2021-04-29 98 瀏覽
以超過八十多年意大利㗎啡品牌命名的"CAFFE MILANI "店座落於荃灣楊屋道一號荃新天地內。 除了㗎啡著名,更有顯赫的烘焙大師"GIOVANNI PINA"的頂級甜品,真是意味濃濃! 多次想試,今天終於與好友來體驗一下…… 餐廳在地下層,內園景觀很舒服開揚,邊飲着㗎啡透過玻璃牆外望挺寫意的!餐廳另一角內設有經過精心調配的各國優質㗎啡品,提供給㗎啡愛好者選購。主餐,下午茶套餐都很吸引……還有自選沙律餐,非常健康!點選了兩份米蘭套餐 $ 123 + 25 配 (甜品)蟹肉南瓜忌亷湯濃稠適中,有南瓜香甜,蟹肉鮮味!好湯!經典卡邦尼份量足,意粉好爽彈,煙肉火腿咸香,醬汁味道濃厚口感豐富!早餐餐茶 可配 鮮奶香辣蝦長通粉 $ 123 蝦肉爽口,味道酸酸微辣帶甜的,鮮茄和乾蕃茄調配成濃郁美味醬汁,長通粉吸收了鮮味精華,越食越覺惹味!這裡除甜品與㗎啡優質外, 估不到主食也一樣的出色!兩款有機沙律~紅菜頭,萍果 和 燒粟米味道天然,新鮮!注重健康食客好選擇!+ $ 28 Latte + Rose灑上了玫瑰花瓣的㗎啡 配 杏仁曲奇浪漫+意味濃!㗎啡柔滑飄香!非常享受!萍果批玉

多次想試,今天終於與好友來體驗一下……

主餐,下午茶套餐都很吸引……

還有自選沙律餐,非常健康!

點選了兩份米蘭套餐 $ 123
+ 25 配 (甜品)
蟹肉南瓜忌亷湯
濃稠適中,有南瓜香甜,蟹肉鮮味!好湯!

經典卡邦尼
份量足,意粉好爽彈,煙肉火腿咸香,醬汁味道濃厚口感豐富!

早餐餐茶 可配 鮮奶

香辣蝦長通粉 $ 123
,長通粉吸收了鮮味精華,越食越覺惹味!
這裡除甜品與㗎啡優質外, 估不到主食也一樣的出色!

兩款有機沙律~
紅菜頭,萍果 和 燒粟米
味道天然,新鮮!
注重健康食客好選擇!

+ $ 28 Latte + Rose
灑上了玫瑰花瓣的㗎啡 配
杏仁曲奇
浪漫+意味濃!
㗎啡柔滑飄香!非常享受!

萍果批
玉桂與萍果永遠是一對甜品的好伴侶!

