2024-10-10 382 瀏覽
平時係公司附近食到悶,今日行去屯門市中心食lunch , 經過California pizza kitchen , 見到個set lunch 價錢一d 都唔貴,約$70 已有一個餐, 已包-個自選餐湯/ 沙律, 和一杯餐飲, 另外仲可以用優惠價加配其他小食.迷你燒烤雞肉沙律:d 個沙律好清新, 夏天食開胃,加埋雞肉, 有菜有旦白質, 健康😃迷你西西里風味薄餅: 薄餅即烤, 上枱熱辣辣,個餅底口感唔錯, 個pizza 好多辣肉𦢊l腸😍BBQ 豬肉墨西歌夾餅, 個蕃茄莎莎醬酸酸甜甜,夾埋粟米片一齊食👍👍夾餅即烤,入面夾有就黎滿瀉既豬肉+沙律菜,豐富雞肉藜麥飯: 藜麥飯粒粒分明, 食落唔會好流另外,叫咗兩杯特飲,賣相幾靚, 味道都ok ,推介

雞肉藜麥飯: 藜麥飯粒粒分明, 食落唔會好流

另外,叫咗兩杯特飲,賣相幾靚, 味道都ok ,推介
2024-09-27
午餐
2024-10-04 566 瀏覽
屯門市廣場「California Pizza Kitchen」餐廳環境舒適😊猶如置身美國加州餐廳主打火爐烤焗pizza🍕 ⭐️特色橄欖油意大利粉今次配咗雞肉廚師用咗少少辣椒去炒食落非常惹味意粉炒得好乾身非常好味😋⭐️意大利特色薄餅配料有意式肉腸、辣肉腸、蘑菇、馬蘇里拉芝士、紅洋葱、青椒、黑水欖總共有8塊份量好多👍🏻因為火爐烤焗面頭少少焦香火候控制得好好🥳配料好新鮮特別係意式肉腸好好食仲做到拉絲嘅效果🤩⭐️飲品蜜桃特飲蜜桃味濃郁清甜解渴😙非常好飲⭐️青瓜特飲清新嘅青瓜特別調配鹹鹹地加埋有汽清新爽快😆
餐廳環境舒適😊

加埋有汽
清新爽快😆
2024-09-23
2024-10-04 369 瀏覽
平時食pizza都係食比較出名嗰一間,今日朋友話俾我知呢一間pizza都幾好食,所以就跟咗佢一齊去食,可以睇住佢哋嘅火爐去到整佢哋嘅pizza真係覺得好新鮮!原味燒烤雞肉pizza 首先,想講吓佢嘅批底,口感好煙靭,唔會覺得好厚,但係亦都唔係嗰種好薄嘅pizza批底。配埋佢哋嘅原味雞肉,同埋有BBQ汁嘅味,真係非常之好食!😚中式宮保意大利粉呢一個係好中西合璧嘅意粉,佢嘅宮保雞丁嘅味道再配埋喺意粉上面真係好特別嘅配搭!令到意粉非常之惹味,好啱鍾意食濃味嘅我😜Passion lemonade & Pineapple colada我哋另外都叫咗兩杯嘢飲,杯非常之清新同埋好味,夾埋喺意粉同埋Pizza飲就會覺得好fresh😙

原味燒烤雞肉pizza

中式宮保意大利粉

2024-09-29 194 瀏覽
星期日黎食,叫左個檸檬白酒雞排意粉。成碟意粉得個酸字,汁,意粉,雞排,全部得檸檬味。酸到鹹味都食唔太到。(極度懷疑係煮衰左)仲要唔平。假日cp值低。主要係味道真係非常一般其他食物都一般慎選
星期日黎食,叫左個檸檬白酒雞排意粉。

