2017-02-09 686 瀏覽
to have k lunch at tst eastBecause it's worthy having a set here always Special for the today Italian vegetables soupWithout much oilthe best food of their lunch the soy sauce soup is so salty Just add those raw fresh green vegetables into soup
2017-02-09
  • Sashimi  salmons
  • Lemon  honey  or  lime
2017-01-21 449 瀏覽
close friend just knows I am a karaoke AddictThese days that we encounter some unfair people and affairs made me always going to Karaoke 🎤 A hiding peace of mind luncheon 85+10%Perfect for a lonely human being Cheap Cozy Private and fair enough For all the good above food Soup and coffee Iced coffee here is delicious An auntie first introduced me The taste is sort of Light but smell delicious too Taste good as good concentration Combined dark coffee ☕️ and sugar Some kind of milk product I don't
Addict

Iced coffee here is delicious
An auntie first introduced me
The taste is sort of
Light but smell delicious too
Some kind of milk product I don't know
Yet
Very enjoyable and enriching my life
2017-01-21
午餐
  • Stone  hot  pot  Korean  rice  set
2017-01-09 479 瀏覽
習慣午餐一有時間就去唱卡拉 lunch今天這兒新餐單豪些98$加一有法國田螺3隻做得專門下面薯蓉也熱啦啦田螺當然熱的要用义更出埋牙簽才剔得出來吃認真新鮮所以我一直喜愛卡拉午飯包一酥皮濃湯粟米忌廉主菜是香茅豬排現泰國式豉油澤真的好吸引大大塊 豬排兩件都連骨田螺質素不錯很多人對卡拉ok食物不滿意我倒覺多屬一分錢一分貨這個豉油精製有香茅在問你服未?雖則今日白飯很硬放些熱湯恢復軟度這次失手但我覺得這豬排餐在外面或泰國餐館吃如此大和量足平不了多少而卡拉ok還包唱包私家房一間這裡一至五有尊貴午餐可唱到下午4點
習慣午餐

下午4點
2017-01-09
  • 比目魚餐
2016-12-08 3127 瀏覽
係附近同朋友做完野,就係唱K收費我覺得都幾貴。。。呢包最細包既熱浪就當nuts。。。不過講返佢地個buffet,其實都OK丫~buffet地方都幾大,人多時都唔會同人pat pat掂pat pat首先睇下冷盤~賣相都幾好!咦~仲有朱古力火煱同麵包布丁!甜品~(其實仲有好多!呢度只係一少部分~)攞完野返飯就邊唱邊開餐啦~咪講少,呢度既蒜蓉燒大蝦同扇貝幾正!超多蒜蓉!好惹味!知唔知呢煲係咩?係麻辣燙呀!!!我揀左牛柏葉、魷魚、芋絲、帆立貝、金菇、秀珍菇等等~嗯。。得陣味同少少辣,麻麻地~過下口癮OK~左邊係凍豆腐,一般。右邊係唔知咩焗蟹,OK啦!希靈魚刺身,有驚喜!幾好食~芝士焗青口,釀雞亦、炒蜆,三款味道幾好!最後食返個冷盤,牛𦟌麻麻,疑似parma ham加蜜瓜好麻麻,海哲夠辣但太咸,生腸還可以。翡翠螺同青口一般,淘椒雞亦尖又係好惹味~
係附近同朋友做完野,就係唱K
nuts
收費我覺得都幾貴。。。呢包最細包既熱浪就當nuts。。。

不過講返佢地個buffet,其實都OK丫~

首先睇下冷盤~
賣相都幾好!
咦~仲有朱古力火煱同麵包布丁!
甜品~(其實仲有好多!呢度只係一少部分~)
攞完野返飯就邊唱邊開餐啦~
咪講少,呢度既蒜蓉燒大蝦同扇貝幾正!

超多蒜蓉!好惹味!
知唔知呢煲係咩?係麻辣燙呀!!!