又香又濃的甜品與㗎啡……完美!
2021-04-26
午餐
  • 經典卡邦尼
  • 蟹肉南瓜忌廉湯
  • 香辣蝦長通粉
  • Latte
2021-04-27 67 瀏覽
是日與家人想吃得清淡一點,看到商場開了間新的意大利餐廳,落地玻璃裝飾清雅非常舒服便進內試試。米蘭套餐超抵食,$98有餐湯/沙律及主菜,再加$25有咖啡或精選蛋糕,跟餐沙律更可在六款健康沙律中選兩款,紅菜頭,蘋果沙律超美味,紅菜頭份量多得很,還能吃到蘋果的清新味道。燒雞肉沙律有我至愛的羽衣甘藍,新鮮開胃健怡之選。全日早餐有黑松露炒蛋、肉腸、煙肉、車厘茄及香草麵包,炒蛋加了勁多黑松露😍 松香濃烈入口還有蛋汁,香草麵包非常重香料味,加點士多啤梨醬一流。蟹肉南瓜忌廉湯用料足充滿南瓜蓉,既幼滑又有咬口。松露醬意大利雲吞有水準,醬汁不溜粒粒雲吞又啖啖肉😋經典米蘭咖啡香氣撲鼻,更伴有一塊餅乾感覺高貴。香蕉朱古力慕絲醇香重朱古力,為晚餐作結是最完美幸福的。
松露醬意大利雲吞有水準,醬汁不溜粒粒雲吞又啖啖肉😋
2021-04-26
  • 紅菜頭蘋果沙律
  • 全日早餐
2021-04-27 84 瀏覽
在荃灣買完海味,到附近荃新天地逛逛,這頗多食肆選擇,地舖有間意式餐廳,地方清潔舒適,招呼唔錯,價格平實。沙律吧選了四款新鲜蔬菜,紅菜頭,西蘭花,粟米和蘋果,爽脆清甜,夠晒健康,份量也很足夠。加配全隻燒春雞煎得皮脆肉嫩,附上醬汁,本人較喜歡原汁原味,肉質十分嫩滑,完全不肥膩,口感很好,回味無窮。米蘭套餐蟹肉南瓜忌廉湯用料豐富,南瓜湯內有很多蟹肉,幼滑味美,勝過較很多餐廳嘅餐湯。香辣蝦長通粉這道主菜很出色,蝦大隻又入味,肉質爽脆,辣得嚟很惹味,長通粉處理得宜,唔會有過濃和肥滯感覺。加配芝士蛋糕香滑芝士味適中,口感唔錯。
沙律吧

加配全隻燒春雞

米蘭套餐
蟹肉南瓜忌廉湯

香辣蝦長通粉

加配芝士蛋糕
香滑芝士味適中,口感唔錯。

2021-04-27 48 瀏覽
隨着名牌服裝和美食店舖進駐,荃灣西站已成為熱門消閒勝地,吃喝玩樂一應俱全。今晚用饍嘅意式餐廳位於荃新天地,面積不算大,裝修典雅。餐牌很簡單,也有甜點和雪糕供應。點了兩款米蘭套餐,選了餐湯配主菜及加錢配甜點。蟹肉南瓜忌廉湯和蕃茄忌廉湯均製作認真,絲絲蟹肉鲜甜,南瓜攪溶和忌廉混成濃湯,入口滑溜。蕃茄同樣磨蓉,配忌廉相當香滑,甜中帶酸,味道討好。主菜為蟹肉扁意粉和香辣蝦長通粉,蟹肉清淡和腍滑扁意粉很相配。香辣蝦厚肉惹味,辣度適中,長通粉煮得啱啱好,味道出色。甜點為蘋果批和香蕉朱古力慕絲,味道也不錯,不會過於甜膩。

蟹肉南瓜忌廉湯和蕃茄忌廉湯

甜點為蘋果批和香蕉朱古力慕絲,味道也不錯,不會過於甜膩。

2021-04-23 162 瀏覽
謙謙補習後已經累,想留係荃灣搵食, 所以我地去左荃新天地行睇下食咩!比我見到係意大利好出名的 Caffe Milani, 入到去個沙律櫃已經深深吸引左我了,加上呢到的櫈係我超喜歡的紫色,深不自禁地已經座低了 😆。呢到好多蛋糕,沙律款式選擇令人目不暇給,所以我就決定食以下的食物 :⚛ 6款新鮮Salad ~ 選擇唔到我決定要哂6款 😂😂, 好耐冇咁健康食咁大碟沙律了,6款裡我最喜歡紅菜頭蘋果那款好爽甜,而謙謙就喜歡凱撒沙律因個醬汁好味。⚛ 燒美國有機春雞(半隻)~ 一切開已經爆汁食落 juice。⚛ 意式吉士牛角包 🥐 ~牛角包焗得 好酥脆內裡的吉士醬好滑。⚛ 意式朱古力吉士牛角包 🥐 ~ 牛角包的牛油本身已經好香,再加上濃濃的朱古力吉士醬超級正勁加分, 忍唔住一個人ko 哂。🥤 特濃朱古力 ~ 同謙謙 Share 一杯特濃朱古力好欣賞朱古力夠濃滑就算叫凍都唔會越飲越淡,面層的cream 和朱古力碎點綴得來再帶出幼滑。🍨 Gelato Regular ~ 叫左 Tirmisu , chocolate🍫 , milk 3款口味, Gelato 入口香滑冰冷甜絲絲,小朋友食就最開