假日cp值低。
主要係味道真係非常一般

其他食物都一般

慎選
檸檬白酒雞排意粉
2024-09-26 224 瀏覽
📍 California Pizza Kitchen -屯門放假嘅lunch梗係喺返屯門食啦~最近亦都好想食pizza,竟然俾我喺屯門市中心發現咗一間新開嘅Pizza舖頭,可能我太耐冇行市中心,所以都忽略咗佢!裝修已經好有夏天嘅感覺,仲有滑浪板🏄🏻而且座位同埋地方都好闊落,好舒服嘅感覺🤭坐喺窗邊仲可以望到市中心嗰條橋😌✨迷你泰國風味爽脆沙律首先黎個夏日前菜,泰式脆脆沙律🥗呢一個沙律好清新,酸酸地好開胃🤤✨ 韓式燒汁牛肉特色烤薄餅簡簡單單一個薄批烤薄餅,表面鋪滿生嘅洋蔥🧅生菜🥬其他新鮮嘅蔬菜🥬薄餅面層亦都搽上一層好薄嘅芝士同埋勁多牛肉,食落唔會太膩🐮✨ 香味肉醬意大利粉配溫泉蛋每一條意粉都好掛汁,蕃茄醬汁好多,而且仲酸酸甜甜,肉醬份量亦都好多,食晒啲意粉肉醬仲有,加埋流心溫泉蛋🥚真心好正😊篤穿咗個蛋黃先係精華❤️夏天冰涼飲品,兩杯都以水果做主題,係夏日既感覺🍓而且唔會太甜😋係店內招牌主打🥰仲要係用新鮮嘅水果而去做,只飲到果糖嘅味道🍓草莓嘅飲品仲帶有草莓嘅酸味 同埋果粒😘✨熱情果特飲✨草莓涼夏

放假嘅lunch梗係喺返屯門食啦~
裝修已經好有夏天嘅感覺,仲有滑浪板🏄🏻
而且座位同埋地方都好闊落,好舒服嘅感覺🤭
坐喺窗邊仲可以望到市中心嗰條橋😌

✨迷你泰國風味爽脆沙律
首先黎個夏日前菜,泰式脆脆沙律🥗
呢一個沙律好清新,酸酸地好開胃🤤

✨ 韓式燒汁牛肉特色烤薄餅

✨ 香味肉醬意大利粉配溫泉蛋

✨熱情果特飲
✨草莓涼夏

2024-09-24 344 瀏覽
今日工作唔係好忙,可以輕輕鬆鬆出去食lunch , 經過California pizza kitchen , 見到set lunch 價錢唔貴,$68 起已有一個餐, 已包-個自選餐湯/ 沙律, 和一杯餐飲, 另外可用優惠價加配其他小食, 算抵食.胞香雞肉墨西歌夾餅, 配蕃茄莎莎醬粟米片:夾餅即烤, 個餅底唔會好厚, 煙煙銀銀, 入面夾有雞肉+沙律菜, 口感唔錯, 粟米片脆卜卜, 就咁食或者配埋個醬, -樣唔係錯韓式燒汁牛肉特色烤薄餅;切好一件件, 非常細心, 配上韓式燒汁牛肉, 都幾特別迷你蕃茄羅勒螺絲粉: 蕃茄味濃, 加有羅勒葉清香, 另有一番味道, 叫咗兩杯特飲,賣相好靚, 味道又唔錯, 大大杯,-邊食一個邊飲下野,Friday happy 輕鬆下

2024-09-22 384 瀏覽
最近試咗一間性價比高嘅餐廳,提供多款抵食午餐,最平只需$58就有主食同飲品,真係好抵食。西西里風味薄餅🍕$76,餅底酥脆,配料豐富,有意大利香草同ham,芝士溶化得剛剛好,每一口都充滿地中海風味。加州特色雞肉捲餅配脆香薯條🫔🍟$72,雞肉嫩滑,搭配新鮮蔬菜同香濃醬汁,味道層次豐富。薯條香脆😋以優惠價$20加咗個小食:迷你蕃茄羅勒螺絲粉🍝。螺絲粉吸收咗羅勒醬嘅香氣,配上迷你蕃茄,抵食。飲品我哋試咗「海盜」🍹,蘋果、菠蘿、芒果汁同士多啤梨蓉嘅組合,帶來清新果香。而蜜桃冰茶茶味香甜🍑。呢間餐廳提供多款抵食午餐選擇,無論係薄餅定捲餅都有質素,飲品亦多樣化,性價比非常高👍🏻

