2024-09-02
California Pizza Kitchen 今次要介紹喺屯門市廣場一期3樓有一間pizza店叫「California Pizza Kitchen」,入到餐廳見到有幾塊滑浪板,吊燈都好特別,係鳥籠款嘅吊燈,入面空間都好寬闊,好適合輪椅人士入去幫襯食野!1.原味燒烤雞肉薄餅$62+脆香馬蘇里拉芝士條$30+STRAWBERRY COOLER$20(9/10)呢個燒烤雞肉薄餅係用傳統烤爐整,遠望開放廚房見到廚師將薄餅放入火紅紅嘅烤爐入面,薄餅外皮好脆,雞肉唔會好韌,烤得好香,一共可以切開四舊薄餅!我仲加咗$30要咗脆香馬蘇里拉芝士條,個芝士條外脆內軟,入面勁多芝士,拉絲拉出嚟接近10cm,可以同朋友玩鬥拉鬥長!飲品加咗$20要一杯STRAWBERRY COOLER,飲落都幾甜,只有少少士多啤梨味,原價$38!2.加州特色雞肉捲餅配脆香薯條+果味檸檬熱情果特飲$72(9/10)呢兩卷加州特色雞肉捲餅個外皮好脆,雞肉卷入面材料好豐富,有勁多生菜、蕃茄同雞肉等,仲有好脆嘅幼長薯條!飲品揀咗果味檸檬熱情果特飲,套餐仲可以加特飲唔洗加錢,本來一杯要原價$28,味道就少少酸酸地好開胃,又唔會好甜!
2人總共價錢$202.4,有加一服務費!
個人口味總評分:9/10
@cpkhk
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#CaliforniaPizzaKitchen #屯門 #屯門好去處 #屯門美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong