2016-12-29 2076 瀏覽
已經一次又一次俾機會呢間CEO.自助餐,晚餐,午餐,下午茶,都難食到不得了。晚餐自助餐又凍又難食,也不新鮮。這裡自助餐也不是便宜,為何給客人的食物會不知所謂。我從來食自助餐都已經知道什麼價錢,給什麼貨色給客人,但是這裡實無法接受。下午茶,只是叫了一碗紫菜牛丸河粉,叫了超過30分鐘才到,送來時河粉已經全部被索乾水,煮得無法入口,餐具都沒有給客人。重要房間音響拆哂聲,啲咪重要支支無電。叫侍應幫手還要黑口黑面。如要光顧考慮清楚!
2016-12-29
30 分鐘 (堂食)
2016-12-01 1900 瀏覽
依家都好少去上拉 OK 喇,對上一次已經唔記得。朋友仔生日在 CEO 舉行,我第一次到訪 ﹗琴晚飲到爆醉,好艱難先爬到起身飛的出黎乍 ﹗可以容納廿十多人既 party 房真係巨形啊,非常寬敞,內籠裝修得富麗堂煌 ﹗仲有獨立廁所添,最衰個 touch screen 壞壞地啦 ﹗音響都超正,音色震撼,極盡奢華。最初生日派對目的地係沙灘,不過天陰陰怕落雨,先所以轉左黎 CEO 乍 ﹗除左嘉家外,其他全部都係新朋友,我最全唔認識。大家玩下遊戲、唱下歌、飲下酒,好快熟落啦 ﹗安格斯牛扒意粉配黑椒汁,牛味夠濃郁,肉質彈彈有趙頭,不乾不韌。港式烹調醃牛扒,幸好無乸到腍劈劈,醃味得宜不過咸亦不會濁,滿意架喎。意粉烚得尚可,比想像中好食得多 ﹗捲起意粉夾著牛扒再掛上香而不辣黑椒汁,已經心滿意足喇。食飽飽,可以開始全力劈酒,衝呀 ﹗

安格斯牛扒意粉配黑椒汁
2013-08-03
2016-10-09 1803 瀏覽
這間 CEO 唔錯 ! 食物至少送上來時仍是熱的! 印象最深刻的是佢送的生日蛋糕和 peach sparking water ! 兩者的賣相也相當好 ! 蛋糕是高貴的紫色,表層灑上了椰絲,入面果層有啫哩和朱古力蛋糕 >3< 真的很好吃 ~ Peach sparking water 賣相仲正,外表呃到下人,香檳色的,但其實是蜜桃味的有汽水。不用擔心在場有未成年人唔喝得酒。而且是清新的蜜桃味,不是普通的汽水 !

兩者的賣相也相當好 !

2016-09-29 3855 瀏覽
為慶祝朋友生日,壽星仔朋友決定今次到令大家都期待的 Mega Box CEO Neway!我們一行5人,3男2女的配搭,先放工先入座! 而我最後一位到達,去到才知,其中兩男一女都生病!女聲就要靠我嘞!吓!這裡的裝潢幾 Grand,而且很大!就算知道房號,我還是先走到接待處等職員帶路吧!而我們的 K 房頗為外太空 feel, 設計新穎獨特!房內設有男士喜歡的一大座遊戲機,他們玩得樂在其中! 另設有洗手間,方便大家!CEO 不愧為 CEO,連唱歌的咪全部都是收音較為集中的新咪! 人頭費 $169/ 位,Dinner K Buffet  $40/ 位,另有芝花生收費 $82 (3進2)當時,我都肚餓了! 由女性朋友帶我到取食物區,睇落都幾細, 不及港晶分店的食物款式既多又多元化!這裡供應:熱盤、車仔麵、燒物、日式美食、甜品…等!先取熱辣辣又香口的燒物,要排隊等候!鐵板燒魚肉串外脆內軟的魚肉串,其調味很合胃口!鐵板燒煙鴨胸燒過後更香氣十足,熱辣辣又柔軟的鴨胸,略為有點重口味!鐵板燒扇貝見到女店員以扇貝蓋住扇貝來燒,能鎖住水份及保留鮮美度!炒蜜糖豆清甜爽脆!翠玉瓜炒珊瑚蚌翠玉瓜清爽,珊瑚蚌爽口,
我們一行5人,3男2女的配搭,先放工先入座!
 而我最後一位到達,去到才知,其中兩男一女都生病!
女聲就要靠我嘞!吓!

這裡的裝潢幾 Grand,而且很大!
就算知道房號,我還是先走到接待處等職員帶路吧!
而我們的 K 房頗為外太空 feel,
 另設有洗手間,方便大家!
當時,我都肚餓了!
 由女性朋友帶我到取食物區,睇落都幾細,
 不及港晶分店的食物款式既多又多元化!

這裡供應:熱盤、車仔麵、燒物、日式美食、甜品…等!
先取熱辣辣又香口的燒物,要排隊等候!

鐵板燒魚肉串

外脆內軟的魚肉串,其調味很合胃口!

鐵板燒煙鴨胸

燒過後更香氣十足,熱辣辣又柔軟的鴨胸,略為有點重口味!

鐵板燒扇貝

見到女店員以扇貝蓋住扇貝來燒,能鎖住水份及保留鮮美度!
炒蜜糖豆

清甜爽脆!

翠玉瓜炒珊瑚蚌

翠玉瓜清爽,珊瑚蚌爽口,兩者配搭起來口味清怡!皮蛋炒絲瓜也是清新不膩之選!
日本麻醬蕃茄

酸咪咪,清新開胃!
日本麻醬蕃茄酸咪咪,清新開胃!
肉絲炒河

河粉入味乾身帶黏,配上肉絲香口惹味!

生炒排骨

橙紅色的排骨,入味之餘,食落酸度頗高!總算啖啖肉!

肉醬焗薯

口味穩陣!
熱柚子蜜

這間略為姑寒,柚子蜜酸中帶甜!
 跟 APM 剛剛相反!
熱柚子蜜
生日附送生日蛋糕及香檳

香檳其實是香甜易入口的蜜桃梳打,不喝酒的女生也不用怕會喝醉吧!
香檳
生日蛋糕

這是朱古力忌廉蛋糕,鬆軟而不算甜,質素 OK 而入得口!
生日蛋糕
平均每人消費約 $250!算是合理吧!
2016-08-10
$246.8 (晚餐)
香檳
2016-03-21 4949 瀏覽
對於Mega box CEO 嘅K-buffet啲食物不嬲都唔抱有希望,因為最重要都是為了唱K而去!每次我都起碼有個三文魚刺身可以食吓!但今次真係大失所望,多次出去都話無晒,到有時,原來已是一份份入了膠盒放在一旁,但並沒有冰著的!本想碗芝麻糊,但已經無晒,諗住唔食走了,點知哥仔好好人,告知我們就出心太軟,叫我們等一陣,呢種服務態度估唔到會係卡拉OK呢啲地方會出現,真係值得一讚!我從來無食過心太軟,但未食入口就已經陣陣香氣撲鼻,賣相亦美觀!當我用匙一小角時,發覺流心較少,同場結身左d了,但幸好入口亦冇焦香的味道,就係欠缺鬆軟,稍一點硬,覺得有啲可惜。。。
2016-03-08 3348 瀏覽
一直覺得R記食物質素要好太多,但無耐最哴哴上口嘅飲歌都喺Neway,所以到訪Neway的次數卻反而較多。今次來Lunch K,不抱太大期望反而感覺驚喜。安格斯牛排配意粉 ($118)牛排厚度十足,有接近一厘米厚抵食。咬下去牛味濃,而且肉汁頗多,肉質偏軟身而且無筋,是我非常喜歡的口感,當然味道難以和頂級牛排相題並論,但以同等價錢岀品來説已是不錯。蕃茄牛肉配白飯($78)呢客中式飯比較家常,牛肉明顯輕鬆肉粉處理過,口感鬆散牛味欠奉。但尚幸醬汁味道還可,伴飯吃感覺也不太差。整體而言就是不過不失的普通茶記岀品。一分錢一分貨。下次再來,我知道要怎選擇了。久未唱K,放縱自己兩個半小時,然後盡慶而歸。