我揀左牛柏葉、魷魚、芋絲、帆立貝、金菇、秀珍菇等等~

嗯。。得陣味同少少辣,麻麻地~過下口癮OK~
左邊係凍豆腐,一般。右邊係唔知咩焗蟹,OK啦!
希靈魚刺身,有驚喜!幾好食~
芝士焗青口,釀雞亦、炒蜆,三款味道幾好!
翡翠螺同青口一般,淘椒雞亦尖又係好惹味~
2016-12-01 2029 瀏覽
食完日本放題餘興未了,即刻衝去唱唱歌,飲返兩杯先。忘記了多少年未踏足過依間 CEO 喇 ﹗房間非常寬敞,打關抖、做體操都卓卓有餘。又有獨立廁所,感覺衛生好多,又唔洗行出行入。CEO 收費比普通 Neway 貴少少,人頭費 HKD139 包兩杯無酒精飲品,不限時任唱。主題房精心設計,係寧捨不同既。裝修華麗,乾淨整潔,高科技配套,音響設備齊全,各樣都舒服滿意。卡樂 B 薯片,淨飲啤酒有點寡,叫包薯片先。嚇死我咩 ﹗$69 蚊包卡樂 B?即刻滴晒汗,唔叫都叫左咯,算數罷啦。最後我地都無食到,走既時侯唔記得左帶走,蝕晒 ﹗點解 package 唔係黑牌 black label 既?什麼金牌 gold label 呀?從未聽過,聞所未聞,連我依個酒鬼亦未飲過。試一試先,好嗅呀,極度難飲,一飲落去就想嘔喇!人家飲開 Royal salute 21 年、green label、Jack Daniel 架。好采剛才阿奶受個 promoter 妹妹溝乍,所以叫左半打 Chill,如果唔係我都唔知飲咩好喇 ﹗Chill 都難飲架喇,都迫住轉飲啦。我只係飲左 4 支啤酒、唱左十首歌、坐左個幾鐘,多謝 $60

好采剛才阿奶受個 promoter 妹妹溝乍,所以叫左半打 Chill,如果唔係我都唔知飲咩好喇 ﹗Chill 都難飲架喇,都迫住轉飲啦。我只係飲左 4 支啤酒、唱左十首歌、坐左個幾鐘,多謝 $600 蚊啦老細。無緊要,最緊要高興,我仲要飛的趕下場落大埔麻。

芝麻雞中翼,味道還可以,甜甜的照燒醬散上大量芝麻。最討厭劏開黎燒,乾到不得了啦。德國腸併盤,好濃烈既烤香腸味道,腍腍的肉腸,都唔硬既?鬼佬腸都幾咸下喎,要用大量茄汁混芥辣先入得口 ﹗
卡樂 B 薯片
金牌 gold label
Chill
芝麻雞中翼
德國腸併盤
2014-04-18
$600 (宵夜)
2016-11-05 836 瀏覽
今晚與朋友唱K,銅鑼灣的CEO又未裝修好,所以來到尖東的CEO。很久沒有來了,今次的感覺其實非常差,唔知點解D服務員好似覺得d客人欠左佢地咁,態度實在惡劣,都唔知點樣去形容。食物方面都麻麻地....唯一可以讚,就係....夠熱👍🏼👍🏼
蘇炸魷魚
2016-10-15 847 瀏覽
學生介紹聽聽謝安琪麥浚龍的羅生門很吸引遂往卡拉Ok点歌也点了煎封黃立䱽真是夠讚二十年沒吃過這麼煎封的新鮮魚全條都脆,皮脆滑魚肉也滑好久以前廣東飯店如順德公會這樣煎封魚一尾魚這裡用的優質自己買未必咁鮮口好好的會交中式酒家但卡拉之星真欣慰識食之家必然搵到食全部骨頭皆香脆我當然大快朵頤約8吋長一些也難不倒吃魚化骨食客奇怪在一個唱歌廳吃一個滿意煎封鮮魚
學生介紹聽聽

在一個唱歌廳
吃一個滿意煎封鮮魚
2016-10-15
  • 銀鱈魚
已經一段時間沒光顧Neway, 難得星期五晚放工想唱k, 而Red Mr. 又full booking, 所以就決定來這間Neway CEO 唱K buffetK buffet 的食物很一般明明buffet area 貼了很多不同食物的相, 睇落幾吸引, 但一問之下才知大部分都是沒有的食物種類很少, 而家不好吃當中的心太軟真的一定要用"難食"來形容! 一放入口已經有好大陣烘燶左既味道....另外, 入座時間起只有兩小時可以唱+食..一入房間時電視機有問題已搞了一陣先正常, 最後未夠鐘就cut..但明明門口係無人等緊房, 都唔知呢間Neway d staff 咁想趕客走為乜?咁既食物同服務每個人計返仲要HKD320? 真係超級唔值! 以後罷去Neway!

