番少少就perfect啦!❤❤❤
我同朋友叫左芒果味同青提味,仲有杯橙汁。
難怪係韓國會咁興啦!

2017-06-01 96 瀏覽
同fd去銅鑼灣行街,行到攰攰地,想搵間cafe飲杯咖啡,食件cake。經過呢間店,被佢粉藍溝白既裝修吸引左,而且生果杯既賣相都好吸引,所以決定試一試。一入去,先自行去counter點嘢食,之後店員會比電子牌。當食物整好,電子牌就會震,咁就可以去攞嘢食啦我同fd兩個人叫左一個芒果味,一個青提子味mini bonbon share黎食,我再另外叫左杯hot cappuccinoMini bonbon 唔算好大杯,一個人一杯就啱啱好。賣相真係一流,先影相呃like。佢最上層係生果,兩款生果都好甜,毫無酸味。中間係cream,啲cream好滑好香,唔似普通蛋糕既cream,溝埋生果一齊食,唔太漏。再下面係生果沙冰,唔會稀,應該用唔少生果去打。個人比較鐘意芒果mini bonbon,因為芒果大大件,長方形,好吸引開頭以為佢主力做生果杯,咖啡會普通,點知杯Cappucino幾有驚喜喎。咖啡味好濃,唔苦,奶泡夠滑,幾出色兩個人食下傾下,坐左成兩個幾鐘,中途唔會有人趕你走。店員服務都幾好,有禮貌有笑容
門口擺設
店內環境

Cappucino

• 芒果bonbon
  • Cappucino
2017-05-31 95 瀏覽
上次 o黎食 o左正常 size ge mango bon bon芒果好大 o舊, 好有氣勢呢!regular size 就有多 d 沙冰兩個人 share 先食得哂 今次新出 o左 mini bon bon!緊係要再 o黎試新 o野 la~本來想食 mini grape bon bon不過見到有 "期間限定" ge item 即刻轉呔 order 完就等個牌響枱面上 ge 巴黎鐵塔好 o岩做影相道具wah~ 整得好靚 ar而且有幾粒我想試 ge 青提 o係頂頂感覺賺 o左呢, hahamini 版本可以一個人都食得哂多 d quota 試唔同 flavours另外揀 o左杯西柚汁有半個西柚 o係面, 非常真材實料~我仲傻更更問朋友依個點飲原來個西柚起哂肉 ga la 一督落去就飲到, 仲可以食到新鮮 ge 西柚!
芒果好大 o舊, 好有氣勢呢!
regular size 就有多 d 沙冰
兩個人 share 先食得哂

今次新出 o左 mini bon bon!
緊係要再 o黎試新 o野 la~
本來想食 mini grape bon bon
不過見到有 "期間限定" ge item 即刻轉呔

order 完就等個牌響
枱面上 ge 巴黎鐵塔好 o岩做影相道具

wah~ 整得好靚 ar
而且有幾粒我想試 ge 青提 o係頂頂
感覺賺 o左呢, haha

mini 版本可以一個人都食得哂
多 d quota 試唔同 flavours

另外揀 o左杯西柚汁
有半個西柚 o係面, 非常真材實料~

我仲傻更更問朋友依個點飲
原來個西柚起哂肉 ga la

一督落去就飲到, 仲可以食到新鮮 ge 西柚!
2017-05-31 66 瀏覽
食完會覺得好不解 點解韓國會咁出名?食左一杯$12x 芒果杯 雖然芒果係好甜 但入面只得cream同少少jelly冰 個人覺得咁樣賣得好似太貴了~如果可以落多少少料 例如雪糕 可能配搭會豐富吸引啲!否則都唔會再試了 當打個卡試下就ok
食完會覺得好不解 點解韓國會咁出名?
2017-05-30 77 瀏覽
哇 踏入5月 終於有夏天既感覺🌞🌞熱辣辣當然要食返啲冰涼既甜品解暑啦🤤室內以白色為主 有寧靜舒適既感覺💕💕黎呢間野點會唔食最出名既Bon bon杯呢🤤呢個mini芒果Bon bon杯 啲芒果勁大舊😱😱食落仲唔會酸!甜甜的🤤入面啲cream都好滑👍🏻 最底仲有粒粒芒果肉同沙冰 正🤤🤤友人就叫左車里子味🤤 都好清甜 好食😍😍呢個西柚汁真係好足料👍🏻👍🏻一黎已經有賣相 而且飲落好濃西柚味 酸酸地 好開胃😛😛
哇 踏入5月 終於有夏天既感覺🌞🌞
熱辣辣當然要食返啲冰涼既甜品解暑啦🤤