🍨 Gelato Regular ~ 叫左 Tirmisu , chocolate🍫 , milk 3款口味, Gelato 入口香滑冰冷甜絲絲,小朋友食就最開心。
2021-04-21 333 瀏覽
好岩心水套裝好抵食$98有沙律/餐湯+主食,另加$25有餐牌上的飲品(包括特色咖啡)或甜品🍮而且不用加一!一次過揀了自己喜愛的,超豐富...整個套餐食晒都好飽了,大滿足前餐牌曾有pizza,現在沒有了位置於荃新天地地下的大空地附近!店鋪座位不多,一目了然!除左西餐set,店內還有好多精緻麵包🥯鬆餅🧁雪糕🍦,而當中件裝蛋糕🍰最為多款更可以外賣拎返屋企慢慢嘆套餐沙律仲可以自選2款,全部都係健康有營既食材種類有6款:紅菜頭藜麥/羽衣甘藍牛油果🥑/甘荀椰菜🥕/番茄鷹咀豆🍅/燒粟米🌽/凱撒沙律🥗我揀了紅菜頭藜麥和凱撒沙律🥗不過凱撒沙律的麵包糠較林,唔係脆身,略為點遜色但非常欣賞沙律的種類和材料紅菜頭都較飽肚!蟹肉扁意粉超多蟹肉,不會太乾,有少許檸檬🍋點綴下又不會蓋過蟹肉味,幾清新!麵條分明~~明智之選~套餐裡揀了甜品而另再點飲品,甜品比飲品貴少許簡直大滿足!🍎蘋果批~真材實材,可見一片片的蘋果片,味道偏甜,份量剛好,太大件就會膩了。🥤特濃朱古力🍫$43,滿滿的cream鋪上睇見都開心,味道適中不會太甜濃濃的朱古力味。卡邦尼意粉🍝$88,濃厚的蛋黃汁,蛋香味濃,攪拌後不會過份黏,味道不會太咸,建議
好岩心水

套裝好抵食
整個套餐食晒都好飽了,大滿足

前餐牌曾有pizza,現在沒有了

位置於荃新天地地下的大空地附近!店鋪座位不多,一目了然!

更可以外賣拎返屋企慢慢嘆

套餐沙律仲可以自選2款,全部都係健康有營既食材

我揀了紅菜頭藜麥和凱撒沙律🥗

Dinner set- 自選沙律
不過凱撒沙律的麵包糠較林,唔係脆身,略為點遜色
但非常欣賞沙律的種類和材料
紅菜頭都較飽肚!
Dinner  set-自選紅菜頭凱撒沙律
Dinner  set-  蟹肉扁意粉

蟹肉扁意粉
明智之選~套餐裡揀了甜品而另再點飲品,甜品比飲品貴少許
簡直大滿足!