K buffet 的食物很一般

食物種類很少, 而家不好吃

另外, 入座時間起只有兩小時可以唱+食..

2016-09-02
2016-08-28 1006 瀏覽
有次我請朋友同事去K buffet,叫其中一位book喜歡的分店日子及時間,果晚7pm去尖沙咀Neway入房才知只有2小時。book位的人無通知大家有限時,有位遲到近8pm才到。得個幾鐘仲要行出行入攞野食,食完已經9pm末正式開始唱就有員工入來叫我地埋單。幾個人約三千幾蚊來淨食你們的垃圾自助餐!如果唔係來唱K才順便食埋晚餐,誰會比幾百蚊一位人頭來Neway食,這價錢去大酒店也可以!那晚是星期五,外面係見到有幾枱客等位中,可是我見到他們當晚的「吉」房係絕對多於外面的客人。我問他們那些房為什麼不開放,他們沒人答到我原因,只不停講book房時在電話已經通知係2小時。我話我以前去開銅鑼灣Neway每晚也任唱,因為CEO好大不易滿係真,但果晚我數過吉房很多也不是全塲爆滿!餐廳話限時都真係全塲爆滿有客等位才會叫食客時間到要離開,Neway在有大量吉房之下迫K buffet 的客走極之過份。9pm埋單後我見大家也未盡慶(係完全未開始慶,剛食完已經夠鐘未唱過)於是我們全部去哂Red Mr, 講明係任唱才入塲。自此永別Neway, 現在見他們的分店執完一間又一間,極開心!
2016-06-09 2219 瀏覽
在卡拉ok 点安格斯牛排會吃到什麼質量?這個午餐平日只收98加一有什安格斯牛給你?108元加一午餐送酥皮粟米湯可惜今天酥皮失水準不太熱也不香這個豪版湯比不上他們任客取的豬排湯付額外錢的不一定好吃過送的,任用品這豬骨新鮮到主婦都意外咁落本主菜來了安格斯牛排十分大塊雞骨腸送烟三文魚什果沙律,85分好吃魚沙律有椰果 大量腰豆罐頭什果貨真價實全部108+10%雞骨腸真是有骨落地對版嗎…?為了寫食評我拼死把肥肉一切很肥真正安格斯排只是普通口感75分奇怪平日對這色彩的汁怕怕但ceo的這汁安格斯牛加上好吃汁好吃食得過總之是抵食的
在卡拉ok 点安格斯牛排
會吃到什麼質量?
這個午餐
平日只收98加一
有什安格斯牛給你?
108元加一午餐
送酥皮粟米湯
可惜今天酥皮失水準
不太熱
也不香

這個豪版湯比不上他們任客取的豬排湯
付額外錢的
不一定好吃過送的,任用品

這豬骨新鮮到

是抵食的

2016-06-09
  • 銀鱈魚拼焗螺
2016-05-25 1698 瀏覽
五月十二日兩人黎唱lunch k , 野食大概七十幾蚊起,十點左右唱到四點肥牛拉麵,肥牛好un,拉麵既湯怪怪地味,有隻釀雞翼同菇,都係麻麻地。另外咖喱薯仔排骨飯,勉強可以啦。連加一大概百七蚊埋單。黎呢間ceo ,勝在有埋廁所響房,方便啲。
五月十二日
另外咖喱薯仔排骨飯,勉強可以啦。

