2022-11-18 4378 瀏覽
最近朋友介紹九展有一間Cafe,重點係有星期六、日有開放露天燒烤場及有live band 表演,氣氛勁好可以點歌,Pet Friendly 又有兒童遊樂設施,家庭樂或者朋友聚會都好啱價錢人均$200-300,環境夠哂闊落,地點喺九龍灣夠就腳,就咁坐喺度唔使揸住支叉就可以食到BBQ,有幾款套餐選擇包一枝飲品,約有12種燒烤食物,份量都幾多,優點係唔使出去夾食物比較衛生,可以慢慢坐低傾偈,食物質素有保證,終於唔使再食任食燒烤場,搵到間有咁上下質素重點推薦食物如下:紐西蘭肉眼扒,無雪味,醃肉味道不會過重,夠稔又快熟又好大塊豬頸肉超推,燒到脆邊勁正,夠入味虎蝦勁大隻,肉質彈牙,燒烤少見粟米冇用錫紙包住,雖然要燒耐D但冇咁易燒燶,口感比較脆蒜蓉包一早塗上了牛油,細節位都周到方便可以即刻燒,燒烤點少得配啤酒🍻額外買都係$20都幾抵朋友又嗌兒童餐 大讚肉醬意粉都唔錯👍好適合小朋友食—————————————————Cafe Wellcome x BBQ Place (九龍灣)九龍灣展貿徑1號國際展貿中心E-MAX 4樓421至425號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoo

重點推薦食物如下:

紐西蘭肉眼扒,無雪味,醃肉味道不會過重,夠稔又快熟又好大塊

豬頸肉超推,燒到脆邊勁正,夠入味

虎蝦勁大隻,肉質彈牙,燒烤少見

粟米冇用錫紙包住,雖然要燒耐D但冇咁易燒燶,口感比較脆

朋友又嗌兒童餐 大讚肉醬意粉都唔錯👍
好適合小朋友食

—————————————————

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #九龍灣美食 #燒烤 #燒烤場
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 燒烤套餐
2022-11-15 341 瀏覽
睇完戲行咗一陣,見到呢間餐廳嘅裝修唔錯,一於入去試下,佢地午餐同晚餐嘅餐牌都係同一個,好抵食跟餐有蘿宋湯,蒜蓉包同埋沙律🥗整體食落都唔錯壽喜燒牛肉鍋配烏冬$78牛肉嘅分量都好夠,又唔會太肥或韌,好香牛味,配埋金菇,娃娃菜,冬菇,都好豐富好足料,yummy 😋😋餐飲揀咗柚子海鹽味汽水,飲落有清新嘅柚子香➕海鹽味,都幾好飲雪糕揀咗hagaz-das密瓜味雪糕,食落有啖啖密瓜香BBQ燒豬肋骨配薯菜 $83有兩件燒豬肋骨,味道唔會辣,肉質都算嫩滑,薯條炸得唔會太硬飲品揀咗凍奶茶,飲落香滑雪糕仲有movenpick,揀咗espresso味,咖啡味道十分香濃

