餐廳: CAMPSITE (朗豪坊)
資訊:

2023-11-23 154 瀏覽
最近露營主題真係人氣大熱主打豪華露營主題嘅Campsite都登陸朗豪坊將戶外悠閑感帶到室內餐廳有多個打卡位,連餐具都配合番露營主題,充滿話題性烤原條魚 ($218) 店員會席前輕輕烤魚,有點露營的儀式感魚皮烤到香脆,魚肉保持嫩滑烤魚中間仲加左檸檬同香草,食落更有風味唐揚炸雞($78)炸雞外脆內juicy ,強烈大推肉眼牛扒配風琴馬鈴薯($238)用鐵鍋上桌,特別有feel牛扒坑紋煎得好靚,5成熟的粉嫩軟腍有咬口,有香草牛油調味,食落已經好香濃晚市套餐鑄鐵鍋廣島蠔滑蛋飯($298)超多蠔肉,粒粒飽滿,配上滑蛋同紫菜,味道豐富白酒香草煮青口青口不算肥美·但醬汁調味很出色羅宋湯($38)酸酸甜甜幾足料營火朱古力棉花糖夾餅($88)大愛這款甜點,互動性強又有趣味,綿花糖燒到半溶配夾上餅乾,沾上朱古力醬,超邪惡茉莉花茶($25)Sangria ($78)

最近露營主題真係人氣大熱
主打豪華露營主題嘅Campsite都登陸朗豪坊
將戶外悠閑感帶到室內
餐廳有多個打卡位,連餐具都配合番露營主題,充滿話題性

烤原條魚 ($218)
店員會席前輕輕烤魚,有點露營的儀式感
魚皮烤到香脆,魚肉保持嫩滑
烤魚中間仲加左檸檬同香草,食落更有風味

唐揚炸雞($78)
炸雞外脆內juicy ,強烈大推

肉眼牛扒配風琴馬鈴薯($238)
用鐵鍋上桌,特別有feel
牛扒坑紋煎得好靚,5成熟的粉嫩
軟腍有咬口,有香草牛油調味,食落已經好香濃

晚市套餐
鑄鐵鍋廣島蠔滑蛋飯($298)
超多蠔肉,粒粒飽滿,配上滑蛋同紫菜,味道豐富

白酒香草煮青口
青口不算肥美·但醬汁調味很出色

羅宋湯($38)
酸酸甜甜幾足料

營火朱古力棉花糖夾餅($88)

茉莉花茶($25)
Sangria ($78)

1K
2023-11-23 1261 瀏覽
天氣轉涼最適合行山、野餐及露營! 行動力低, 不能說走就走, 唯有先到商場內感受一下營火燒烤氣氛, 再激發我們的內在潛能吧! 在朗豪坊內有家餐廳, 以露營為主題, 木系及草皮地為主題, 掛了閃閃小燈, 有像郊野公園般的長木椅及木枱、搖椅、露營必備的折迭椅、帳篷等, 四周放滿綠植, 如不是看見人來人往, 我穿著一身OL衣飾, 還真以為自己在效外! 營火芝士玉米片 $75 ~ 玉米片最適合露營, 又香又脆, 要來杯啤酒嗎?  馬斯卡彭蕃茄沙拉 $88 ~ 愛蕃茄的我倆, 清新爽脆! 搭配鹹香鯷魚及幼滑馬斯卡彭芝士, 絕配! 鑄鐵鍋煙熏黃油雞飯 $156 ~ 香滑的雞件足有半隻, 沒有雪藏味! 飯很軟腍! 烤原只魷魚 $198 ~ 必須點的, 店員表示是新鮮魷魚, 席前燒有著濃濃的燒烤味, 上桌前再剪細件, 很貼心!營火朱古力棉花糖夾餅 $88 ~ 燒烤必備棉花糖, 還配有朱古力漿及餅乾, 一粒一粒自己燒,, 好玩又好食! 特濃朱古力奶昔 $88、草莓檸檬汽水 $68 ~ 美美的, 美滿的一餐!