2024-09-21 282 瀏覽
屯門市廣場抵食午餐😃呢間餐廳裝修好靚呀門口有啲滑板,令人哋有種休閒舒服嘅感覺。午餐幾抵食,幾十蚊就有仲包埋嘢飲。黑松露煙肉芝士忌廉汁意大利粉有煙肉有忌廉聽落就知好食😃果然冇揀錯佢哋醬汁份量剛剛好,有香濃黑松露同芝士忌廉混合,醬汁味道豐富。上面仲有隻半熟嘅溫泉蛋,整穿隻溫泉蛋將佢同意粉混合,啲意粉食落去就會更加滑👍🏻五色芝士蕃茄薄餅,咁啱朋友仔唔食肉類,呢個Pizza就啱晒佢啦,批底係正宗Pizza,所以比較薄身同埋香脆,上面有五種芝士😋仲有大大塊蕃茄,Pizza中間香軟側邊就脆口。額外加咗個泰式沙律,上面有幾片雞肉,泰式醬汁所以有少少酸味,整體感覺唔錯。

黑松露煙肉芝士忌廉汁意大利粉

2024-09-11 424 瀏覽
California Pizza Kitchen位於屯門商場午市時間 坐得舒服 價錢合理加州特色雞肉捲餅配脆香薯條捲餅內有蕃茄生菜雞肉 仲有牛油果醬唔會乾身之於 卷餅內餡料豐富 每一啖都好滿足薯條新鮮炸脆香馬蘇里拉芝士條炸Mozzarella 所以可以拉到好長好長好長外面脆脆的 旁邊醬汁係蕃茄醬 作為吹水小食一流黑松露煙肉芝士忌廉汁意大利粉配溫泉蛋熱辣辣上枱面 眼見意粉份量都唔少 有煙肉有蘑菇 食之前撈入溫泉蛋 意粉入口滑嘟嘟 10分Creamy 仲有淡淡黑松露味 士多啤梨特飲淡淡士多啤梨味 不會過分甜 10分解渴MANGO TANGO正正 芒果味唔會假 梳打氣水令整個人更加消暑由於今次帶BB 餐廳10分好 會提供熱水可以浸暖支奶 開心 大人有得食BB又有得食自從生咗BB後 真係要搵間坐得舒服嘅餐廳
California Pizza Kitchen

由於今次帶BB 餐廳10分好 會提供熱水可以浸暖支奶 開心
大人有得食BB又有得食
自從生咗BB後 真係要搵間坐得舒服嘅餐廳
2024-09-04 434 瀏覽
屯市食Lunch 好地方,環境走優閒格調,座位舒服,Lunch Set有主菜及飲品,份量足夠又美味好滿足Carbonara Truffle Cream with Boiled Egg黑松露煙肉芝士忌廉汁意大利粉配温泉蛋意大利粉配上煙肉芝士忌廉醬汁都已經好美味,還有黑松露香味令整個意粉更出色,而且有温泉蛋可以拌勻意粉中更美味Crispy Chic Street Taco 脆香雞肉墨西哥夾餅配蕃茄莎莎醬粟米片墨西哥夾餅包上香脆雞肉,配上墨西哥風味蕃茄莎莎醬,還有墨西哥脆脆粟米片好惹味Peach Lemonade蜜桃檸檬特飲Passion Fruit Lemonade 熱情果檸檬特飲兩款特飲以檸檬為主,加上各有水果好清新