室內以白色為主 有寧靜舒適既感覺💕💕

黎呢間野點會唔食最出名既Bon bon杯呢🤤

友人就叫左車里子味🤤 都好清甜 好食😍😍

2017-05-29
2017-05-29 90 瀏覽
好耐之前成日見朋友係網上打卡食大大杯樣又靚既生果杯 今日咁岩黎開銅鑼灣緊係唔可以放過佢啦😂😂😍尼張相用foodie影 簡直係超美超吸引!我地三個味既杯都叫左 包括芒果味、車厘子味、青提子。本身好擔心生果酸 點知出奇地每款既生果都勁甜勁juicy又新鮮 而佢亦佈滿厚厚既cream cream好滑 中間有芒果沙冰 同啫喱 !😍😍😍😍😍我食mini版 務求食曬佢咁多隻味 哈哈!另外西柚汁上層有半個西柚 令原本平平無奇既佢立即變美又消暑 !尼杯唔會太苦澀 不錯!😍😋😋😋

尼張相用foodie影 簡直係超美超吸引!
我地三個味既杯都叫左 包括芒果味、車厘子味、青提子。

我食mini版 務求食曬佢咁多隻味 哈哈!

2017-05-28 74 瀏覽
喺登龍街食完豚王拉麵,見到隔離係人氣韓國甜品店,之前喺Facebook成日都見到朋友打卡,生果杯嘅賣相又好吸引,一於入去增肥一下。兩個女生我建議order mini Bon Bon,因為一杯大實在太浮誇,叫迷你版就可以是兩種味道啦!藍莓mini bon bon & 芒果mini bon bon 賣相已經謀殺了不少菲林,淨係影相呃like都正啦~ 藍莓粒粒脹卜卜 又大又甜,喜歡食忌廉的朋友必試,超級豐盛的忌廉配上藍莓 中間原來仲有藍莓沙冰 一啖忌廉一啖沙冰 yummy芒果味~ 芒果既甜係讚不絕口的。同樣配上忌廉和芒果味沙冰,係炎熱嘅夏天,消暑真係一流!另外再點了一壺青檸花茶 香氣撲鼻 又健康 又冇咖啡因,飲完唔怕瞓唔着。食完拉麵再食人氣生果杯,今晚真係滿足到暈呢!

食完拉麵再食人氣生果杯,今晚真係滿足到暈呢!
2017-05-25 60 瀏覽
本身約左朋友食飯同睇戲, 可惜佢臨時要開ot, 唯有cancel睇戲, 朋友話請我食甜品補償番, 叫我食住等佢。即上網睇睇有咩正嘢, 見到登龍街lei間之前韓國好hit ge 巨大生果杯, 裝修好少女, 而且幾舒服, 就入去試試la。裝修以白色為主, 用上藍白紅色去配襯, 枱上仲有大大小小ge 巴黎鐵塔, 呃like必用ar!! 采用自助式點餐, 點完餐會俾個韓國cafe成日見嘅震震機俾你提示你去拎。草莓杯冇得食la, 因為韓國嗰邊已經唔係季節la, 所以揀jor青提子mini bon bon同cappuccino。青提子mini bon bon唔算好大, 1個人應該食得哂!!! 賣相一流, 好靚ar! 好多青提, 足料, 青提子清甜好味。唔好以為好多cream, cream唔會好多, 所以唔會漏。下面仲有青提子沙冰, 冰冰涼涼, 酸酸甜甜, 好清新, 好鍾意lei 層沙冰ar!!!食lei個bon bon簡直冇難度, 輕輕鬆鬆鄧梓鋒甘完成。飲下杯cappuccino先, 有漂亮ge拉花, 殺jor唔少菲林ar!! 飲落都唔錯, 咖啡味都香。店員笑容好而且有禮貌。食完好彩個friend
, 裝修好少女, 而且幾舒服, 就入去試試la。