2023-11-23 102 瀏覽
陰睛不定又忽冷忽熱嘅天氣…戶外活動都係等一等先😉但涼住冷氣喺商場一樣可以享受露營嘅樂趣嘅啫!是晚嚟到朗豪坊唔受天氣影響下預訂咗呢間CAMPING風嘅餐廳體驗吓😎呢度環境一流!!有偽草地, 木椅等仿野外佈置!坐低扮露營咁用餐真係幾過癮💯💯. ✨招牌粟米湯 $85露營裝備風格🏕️係非常濃厚嘅粟米味道🌽配上伴碟嘅極脆身多士沾住湯品嚐!別有一番滋味👍🏻. ✨大蝦明太子意大利麵 $178每條意粉都掛滿明太子醬汁😍大蝦蝦肉紮實彈牙!唔錯呀👌🏻👌🏻. ✨烤原條魚 $218店員真係拎埋嚟用火喺你面前網烤一烤🔥原條魚咁烤確係好有野外風味😂雖然味道唔算得上話好驚艷但勝在誠意十足!!. ✨肉眼牛扒風琴馬鈴薯 $238有驚喜🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️擺盤精美以為味道會普普…卻估唔到叫咗五成熟嘅牛扒肉質又幾高質哦👏🏻牛味重且唔會韌👏🏻連隨附嘅烤野菜都味道鮮美!!. ✨營火朱古力棉花糖夾餅 $88打卡必備甜點🤩店員真係搬個小石爐俾我哋慢慢燒棉花糖!瞬間真係以為自己bbq緊🔥伴有餅乾&朱古力醬!燒好再配住食🤟🏻🤟🏻Super Fun!!. ✨三重芝士牛角包 $38熱辣送上枱!牛角包酥脆鬆軟!襯芝士仲係半溶狀態要趁熱食😚😚. ✨
✨招牌粟米湯 $85
✨營火朱古力棉花糖夾餅 $88
✨三重芝士牛角包 $38
熱辣送上枱!牛角包酥脆鬆軟!襯芝士仲係半溶狀態要趁熱食😚😚
✨露營者芝士蛋糕 $78
鐵盤造型好入戲😌面層為微烤過嘅金黃棉花糖粒粒!下層為芝士味勁勁勁濃郁嘅巴斯克芝士蛋糕🧀Cheesecake愛好人士千萬唔好錯過🙌🏻🙌🏻
✨花生醬焦糖金脆奶昔 $88
嗜甜嘅Be覺得好好飲❤️表面放咗焦糖金脆磚塊(唔怕太甜嘅話可以整碎撈埋入飲品之中😝)底下嘅奶昔奶滑又帶有花生香!甜蜜蜜之選!!
✨智利 Las Condes赤霞珠紅酒 $68
濃厚葡萄香氣🍇飲落微酸卻順喉🍷
✨加一服務費
鬧市中既露營勝地🏕️ 餐廳位於朗豪坊內,佔地廣闊又有空間感✨ 裝修設計以木材、植物及露營用品為主,門口位更設有鞦韆椅,周圍亦有帳篷及燈飾等佈置,似去咗室內豪華營,好有氛圍感,啱晒同一大班朋友聚會😍❀ 營火烤原隻龍蝦 🦞由店員即場幫手燒原隻龍蝦😍 已拆好既龍蝦肉口感爽彈,食落啖啖肉好正☺️ 旁邊仲有蘆筍、紫薯、薯仔及粟米配料,亦可蘸上牛油令味道更香~❀ 營火烤原隻魷魚 🦑除咗龍蝦,仲有燒原隻魷魚✨ 燒完店員亦會幫忙剪開一小件方便食用👍🏻 魷魚新鮮彈牙,帶陣陣香烤味,配菜味道清新又爽脆😝❀ 豆腐柚子櫻花麵 🍝冷麵帶微微櫻花味,口感清爽☺️ 伴上香滑豆腐、蒟蒻及柚子醬油食,清新又鮮膩❀ 唐揚廣島蠔紅椒腸醬 🦪炸得外脆內軟,肉質肥美juicy🥰 配以微辣既紅椒腸醬更加惹味❀ 營火巧克力棉花糖夾餅 🍫餐廳準備好小火爐比客人自己燒,好玩又好味☺️ 燒棉花糖時要離遠少少火爐,烤至金黃色,外脆內軟食最正❤️ 仲可以將椰子餅夾住朱古力醬及棉花燒食~❀ 花生醬焦糖金脆奶昔 🍹聽個名就覺得好邪惡🤤 花生醬奶昔味道濃郁,口感順滑,加埋表面既焦糖脆脆,甜而不膩👍🏻❀ 草莓檸檬汽水 🍹賣相好靚✨ 影完相得冰粒慢慢溶化後再