黑松露煙肉芝士忌廉汁意大利粉配温泉蛋

Crispy Chic Street Taco
脆香雞肉墨西哥夾餅配蕃茄莎莎醬粟米片

Peach Lemonade
蜜桃檸檬特飲

Passion Fruit Lemonade
熱情果檸檬特飲

兩款特飲以檸檬為主,加上各有水果好清新

2024-09-03 330 瀏覽
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏C出口 步行大約6-7分鐘🚶‍♀️夠鐘開餐⏰️👭去屯門市廣場3樓以加州陽光 海浪作為主題🏄‍♀️ 的餐廳食pizza🍕餐廳環境寬敞明亮 有度假Feel 幾chil㗎~~Lunch Set有多款pizza🍕意大利粉🍝捲餅 🌯墨西哥夾餅🌮沙津🥗還可加配小食😚🍕#韓式燒汁牛肉特色烤薄餅💰98長方形薄批pizza外邊烤至少少焦脆香口😚牛肉軟嫩惹味配塔新鮮爽脆洋蔥 /椰菜 /甘筍絲 / 芝麻 口感層次豐富😋🌮# 燒烤醬豬肋骨肉墨西哥夾餅配番茄莎莎醬粟米片💰62有炭燒香氣既豬肋骨肉 惹味濃郁👍跟墨西哥夾餅最佳組合+薄脆粟米片😋🍅# 迷你蕃茄羅勒螺絲粉💰20每條螺絲粉吸收哂🍅醬既甜酸精華~ yummy~😋果味特飲🍹🧊🍑#蜜桃檸檬特飲🍓#士多啤梨檸檬特飲酸甜開胃 即時降溫🌡️🥵
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏
C出口 步行大約6-7分鐘🚶‍♀️

夠鐘開餐⏰️
餐廳環境寬敞明亮 有度假Feel 幾chil㗎~~

🍕#韓式燒汁牛肉特色烤薄餅💰98

🍑#蜜桃檸檬特飲
🍓#士多啤梨檸檬特飲
酸甜開胃 即時降溫🌡️🥵
2024-08-27
California Pizza Kitchen 今次要介紹喺屯門市廣場一期3樓有一間pizza店叫「California Pizza Kitchen」,入到餐廳見到有幾塊滑浪板,吊燈都好特別,係鳥籠款嘅吊燈,入面空間都好寬闊,好適合輪椅人士入去幫襯食野!1.原味燒烤雞肉薄餅$62+脆香馬蘇里拉芝士條$30+STRAWBERRY COOLER$20(9/10)呢個燒烤雞肉薄餅係用傳統烤爐整,遠望開放廚房見到廚師將薄餅放入火紅紅嘅烤爐入面,薄餅外皮好脆,雞肉唔會好韌,烤得好香,一共可以切開四舊薄餅!我仲加咗$30要咗脆香馬蘇里拉芝士條,個芝士條外脆內軟,入面勁多芝士,拉絲拉出嚟接近10cm,可以同朋友玩鬥拉鬥長!飲品加咗$20要一杯STRAWBERRY COOLER,飲落都幾甜,只有少少士多啤梨味,原價$38!2.加州特色雞肉捲餅配脆香薯條+果味檸檬熱情果特飲$72(9/10)呢兩卷加州特色雞肉捲餅個外皮好脆,雞肉卷入面材料好豐富,有勁多生菜、蕃茄同雞肉等,仲有好脆嘅幼長薯條!飲品揀咗果味檸檬熱情果特飲,套餐仲可以加特飲唔洗加錢,本來一杯要原價$28,味道就少少酸酸地好開胃,又唔會好甜!
California Pizza Kitchen

2人總共價錢$202.4,有加一服務費!

