2019-09-03 656 瀏覽
本身我自己好鐘意食魚,所以就試下墨西哥式嘅炸魚柳。先講下啲French fries 🙂份量都好多,幼身,但好重薯仔味,炸得好脆,吾算好鹹,金黃色,賣相非常好!主角炸魚!粉漿好薄,而且加左少少鹽調味。魚柳大過我手掌,好足料。啲肉都好厚身,啖啖肉!佢好細心,因為佢提供埋檸檬俾你,怕你覺得好腥同冇味!環境會佈置得好似酒吧一樣,又可以睇足球比賽,啲座位都好闊敞,坐得好舒服。佢lunch set會送湯,個湯係蘑菇忌廉湯,非常之濃郁而且有蘑菇粒, 真材實料。
本身我自己好鐘意食魚,所以就試下墨西哥式嘅炸魚柳。
先講下啲French fries 🙂
佢好細心,因為佢提供埋檸檬俾你,怕你覺得好腥同冇味!
2019-08-11 597 瀏覽
我和他逛到這裡,看到這間餐廳像是不錯,便入座了(我們都餓壞了)。門面不錯吧,好像去了外國。店內亦有不少外籍客人價錢算可接受,不算貴。spinach and artichoke dip,$78,醬夠果,芝士夠濃可拉絲,比想像中份量少。Burrito bowl, $88,正常,味道一般,算新鮮。quesadilla(half), $88,墨西哥餡餅,還好,皮是脆,餡料正常,不是太大驚喜。先來一杯virgin margarita ,$58,行完街曬完真的需要飲一杯。原本想叫mojito,但沒有貨,要了sunrise,同價,都是$88。他說想來一杯啤一啤,$76,他很興奮。

門面不錯吧,好像去了外國。

店內亦有不少外籍客人

價錢算可接受,不算貴。

他說想來一杯啤一啤,$76,他很興奮。
2019-07-19 443 瀏覽
tea time過黎。係happy hour時間。枱面有個beer tap好吸引。可惜要番工唔可以飲酒。happy hour只可以叫a la carte。食物定價偏高。叫左個mini burger同墨西哥薄餅。mini burger肉絲算多。味道唔錯不過偏濃。比較適合重口味人士。墨西哥薄餅好大份。中間餡料有好多款可以自選。揀左雞肉。中間除左夾左雞肉仲有芝士。個餅夠香脆。面頭有牛油果醬同sour cream。不過略嫌啲醬份量太少。一食已經俾芝士搶哂味。場內好多蚊滋飛來飛去。喺枱上面就殺左兩隻。😑侍應態度麻麻。毫無笑容。問拎多份刀叉就只係俾支叉。見到有外國客人去拎多兩張紙巾。有侍應露出不屑嘴臉。食物味道其實唔差。不過性價比不高。環境衛生麻麻。侍應態度需改善。
tea time過黎。係happy hour時間。
枱面有個beer tap好吸引。可惜要番工唔可以飲酒。
叫左個mini burger同墨西哥薄餅。
mini burger肉絲算多。味道唔錯不過偏濃。
比較適合重口味人士。
墨西哥薄餅好大份。中間餡料有好多款可以自選。
揀左雞肉。中間除左夾左雞肉仲有芝士。
個餅夠香脆。面頭有牛油果醬同sour cream。
不過略嫌啲醬份量太少。一食已經俾芝士搶哂味。