❀ 營火烤原隻龍蝦 🦞

❀ 營火烤原隻魷魚 🦑

❀ 豆腐柚子櫻花麵 🍝

❀ 唐揚廣島蠔紅椒腸醬 🦪

❀ 營火巧克力棉花糖夾餅 🍫

❀ 花生醬焦糖金脆奶昔 🍹

❀ 草莓檸檬汽水 🍹
賣相好靚✨ 影完相得冰粒慢慢溶化後再飲,味道更香濃,酸甜又開胃~
2023-11-20 149 瀏覽
星期六下午到CAMPSITE,位於旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓15-17號舖。餐廳環境舒適,但中午時段剛好我坐的位置有點曬。午餐📍 ~Dirty $48, Mocha $53、 Nachos $75、Burger $135。 ▫️Dirty☕ ~ 味道層次唔夠出。 ▫️Mocha☕ ~ 正常發揮。 ▫️Nachos🌮 ~ 墨西哥小食,入囗很香脆,配上我最喜愛的牛油果醬, 好味! ▫️Burger🍔 ~ 漢堡都做得幾好, 但係美中不足就是煙肉🥓比較乾, 粗身薯條🍟加分, 香脆美味。整體價錢合理,下次會再來☺️。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

▫️Dirty☕ ~ 味道層次唔夠出。
Dirty

▫️Mocha☕ ~ 正常發揮。
Mocha

Nachos

Burger

整體價錢合理,下次會再來☺️。

2023-11-18
下午茶
Nachos
翻工咁辛苦,放假想去郊外玩下,但喺又唔想比蚊蟲咬,campsite呢間充滿露營風嘅餐廳就係一個唔錯嘅選擇,比你感受置身於camping嘅氛圍,又可以同約埋三兩知己邊閒聊邊享用美食,歎下都市裡一點綠嘅chill快感~🧾my order🧾🥘菜式🫕🦞營火烤原隻龍蝦 💰398龍蝦本身無咩點樣調味,直接上烤架燒,可以食得出龍蝦本身嘅海水鹹味,本身配有橄欖油,點一點可以中和左個鹹味,更加突出龍蝦肉嘅鮮甜🐟營火烤原條魚 💰218魚嘅肉質比較緊實,味道鮮美,加上有檸檬同香草一齊烤,無左魚腥味之餘,令魚嘅味道更上一層樓🥪營火烤瑞士芝士火腿三文治 💰128預先有個細爐比我地烤溶芝士片,等芝士融化後可以淋上三文治度,呢隻瑞士芝士偏重奶香味,唔咸,配上洋蔥同火腿,夾埋麵包食,成個味道融洽得好平衡,好好味🍕蒲燒鰻魚京蔥薄餅 💰158估唔到蒲燒鰻魚可以同pizza咁夾,蒲燒果種醬油香加上沙律醬,配合外脆內軟嘅pizza皮,酸酸甜甜帶少少鹹嘅味道令到成個pizza更開胃,鰻魚粒嘅肉質都唔錯,都幾鮮嫩🥐三重芝士牛角包 💰38個牛角包嘅口感10分酥軟,微甜嘅味道加上酥皮嘅層次,就算無芝士,淨係個牛角包都超香,芝士令佢錦