Dinner set- 蘋果批
濃濃的朱古力味。
特濃朱古力

卡邦尼意粉🍝$88,濃厚的蛋黃汁,蛋香味濃,攪拌後不會過份黏,味道不會太咸,建議分散開會方便食用。

2021-04-12
Dinner  set-自選紅菜頭凱撒沙律
Dinner  set-  蟹肉扁意粉
特濃朱古力
2021-04-20 51 瀏覽
最近經過荃新天地,經常都會去呢間Caffe Milani 飲咖啡,因為覺得佢用嘅咖啡豆質素很好,今次就嚟試吓佢啲食物,果然冇令我失望。蕃茄忌廉湯皆因蕃茄夠健康,所以揀呢個湯。飲落有着濃厚適中嘅蕃茄味,而且好滑同creamy 。蟹肉扁意粉扁意粉上面鋪上新鮮嘅蟹肉、意粉軟硬度適中,建議加上檸檬汁一齊食,可以帶出蟹肉嘅鮮味。蛋白檸檬撻蛋白外層金黃色,應該係用火槍燒過,食落有點香脆,內裏軟綿綿嘅蛋白有清新嘅檸檬味,而且蛋撻皮夠鬆脆,十分好味。Coconut Latte 咖啡味濃郁,相信係用上優質嘅咖啡豆,再加上淡淡椰子香味,入口感覺十分平衡同匹配。

蕃茄忌廉湯

蛋白檸檬撻

Coconut Latte
咖啡味濃郁,相信係用上優質嘅咖啡豆,再加上淡淡椰子香味,
入口感覺十分平衡同匹配。
2021-04-17 182 瀏覽
喺荃新天地開咗幾個月的Cafe Milani, 一直以為只有咖啡和甜品提供,一次無意中發現原來都有沙律 ,意粉食。加上全玻璃裝修,很開揚,所以今晚約閨蜜一起來吃晚餐。主菜不算太多選擇, 但全部都是大眾化菜式,始終重點都是此店的咖啡和蛋糕呢!其實都幾抵食啊!追求健康一族可以選四或六款配搭的沙律餐,想吃得豐富點,可以再追加一個主菜。我揀了六款沙律菜可以和朋友一起食, 全部都是營養價值高, 成本不低的。其中紅菜頭應該都有半個份量又有羽衣甘藍,奶白菜,火葥菜, 紫椰菜等等。 所有都非常新鮮, 入口清新。追加了美國全隻有機春雞 (+$58) 以為春雞會好細隻啦!但原來都好肥美,肉地多嫩滑, 還預先為我們分咗兩份,令我們可以容易地分享。Rose Latte咖啡甘醇,這latte質地輕薄、味道溫和 玫瑰花瓣拌邊 玫瑰味道挻香不蓋過咖啡味。榛子朱古力慕絲已經吃得飽了, 但還是被精緻的蛋糕吸引著 ,所以決定買一個榛子朱古力慕絲留待明天品嚐。放了一天後,品質仍高,以果仁做裝飾美美的, 每一口都能品嚐朱古力和津貼同層次的口感.

加上全玻璃裝修,很開揚,所以今晚約閨蜜一起來吃晚餐。

追加了美國全隻有機春雞 (+$58)

Rose Latte

榛子朱古力慕絲
留待明天品嚐。

2021-04-15 55 瀏覽
近日放大假出嚟荃灣揾下朋友食lunch, 朋友仔提議食呢間話佢啲咖啡同蛋糕好好味一定要試下我哋2人每人叫咗個Combo Set, 包餐湯/沙律、意粉/全日早餐, 另加多$25有件蛋糕/米蘭咖啡, 價錢都算實惠, 因我哋乜都想試, 所以每樣都各叫咗一款, 試下唔同款式蕃茄忌廉湯以鮮蕃茄烹調, 味道濃香又酸甜,好開胃紅菜頭藜麥沙律+羽衣藍沙律羽毛藍新鮮脆口, 而紅菜頭加上藜麥, 健康同時也增加飽肚感All Day Breakfast呢個早餐餡料豐富,有腸仔、黑松露炒蛋、煙肉、沙律和麵包。特別推介呢個用橄欖油和香草做嘅麵包,口感鬆軟,好好味。而炒蛋加入超香口黑松露都好值得推介蟹肉扁意粉蟹肉份量多, 麵條彈牙, 每條都掛滿蟹肉, 加上蕃茄仔和蒜片, 滋味滿分椰香朱古力蛋糕淡淡椰香同朱古力好match 食落唔會過甜, 果然係名牌蛋糕經典米蘭咖啡呢杯朋友話味道唔錯, 有濃濃咖啡味再配上一塊曲奇, 非常好飲
一定要試下

