餐廳: CARNE’S ARGENTINIAN STEAK HOUSE
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-03 443 瀏覽
餐廳位於酒店嘅地下,好有小店嘅感覺,樓底高,坐得都幾舒服😀枱上有放小蠟燭,燈光微暗,都好有情調㗎☺️坐低見到櫥窗入邊嘅牛肉,我已經開始流口水啦🤤🤤🔸Burrata Salad 布拉塔芝士 $138 ▪️ 中Burrata Cheese 超級creamy呀😋😋蕃茄都又香又甜,好開胃☺️🔸Argentinian Empanada $128▪️好特別嘅餡餅,外型係一個大餃子咁😆呢個原來係阿根廷嘅國民美食!入面嘅餡料係牛肉😋😋切開熱辣辣,好好味呀😋😋🔸Fillet Steak 菲力牛扒8oz $298 ▪️medium rare剛剛好😋😋廚師手勢一流👍🏻👍🏻切開肉質鮮嫩,牛味濃郁☺️☺️我非常鍾意❤️❤️🔸Sirloin 西冷牛扒10oz $278▪️一般都會覺得西冷係比較鞋一啲,但係呢塊扒完全顛覆咗我對西冷嘅印象,肉質竟然可以做到有咬口之餘,仲保持鮮嫩👍🏻👍🏻🔸Skinny Fries 阿根廷薯條$68▪️雖然我覺得佢都唔係真係好Skinny,不過炸得好脆,仲有蒜香味,正👍🏻🔸Alamos - Uco Valley Malbec 2020 $68 ▪️食牛扒當然要配紅酒🍷呢款易入口,同牛扒非常搭配👍🏻走嘅時候同廚師

🔸Burrata Salad 布拉塔芝士 $138

🔸Argentinian Empanada $128

🔸Fillet Steak 菲力牛扒8oz $298

🔸Sirloin 西冷牛扒10oz $278

🔸Skinny Fries 阿根廷薯條$68

▪️食牛扒當然要配紅酒🍷呢款易入口,同牛扒非常搭配👍🏻

走嘅時候同廚師傾咗幾句,佢非常熱情👍🏻
開心嘅一餐,非常推介大家去試吓😋😋⭐️
2022-08-29
2022-09-02 363 瀏覽
近著上環站,這間西餐廳主打正宗的阿根廷菜,由阿根廷廚師主理。店內昏暗的燈光、柔和的音樂、燭光和落地大玻璃,充滿浪漫氣氛,非常適合約會、慶祝或聚餐。餐前小食數塊外酥內軟的多士,配香滑的牛油。西冷牛扒 Sirloin(14oz) - $348還原阿根廷當地牛扒店做法,大大塊厚切牛扒,再以烤爐高溫燒製,外層焦香鎖著肉汁和水份。阿根廷草飼牛脂肪較少,牛味特別濃,尤其西冷部位,油花分佈平均,入口有彈性有嚼勁,連軟筋也帶焦脆可輕易嘴嚼,蘸上阿根廷青醬更有減膩之效。阿根廷肉腸 Chorizo Sausage  - $118 傳統菜式之一的阿根廷豬肉香腸,由多款香料醃製,味道濃郁微辣,腸皮烤過特別酥脆,咬開更噴出鮮美的肉汁和油份,配上萬用的阿根廷青醬,豐富的香草清香襯托更清甜。波芙隆芝士 Provoleta Cheese - $128 這款芝士和Mozzarella有點相似,很容易有拉芝效果,但質地較硬和味道較清淡,添上融化的乾牛至增添獨特香味,連同外酥內軟的多士較減膩。炒蘑菇 Sauteed Mushroom - $68鮮甜多汁的蘑菇和香甜的洋蔥絲炒起很有鑊氣,散發陣陣牛油和蒜蓉香。阿根廷薯條 Sk
餐前小食
餐前小食
數塊外酥內軟的多士,配香滑的牛油。
Sirloin(14oz)
西冷牛扒 Sirloin(14oz) - $348
Sauteed Mushroom
炒蘑菇 Sauteed Mushroom - $68
Skinny Fries
阿根廷薯條 Skinny Fries - $68
幼身的即炸薯條特別酥脆可口,有適量綿密的薯蓉,塗上普羅旺斯大蒜和意大利歐芹製成的醬有很強烈的香味。
Colome Torrontes Glass
Colome Torrontes Glass - $78
來自阿根廷的一款白酒,帶有少少花香和果香,酸度好清新。
Jazmine Tea
Jazmine Tea - $38
茉莉花茶茶包慢慢泡出花香,可添加熱水。
2022-09-01
2022-08-25 198 瀏覽
講起阿根廷第一時間都係諗到足球,第一次食阿根廷菜,估唔到又幾好食,重可以體驗一下南美風情。全部菜式由阿根廷廚師主理,可以食到正宗的阿根廷風味。餐廳裝修充滿空間感,配上暗暗的燈光和落地大玻璃,環境舒適又有情調,好適合情侶或朋友慶祝、聚餐。.入座之後,店員會先奉上新鮮的🍞麵包,麵包食落外脆內軟,配上牛油很美味。.💕Chorizo sausage $118前菜我們選了阿根廷肉腸,這是阿根廷傅統菜式之一,香煎後外皮香脆,咬落Juicy,充滿肉香。配上🍀阿根廷特色香草醬汁Chimichurri ,食落更加惹味。.🥗Mixed salad $98沙律菜好新鮮,配上車厘茄、洋蔥、蘿蔔等蔬菜,加上酸甜開胃的油醋汁,感覺清新。. 🥩Mix Carne's $568這個雜錦牛扒可以一次過食晒三種餐廳的招牌牛扒,包括:🐮西冷牛扒、🐮菲力牛扒、🐮側腹膜橫肌,啱晒我呢啲有選擇困難的人。個人最愛🥩菲力牛扒,因為食落口感最軟嫩;而西冷牛扒和側腹膜橫肌都不錯,前者肉味濃郁,食落有嚼勁;後者多汁有咬口。餐廳還配上🍀特色香草醬汁Chimichurri ,令到牛扒味道更加提升!.🍄Mushrooms sautéed $68