🧾my order🧾

🥘菜式🫕
🦞營火烤原隻龍蝦 💰398

🐟營火烤原條魚 💰218

🥪營火烤瑞士芝士火腿三文治 💰128

🍕蒲燒鰻魚京蔥薄餅 💰158

🥐三重芝士牛角包 💰38
個牛角包嘅口感10分酥軟,微甜嘅味道加上酥皮嘅層次,就算無芝士,淨係個牛角包都超香,芝士令佢錦上添花,更有奶香味

🧁甜品🧁
🍡營火巧克力棉花糖夾餅 💰88
店家準備左個火水爐比我地燒棉花糖,配上唔太甜嘅朱古力醬同椰子味嘅餅乾,有種彷如戶外bbq嘅感覺,可以比人享受下燒烤嘅樂趣

🍨曲奇聖代 💰65
雙重朱古力曲奇配朱古力雪糕,面頭仲有cream嘅配搭,成個邪惡嘅組合,食落好rich嘅朱古力味,而且底下仲有脆脆,豐富左成個甜品嘅口感,既有曲奇嘅鬆軟,又有雪糕嘅冰涼,加上脆脆,口感層次好豐富,不過曲奇略微有少少乾,可以督碎佢溝雪糕食比較好

📍CAMPSITE @campsite_hk
🏢旺角亞皆老街8號朗豪坊L4 15-17號鋪
  • 三重芝士牛角包
  • 蒲燒鰻魚京蔥薄餅
2023-11-16 71 瀏覽
上網見到呢間露營風格餐廳好特別今日就特登嚟試下~環境好靚好舒服加入左露營風格嘅食物又好好食😆.💎$218 Campfire Grilled Whole Fish這道菜以全魚經過營火烤製而成侍應會係餐桌旁邊即場烤製體驗好獨特🤩😆菜品保持左魚肉既鮮嫩同味道烤製後,魚肉散發出營火既香氣外皮烤至金黃酥脆內部就肉質鮮美烤魚既風味同營火既氣息相結合推介😍😍.💎$298 Grilled Norwegian Salmon Steak這道菜以挪威三文魚排烤製而成口感鮮嫩多汁三文魚排經過烤製後散發出濃郁既香氣😆外皮烤至微焦而內部就保持住嫩滑既質感入口味道鮮美,好好食😎.💎+ Fig Avocado Quinoa Salad呢道沙律有無花果, 藜麥等食材無花果帶有自然的甜味而藜麥既口感就好豐富😍配埋蔬菜同黑醋一齊食味道清爽又有營養.💎+$25 Genmaicha Latte玄米茶帶有淡淡既香氣同微妙既茶味同香濃既牛奶相互結合帶黎一種獨特既口感同風味飲落十分舒適同放鬆🥰🥰.💎$85 CAMPSITE Sweet Corn Soup新鮮既甜玉米湯口感濃郁滑順每一啖都品嚐到甜玉米既自然甜味入口溫暖又滿足😆配埋脆面
上網見到呢間露營風格餐廳好特別
今日就特登嚟試下~
環境好靚好舒服
加入左露營風格嘅食物又好好食😆

這道菜以全魚經過營火烤製而成
侍應會係餐桌旁邊即場烤製
體驗好獨特🤩😆
菜品保持左魚肉既鮮嫩同味道
烤製後,魚肉散發出營火既香氣
外皮烤至金黃酥脆

三文魚排經過烤製後
散發出濃郁既香氣😆
外皮烤至微焦
而內部就保持住嫩滑既質感
入口味道鮮美,好好食😎
💎+ Fig Avocado Quinoa Salad

呢道沙律有無花果, 藜麥等食材
無花果帶有自然的甜味

新鮮既甜玉米湯口感濃郁滑順
每一啖都品嚐到甜玉米既自然甜味
入口溫暖又滿足😆
配埋脆面包食好夾
💎$38 Pork Floss Seasweed Croissant