! 好多青提, 足料, 青提子清甜好味

食lei個bon bon簡直冇難度, 輕輕鬆鬆鄧梓鋒甘完成

食完好彩個friend ot完, lei度都算幾好坐, 仲有kpop聽tim!
2017-05-23 45 瀏覽
食完正餐但第二個肚未夠飽,驅使我四處找尋銅鑼灣嘅甜品店。經過呢間俾漂亮嘅櫥窗吸引。一心想吃士多啤梨Bon Bon。沖入去發現今天沒有士多啤梨味,可能跟水果貨存有關。我沒有因此而失望,點了迷你芒果和車厘子味Bon Bon 加一杯焦糖牛奶咖啡。這裏是自助購買的,付款後會給你一個電動提示器,震動提示客人取餐。我們坐下等,椅子是搖搖椅,旁邊係晿碟機,播出大熱韓國偶像劇的歌曲。我覺得迷你Bon bon的size 剛好,超多新鮮生果,食咗面頭的生果,除了滑滑的cream 之外,裏面係沙冰加另一層鮮果。芒果好甜,車厘子粒粒新鮮。個人喜歡芒果味。我們邊吃邊煲劇,環境令人放鬆。配多杯香醇的焦糖牛奶咖啡,輕微嘅苦味中和了剛才係嘅鮮忌廉的甜味。成件事好夾。緊記臨離去之前按桌上嘅提示自行清理垃圾。
食完正餐但第二個肚未夠飽,驅使我四處找尋銅鑼灣嘅甜品店。

芒果好甜,車厘子粒粒新鮮。個人喜歡芒果味。
我們邊吃邊煲劇,環境令人放鬆。

緊記臨離去之前按桌上嘅提示自行清理垃圾。

2017-05-23 56 瀏覽
是日在登龍街發現了這間充滿特色的咖啡店,絕對是和閏蜜約會聊聊天的好地方~ 店內柔和偏白的裝修配播著時下流行的k pop,好像去了韓國 Cafe 一樣Cafe 是自助點餐形式,我就點左一個mini bon bon 同一杯野飲同朋友 share 點完就有舊野,聽到咇咇響就可以岀去 Counter 到拎~ 叫左芒果味的 bon bon,雖說係 mini 但都幾大杯。Presentation 超級靚影左勁多相,睇外表已經知完全係我的 comfort food水果的微甜配上滿滿的忌廉奶油,中和了膩感,好 fresh 好好吃!每舊芒果都好大舊,非常滿足底下仍然是很多的芒果肉配上了冰沙!消暑一流我地唔飲咖啡,所以就叫左個西柚汁,補充下維他命超大杯有大大舊西柚肉!絕對飲得岀的真材實料,西柚夠酸甜夠開胃

點完就有舊野,聽到咇咇響就可以岀去 Counter 到拎~

底下仍然是很多的芒果肉配上了冰沙!消暑一流

我地唔飲咖啡,所以就叫左個西柚汁,補充下維他命
超大杯

有大大舊西柚肉!絕對飲得岀的真材實料,西柚夠酸甜夠開胃
2017-05-22 73 瀏覽
食完辣野,要幫喉嚨降降溫。咁啱呢間甜品係附近,雖然一睇就知好睇多過好食,但有少少趕時間,又未試過,一於會一會你啦!mini 車厘子$58,果然係多多cream,除左cream 之外,有車厘子味沙冰,仲有7粒車厘子。cream 同沙冰味道正正常常,唔難食。Er....食完靚靚甜品都開心嘅,不過價錢有d貴同冇乜特別囉,試過一次都未必會想再encore。我諗如果想keep住客源,可能要著手研發下一款吸睛甜品了!