安格斯牛排配意粉 ($118)

牛排厚度十足,有接近一厘米厚

蕃茄牛肉配白飯($78)

2016-03-06
  • 客格斯牛排
2013-06-09 7598 瀏覽
果日去左食晚上唱k連自助餐, d野食真係太差&太難食! 唔開心冇胃口! 冇mood! 野食選擇又唔太多, 仲好多想食既野都係限時限量供應, 例如:生蠔, 佢大約隔15-30mins就出一種食物限時限量供應, 限10份咋! 魚生/壽司都係D普通野, 味道不過不失.海鮮類最差, 煮到好咸, 冇鮮味!仲有甜品都好差, 特別d朱古力&朱古力ball好難食!!! 佢用左d差品質既朱古力黎整!!!那芝士cake都唔好味, 又冇芝士味, BAD FEEL !唯一好d既係火鍋, 都幾多野選, 但冇肥牛! 而且連生果都冇 -.-果度裝修係就係靚但收一個人約二百五十蚊得d咁既野食, 真係厄錢!!! 要入黑名單!!!

魚生/壽司都係D普通野, 味道不過不失.

海鮮類最差, 煮到好咸, 冇鮮味!

2013-05-08
1 分鐘 (堂食)
紀念日
  • 火鍋
2013-03-12 4847 瀏覽
以前久不久就搞場K Lunch聚會,有得吃喝玩樂之餘收費又便宜。最近就去了兩次Megabox CEO,但整體印象都不理想。由於對K場處理生冷食物信心不大,所以沙律魚生一律拒諸門外,結果揀了名字非常吸引的「北海道牛乳芝士雞球石窩飯定食」。食物送遞的時間極之神速,可是石窩飯熱力欠奉,個人認為最捧的當然是會冒出白煙及發出「滋滋」聲響,今次吃的不單沒有這種效果,甚至較一般食物的溫度遜色。白飯份量的確不賴,煙韌程度也可以接受,但石窩邊當然沒有美味的飯焦。「北海道牛乳芝士」很淡,質感猶如平日吃的白汁,只是沒甚味道而已,而且少得只能拌著面頭一層飯。三塊雞球是油炸的,色澤燶了一些但調味不錯,內裏的雞肉也不會太嚡。至於麵豉湯明顯是沖劑,缺乏香味之外更是鹹得過份,只喝一口便算。最後也試了點點中華沙律,這個質地很爽脆,廚子在上面加了些芝麻,添香之餘又有咬口。整餐飯最令我有好感的,相信就是那杯檸蜜,每次去K都是點這款飲品的

2012-12-18 3950 瀏覽
話說同一班朋友去唱 Pre-Christmas K, 環境不錯, 房又靚! 當然食 K buffet 啦, 先試串燒, 豬肉串 no good, 得個油字雞軟骨又反而幾 OK 禾!! 真係有驚喜!!!好脆又熱熱辣辣, 我兩串食晒!! 另外個 buffet 都幾多熱氣野, 送鬼老涼茶 (beer) 就最岩!~其中 fish fingers 雖然唔會係 birds eye 果類貴價高檔野, 但絕對可以一試 章魚小丸子就一般, 其實都預左佢多粉, average.酸齋幾正, 可能耐冇食, 覺得幾開胃, good! 鹵水鵝(鴨)係另一正點, 啖啖肉, yummy! 打邊爐可惜在冇肥牛, 失色少少~ 至於龍蝦/疏夫利/鮑魚仔 排唔排倒就睇你好唔好彩喇~服務都好貼心, 我地位朋友生日, 佢一入房即播 happy birthday, 明顯有誠意又夠細心!! 另外生日果位免人頭費同送一支有氣果酒, 仲送蛋糕好唔好食就見人見緻, 但送埋比你都算係甘!!! waiters 仲要收牒又快又爽手, 服務台聽電話又有禮貌, 真係冇 expect 過! 唱到 2 點幾其實仲可以繼續唱!! 爽! 文ey for

雞軟骨又反而幾 OK 禾!! 真係有驚喜!!!
雞軟骨 OK
好脆又熱熱辣辣, 我兩串食晒!!