呢款牛角包內部鬆軟,外皮酥脆
上面滿佈肉鬆同紫菜
肉鬆既鹹香同紫菜既鮮味相互融合
口感十分豐富😍
💎$168 Shirobuta Pork Kababs and Kimchi Dip Seaweed Chips

白豚豬肉, 菠蘿等食材製成既串燒
搭配埋泡菜醬同海苔薯片好好食
串燒烤至外焦內嫩,肉質鮮美
泡菜醬既酸辣味同海苔薯片既酥脆口感都好吸引🤩
同豬肉串燒相互搭配
帶黎一種美味既組合
食落味道鮮美,入口層次豐富😆

💎$158 Kabayaki Eel Leek Pizza

鰻魚既蒲燒味道濃郁
同其他食材相互融合在披薩上😎
披薩餅底酥脆,配料豐富
食落好有日本風味
口感豐富,味道獨特🥰
💎$88 Bonfire S'mores

呢個棉花糖十分推介
可以即席燒棉花糖
點完朱古力醬後
再用餅乾夾黎食
感覺置身完營地當中🤣
棉花糖經過烤燒後,外層微焦
而內部融化軟綿。
入口口感濃郁

檸檬既酸爽味同酥皮既口感好夾
入口十分清新
口感又豐富😆
2023-11-13 72 瀏覽
營火烤原隻魷魚絕對是一道令人驚艷的海鮮佳餚。魷魚經過廚師在客人面前用營火烤製,表面呈現出美麗的焦糖色澤,保持了魷魚的嫩滑質感。每一口都充滿了魷魚的鮮甜風味和微妙的營火烤香,令人回味無窮。營火巧克力棉花糖夾餅是一道令人垂涎的甜點。巧克力棉花糖在營火上烤熔,融合了巧克力的濃郁和棉花糖的柔軟,搭配夾餅的鬆軟口感,絕對是甜食愛好者的最愛。肉眼牛扒風琴馬鈴薯5成熟展現了對細節的追求和烹飪技巧的精湛。牛扒經過精心燒烤至肉質嫩滑多汁,搭配風琴馬鈴薯的5成熟程度,使得馬鈴薯保持一定的鬆軟度和口感,同時保留了營火烤的獨特風味,呈現出一道絕妙的主菜。摩卡咖啡是一杯能夠帶來濃郁咖啡風味的經典飲品。咖啡的苦甜和巧克力的濃郁完美結合,口感豐富而順滑。這杯摩卡咖啡絕對能夠為用餐者提供一個獨特的咖啡體驗。花生焦糖金脆奶昔口感濃郁順滑,帶有花生的香氣和焦糖的甜味,搭配金脆的花生碎,增添了層次感和口感豐富度。這杯奶昔絕對能夠為用餐者帶來一份令人愉悅的甜蜜享受。營火烤原隻龍蝦展現了對頂級海鮮的追求和烹飪技巧的精湛。龍蝦經過營火烤製,外殼呈現出美麗的紅橙色,肉質鮮嫩多汁。每一口都充滿了龍蝦的鮮甜風味和微妙的營火烤香,絕對是