跟餐有蘿宋湯,蒜蓉包同埋沙律🥗整體食落都唔錯

壽喜燒牛肉鍋配烏冬$78

雪糕揀咗hagaz-das密瓜味雪糕,食落有啖啖密瓜香

BBQ燒豬肋骨配薯菜 $83
有兩件燒豬肋骨,味道唔會辣,肉質都算嫩滑,薯條炸得唔會太硬

飲品揀咗凍奶茶,飲落香滑

緊啲節日一浪接一浪,有冇地方適合一大班人又有氣氛一齊聚會?要有音樂要浪漫,要景色要露天BBQ,唔想自己準備食物,咁麻煩?咁你呢間位於九龍灣新開特色餐廳【Cafe Wellcome x BBQ】🍢🍡🍻🍤🍗🍖🥕🥓🥩必去❗❗ 餐廳位於九龍灣展覽中心裡面,空間非常大,有室內亦有室外。有兒童玩樂設施🤗兩餐與嘅朋友仔會被安排喺室外,夠曬有氣氛,現場有音樂表演,唱歌🎶想安靜啲嘅朋友仔都可以選擇室內食佢地嘅晚市套餐,都非常吸引!多口味都迎合咗小朋友噶需要。係一間非常值得推薦嘅親子餐廳。 【特選假日套餐】#西班牙黑毛豬鞍🐷豬肉嚟講都做得非常幼嫩多汁,係今年食過上圓滑嘅豬扒😉 #菠菜蟹肉大啡菇意大利飯🦀我們嘅蟹肉鋪滿大啡菇鄉濃嘅意大利飯芝士非常濃厚😋,松露味剛剛好。 #香煎三文魚配薯蓉🐟份量真係非常多好大條嘅三文魚,煎香過後,肉質不會過硬,保持到鮮嫩 #兒童餐(芝士波波,拿破崙意粉,薯蓉)小朋友最愛💖 套餐可以跟配沙律蒜蓉包或者是日餐湯原來可以追加雞腿,薯條或者沙律🍰🍧🍦可以追加自家製甜品或者雪糕 #檸檬芝士蛋糕🍰啱聽每日提供嘅甜品都係自家製,每日不同。蛋糕健康,美味唔甜。可以放心多食兩啖!
【Cafe Wellcome x BBQ】
🍢🍡🍻🍤🍗🍖🥕🥓🥩
必去❗❗

【特選假日套餐】
#西班牙黑毛豬鞍
🐷豬肉嚟講都做得非常幼嫩多汁,係今年食過上圓滑嘅豬扒😉

#菠菜蟹肉大啡菇意大利飯

#香煎三文魚配薯蓉

#兒童餐
(芝士波波,拿破崙意粉,薯蓉)
小朋友最愛💖

套餐可以跟配沙律蒜蓉包或者是日餐湯
原來可以追加雞腿,薯條或者沙律
🍰🍧🍦可以追加自家製甜品或者雪糕

#檸檬芝士蛋糕
2022-11-14 300 瀏覽
九龍灣$70 半自助午餐就聽得多,今日就試吓佢哋嘅晚餐🤣前菜🍲粟米忌廉湯配蒜蓉包,迷你水果沙律,正常發揮菠菜蟹肉大啡菇意大利飯🍄份量好大,大啡菇配上鮮甜嘅蟹肉,菠菜汁令到意大利飯添加左綠色,健康又特別西班牙黑毛豬鞍🐖煎得啱啱好,切開仲keep住juicy,面頭有少少芥末汁,下面就有雜菌薯仔翠玉瓜等🎶戶外地方係俾人BBQ 下次要來試吓,食到一半仲有live Music聽,有點歌環節,氣氛高漲😍唔少得嘅就一定係食m字頭雪糕啦🍨
九龍灣$70 半自助午餐就聽得多,今日就試吓佢哋嘅晚餐🤣

前菜🍲
粟米忌廉湯配蒜蓉包,迷你水果沙律,正常發揮

菠菜蟹肉大啡菇意大利飯🍄

西班牙黑毛豬鞍🐖

唔少得嘅就一定係食m字頭雪糕啦🍨
接老公放工再喺附近開餐Emax 4樓既傢俬設計樓層都有間餐廳環境夠濶落,有outdoor 位,仲有遊樂設施星期五六日晚有埋live music , 應該幾有氣氛Lunch set 提供至20:00 先送上頭盤三寶:餐包:香軟麥包餐湯:怯濕中湯,蓮藕豬骨湯,呢排濕寒天氣啱晒沙律:蕃茄菜苗沙律🍝明太子蟹籽忌廉意粉分量幾大碟,蟹籽忌廉汁條條掛汁,醬汁咸香好creamy西京比目魚飯比目魚兩件,煎得滑溜幾香,西京汁甜甜地配埋味素飯幾開胃。最後仲有飲品同埋雪糕添~
接老公放工再喺附近開餐
Emax 4樓既傢俬設計樓層都有間餐廳
環境夠濶落,有outdoor 位,仲有遊樂設施