連加一大概百七蚊埋單。

黎呢間ceo ,勝在有埋廁所響房,方便啲。
2016-05-12
2016-05-21 1422 瀏覽
是neway ceo 常客朋友都知因朋輩皆精明消費者請看一個餐 一個人都可唱至4点,星期一至5周6,日公眾假期到3点開10点!!!看官同意他們午餐一些不貴?咖喱飯牛仔骨美極白飯普通 但因為伴以無限量熱湯80分牛仔骨多而入味問題是個100元不到價錢唱或送房間至3,4点5至6小時!仲有送1飲品大可叫最重點心頭好如煲檸樂加薑還有而今連茶水都不吝嗇一大樽!無敵煲湯青靚朱骨大大件十分滋味多肉必食無敵番茄薯仔湯必先取3碗,一人3碗,少不了!在此場價格大格鬥我們最終檢了便宜衷心
是neway ceo 常客
都可唱至4点,星期一至5
周6,日公眾假期
到3点
開10点!!!
看官同意他們午餐一些不貴?
咖喱飯

十分滋味多肉
必食
無敵番茄薯仔湯
必先取3碗,
一人3碗,少不了!
在此場

• 石頭飯
  • 烟三文魚
Vip
2016-05-07 973 瀏覽
I use to go to the tst Neway ceo for lunchTake and eat as much as u like to!only by looking at the chinese soupyou can know why I have been a Vip there.For having a good lunch at tst eastI recommend the Ceo Newaya lunch fried beef with pineapple lowest price of the day. 79 plus 10%around 90hk.a very good and clean room providedindependent toilet inside 🚽big bowl of ricea few pieces of sweet gingeronion, a lotthe setnever can you finishthe beef is a lotrice too!**other set lunchfrie
!

I recommend the Ceo Neway
a lunch
fried beef with
around 90hk.
independent toilet inside 🚽
big bowl of rice
a few pieces of sweet ginger
onion, a lot
the set
never can you finish
the beef is a lot
rice too!
**other set lunch

fried seafood rice in a real pineapple
T bone steak
served with salmon sashimi
salad
and a freshly baked soup covered with bread 🍞

2016-05-07
慶祝紀念
母親節
  • pineappleandfriedrice
  • Tbonesteak
  • buffetdinnerweekdays
2016-04-26 685 瀏覽
本身開開心心咁諗住慶祝下生日 叫個k buffet 點知第二日係咁柯 雖然我唔敢話關曬佢事 但唔多唔少都有d關食物種類其實唔算好多 不過都過得去 例如壽司,雪糕,蛋糕,中式野。 衛生程度都還可以不過最唔滿意係d職員係咁出出入入但又唔敲門 好無禮貌
本身開開心心咁諗住慶祝下生日 叫個k buffet

點知第二日係咁柯 雖然我唔敢話關曬佢事 但唔多唔少都有d關

不過最唔滿意係d職員係咁出出入入但又唔敲門 好無禮貌
2016-02-14 1185 瀏覽
情人節唱完商場表演後,5夠喉。。。拉埋男朋友仔黎唱k 搵咗由荃灣到尖咀好多間先搵到間5駛等位 今日假日嚟講 ceo收119加一算5錯又可以唱下k 食下野 食左啲麥樂雞 同薯條 剛剛炸起 5錯 又有茄汁同沙律汁 滋味同脆口 有雞肉咸味 飲左熱綠茶 加左糖 甜得漏朋友的熱檸蜜反而調得不錯 香檸味好重 用1了新鮮檸檬片,蜜糖甜而不漏可以為喉嚨解一點痛 ,渴 可以再努力唱多幾首
情人節唱完商場表演後,5夠喉。。。
拉埋男朋友仔黎唱k
搵咗由荃灣到尖咀好多間先搵到間5駛等位
今日假日嚟講 ceo收119加一算5錯
又可以唱下k 食下野
食左啲麥樂雞 同薯條

剛剛炸起 5錯 又有茄汁同沙律汁 滋味同脆口 有雞肉咸味
熱蜜糖綠茶
飲左熱綠茶 加左糖 甜得漏

可以為喉嚨解一點痛 ,渴 可以再努力唱多幾首

2016-02-14
熱蜜糖綠茶