場內好多蚊滋飛來飛去。喺枱上面就殺左兩隻。😑
侍應態度麻麻。毫無笑容。問拎多份刀叉就只係俾支叉。
見到有外國客人去拎多兩張紙巾。有侍應露出不屑嘴臉。
食物味道其實唔差。不過性價比不高。
環境衛生麻麻。侍應態度需改善。
手撕豬肉小漢堡
雞肉墨西哥薄餅
2019-07-15
2019-06-10 370 瀏覽
近排唔想食太多野 又想食fresh D. 諗左好耐食乜都比gf band😅 最後去左好耐無幫襯嘅 Cali-max. 之前幫襯已是數年前灣仔, 是快餐店的感覺。 現在北角的, 已是Bar 嘅感覺。 一打開餐牌, 有更多嘅選擇。 我點了 Pizza 咁嘅 (quesadilla) 同 burger (rumble in the bronx). Pizza 揀左original beef 中辣 但唔夠辣 所以叫佢比支辣嘅tapatio. 意外地好味。 Burger 點左medium 亦比想像中juicy. 埋單300 so far 我好滿意 覺得好過去高街食。 應會再黎幫嚫 但可能Soho East 因為多個境 😎
2019-06-09
  • 墨西哥薄餅
2019-05-22 380 瀏覽
係北角有2間想食,經過附近諗住試呢間先,行入去想坐低同問下姐姐會吾會知另一間係咪附近。叫左5,6聲,企門口阿姐扮聽吾到,叫左勁耐先好吾耐煩咁話Yes!,當下即刻吾想食。我拎左另一間餐廳出黎問佢知吾知,係咪係附近,佢勁差態度話No!我即刻轉身走,走到出門口,佢出黎拉我,指住我部電話,讀到間餐廳,再指住佢鋪頭名,讀比我聽。先唔講我會吾會食,就算係普通問個路,你着住制服,係咩態度。一世都吾會食🤬🤬🤬🤬
先唔講我會吾會食,就算係普通問個路,你着住制服,係咩態度。
一世都吾會食🤬🤬🤬🤬
2019-05-08 448 瀏覽
知道呢間係連鎖店,但係未試過,用咗app book位。價錢都偏貴,但係Burrito Bowl, Tacos都合理。有兒童餐。兒童餐 - 炸魚及薯條($68)係細份,但係好味。粗薯條幾脆,炸魚嘅漿夠薄。細路覺得好味😋香煎魚柳($158)份量太細,又冇薯仔或者意粉,冇澱粉質。味道唔錯,但係唔抵食。經典沙律配安格斯牛粒($88+$20)有好多牛肉,好抵。牛肉腍,可能因為細粒。沙律幾新鮮Burrito Bowl大碗飯($88)我第一次食Burrito Bowl太好味啦😍飯係應該加咗黃薑粉,所以黃色嘅。我揀咗黑豆同埋雞肉,雞肉係一絲絲嘅,撈埋番茄醬,個人覺得甜咗D。我覺得沙律菜夠新鮮😕叫咗小辣(我食唔到太辣),成碗野好惹味😋我下次會再點。香濃芝士焗通粉($68)因為係前菜,所以份量比較細。但係好飽肚,因為都濟嘅。味道幾好👌🏻總括,食物質素幾好,漢堡包同埋肉類嘅價錢較貴,服務如果周到D就好啦。
知道呢間係連鎖店,但係未試過,用咗app book位。

兒童餐 - 炸魚及薯條

兒童餐 - 炸魚及薯條($68)
係細份,但係好味。粗薯條幾脆,炸魚嘅漿夠薄。細路覺得好味😋
香煎魚柳

香煎魚柳($158)
經典沙律配安格斯牛粒

經典沙律配安格斯牛粒($88+$20)
有好多牛肉,好抵。牛肉腍,可能因為細粒。沙律幾新鮮
Burrito Bowl大碗飯

Burrito Bowl大碗飯($88)
香濃芝士焗通粉

香濃芝士焗通粉($68)

2019-04-29
兒童餐 - 炸魚及薯條
經典沙律配安格斯牛粒
香濃芝士焗通粉
2019-02-22 400 瀏覽
不嬲都好鍾意墨西哥野因為唔想食太多野既時候,都會諗到佢,要主食有主食,啲小食仲可以當主食,好似食零食咁,但因為佢地烤為主,唔係油炸,所以健康好多,同埋通常好多蔬菜夾埋一齊,豪食完都唔會太有罪惡感。中午兩條友食飯,黎左呢度,可能因為唔係旺區既關係,無乜人,一入去就有位坐。我地唔知無食乜好,好似樣樣都好吸引,所以揀左個大拼盤,份量好多,就咁一樣已經好夠兩條友飽曬出去。首先個個夾餅咁既餅,兩塊餅中間夾左好多芝士,熱辣辣咁,啲芝士仲可以拉絲,好爽。跟住用墨西哥脆片點牛油果食,即刻好fresh。食完再進攻tacos, 我鍾意開脆既粟米片皮既,佢呢個係軟身皮,但連埋啲雞肉同蕃茄食好好味,我諗係因為個醬好正。我最後先食個芝士飯,食到呢度都飽飽地,都堅持食埋個飯,不過飯我就覺得ok,可能因為飽左。大滿足
不嬲都好鍾意墨西哥野