星期五六日晚有埋live music , 應該幾有氣氛
Lunch set 提供至20:00

先送上頭盤三寶:
餐包:香軟麥包
餐湯:怯濕中湯,蓮藕豬骨湯,呢排濕寒天氣啱晒
沙律:蕃茄菜苗沙律

🍝明太子蟹籽忌廉意粉
分量幾大碟,蟹籽忌廉汁條條掛汁,醬汁咸香好creamy

西京比目魚飯
比目魚兩件,煎得滑溜幾香,西京汁甜甜地
配埋味素飯幾開胃。

最後仲有飲品同埋雪糕添~
2022-11-14 158 瀏覽
1.服務員態度唔好,食物質素好大進步空間。2.牛扒梳打粉味好重,醃製食物唔夠味。3. 九個人燒嘢食得一個細燒烤爐。4. 燒咗個半鐘唔夠燒烤炭,佢哋話啲炭夠燒三個鐘,加炭要比$44。
1.服務員態度唔好,食物質素好大進步空間。
2.牛扒梳打粉味好重,醃製食物唔夠味。
3. 九個人燒嘢食得一個細燒烤爐。
2022-11-11 273 瀏覽
九展都有好嘢食!今日嚟到3樓試新嘢我就叫了set dinner 嘅BBQ燒豬仔髀配薯菜 $88 朋友食:香煎紐西蘭牛柳配薯菜 $98 ,兩個主菜都juicy美味😋我地兩個都好滿意另外薯條炸得好脆好新鮮晚市套餐唔到$100 就包埋前菜,甜品( 可以自選一款movenpick 雪糕)同飲品 餐湯,其他野都好唔錯架天氣好的話仲可以坐喺戶外食,好chill呢個價錢抵食!早前都係度食過午餐semi buffet 平日午餐嘅半自助餐只需要$68起跳出面有沙律,冷麵,仲有蝦多士選擇💕想健康啲就可以嚟瘋狂食草🥗😏
九展都有好嘢食!今日嚟到3樓試新嘢
我就叫了set dinner 嘅
BBQ燒豬仔髀配薯菜 $88

另外薯條炸得好脆好新鮮

天氣好的話仲可以坐喺戶外食,好chill
呢個價錢抵食!

早前都係度食過午餐semi buffet
平日午餐嘅半自助餐只需要$68起跳

2022-11-10 213 瀏覽
今日係展貿中心呢頭做嘢都知呢頭無咩野食朋友介紹呢間呢間cafe環境好大 坐得舒服餐廳仲有戶外位置可以選擇聽職員講晚餐會有live bank下次可以試下晚餐餐廳可以加$20任袋自助吧有沙律 水果 甜品選擇我同朋友分別叫左香煎鮮吞拿魚沙律同埋法色羊架配薯菜香煎鮮吞拿魚沙律沙律菜好新鮮 酸酸甜甜吞拿魚外層包住黑白芝麻口感好特別 好香芝麻味法色羊架配薯菜熟度啱啱好 入口軟腍有少少羊臊味可接受我朋友鐘意食羊所以好鐘意食最後我地都食左雪糕同生果 超飽
今日係展貿中心呢頭做嘢

有少少羊臊味可接受
我朋友鐘意食羊所以好鐘意食

最後我地都食左雪糕同生果 超飽
2022-11-09 173 瀏覽
好適合一大班人一齊聚會BBQ,最正係有仲有小朋友遊戲區!等小朋友自己有自己玩,大人就可以自己吹下水relax 下不過今日人少少,過來食下晚餐。【特選假日套餐】#西班牙黑毛豬鞍🐷黑毛豬比較厚身,容易煎得乾身同太硬,但餐廳做得非常出色,豬鞍扒既幼嫩又勁多汁,絕對欣賞☺️#菠菜蟹肉大啡菇意大利飯🦀意大利飯軟硬岩岩好,加上菠菜打碎汁煮下,味道非常香濃,蟹肉鋪滿大啡菇非常美味。#香煎三文魚配薯蓉🐟厚厚三文魚煎香,外面微微焦香而肉質仍十分鮮嫩 !中#兒童餐(芝士波波,拿破崙意粉,薯蓉)全是小朋友最愛!仲可以追加燒雞槌!非常好食😋#檸檬芝士蛋糕🍰而每日甜品都係自家製,日日唔同。檸檬芝士酸酸地芝士唔會膩又唔會太甜。食埋非常滿足!

