2023-10-15
上兩個禮拜去食咗一間以露營為主題嘅餐廳🏕️環境非常寬敞又舒適,又有好多綠色植物,餐廳用咗木造嘅枱凳,好有大自然嘅感覺。我仲見到有吊椅鞦韆添,非常chill~我影咗好多相😆餐廳有幾款以營火烹調嘅菜式,我哋都試咗!-烤紐西蘭羊柳肉質粉嫩,醬汁同羊柳好夾,配菜都唔會馬虎,薯條夠熱又夠脆-白酒香草煮青口青口幾新鮮,份量都正常,白汁係我鍾意嘅濃度,點麵包一齊食好正-營火烤原條魚擺上枱嘅時候已經係熟咗,只係用爐加熱返,營造返呢個營火效果,魚肉有陣陣嘅香料味,原來用左迷迭香同檸檬-營火烤原隻龍蝦龍蝦都係一樣,用爐加熱返,燒嘅時候有少少煙熏味,入口又有芝士同牛油香味,肉質都幾彈牙,口感豐富-營火巧克力棉花糖夾餅呢個係必食,我見到好多枱都有點,幾特別,冇諗過喺餐廳可以食到燒棉花糖,自己可以控制棉花糖嘅軟硬度,燒完點朱古力醬,再夾椰子餅,對於我嚟講係有啲甜,不過係好玩嘅!PS我平時影相都會影好多張,有時會影好耐🤣但店員好好呀,唔會唔耐煩,佢會等我慢慢影咗先(因為要用個爐燒熱咗先,然後再轉碟擺返上枱)
餐廳有幾款以營火烹調嘅菜式,我哋都試咗!
-烤紐西蘭羊柳
肉質粉嫩,醬汁同羊柳好夾,配菜都唔會馬虎,薯條夠熱又夠脆
-白酒香草煮青口
-營火烤原條魚