蕃茄忌廉湯
以鮮蕃茄烹調, 味道濃香又酸甜,好開胃

紅菜頭藜麥沙律+羽衣藍沙律
羽毛藍新鮮脆口, 而紅菜頭加上藜麥, 健康同時也增加飽肚感

All Day Breakfast

椰香朱古力蛋糕

經典米蘭咖啡

2021-04-14 92 瀏覽
After running some errands at Tsuen Wan, it was already lunch time thus we decided to have a nice place nearby to have our lunch. After looking at their menu displayed outside, we decided on Caffe Milani. It was located at Citywalk 1, several minutes walk from Tsuen Wan West MTR.For their lunch set, it was priced at $98, consisting of soup or salad, pasta or all day breakfast. For additional $25, we can choose either a cake or a hot coffee. Besides that, we can order from their ala carte menu to

For their lunch set, it was priced at $98, consisting of soup or salad, pasta or all day breakfast. For additional $25, we can choose either a cake or a hot coffee. Besides that, we can order from their ala carte menu too.

Their pastries, cakes and ice cream were all displayed on their glass cabinet, allowing us to take a peek of the product.

Soup of the day was creamy pumpkin soup with crabmeat. It was very creamy and thick in texture. It was sweet, with strong pumpkin taste. There were crab meat in it too, complimenting well with the soup.

Linguine with crabmeat - Pasta consisted of crabmeat, anchovies, dried tomato and garlic etc, making it tasty. It was cooked till chewy and crabmeat was chewy and fresh in taste. Sliced lemon was provided to add onto it, helping to make it appetizing and refreshing.

Iced rich chocolate was smooth, with strong cocoa taste. Cream helped to make it creamy and smooth, perfect for chocolate lovers.

Chocolate banana cake was thick in texture, creamy too. It was sweet, with strong chocolate taste, with a light touch of banana flavour in it.

Croissant were soft and crispy, with generous serving of chocolate and pistacchio paste in it. They were sweet and rich in taste, good for after meal.

Tiramisu and red velvet flavour ice cream were tasty, thick and sticky in texture. Red velvet was sour in taste, complimenting nicely with tiramisu which was sweet and creamy.
2021-04-14 196 瀏覽
忙碌了半個月,終於可以跟朋友吃頓飯,荃灣實在太多食肆選擇,今次去了荃新天地比較新的餐廳。餐廳有提供套餐選擇,意粉跟湯或沙律,另外可以加$25有蛋糕或飲品。全日早餐 | $88有黑松露炒蛋、煙肉、車厘茄、香草麵包、煙肉。炒蛋的黑松露味濃郁,麵包有牛油及士多啤梨醬提供,朋友教我把兩款醬都搽上,便可成為沾醬麵包。煙肉及香腸每樣都有兩件,方便與朋友分享。蟹肉扁意粉 | $88把頂層的蟹肉撈勻,整個意粉都充滿了蟹肉絲,扁意粉帶些少油,吃起來挺香,加上洋蔥粒爽,整個意粉口感豐富。跟餐沙律可於櫥櫃內六款沙律中選擇兩款沙律,有超級食物的羽衣甘藍、健康的紅菜頭藜麥沙律等。我選了凱撒沙律及雜果。雜果有蜜瓜、菠蘿、火龍果,生果新鮮留有水份,每款生果的份量相約,是店員用心準備的。櫥櫃內的蛋糕大部分都可以跟餐加$25,有多於十款蛋糕選擇,看得我們眼花撩亂。意式蘋果批 | 跟餐+ $25感覺餐廳有心思用凍的碟裝蛋糕。蘋果批味道酸味較甜味重,不會太膩,内饀有軟熟的蘋果肉。芝士蛋糕 | 跟餐+ $25見到大大件黃白色的芝士蛋糕,一眼便相中了它。切件蛋糕大件,芝士質地較鬆,帶有些類似檸檬汁清新的味道,餅底不油,飯後甜品

