2024-11-10
同同事們去食Lunch打開Menu發現係新Menu先發現用餐時間得60分鐘OK,唔緊要,因為我地真係好想食個鴨腿waffle到用餐時間夠鐘有位男職員過來同我地講「唔好意思,你地夠鐘啦」同事問佢:「其實我waffle差四個格仔,差少少,咁可唔可以食埋先?」個男同事:「呃,都得嘅」咁同事即刻努力切開,放兩格入口食呢個時候,個男職員又出來:「其實真係跟規矩做嘅,真係得60分鐘,而家好多舖頭都做唔住,就係因為D客食多過60分鐘」我同同事們聽到之後即刻走同事差最後兩格waffle都無食就走首先,我地無齋傾計唔食野同事當時食淨好少然後,係餐廳第一次過來提醒已經到用餐時間嘅時候,我地都詢問左可唔可以繼續食埋同事努力吞嚥時候,你再出來係餐廳咁大聲趕?我地唔係唔體諒生意難做,只係覺得最後無必要再衝出來講多次,更何況當時餐廳仍有其他空嘅座位,同埋當時並無其他客人等緊位12:12 落單12:35 鴨腿waffle到12:45 Pasta到13:05 埋定單坐返低等同事食完跟住無幾耐就俾餐廳職員催今次用餐體驗真係唔好
打開Menu發現係新Menu
先發現用餐時間得60分鐘
OK,唔緊要,因為我地真係好想食個鴨腿waffle
到用餐時間夠鐘
有位男職員過來同我地講「唔好意思,你地夠鐘啦」
個男同事:「呃,都得嘅」
咁同事即刻努力切開,放兩格入口食
我同同事們聽到之後即刻走
同事差最後兩格waffle都無食就走
首先,我地無齋傾計唔食野
同事當時食淨好少
同事努力吞嚥時候,你再出來係餐廳咁大聲趕?
12:12 落單
12:35 鴨腿waffle到