個人口味總評分:9/10

@cpkhk

地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

#CaliforniaPizzaKitchen  #屯門 #屯門好去處 #屯門美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 脆香馬蘇里拉芝士條
  • 加州特色雞肉捲餅配脆香薯條
  • 原味燒烤雞肉薄餅
2024-09-02 283 瀏覽
中午市套餐都幾多選擇,前菜主菜加埋飲品好豐富又試下迷你燒烤雞肉沙律BBQ 汁酸酸甜甜雞肉鋪係沙律上面,底下有紫椰菜、生菜、蕃茄係清爽選擇!Bolognese Spaghetti with Soft Boiled Egg香味肉醬意大利粉配溫泉蛋肉醬意粉上有一隻溫泉蛋,將溫泉蛋剖開,蛋漿與意大利粉混合一起香濃嘅肉醬散發純正肉味,混合綿甜番茄🍅醬汁同蛋漿創出豐富嘅口感Bacon and Spinach Mushroom Tortellini煙肉菠菜忌廉汁磨菇小雲吞濃郁芝士忌廉汁,口感creamy ,煙肉🥓炸到脆口,小雲吞沾滿惹味醬汁,啖啖芝士香,芝士控不能錯過!📍 California Pizza Kitchen (屯門市廣場1期)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號鋪

中午市套餐都幾多選擇,前菜主菜加埋飲品好豐富又試下

迷你燒烤雞肉沙律

香味肉醬意大利粉配溫泉蛋

煙肉菠菜忌廉汁磨菇小雲吞

屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號鋪
2024-08-19 425 瀏覽
星期六 19:45入座。食左大概HKD 570。 因太耐冇幫襯,睇完戲就黎食個飯。食物上冇咩特別要講,一個沙律,一個pizza, 一份牛扒(今次冇點三文魚扒)。加兩杯野飲。水準之內,或者話預期之內。依家抵讚既係 上菜時發現我地張兩人枱唔夠位,會拍埋隔離張枱。咁個用餐體驗就當堂好左。另外我見有小朋友可以拎扭氣球。都係唔錯既服務。 唯一要改善係,侍應哥哥忘記左俾杯水我地。加油,希望餐廳可以係服務/品質上留住我依種留港消費派。
星期六 19:45入座。

另外我見有小朋友可以拎扭氣球。都係唔錯既服務。

唯一要改善係,侍應哥哥忘記左俾杯水我地。

加油,希望餐廳可以係服務/品質上留住我依種留港消費派。
2024-08-19 395 瀏覽
食厭咗集團brand既pizza今次搵到呢間pizza店泰國風味爽脆沙律 半份 $89有爽脆嘅蔬菜芫荽同雞肉,表面仲有啲炸咗嘅米粉,口感脆脆的、有雞肉香脆花生 同 雲吞皮醬汁係用咗泰式花生沙律醬沙律嘅份量非常多,一個女仔食完隨時差唔多就爆!沙律口感香香脆脆微酸!如果唔鍾意黑醋太酸咁呢個就啱晒你!意大利特色pizza $132呢款係經典pizza有意式肉腸、辣肉腸、蘑菇、馬蘇里拉芝士、紅洋蔥、青椒、黑水欖同一種叫奧勒岡嘅香料個人覺得呢個Pizza口味幾平衡,每一樣嘅配料味道都非常夾,絕對係色香味俱全,值得一提嘅係辣肉腸嘅味道冇想像中咁強烈,提供到油分令Pizza變得Juicy但係辣味又唔會好搶!係小編一個好鍾意嘅PizzaPineapple colada 菠蘿飄香 $46有牛奶、菠蘿汁同檸檬汁調制而成既一款無酒精雞尾酒Flavored lemonades果味檸檬特飲 $28有士多啤梨、蜜桃、熱情果呢杯熱情果為主調,配上士多啤梨嘅微酸同蜜桃嘅香!味道簡單而清新!
食厭咗集團brand既pizza今次搵到呢間pizza店
泰國風味爽脆沙律 半份 $89
香脆花生 同 雲吞皮
醬汁係用咗泰式花生沙律醬

意大利特色pizza $132
呢款係經典pizza

Pineapple colada 菠蘿飄香 $46
有牛奶、菠蘿汁同檸檬汁調制而成既一款無酒精雞尾酒

Flavored lemonades果味檸檬特飲 $28
有士多啤梨、蜜桃、熱情果