全日早餐 | $88

蟹肉扁意粉 | $88

跟餐沙律

意式蘋果批 | 跟餐+ $25

芝士蛋糕 | 跟餐+ $25
見到大大件黃白色的芝士蛋糕,一眼便相中了它。切件蛋糕大件,芝士質地較鬆,帶有些類似檸檬汁清新的味道,餅底不油,飯後甜品食到好飽。

下次經過可以外賣些蛋糕給家人,見餐廳的一角有出售咖啡,包裝精美。餐廳的冷氣較涼快,夏天來食過下午茶,想起都覺得很chill。
2021-04-13
  • 蟹肉扁意粉
  • 意式蘋果批
  • 米蘭芝士蛋糕
2021-04-11 71 瀏覽
花多眼亂打造繁多小巧、高質細味幼滑質感小店環境獨特裝潢舒適風格,三五知己坐低閒聊短聚分享,無論蛋糕出品賣相或視覺上,款式都幾多種類由餡料/豐富層次度相比起傳統蛋糕店味突輕盈,亦對意式蛋糕情有獨鍾定下印象!隨餐點外來一杯「特濃朱古力」充實之餘又夠頂肚雙重濃郁夾雜回甘味兼幼滑細膩、情迷朱古力控完全無失望軟硬度適中相間,切開挺身鬆化較為潤濕感重「米蘭芝士蛋糕」「意式蘋果批」「香蕉朱古力慕絲」厚重味蕾融合啖啖難於抵抗

花多眼亂打造繁多小巧、高質細味幼滑質感

軟硬度適中相間,切開挺身鬆化較為潤濕感重

2021-04-08
2021-04-10 67 瀏覽
今日約咗三五👭🏻知己一齊去咗荃灣行街,shopping 🛍之前,當然要食咗野先啦!今次去呢間《Caffe Milani 》位於荃新天地中央入口,shopping十分方便!食物方面💁🏼‍♀️意粉、pizza、全日早餐外,輕食嘅都有💁🏻‍♀️沙律吧、牛角包、蛋糕等等,再休閒啲嘆杯💁‍♀️米蘭咖啡、伯爵茶都得!All Day Breakfast $88賣相一流,材料又豐富,黑松露炒蛋、烤肉腸(香口又滿滿肉汁)、多士、煙肉、烤蕃茄和沙律菜(新鮮爽口),食得飽之餘但又不會太油膩!蕃茄忌廉湯 (跟餐湯/沙律加$10)濃濃蕃茄香味,超cream 又開胃😋😋!Saland Bar $68任選四款沙律菜~燒牛肉沙律、紅菜頭藜麥沙律、燒雞肉沙律、西蘭花薯仔沙律!每款沙律至少有兩至三款配料,大大碟又新鮮,平日不太吃沙律的我😅都引唔住點了一碟,健康之選!香草燒春雞(跟餐加$38)雞件經過慢煮後,再燒至脆皮,淋上香草燒汁,肉質特別細膩嫩滑又好味👍🏻👍🏻!椰香朱古力蛋糕/Latte Tall (跟餐加$25)咖啡味道濃郁細滑,配甜點一流😊!朱古力蛋糕味道帶點點的椰子香,不會很乾身而且不太甜,不錯😋!食晤哂重可以外賣帶走

All Day Breakfast $88

蕃茄忌廉湯 (跟餐湯/沙律加$10)
濃濃蕃茄香味,超cream 又開胃😋😋!

Saland Bar $68

香草燒春雞(跟餐加$38)

椰香朱古力蛋糕/Latte Tall (跟餐加$25)
咖啡味道濃郁細滑,配甜點一流😊!
朱古力蛋糕味道帶點點的椰子香,不會很乾身而且不太甜,不錯😋!食晤哂重可以外賣帶走👍🏻👍🏻!