Er....食完靚靚甜品都開心嘅
2017-05-20 65 瀏覽
本來想試士多啤梨杯,但店員話唔當做,所以無得賣失望,但欣賞佢地對食物質素既堅持!!我地試左兩款生果杯:青提同芒果(其實仲有一款車厘子既,但...唔太吸引)如果一人一杯Mini size 其實都好夠,大size真係好大杯(夠兩個人食)青提:有驚喜!唔酸,清甜芒果:比青提酸,但唔會過酸,酸酸甜甜冇咁膩膠相以為係雪糕,但其實中間係cream同沙冰Cream質感好好,空氣感十足,芒果沙冰略厭酸左啲;青提沙冰好味,有啲似奇異果feel
本來想試士多啤梨杯,但店員話唔當做,所以無得賣
失望,但欣賞佢地對食物質素既堅持!!

青提:有驚喜!
唔酸,清甜
芒果:比青提酸,但唔會過酸,酸酸甜甜冇咁膩

膠相以為係雪糕,但其實中間係cream同沙冰

2017-05-19
宵夜
  • 青提杯
2017-05-19 118 瀏覽
最近好多朋友都在說這間的甜品好吃,很特別。我不愛吃cream的人都忍不住想去試一試。終於約到時間和朋友一起,真的很好吃,吃前覺得還好吧,可能沒什麼特別,吃後意外地忘不了的味道,很神奇的搭配。夏天有更多選擇消暑了,好開心。我很幸運地趕上了他們推出迷你杯,比大杯更cute ,好喜歡。和朋友一人叫了一個迷你杯,果好甜,沙冰好好味道。原來馬家開飯也有推薦這家,那更要試一試啦!有了這個甜品,我會吃多一些水果的,多多補充維生素

有了這個甜品,我會吃多一些水果的,多多補充維生素

青提杯
青提杯
  • Strawberry Bon Bon
2017-05-18 3222 瀏覽
呢兩日天氣轉熱,原來已經是五月天了,一年中最期待的夏天不知不覺來了。 夏天最期望的除了美腿,仲有甜品,因為一樣咁醒神。 呢排登龍街開了一間好韓式FEEL的甜品店<< Cafe de Paris Est. in Korea >>。 呢一晚同女友食完飯後,就黎呢間試新野。裝修以白色為主,每張枱都放左個鐵塔,同個名互相呼應。 原來除左甜品,仲有cake賣。 餐牌就印於櫃枱前 點完餐,等個通知器震動就可以上前拎餐。 今次點左兩款招牌mini size的Bon Bon,因為除開只係貴小小,仲要有兩隻味食。 第一款是Mini芒果bon bon杯。賣相好靚之餘,芒果肉勁大又甜,入口真係啖啖肉。 中間的cream唔會好甜好膩,恰到好處。食落底,仲有芒果肉及沙冰,口感一流。 第二杯Mini Bon Bon是青提杯,賣相吸引之餘,果肉都好甜。因為是青提,入口爆開的感覺好正。 食完凍凍地,叫了杯<<蘋果櫻桃茶>>來中和一下體暖。 茶夠熱,又香蘋果味,小小酸,又冰又熱,呢剎那感覺都幾滿足。 食完,同女友講左句:「嗱,我帶左您去
夏天最期望的除了美腿,仲有甜品,因為一樣咁醒神。
原來除左甜品,仲有cake賣。
餐牌就印於櫃枱前
點完餐,等個通知器震動就可以上前拎餐。
食完,同女友講左句:「嗱,我帶左您去左韓國喇」。
2017-05-17