營火烤原隻龍蝦展現了對頂級海鮮的追求和烹飪技巧的精湛。龍蝦經過營火烤製,外殼呈現出美麗的紅橙色,肉質鮮嫩多汁。每一口都充滿了龍蝦的鮮甜風味和微妙的營火烤香,絕對是海鮮愛好者的極致享受。
2023-11-12 45 瀏覽
在朗豪坊Shopping完,就順便在商場內搵野食,見到間充滿野外裝飾既餐廳幾得意⛵️,剛巧就安排坐到最外面既草原搖搖椅🏕,梗係試吓有咩特色菜先🎀原來佢地菜式都刻意營造Camping效果喎🏝,我點了烤魚同龍蝦🐠🦞,真係連埋個烤爐,由細心既侍應幫我地用營火烤熱才上碟,陣陣的香味撲鼻而來,配上鑄鐵鍋生蠔飯🦪,很RAW的野外取材感覺。反而那白酒香草青口,則沒有什麼原野感了🥬而甜品我們選了焦糖金脆奶昔🤎,是將脆糖自行沾上奶昔來食,非常之夾味亦很甜絲絲💜,至於 BBQ不少得的燒棉花糖🍭,作為飯後甜品真係好有Camping feel,因為會奉上一個營火爐,給我們慢慢烤脆棉花糖🍬外層,再蘸些朱古力醬,加塊餅乾一齊食🍪,好想下次再去玩多次添😍

2023-10-24
  • 營火巧克力棉花糖夾餅
  • 營火烤原條魚
  • 烤原隻龍蝦
2023-11-10 46 瀏覽
#旺角地膽 今次去朗豪坊嘅露營主題餐廳 – Campsite,門口大大效野公園打卡位! 有木製枱椅、帳篷、千秋搖搖椅等!露營氛圍滿滿!餐牌主打燒烤類,當中幾款招牌菜會喺枱傍即席加熱!充滿燒烤嘅香氣!🦞烤原隻龍蝦:超巨型嘅龍蝦烤得好剛好,龍蝦肉質彈牙,又帶有炭火嘅香味,原汁原味超好食;亦可沾特製鮮牛油食提出鮮味🧈!伴碟有粟米、蔬菜、薯仔及紫薯🍠🥬等,樣樣都好原始嘅味道!超水準!🦑烤原隻魷魚:將燒好嘅原隻魷魚即場加熱,香氣撲鼻!肉質Q彈牙富有彈性,一樣有新鮮蔬菜伴碟,味道清新又爽脆!🍜豆腐柚子櫻花麵:賣相好靚嘅櫻花麵係涼麵黎,味道有淡淡清香!滑豆腐香軟綿滑!配上柚子醬令櫻花麵更濕潤同口感彈牙!🍡營火朱古力棉花糖夾餅:必點呢個儀式感滿滿嘅營火朱古力棉花糖!自己燒當然點都好食!仲可以配搭朱古力醬及餅一齊食!🍍焦糖燒菠蘿雪糕:兩片巨型嘅鮮菠蘿,燒到表層焦香,一口咬落去外脆內軟,味道香甜!配埋雪糕食冷暖交替大滿足!🍷飲品我地叫左House Red Wine同士多啤梨檸檬梳打🍹黎襯托一下呢個咁chill 嘅地方!CAMPSITE地址📍旺角朗豪坊4A樓15-17號舖