不過今日人少少,過來食下晚餐。

【特選假日套餐】
#西班牙黑毛豬鞍

#菠菜蟹肉大啡菇意大利飯

#香煎三文魚配薯蓉

🐟厚厚三文魚煎香,外面微微焦香而肉質仍十分鮮嫩 !中

#兒童餐

(芝士波波,拿破崙意粉,薯蓉)
全是小朋友最愛!
仲可以追加燒雞槌!非常好食😋

#檸檬芝士蛋糕
🍰而每日甜品都係自家製,日日唔同。
檸檬芝士酸酸地芝士唔會膩又唔會太甜。食埋非常滿足!

2022-11-04 279 瀏覽
而家EMax真係好多選擇,睇完戲可以食埋個飯先走,我地簡左呢間餐廳,當日是平日比較平靜。晚餐有不同種類選擇,我地簡左一個飯同一個扒。前菜有薯仔沙律,牛角包同埋餐湯,而個湯有點似中式,做有木棉花。牛角包做餐包都好少見,有點驚喜,沙律好清新,正好做開胃菜。波菜雞肉松子仁意大利飯滿滿的綠色,份量好多,仲有好多雜菌同雞肉,配上松子仁鬆脆香口,味道好夾香煎紐西蘭肉眼扒選擇左薯菜,薯條中規中矩,但粉量都幾多。牛肉煎得剛剛好,有珠度又不會過熟,牛味也不錯,沒有筋位,肉質軟淋。甜品係movenpick 雪糕或是日甜品,每樣點一個,雪糕仲有不同口味,梗有一個岩你。是日甜品忌廉捲蛋,小甜不膩,不錯。

晚餐有不同種類選擇,我地簡左一個飯同一個扒。

前菜

波菜雞肉松子仁意大利飯

香煎紐西蘭肉眼扒

2022-11-04 186 瀏覽
喺九展睇完戲或者show,可以去試吓間餐廳,呢排仲有性價比都ok嘅自助午餐⭐️,啱哂一家大細去放鬆啊。🍟英式炸魚配薯條($78)兩大塊嘅炸魚柳,炸得鬆脆💥,少少厚粉,有他他醬配返魚柳😌,唔會太乾,薯條啱啱炸起,好脆🍟,有蕃茄醬可以點。🥩香煎紐西蘭肉眼扒配意粉($98)雖然無得揀生熟度,不過塊牛令人喜出望外☺️,有肉味又唔老,配少少燒汁同意粉🍝,好食兼飽肚🥳。兩個餐都有跟餐湯、甜品同飲品。今日餐湯係蘑菇湯🫕,材料都幾足,有好多蘑菇,味道香濃😆 唔馬虎~而甜品可以揀Mövenpick或者Häagen-Dazs雪糕,唔想食雪糕嘅話亦都有藍莓芝士蛋糕🍰~

🍟英式炸魚配薯條($78)

🥩香煎紐西蘭肉眼扒配意粉($98)

2022-11-02 291 瀏覽
👷🏻‍♀️細孖今日黎到九龍灣展貿中心搵食,見到呢間過左lunchtime 時間都有人食,而且佢仲播緊坤哥既《陽光點的歌》,就試一試佢餐廳提供半自助餐,但只係去到三點,👷🏻‍♀️細孖就叫左set lunch,有齊餐包餐湯、主食、飲品同重點‼️甜品🥢沙律(跟餐)💭是日沙律係紫薯蓉配青蘋果片,甜甜地但紫薯應該比較老有少少渣👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌖🌑🥢餐包(跟餐)💭係西餐廳都會提供既牛油法包🥯但餐廳整得好鬆脆,牛油份量好足,👷🏻‍♀️細孖唔係即食都仲好脆口😍👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕🥢餐湯(跟餐)💭忌廉野菌湯算幾足料,碎碎既菇菌加埋白湯底🥣有咬口,如果餐廳會加熱番湯先比客人好更perfect💯👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢蒜香蜆肉意粉 💰65💭意粉唔會算過火侯 🍜炒得幾爽口唔腍,而且蜆肉目測有成10幾粒,呢個價錢算幾唔錯,仲有野菌咬下💭可惜蒜蓉味🧄較少,蒜片落鑊油溫唔夠,爆得唔夠香,重口味人士就可能唔太滿意啦👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢甜品💭客人可以揀手工甜品/Movenpick/Häagen-Dazs雪糕,👷🏻‍♀️細孖作為Movenpick忠粉見到有Movenpick 雪糕就揀左意式奶凍味🍮💭因為覺得佢個味道