章魚小丸子就一般, 其實都預左佢多粉, average.
酸齋幾正, 可能耐冇食, 覺得幾開胃, good!

鹵水鵝(鴨)係另一正點, 啖啖肉, yummy!
打邊爐可惜在冇肥牛, 失色少少~

至於龍蝦/疏夫利/鮑魚仔 排唔排倒就睇你好唔好彩喇~

另外生日果位免人頭費同送一支有氣果酒, 仲送蛋糕

好唔好食就見人見緻, 但送埋比你都算係甘!!!

唱到 2 點幾其實仲可以繼續唱!! 爽!

文ey for valuness: 7/10
2012-12-15
1 分鐘 (堂食)
雞軟骨 OK
  • 雞軟骨
2012-05-17 2920 瀏覽
兩個月前約好了的敘會,等呀等,今天終於到來了,懷著興奮不已的心情,到達這間從未到過的 K 場,這裡佈置極現代化,面積亦頗大,有近百個房間? 置身其中好似入了迷宮一樣,要用上十幾分鐘去找洗手間,回來後卻被告知每間房也有獨立厠所 每人最低消費$59 可從食物,飲品中扣除,由早上九點唱至下午四點,玩一整天有人服侍,不用自己買食材、洗、煮、清潔,還可以投訴嗎? 當然不 看看餐牌,最基本的全是沙拉之類的東西,想吃點暖的,所以補錢食了以下的食物 日式海鮮火鍋 $76送上來時把我嚇了一跳,噢!那麼多我一個人怎麼吃得掉它呀?有圖為証,單是小型火鍋內已經擠廹到滿一滿,(娃娃菜、金菇、豆腐、紅蘿蔔、魚扎)另外再加一碟新鮮海鮮,(帆立貝、墨魚柳、魷魚爪、海中蝦)和一碗烏冬,每樣食材都新鮮得沒有可以挑剔的餘地,請相信我這個是全日最精彩的食物。唯一美中不足的是,附帶的火爐太蚊型了,要好耐、好耐才能把食材煮熟,不過我們有的是時間,所以亦欣然接受了它 以下是朋友們選擇的定食,不好意思問她們試食,所以只可以憑眼見、耳聞(食後感) 來撰寫評語,所以可信度略減 ..... 名古屋豬軟骨石頭鍋飯定食 $76賣相麻
日式海鮮火鍋

日式海鮮火鍋 $76

名古屋豬軟骨石頭鍋飯定食

名古屋豬軟骨石頭鍋飯定食 $76
賣相麻麻,未能收吸睛之效,亦嗅覺不到香氣,( 一般用石頭鍋的意思是保熱度和提升香氣) 但這份欠奉,聽說食味還可以,豬軟骨亦十分軟腍入味
焗夏威夷菠蘿石斑蝦餅闊條麵
焗夏威夷菠蘿石斑蝦餅闊條麵, 闊條麵和獻汁是分開的

焗夏威夷菠蘿石斑蝦餅闊條麵 $73
據說食材味道一般,但眼見闊條麵和獻汁是分開的,想必是沒有在鍋內一起烹調之故,所以要扣些分數
和風牛柳粒便當

和風牛柳粒便當 $76
這個是 Honey 的,可以試食,看上去乾乾的牛柳粒,入口卻非常軟嫩, 十分甘香可口,其他的配菜沒有機會試,因他在我忙於拍照當中已經將它們毀滅淨盡了,所以應該是合格兼且滿意

蒜香雞排定食 $76
友人的,看來分數應該頗高,雞排賣相不俗,醬汁杰度適中,香氣撲鼻,熱烘烘的上桌,睇見都流口水
飮品評價一般

飮品評價一般,不要祈望過高,過得去算了

奶茶涼粉水 $6

凍奶茶 (指定免費餐飲)

熱朱古力加胚芽 (指定免費餐飲)

凍檸水 (指定免費餐飲)
原味紅豆冰

原味紅豆冰(取消)