跟住用墨西哥脆片點牛油果食,即刻好fresh。

大滿足

2019-02-18 282 瀏覽
今年嘅情人節訂左呢一間墨西哥餐廳,原本諗住比一個驚喜女朋友,點知佢好似唔太鍾意墨西哥餐,但整體上呢間餐廳嘅嘢食都算好好,而且店員好好服務,見到女朋友好似唔多開心,就主動提出送香檳俾我哋,可惜我哋都唔太鍾意飲酒,就婉拒左其中我哋叫咗個小食拼盤,估唔到裏面都有好多嘢食,最基本嘅有墨西哥脆餅,食落去的確係好脆,點埋個牛油果醬可以中和返成個味道。另外有三款唔同嘅夾餅,我哋分別豬牛雞肉都有點到,可以試吓唔同嘅分別。餡餅整體上食落去都係好重芝士味,所以食完都覺得幾膩同飽。最好食嘅我覺得係個牛肉,因為佢切左一絲絲,有牛肉味得黎又容易咬。除此之外仲有一個類似千層闊麵嘅嘢,其實都唔太食到裏面有啲乜嘢餡料,因為有好多芝士係上面。整體來講唔算太難食嘅,但係大部份菜式都有好多芝士,好容易會好飽

2019-02-14
2018-06-23 849 瀏覽
Happy Friday 放工做完yoga 就約左朋友吃飯睇worldcup來到家中附近的calimex 店內地方吾係好大 但有三台大電視方便睇波我地叫左啤酒之外 仲叫左以下兩款食物.第一款係world cup nachos(japan version) 你可以叫自己心水ge 球隊 所以現埸氣氛不錯Japan nacho 有一粒粒ge雞肉同燒汁 味道幾好第二道菜有fish n chipsPortion 好大 魚好滑 抵食hahaha 不過服務就一般 因為有D想趕人走比下張枱..

Japan nacho 有一粒粒ge雞肉同燒汁 味道幾好
Nachos(worldcup  version)

第二道菜有fish n chips

Portion 好大 魚好滑 抵食hahaha
Fish  &  Chips

不過服務就一般 因為有D想趕人走比下張枱..
2018-06-22
5 分鐘 (堂食)
Fish  &  Chips
2018-04-11 884 瀏覽
香港真是吃貨的福地,連墨西哥菜也不乏。墨西哥薄餅、捲餅、tacos...大夥兒吃飯就是可讓中品嘗更多。配上香脆煙肉的凱薩沙律,口感清新爽脆,加上醒胃的黑醋汁,我們已準備好品嘗接下來的大餐。Tacos 份量算多,而且餡料充足,安格斯牛肉齒頰留香,配上番茄粉和生菜𢇃,口感更分層。主角的墨西哥薄餅果然不負眾望,皮薄餡靚!薄餅配着慢煮豬肉及醬汁同吃,盡是滋味。Fish & chips雖不是墨西哥名菜,但也同樣出色。炸魚外表炸得金黃香脆,粉漿算薄,雪白的魚肉肉質不粗糙,實在是上品。薯條雖然幼身,但並不空洞,薯蓉十足。而墨西哥捲餅則為我們的午餐劃上完美的句點。捲餅包得紮實,切開後露出豐富的餡料。雞肉、飯、菜蔬、胃小的朋友單吃這個便是豐盛,均衡的一餐。餐廳環境開揚舒適,設有卡位,合大夥兒聚會或只想品嘗墨西哥風味的美食愛好者。
香港真是吃貨的福地,連墨西哥菜也不乏。