2020-02-22
今日想食啲刺激啲嘅嘢,搵下西環有冇泰國菜食,見到哩間評價咁好就黎試下,見間餐廳幾chill幾舒服幾啱成班朋友食所有坐位坐滿晒,裝潢高級不失fancy感,好多棒場客,我地一坐底店員就為我地推薦新菜式今次我地叫左個Pad thai,好正宗,甜、酸、鹹都好均勻,賣相同味道都一流,金邊粉唔會偏甜,色香味俱全,除了新鮮嘅羅望子,仲加入茄汁、椰奶、椰糖和炸乾蔥,令成道菜式更加香,加入醬汁炒淋,芽菜、韭菜、乾蔥和雞蛋這些配菜,煎了一個蛋網包住Pad Thai,賣相更誘人。芒果沙冰,以甜味為主,但芒果味十分香濃,亦都冇過多的碎冰,不俗。泰式飛天通菜,帶微甜的通菜份量非常多,既爽脆又易入口,又唔會太辣,大力推薦!總括而言,呢間餐廳係我食過咁多泰國餸入面最好食嘅餐廳,依家1,2月份仲有三周年優惠,招牌嘅泰式甜品低至3折,一個芒果糯米飯原價$78,但依家都只係$23.4,不過由於我地太飽所以冇食到。