原因是紅豆係隔夜貨色,有一陣陣的宿味,入口已經要吐番出來,慶幸服務員願意替我們更換,改為奶茶涼粉水

除了 Karaoke 之外,重有 iPad 同 Netbook 可以借用,還可以用 Wi Fi 上網,或者直接用他們為客人提供的房內免費電腦,再唔係出去大堂玩(飛鏢機),總之各式其式,一定有一樣你喜歡的,Honey 好喜歡唱 K ,自然十分開心雀躍,我就有名你叫啦 (dancing queen) 嘛,當然係喜歡跳舞,所以咪比佢地唱囉、我可以偷得浮生半日閒,慢慢享受我的美食,各得其所

題外話/補充資料: 溫馨提示: 這裡晚上消費頗貴,如果可以的話,選平日上、下午去,會便宜很多 食評內有讚有彈,但基於價錢便宜,只要選擇對的食物,是可取的,所以已經相約好下次敍會啦
日式海鮮火鍋
和風牛柳粒便當
2012-05-08 2295 瀏覽
Food at CEO is always good and this time there was something that was not always on the menu.It was Poached egg on Salmon tartar.I was having difficulty choosing what to order because all the choices were delicious.The one I ordered is not normally on the menu and I knew I was going to be hungry after finishing it.++++++++++++++++++++++++++++++Poached egg on Salmon tartarWhen it arrived I was really impressed because not only was it just poached egg and salmon tartar there were other goodies as

Poached egg on Salmon tartar
When it arrived I was really impressed because not only was it just poached egg and salmon tartar there were other goodies as well.
There was salmon roe on top of the poached egg and there was lots of truffle oil and grounded truffle in the salad.
The salmon tartar was held in a deep fried pastry wonton skin that had a bowl shape in the middle.
There was also a piece of thin crispy apple slice in the salad.
The tartar tasted really nice and it had creamy avocado and mango pieces. As for the poached egg, it tasted really nice with the salmon roe especially the saltiness of the salmon roes with the egg white.
題外話/補充資料: ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ [b]Price:[/b] $1XX [b]English menu:[/b] No [b]Service:[/b] Good [b]Yummy factor:[/b] Brilliant ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ
2012-04-08 1649 瀏覽
已差不多大半年沒有來此CEO Neway ...感覺上一様旺場,我們一行人約在十一時已多到達、叫上了以下幾款午餐 焗石班蝦餅海鮮潤麵...麵身較粗,蝦餅係普通貨式、所謂石班莫過於魚枊一道、勿大期望過大紅豆冰,後者是奶茶涼粉冰、前者好幸運地給我們的紅豆還變了味、好在他們也肯換過海鲜烏冬打邊爐...我想是全場至好的一份,雖然火力極為慢速、但又不是趕上班,滚滚吓,唱唱吓、不亦樂呼也,(最主要係啲海鮮上算新鲜)日式牛枊粒便當,是小朋友的選捒,見其清碟、我想是可以的嘛 蒜香雞排定食、飯質較淋,味道感覺一般
紅豆冰,後者是奶茶涼粉冰
焗石班蝦餅海鮮潤麵
湯底
海鲜烏冬打邊爐...
日式牛枊粒便當
跟定食之甜品及菜
蒜香雞排定食
已差不多大半年沒有來此CEO Neway ...