CAMPSITE
地址📍旺角朗豪坊4A樓15-17號舖

• 豆腐柚子櫻花麵
  • 烤原隻魷魚
  • 營火朱古力棉花糖夾餅
  • 烤原隻龍蝦
今晚同老公去左朋友介紹打卡的camping 餐廳📸係位於旺角商場內的CAMPSITE📍-這家的環境、餐具都以CAMPING風⛺️好精緻呢😍食物以西餐為主,首先我地點左招牌粟米湯🌽配上兩塊麵包🍞好濃郁,夠暖胃🥄-之後我地點左馬斯卡彭蕃茄沙拉🥗小清新沙津不過只有蕃茄同芝士🥝🧀真係好睇個人口味自己鍾唔鍾意蕃茄❗️-主食我地點左豆腐柚子櫻花麵🍝好靚既粉紅色💕配上豆腐柚子,唔會太淡🔎我自己好怕太油膩,呢個麵就幾岩✅-之後我地再點左另一主食 烤原條魚🐠店員會SET UP營具,係我地面前小烤一下🔥原條烤魚入面無細骨,大骨部份以檸檬取替🍋食落唔會太乾身😁仲會有蕃薯、蔬菜,所以食落口感幾豐富!✔️-甜品我地點左營火朱古力棉花糖夾餅🍡🍧會有一個小火爐放係枱上烤棉花糖🍽有埋朱古力醬同餅乾,好有儀式感😆-飲品方面,我地分別點了草莓檸檬汽水同蘋果柚子檸檬汽水🍹飲品比較淡,對比食物就真係普通‼️-價錢中價,去打卡岩晒,不過最好預先BOOK位!⚠️
今晚同老公去左朋友介紹打卡的camping 餐廳📸
係位於旺角商場內的CAMPSITE📍
這家的環境、餐具都以CAMPING風⛺️
好精緻呢😍
食物以西餐為主,
首先我地點左招牌粟米湯🌽配上兩塊麵包🍞
好濃郁,夠暖胃🥄
之後我地點左馬斯卡彭蕃茄沙拉🥗小清新沙津
不過只有蕃茄同芝士🥝🧀
真係好睇個人口味自己鍾唔鍾意蕃茄❗️
主食我地點左豆腐柚子櫻花麵🍝好靚既粉紅色💕
配上豆腐柚子,唔會太淡🔎
我自己好怕太油膩,呢個麵就幾岩✅
之後我地再點左另一主食 烤原條魚🐠
店員會SET UP營具,係我地面前小烤一下🔥
原條烤魚入面無細骨,大骨部份以檸檬取替🍋
食落唔會太乾身😁
仲會有蕃薯、蔬菜,所以食落口感幾豐富!✔️
甜品我地點左營火朱古力棉花糖夾餅🍡🍧
會有一個小火爐放係枱上烤棉花糖🍽
有埋朱古力醬同餅乾,好有儀式感😆
飲品方面,我地分別點了草莓檸檬汽水同蘋果柚子檸檬汽水🍹
飲品比較淡,對比食物就真係普通‼️
價錢中價,去打卡岩晒,
不過最好預先BOOK位!⚠️
營火朱古力棉花糖夾餅
草莓檸檬汽水
蘋果柚子檸檬汽水
2023-11-09 32 瀏覽
好耐無去朗豪坊 今晚去了呢間露營主題餐廳, 可能係露營主題 啲食物都係有燒烤嘅味道, 除了水牛芝士蕃茄,個魷魚嚟到 個waitress 話再幫我哋烤下隻魷魚,佢話會香好多, 佢真係冇騙我哋🤤,條燒魚 魚皮係脆的 啲肉唔鞋。 個仔平時唔多食魚 都話好味。 個燒雞飯 冇乜特別 ,仲有嗌一個 辣肉腸pizza🍕,冇影到相添,其實個pizza都好好味。

2023-11-02
2023-11-05 36 瀏覽
露營主題主打具心思而且餐廳面積寬敞多個打卡位置讓食客仿如置身親親大自然主食賣相選擇豐富多款飯、意粉、海鮮、小食、甜點即叫即烤「營火烤原隻魷魚」烤後口感軟淋彈牙,裡面外脆肉嫩剪成一圈一圈惹味「蒲燒鰻食温泉蛋意大利麵」鰻魚油脂滿滿大條厚身,啖啖甜香醬汁混上温泉蛋令意大利麵軟硬適中水準不錯「營火芝士玉米片」叠到一層層玉米片脆卜卜,不管颜值還是味道,這個墨面哥風味相當惹味「唐揚炸雞」醃後再炸切小塊,入味鹹香夠Juicy表層酥脆「半半混合薄餅」一半辣肉腸另一半雞肉兩味組合,鋪滿好濃郁芝士製成煙韌口感,烘烤後蓬鬆柔軟越食越滋味「營火巧克力棉花糖夾餅」放在爐火上烘至微焦脆、變軟棉花糖質感成晚又有得玩又有得食好盡興