💕Chorizo sausage $118

🥗Mixed salad $98

🥩Mix Carne's $568

🍄Mushrooms sautéed $68
配菜我們選了蘑菇,感覺較健康。蘑菇加上蒜蓉、牛油、洋蔥一起炒,食落好香又juicy。

🥤Coke $38
☕️English breakfast tea $38
餐廳仲有唔同酒類提供,不過我哋揸車,就冇飲到酒。
食物:🔸️Ribeye ($298)😋5/5Steak house當然要吃steak。香烤的味道,肉質鮮嫩多汁,這道最能吃出肉的原汁原味。🔸️Provoleta Cheese ($128)😋4/5芝士迷必試,熱溶芝士加上香草沾麵包。叫了這道要留意,因為堂食本另包一盤麵包,吃完麵包及這前菜已飽了5成。🔸️Argentinian Empanada ($128)😋4/5阿根廷傳統料理肉餡餅,皮香脆亦比較厚,友人說比較羶,我覺還好,因有洋蔥及其他加在一起,然後配上Tabasco,挺開胃(開胃的是Tabasco,Empanada又是飽肚的一道。🔸️Milanesa ($238)😋3.5/5可以算吉列牛,肉比較薄身,上面有芝士跟蕃茄醬,芝士似是Provoleta Cheese同一隻芝士,比Ribeye就失色了。🤗服務:店員都很親切,能用英語介紹,服務周到迅速,無間斷添水,杯常滿。走時都很熱情地幫忙開門,廚師們也走出來說gracious😆✴總結:Openrice訂座有75折,另一平台就有8折。偶爾試試不同地區的料理,發現意外驚喜!
食物:

Ribeye
Provoleta  Cheese
Argentinian  Empanada
2022-08-24 77 瀏覽
🍻阿根廷🇦🇷西餐🍹系列—▫️餐廳:Carne's Argentinian Steak House▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍SHOP A G/F 202 QUEEN'S ROAD Central (Sheung Wan, Central▫️營業時間⏰:星期一至四、日12:00–15:00 & 18:00–22:30 星期五、六12:00–15:00 & 18:00–23:00▫️價錢:~$150+—美味:🍻🍻🍻🍻環境:🍹🍹🍹🍹價錢:💰💰💰+0.85💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳—👧🏻好少去中環食,更好少食阿根廷🇦🇷菜😍😍設計好有風格,仲好有feel🕯🕯慶祝🪅同傾偈都好好—👧🏻同朋友叫咗好幾樣野食,樣樣都高質📍Sirloin 14oz -medium價錢:$348分數:🥩🥩🥩🥩+0.1🥩好好西🥩5成熟啱啱好,牛味好重又唔會太硬😁仲有啲燒既香味🔥🔥加埋芥末醬同鹽好Jeng 💜💜juicy —📍Seafood ceviche 價錢:$138分數:🦐🦐🦐+0.95🦐有好多粒細帶子🥳🥳仲有好多蝦🦐好爽口,仲有啲酸汁好開胃😁😁份量好多,好抵食—📍Provoleta cheese 價錢:$128分
🍻阿根廷🇦🇷西餐🍹系列

▫️地點:全香港有1️⃣間分店
▫️價錢:~$150+

美味:🍻🍻🍻🍻
環境:🍹🍹🍹🍹
價錢:💰💰💰+0.85💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳

👧🏻同朋友叫咗好幾樣野食,樣樣都高質
📍Sirloin 14oz -medium

分數:🦐🦐🦐+0.95🦐

📍Provoleta cheese
價錢:$128
分數:🧀🧀🧀+0.96🧀
好大盤芝士🧀🧀🧀就咁食會咸咗啲,加埋包食就啱啱好😁係芝士既咸香🔥🔥要盡快食,如果唔係好快變一舊舊
📍Sautéed mushroom
價錢:$68
分數:🍄🍄🍄🍄
好抵食🔥🍄🍄超多菇菇💜仲要好夠味,仲炒得好香

#好西 #打卡 #正餐 #夏天美食 #HK #foodie #阿根廷#coffee #bar #club #egg #eggbenedict #instagood #bar黃色bar #bestoftheday #amy_in_central #chill #sheungwan #cafe #likeforlikes #bar #egg #wine
2022-08-20 62 瀏覽
I didn’t go with high expectation, coz I randomly booked it via eatigo with good discount offer, but everything they provided was high quality - the steak, the service and a warm cozy dining experience. The foods surprised me starting from the bread (soft inside but crispy outside), then the sour seafoods platter (fresh and juicy), and then the main Tomahawk. We ordered medium rare and the chef just get what we wanted. The steak was very high quality with a good balance of meat and fat. Oh yes, they have a good selection of wine which is just HKD400 up/bottle. Highly recommended.
2022-08-19
  • Tomahawk
2022-08-18 71 瀏覽
之前見好多人介紹呢間阿根廷菜未見識過真係要試試呢到店舖唔大 但都座無虛席仲要只係得廚師一個 真係讚嘆佢一個人點煮到咁多嘢出嚟因為未食過阿根廷菜今次試咗staff recommend嘅菜式阿根廷素餡餅:酥皮外層包住有紅蘿蔔等等的蔬菜,酥皮硬身,成個阿根廷肉腸:腸仔較重味,最特別係有西式蔥油西冷牛扒:份量都幾多,知道五成熟,入面仲有少少紅,食落口比較腍身,呢到2個人食都食唔晒田園沙律:平時沙律都係第一道菜,但呢到係同牛扒一齊上,我自己猜想係如果食牛扒太膩時,可食啲沙律解膩一下阿根廷薯條:同普通薯條一樣,都幾脆幾好食$518/2ppl
之前見好多人介紹呢間阿根廷菜
未見識過真係要試試

呢到店舖唔大 但都座無虛席
仲要只係得廚師一個 真係讚嘆佢一個人點煮到咁多嘢出嚟

因為未食過阿根廷菜
今次試咗staff recommend嘅菜式

阿根廷素餡餅:
酥皮外層包住有紅蘿蔔等等的蔬菜,酥皮硬身,成個

阿根廷肉腸:
腸仔較重味,最特別係有西式蔥油

西冷牛扒:

田園沙律:

阿根廷薯條:
同普通薯條一樣,都幾脆幾好食

$518/2ppl
2022-08-15 50 瀏覽
喺香港真係好少見有主打阿根廷菜嘅餐廳🍴🇦🇷嚟到就試吓傳統地道阿根廷餡餅😎外形成隻餃子咁 好得意🥟焗到外皮脆卜卜 淡淡牛油香🧈內餡就係牛肉同洋蔥🧅食落外脆內Juicy 唔錯👍🏻
2022-08-12 270 瀏覽
你喜歡吃牛扒嗎🙋🏻‍♀️?! 喜歡的話,記得試試這間主打阿根廷美食的扒房囉🥰~阿根廷以肉和美酒聞名,愛吃肉又愛喝酒的朋友仔,怎能錯過呢😎~ 餐廳全是外國服務員,而店內又全是外國客人,忽然有置身於外國的感覺🤣。食物定價合理,環境甚有氣氛🥰,倆小口想嘆件靚牛扒也好適合呢~ 「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴇᴠɪᴄʜᴇ🦐 $138 」 第一次食南美酸汁海鮮😳,原本相當醒胃呢! 海鮮有大量鮮蝦和珍珠帶子,又酸又清新,好適合夏天吃呀 「 ᴍɪxᴇᴅ sᴀʟᴀᴅ🥗$98 」 準備吃牛扒之前,當然要吃點蔬菜啦~沙律有車厘茄、紅洋蔥、沙律菜,份量頗大。 「 sɪʀʟᴏɪɴ🥩 $348/14ᴏᴢ 」 招牌的西冷牛扒,又厚又重,食肉獸一定喜歡啦💕! 外層帶有焦香,肉質有嚼勁😆,咀嚼時滲出肉汁,肉味鮮香。 「 ᴄʜɪᴍɪᴄʜᴜʀʀɪ sᴀᴜᴄᴇ ғʀɪᴇs🍟 」 吃牛扒不能沒薯條😏,有蒜香味的薯條也不錯。 「 ᴍᴀʟʙᴇᴄ ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ🍷 」 餐廳提供大量餐酒,記得點一杯配牛扒呀。

「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴇᴠɪᴄʜᴇ🦐 $138 」

「 ᴍɪxᴇᴅ sᴀʟᴀᴅ🥗$98 」

「 sɪʀʟᴏɪɴ🥩 $348/14ᴏᴢ 」

「 ᴄʜɪᴍɪᴄʜᴜʀʀɪ sᴀᴜᴄᴇ ғʀɪᴇs🍟 」

吃牛扒不能沒薯條😏,有蒜香味的薯條也不錯。

「 ᴍᴀʟʙᴇᴄ ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ🍷 」

餐廳提供大量餐酒,記得點一杯配牛扒呀。
2022-08-11
2022-08-10 62 瀏覽
阿根廷以美酒同肉類聞名,因此又被喻為食肉獸嘅天堂。喺香港好少聽到主打阿根廷菜嘅餐廳,今次終於有機會見識到😛!• Argentinian / Veggie Empanada $128嚟得食阿根廷菜當然要試吓當地嘅特色美食。呢個阿根廷餡餅有牛肉同蔬菜兩款口味,由於採用烤焗嘅方式烹調,所以外皮酥脆而不油膩。牛肉餡餅內裡有滿滿嘅免治牛肉,肉味非常之香濃,而蔬菜餡餅則以菇菌、蕃茄、紅蘿蔔等做餡料,調味唔會太單薄,同肉餡一樣都係咁香口惹味㗎✨• Mix carne's $568餐廳提供各種部位嘅牛排,其中Mix carne's就已經包括咗西冷、菲力同側腹膜橫肌三款部位。側腹膜橫肌較有咬口同彈性,至於西冷扒就附有一層油脂,味道帶有油香。而今次最鐘意嘅竟然係菲力,口感最為鬆軟。配上阿根廷青醬Chimichurri sauce味覺上更豐富更有風味呢☺️• Mixed salad $98新鮮沙律菜加上酸甜油醋汁,十分開胃,係最穩陣嘅選擇🙆🏻‍♀️• Skinny fries $58呢度嘅薯條食落有浸好香嘅蒜味又不失薯味,值得一試🤩!• Mbec red wine $68/gls

• Mix carne's $568

• Mixed salad $98

• Skinny fries $58
呢度嘅薯條食落有浸好香嘅蒜味又不失薯味,值得一試🤩!