日式牛枊粒便當,是小朋友的選捒,見其清碟、我想是可以的嘛

蒜香雞排定食、飯質較淋,味道感覺一般
題外話/補充資料: [b]感覺比大半年前食物水準差了,我想...還是打定底去穏陣一點點。[/b]
2012-04-03
2011-12-09 1396 瀏覽
一位超中意唱K的友人約了我們晚上到Mega Box Neway 唱K Buffet我遲到了,接待員很有禮的從前廳帶我到房間到步後裝修感覺好似睹場, 特別係那些中國字金牆身後加上變色效果裝修來說個人比較喜歡銅鑼灣CEO今次忘了拍環境相房間清潔, 無煙味的, 沒有咪無電, 不過洗手間很焗有種焗臭味芝士龍蝦, 好芝士但芝士味不濃, 有龍蝦味, 好小小的食物是限量供應的.要排隊每15分鐘供應各15份, 很難有機會拿到, 有打尖情況出現唱K食物的品質都知道不能要求太高, 材料當然好一般, 但選擇都算多小籠飽肉同汁無味, 皮太厚糖心鮑魚, 原來係新鮮鮑用蜜糖燒, 爽口但無鮑魚味燒賣常温硬硬的, 吃乾湯圓粒一樣食物常被拿光, 加得不算密, 枱面算清潔食物一般服務員都算有禮, 入房收碟也算密, 還有Neway車送回市區, 旺角, 九龍塘等等........友人很欣賞
我遲到了,接待員很有禮的從前廳帶我到房間
裝修來說個人比較喜歡銅鑼灣CEO今次忘了拍環境相
芝士龍蝦, 好芝士但芝士味不濃, 有龍蝦味,
小籠飽肉同汁無味, 皮太厚
糖心鮑魚, 原來係新鮮鮑用蜜糖燒, 爽口但無鮑魚味
燒賣常温硬硬的, 吃乾湯圓粒一樣
食物常被拿光, 加得不算密, 枱面算清潔

2011-12-04
2011-10-10 999 瀏覽
星期日中午约會友人中午唱K,星期五打去book房竟然仲有,,,原先入座的房間太黑,亦向主管反應,也因燈光已較到最盡,故此主管並給我們轉上另一間房,竟然有窗景房間牆紙幾特色、自然光在窗外隨隨側浸入,好舒服我們準時11;00am入座,但已知要下午準時3;00pm交房午餐我跟友人各叫了一個餐,分別係板煎牛仔骨/ 燴雞皇意粉牛仔骨是朋友的我冇試,但就試咗佢啲汁好味,亦見全碟沽清而我的燴雞皇意粉,就麻麻...個汁太薄,雞肉又冇煎香之味道,我只可比上60分餐上包一杯飲品,如再想飲埋餐湯只要加多$1.蚊朋友話好味-餐湯,叫咗兩碗房間不太大,2-3個亦好足夠,亦有室內廁所,唔使走來來去,讃服務好好,幾次進房待應都好有禮貌,好!!亦最準時3;00pm自行幚我們埋單入房埋單連加一$157.今時今日的星期日去邊樹揾!

房間牆紙幾特色、自然光在窗外隨隨側浸入,好舒服
午餐我跟友人各叫了一個餐,分別係板煎牛仔骨/ 燴雞皇意粉
牛仔骨是朋友的我冇試,但就試咗佢啲汁好味,亦見全碟沽清

餐上包一杯飲品,如再想飲埋餐湯只要加多$1.蚊
朋友話好味-餐湯,叫咗兩碗

服務好好,幾次進房待應都好有禮貌,好!!

亦最準時3;00pm自行幚我們埋單入房
埋單連加一$157.今時今日的星期日去邊樹揾!
2011-10-09
2011-03-19 679 瀏覽
選取呢間原因貪佢算較新...友人生日,早一星期己預訂局,'當天生日更有送蛋榚及香檳'【只限4位或以上】,楂車仲有free拍車,所以搵呢到食晏,服務好好..中午12;00嚟到唔多人,食物當然唔可以跟出面食鋪相比, 因為我覺得佢哋係主打唱K嘛!食品我只可給予60, 論價錢50餘元包飮品仲要坐得舒服咁唱K,(加一好正常)~注:中午係冇花生、果盆呢啲家伙,所以好抵,讚!!仲要有人生日送埋Cake同香檳,友人道:『簡直蝕=佢哋』所以..得閒無呢頭,呢道都不失為「歇腳地」!注:當日係有獨立廁所,唔使走嚟走嚟,抵讚~~

選取呢間原因貪佢算較新...
楂車仲有free拍車,所以搵呢到食晏,
服務好好..中午12;00嚟到唔多人,

注:中午係冇花生、果盆呢啲家伙,所以好抵,讚!!

仲要有人生日送埋Cake同香檳,
友人道:『簡直蝕=佢哋』
所以..得閒無呢頭,呢道都不失為「歇腳地」!
注:當日係有獨立廁所,唔使走嚟走嚟,抵讚~~
2011-03-18
$66. (午餐)
紀念日