露營主題主打具心思
而且餐廳面積寬敞多個打卡位置
讓食客仿如置身親親大自然
主食賣相選擇豐富
多款飯、意粉、海鮮、小食、甜點

即叫即烤
「營火芝士玉米片」
「唐揚炸雞
醃後再炸切小塊,入味鹹香夠Juicy表層酥脆

「半半混合薄餅」
「營火巧克力棉花糖夾餅」

2023-11-02
  • 營火芝士玉米片
2023-10-30 60 瀏覽
餐廳以camping 為主題,除了裝飾貼題外,就連食法、器皿都一一跟theme。唐揚廣島蠔紅椒醬腸 | $98炸漿好脆,蠔上有調味醬加上檸檬汁無咁熱氣。營火烤原條魚 | $218一開始以為是自己燒,但原來會有侍應負責燒,燒到兩邊稍脆便會上枱,影相要趁早。魚骨都是大條的,不怕要啃骨。配菜的紫薯、粟米都烤過,有燒烤香味。肉眼牛扒風琴馬鈴薯 | $238肉眼扒七成熟,上有一舊牛油,香得來又怕肥🤣,馬鈴薯可以加多些少鹽,底下有蒜頭好香。蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵 | $188有兩大塊鰻魚啖啖肉,但有些少骨;意大利麵撈埋溫泉蛋汁滑溜惹味,木魚又帶來少少甜味。營火巧克力棉花糖夾餅 | $88最好玩的菜式,在枱上放一個迷你燒烤爐,感覺真的好像在BBQ,迷你燒烤叉着棉花糖,輕易便能把棉花糖燒得外脆內軟,再重重點在朱古力醬上,超正!曲奇聖代 | $65可以揀曲奇餅及雪糕的味道,焙茶芝士曲奇口味夠特色,茶味幾濃,少少脆又綿綿地,口感不錯,除雪糕仲有cream,不會太甜。花生醬焦糖金脆奶昔 | $88花生醬奶昔有好香的花生味,最高有多粒焦糖脆脆,脆脆有空氣感,爽脆得來帶點煙韌,好值得試!棉花糖朱古力 | $58

唐揚廣島蠔紅椒醬腸 | $98
炸漿好脆,蠔上有調味醬加上檸檬汁無咁熱氣。

營火烤原條魚 | $218

肉眼牛扒風琴馬鈴薯 | $238

蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵 | $188

營火巧克力棉花糖夾餅 | $88

曲奇聖代 | $65

花生醬焦糖金脆奶昔 | $88

棉花糖朱古力 | $58
有濃郁的朱古力味,不會太甜,杯邊有dirty可以咬下,棉花糖帶來一點甜味。
  • 營火巧克力棉花糖夾餅
  • 曲奇聖代
  • 花生醬焦糖金脆奶昔
  • 蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵
2023-10-30 37 瀏覽
前排係朋友介紹既情況下,一齊嚟左呢間以露營為主題既餐廳聚舊。意大利辣腸簿餅正正常常咁,簿餅鬆脆夠簿,辣肉腸同芝士比例都算唔錯。蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵溫泉蛋控制得啱啱好,督爆佢配合埋木魚碎再撈暈啲意粉嚟食,相當之滑,充滿蛋香同木魚既風味。至於鰻魚就相對普通,但就一規中舉咁。Dutch Oven Mussels青口夠滑既,蒜味同香草既味道都算香,不過一上枱並唔係熱既,而且有點唔太夠熟既感覺。By the way, 餐廳整體感覺都算良好既。

意大利辣腸簿餅

正正常常咁,簿餅鬆脆夠簿,辣肉腸同芝士比例都算唔錯。

蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵

Dutch Oven Mussels

By the way, 餐廳整體感覺都算良好既。