2024-12-03
好耐都冇寫食評🤣🤣🤣琴晚同一位朋友打算搵個地方談心咁啱見到有間新開嘅就想去試吓🎊入到去第一眼就覺得好有日本酒吧嘅感覺當晚本身打算做個whisky food pairing但店員好有耐心咁推薦我哋食完嘢再飲酒佢表示店內嘅走都係值得品飲我哋都有接受佢嘅方案,感覺都很不錯威士忌有tasting set ,酒款太多令人眼花撩亂但店員會主動問蟹想飲邊方面嘅口味或者有咩唔喜歡嘅味道 (值得稱讚)👏🏻👏🏻👏🏻當晚我哋嗌咗一個威士忌青醬意粉,意外地有驚喜,威士忌嘅煙燻泥煤味另到份雞似炭燒嘅感覺!配合埋青醬同羅勒嘅感覺成件事係夾嘅!然後Nachos本身預冇乜驚喜,正常小食但佢哋嘅牛油果醬原來有自己做maxed 混合左橄欖油同橄欖碎,比平時更滑身更順口食完唔夠仲可以再添😆威士忌我哋嗌咗一個tasting,因為朋友揸車唔飲得酒分別上咗三杯唔同種類嘅威士忌店員好耐心咁解釋每支酒嘅特別之處以及都有同我哋講要由第一杯開始飲先循序漸進飲完的確係對威士忌多咗啲唔同嘅見識同平時飲開嘅的確唔同,風味多好多整體成個晚上嘅感覺係舒適嘅,店員嘅耐心服務,我哋坐咗三個鐘都唔見人會趕我哋走見到現場都有其他客人淨飲威士忌同店員都有傾
琴晚同一位朋友打算搵個地方談心
咁啱見到有間新開嘅就想去試吓🎊
入到去第一眼就覺得好有日本酒吧嘅感覺
當晚本身打算做個whisky food pairing
但店員好有耐心咁推薦我哋食完嘢再飲酒
佢表示店內嘅走都係值得品飲
我哋都有接受佢嘅方案,感覺都很不錯
威士忌有tasting set ,酒款太多令人眼花撩亂
然後Nachos本身預冇乜驚喜,正常小食
但佢哋嘅牛油果醬原來有自己做maxed
混合左橄欖油同橄欖碎,比平時更滑身更順口
食完唔夠仲可以再添😆
威士忌我哋嗌咗一個tasting,因為朋友揸車唔飲得酒
分別上咗三杯唔同種類嘅威士忌
店員好耐心咁解釋每支酒嘅特別之處
以及都有同我哋講要由第一杯開始飲先循序漸進
飲完的確係對威士忌多咗啲唔同嘅見識
同平時飲開嘅的確唔同,風味多好多
見到現場都有其他客人淨飲威士忌
同店員都有傾有講氣氛都好不錯💃🏻