2021-04-08 140 瀏覽
放咗5日復活假後第一日返工超忙,放工後完全唔想煮,又想食得清淡,就想起屋企附近有間食剛開嘅咖啡店,有很多種沙律可以選擇。店鋪雖然不大,約有十張枱,最入邊有很多種咖啡粉供客人選擇買回家自己冲,一樣可以品嚐到米蘭的滋味。南瓜忌廉蟹肉湯,飲落很凸出南瓜的香甜加上啖啖的蟹肉,令到整碗湯更有層次感更好飲。我選擇了四款沙律菜套餐$68,加$58配煎三文魚,另加$25配了一件椰香朱古力蛋糕。沙律菜包括西蘭花紅莓沙律,清新爽口,燒粟米沙律,炭燒味濃粟米極甜,羽衣甘藍沙律菜,略加調味新鮮爽脆,番茄鷹嘴豆薯仔沙律,薯仔帶點爽而且很甜,四樣之中我至愛,全部食材新鮮簡單調味,食出食物真正的味道。朋友叫了碟全日早餐,有香草包、沙律、雞肉腸、煙肉片和黑松露炒滑蛋。香草麵包鬆軟香氣迫人,加上滑滑有蛋汁的黑松露滑蛋同食,好味到不得了。三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。再加上一件極香滑的椰香朱古力蛋糕,簡直幸福。見隔離枱烤雞嘅賣相好吸引我哋都叫了一隻,雞皮薄到晶瑩通透,完全沒有脂肪。皮脆有肉汁,雖然已經飽咗八成但都食曬成只雞。再加上一件極香滑的椰香朱古力

三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。

再加上一件極香滑的椰香朱古力蛋糕,簡直幸福。

最後配上一杯極香玫瑰味的咖啡,真係別有一番風味。

2021-04-07
2021-04-07 158 瀏覽
以前去荃新天地已經見到呢間悠閑簡約,主打意大利茶嘅新cafe, 今次拉到細佬嚟陪我食🤗餐廳樓底高,座位寬敞,燈光明亮,歐式格調。夜晚有提供好抵食嘅晚餐、沙律吧、餅點、雪糕等。米蘭套餐($98)經典卡邦尼意粉 + 蕃茄忌廉湯好creamy 嘅卡邦尼醬汁,勁多煎得香口嘅煙肉,香濃幼滑,一試難忘。米蘭芝士蛋糕(+$25)芝士味道濃郁,入口順滑。沙律🥗吧6️⃣款($88)冷盤:紅葉頭藜麥沙律、西蘭花紅莓沙律、生果沙律等, 仲有熱盤:烤南瓜🎃及薯仔。 好鍾意❤️有咁多沙律食😋 健康又好食煎三文魚扒(+$58)沙律唔夠,仲可以加煎三文扒,外面煎得香脆,肉質嫩滑,配檸檬🍋汁及香草🌿更突出鮮味開心果櫻桃慕絲($52)開心果味都幾出,慕絲好順滑。啱晒鍾意開心果嘅人蛋白檸檬撻($48)撻皮鬆脆,蛋白檸檬酸甜清香冰凍❄️特濃朱古力($43)濃滑朱古力,上面仲有一大舊cream,望落非常吸引

米蘭套餐($98)
經典卡邦尼意粉 + 蕃茄忌廉湯

米蘭芝士蛋糕(+$25)
芝士味道濃郁,入口順滑。

沙律🥗吧6️⃣款($88)

煎三文魚扒(+$58)

開心果櫻桃慕絲($52)
開心果味都幾出,慕絲好順滑。啱晒鍾意開心果嘅人
蛋白檸檬撻($48)
撻皮鬆脆,蛋白檸檬酸甜清香

冰凍❄️特濃朱古力($43)
濃滑朱古力,上面仲有一大舊cream,望落非常吸引
  • 卡邦尼意粉
  • 蕃茄忌廉湯