🥢沙律(跟餐)

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢蒜香蜆肉意粉 💰65

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢甜品

💭因為覺得佢個味道好似以前Dryers 士多啤利芝士雪糕(唔知有冇foodie食過呢?)😍正到不得了

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕

🥢凍檸檬茶(跟餐)

💭👷🏻‍♀️細孖叫左走甜少冰,但杯茶太多冰有成1/3杯咁多🥹女仔飲咁多凍野比較傷身🧊
💭茶底比較淡,但原諒佢因為👷🏻‍♀️細孖食既時候職員都就落場

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑

凍檸茶
2022-09-28
蒜香蜆肉意粉
意式奶凍雪糕
今日去到九展Emax度食飯,平時好少過嚟呢度帶今日因為找朋友就難得嚟到~朋友帶咗我去食一間西餐,估唔到呢一度都幾多食肆。夜晚嘅套餐價錢都相宜,我叫咗個黑松露pizza,即叫即焗,好味又性價比高,極都係素食人士最啱👍🏻朋友叫咗香煎紐西蘭肉眼扒,味道都唔錯,可以配薯菜、意粉或者飯。個價錢已經包晒沙律、湯同飲品,不過要留意番個湯係中湯~食完仲可以有甜品,有Movenpick同埋Haagen Dazs雪糕!如果好天呢度外面仲有得BBQ,不過嗰日我哋嘅天氣就麻麻哋,所以就冇得出去啦,希望下次有機會啦!

朋友帶咗我去食一間西餐,估唔到呢一度都幾多食肆。

九龍灣e max 今日專登去行outlet 然後睇睇有咩食。原來4樓有間西餐。仲有燒烤場。係市區竟然有咁大既戶外燒烤場。仲有小型滑梯,勁多人一家大細黎食同玩。出面仲有人駐唱歌手,真係超有氣氛。佢燒烤分為幾個餐,都好豐富手,最緊要一班食野吹水。 而我今日叫左兩個set 姐 就冇燒烤啦。分別都有餐湯,餐飲同餐湯係粟米白湯。食物方面,今日叫了菠菜蟹肉大啡菇意大利飯個飯好香,個汁煮得幾好,好重芝士味。另外個大啡菇上亦好多蟹肉碎係面。個菇好香。香煎三文魚配薯蓉個三文魚都係即叫即煎,煎既時間岩岩好,成塊三文魚片好脆。個薯蓉都好味。佢仲有吾少加配既選擇,包括係薯條同雞槌薯條只係加$10 而雞槌加$20 有4件咁多

九龍灣e max
今日專登去行outlet
仲有小型滑梯,勁多人一家大細黎食同玩。
出面仲有人駐唱歌手,真係超有氣氛。

分別都有餐湯,餐飲同
餐湯係粟米白湯。

食物方面,今日叫了
菠菜蟹肉大啡菇意大利飯
個飯好香,個汁煮得幾好,
好重芝士味。另外個大啡菇上亦好多蟹肉碎係面。個菇好香。

香煎三文魚配薯蓉
個三文魚都係即叫即煎,
煎既時間岩岩好,成塊三文魚片好脆。
個薯蓉都好味。
香煎三文魚配薯蓉

佢仲有吾少加配既選擇,包括係薯條同雞槌
薯條只係加$10 而雞槌加$20 有4件咁多
香煎三文魚配薯蓉
呢排天氣涼左,最啱去BBQ,之前同小朋友去Emax參加數學比賽嗰陣發現到呢間BBQ場,book左halloween一家人去BBQ順便比小朋友放電,餐廳既賣點係過萬呎空中花園,仲有室外遊樂場,真係好吸引BBQ套餐有幾個唔同價位,兒童餐有肉醬意粉,大人套餐都有三款,最貴嗰個套餐$278會有鮑魚,留意返餐廳設有開爐費,揀好大邊款套餐之後店員就會送上一盤比你地,都係旨在一大班朋友聚埋一齊Weekend更設有live band演出,炒熱場內氣氛,超正