• Mbec red wine $68/gls
2022-08-10 52 瀏覽
上環阿根廷小餐館😍好有情調嘅餐廳 坐位舒服 主要係食牛扒為主🥩 好鍾意burrata salad 好大舊好creamy 加埋蕃茄新鮮開胃😋 Ribeye同西冷都叫咗medium 份量都幾多 兩個人係食唔晒😂 Side dish好有驚喜 薯條好脆口 而且唔油膩🍟 Sauteed mushroom非常出色 加埋有洋蔥點綴更加香口惹味🥳 成餐晚餐配埋紅酒Alamos Malbec 易入口 同牛扒好夾🍷 最後就係甜品Alfajor 配上雲呢拿雪糕冇得輸🍨
上環阿根廷小餐館😍
好有情調嘅餐廳 坐位舒服 主要係食牛扒為主🥩

Side dish好有驚喜 薯條好脆口 而且唔油膩🍟

最後就係甜品Alfajor 配上雲呢拿雪糕冇得輸🍨
2022-08-10 367 瀏覽
中上環一向好多正野食,今日去到上環九如坊附近既Carne’s 食西餐,Carne’s 係一間阿根廷牛扒專門店,餐廳環境乾淨企理,比人感覺輕鬆舒服,最適合係約埋朋友摸住酒杯底傾下計🍷Alamos Melbec ($68/glass)食牛扒當然要配杯靚紅酒啦,店員推介我地試下佢地既阿根廷紅酒Alamos Melbec,飲落有淡淡既黑櫻桃和黑莓的風味,同牛扒好夾🧀Burrata Salad ($138)冷盤揀左兩款沙律,第一款係Burrata Salad,水牛芝士口感柔軟,好香牛奶味,加埋酸酸甜甜既番茄仔同爽脆既沙律菜,非常開胃!🥗Mixed Salad ($98)新鮮沙律菜好爽脆,加埋酸酸甜甜既沙律醬,口感清新🌭Chorizo Sausage ($98)呢個西班牙香腸經過發酵、醃製並煙燻製作的香腸,混合香料和西班牙紅椒粉,配埋自家製既西班牙醬料,口感好特別🥩Skirt ($298/12oz)Skirt係指牛腹部的橫膈膜肌,因此被很形象的命名為「skirt」,12安士牛扒切開六大塊,揀左五成熟,口感軟嫩而有彈性,配上阿根廷獨特的醬汁Chimichurri Sauce,帶出牛肉的鮮味🥩Fill

🍷Alamos Melbec ($68/glass)

🧀Burrata Salad ($138)

🥗Mixed Salad ($98)
新鮮沙律菜好爽脆,加埋酸酸甜甜既沙律醬,口感清新

🌭Chorizo Sausage ($98)

🥩Skirt ($298/12oz)

🥩Fillet Steak ($298/12oz)
朋友就揀左Fillet Steak,係牛腰部份的肉,亦都係牛肉最嫩的部位,牛味香濃,煮至Medium rare就最好食,入口即溶,幾正
2022-07-29 76 瀏覽
第一次食阿根廷菜 必食佢地嘅牛扒🥩側腹膜橫肌好特別😋烤到嘅粉嫩 鎖住晒啲肉汁 油花十足 口感嫩滑 牛味好濃郁🐮最正係配埋阿根廷青醬 令成個肉嘅味道即時昇華 酸酸辣辣好惹味呀💕
我想大家對阿根廷嘅認識都離不開美斯 哈哈其實阿根廷貴為畜牧大國 很多料理都會善用肉類特別喜歡烤肉 .《SKIRT/ENTRANA 側腹膜橫肌》🥩側腹膜橫肌係最常用黎做烤牛係喺橫膈膜入邊嘅一塊肌肉滿佈油花 肉味濃郁最適合用嚟燒烤 可以鎖住肉汁熟度揀左medium 嚟到已經見到粉嫩嘅肉汁係咁流出嚟入口非常Juicy飽滿又惹味 肉質有彈性配上百搭的阿根廷青醬Chimichurri Sauce 既時變成另一個境界Chimichurri Sauce被譽為南美洲烤肉既靈魂帶有滿滿清香的香草氣味有潤滑的橄欖油 又酸酸味味的紅酒醋還加上大蒜和紅蔥 帶出微微辣感整個微酸微辣嘅醬汁 明亮地減去肉類的油膩感即使係炎炎夏日 都胃口大開 .《CHORIZO SAUSAGE 阿根廷肉腸》🫘這款名為Chorizo的阿根廷烤肉腸出名重口味 一入口味道比較咸咀嚼後會食到肥美嘅油香同樣係要配以Chimichurri sauce阿根廷青醬食令到肉腸清新好多基本上呢個咁獨特嘅綠色醬汁 都會出現係好多阿根廷料理入面.《FISH OF THE DAY是日烤焗鮮魚》🐟烤魚就唔係再配青醬了 而係西班牙羅曼斯可醬味道鮮甜 令到魚肉更惹

我想大家對阿根廷嘅認識都離不開美斯 哈哈

基本上呢個咁獨特嘅綠色醬汁 都會出現係好多阿根廷料理入面

《FISH OF THE DAY是日烤焗鮮魚》🐟
烤魚就唔係再配青醬了 而係西班牙羅曼斯可醬
味道鮮甜 令到魚肉更惹味 有啲似甜甜地嘅肉醬
醬汁係用甜椒、蕃茄、大蒜、洋蔥、堅果、甜椒粉、葡萄酒醋、橄欖油調成
題外話聽講係塔拉戈納城既漁民 最中意用黎點魚食
伴菜仲有快炒既車厘茄同菇菌 帶蔬菜本身嘅鮮甜
《SKINNT FRIES 阿根廷薯條》🍟
仲有點少得阿根廷嘅手切薯條
炸粉漿好薄 整整食到好重薯仔成份
味道唔會太鹹
牛扒常常吃,但阿根廷式的扒房就真的第一次吃๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘暗暗的環境點起暖色的燭光,十分浪漫啊ෆ-𝘚𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘊𝘦𝘷𝘪𝘤𝘩𝘦 $138南美酸汁海鮮,超級超級多蝦和帶子並以酸汁調味,以粟米和洋蔥等調味,非常開胃的一道前菜。-𝘍𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵 8𝘰𝘻 $298菲力位於牛腰部的肉,厚厚的一塊雖然油脂不多但口感好軟嫩!-𝘚𝘪𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯 10𝘰𝘻 $278西冷部位沒有菲力般嫩滑,不過牛味更加濃郁!配上辣辣的𝘤𝘩𝘪𝘮𝘪𝘤𝘩𝘶𝘳𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 增加味蕾感受。-𝘚𝘬𝘪𝘯𝘯𝘺 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 $58儘管拍照拍得久了,吃下去還是非常之香脆!-𝘈𝘭𝘧𝘢𝘫𝘰𝘳 $68甜品為巧克力夾心餅,好像法國的crepe,外面的餅皮很煙韌,裡面的冰涼爆漿巧克力sauce,超級好味⁎˃ᴗ˂⁎-𝘔𝘢𝘭𝘣𝘦𝘤 𝘳𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘯𝘦 $68/ 𝘨𝘭𝘢𝘴𝘴為阿根廷當地的紅酒,想不到意外的順滑溜口,苦澀味也不會很濃烈,比較容易入口哦
暗暗的環境點起暖色的燭光,十分浪漫啊ෆ

𝘚𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘊𝘦𝘷𝘪𝘤𝘩𝘦 $138
𝘍𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵 8𝘰𝘻 $298
菲力位於牛腰部的肉,厚厚的一塊雖然油脂不多但口感好軟嫩!
𝘚𝘪𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯 10𝘰𝘻 $278
西冷部位沒有菲力般嫩滑,不過牛味更加濃郁!

𝘚𝘬𝘪𝘯𝘯𝘺 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 $58
儘管拍照拍得久了,吃下去還是非常之香脆!

𝘈𝘭𝘧𝘢𝘫𝘰𝘳 $68
甜品為巧克力夾心餅,
好像法國的crepe,

𝘔𝘢𝘭𝘣𝘦𝘤 𝘳𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘯𝘦 $68/ 𝘨𝘭𝘢𝘴𝘴
為阿根廷當地的紅酒,
想不到意外的順滑溜口,
苦澀味也不會很濃烈,比較容易入口哦