2009-02-01 61 瀏覽
尋晚(31-1-2009Sat)同男友,男友人S,女友人E,C一行五人食完o野,就o黎卡拉OK.o黎到時,個個職員都好好禮貌同好好招呼.我叫o左熱檸蜜,呢樣o野竟然唔好飲,唔知咩蜜o黎.之後女友人E話想食德國鹹豬手餐,但唔想飲紅酒,我男友就話佢飲,於是叫o左.紅酒先o黎,但個杯裂o左,E就話換過杯啦,叫o左換,OK冇問題.德國鹹豬手o黎到喇,成個鐵板上,有雜菜,兩件薯餅,好似好吸引咁.我試啲豬手先,嘩!又實又’鞋’又鹹,唔係以為呢味餸係鹹就得呀?食吓豬皮,重死,有陣臭味,好難食呀!服務:有頭冇尾,我o地間房有四支無線咪,開頭一支冇聲,叫佢換電,換返o黎都係唔得.之後另一支又冇聲,叫佢o地整,整o左都係咁,次次入o黎貼住支咪o黎’喂喂喂’,梗入到聲啦,係人都知講o野同唱歌運氣都唔同啦,我o地o黎唱歌唔係’講’歌呀.終於男友人S忍唔住,叫佢o地換過支,佢o地又唔肯換,瘦o既經理入到o黎,又重複咁做,S就同佢講,佢好晦氣咁又拎返出去,之後個肥仔技術員入o黎又係咁,S又同佢講,佢終於開個電視櫃面較大返聲浪,話我o衣o家較大聲,如果有’we we’聲你o地就較細聲啦.就係咁,問題至解決到.亦都冇

我叫o左熱檸蜜,呢樣o野竟然唔好飲,唔知咩蜜o黎.

服務:
,S又同佢講,佢終於開個電視櫃面較大返聲浪,話我o衣o家較大聲,如果有’we we’聲你o地就較細聲啦.就係咁,問題至解決到.亦都冇’we we’聲.

其實佢o地可以同客人解釋點解唔咁做,好過就咁敷衍了事,咁樣反而更加煩到佢o地,而且畀客人o既印象唔好.

收費:
人頭費$102.00,三個nuts共$177.00,兩個果盤共$178.00,個餐唔知幾錢,total$1,040.00.
$220 (宵夜)
2008-07-21 59 瀏覽
提早 book 位有 八五折 中銀都係得九折咋, 所以要 早 book 位有著數 !壽司 ok . 不過就要排隊囉 ,一人一次3件仲有好多 , 班戟搵笨. d 料少到冇人有 !當天唔多人...........
提早 book 位有 八五折

中銀都係得九折咋, 所以要 早 book 位有著數 !

壽司 ok . 不過就要排隊囉 ,一人一次3件

仲有好多 , 班戟搵笨. d 料少到冇人有 !

當天唔多人...........

凍蝦 , 超肥美
沙拉
甜品酒布甸
凍蝦 , 超肥美
沙拉
2008-07-20 25 瀏覽
平日晚下黎 ~ 都 幾 OK, 但拎野食既地方太遠唔方便無線咪冇電 . CALL 了人, 等很久都冇人來幫手 ... 最後要自已出去拎 !焗田螺 好細心, 去麻穀先整的 ~ 好正 ! 壽司咩都有 ! 芝士焗帆立貝 一出就好快冇晒 !埋單 $170 依家已可以一路 ONLINE 一路 唱 K !不過好明顯 係港晶果間多人 D !
平日晚下黎 ~ 都 幾 OK, 但拎野食既地方太遠唔方便

芝士焗帆立貝 一出就好快冇晒 !
埋單 $170

依家已可以一路 ONLINE 一路 唱 K !

不過好明顯 係港晶果間多人 D !
芝士焗帆立貝
灌湯餃
焗田螺
芝士焗帆立貝
焗田螺
2008-04-19 29 瀏覽
今晚8個人黎幫朋友慶祝生日, 發生左以下既事1.唔知係咪風水關係, 我地房入面/房出面都不停打爛野打瀉野, 甘都冇辦法, 唯有叫人去拖去執, 但唔明點解要人3吹4請都冇人理, 當人黎既時候, 只係拖左一下, 立即走人, 撻地仲成地水. 最後我地唯有自己抹.2. 啤妹唔知咩態度, 話唔幫襯喜x, 就抵你地死打瀉野3. 人手嚴重不足, 叫左set 酒, 冇拎骰盅黎, 當3吹4請後, 終於拎黎, 但地下d水係仲未拖, 所以唯有再次跪求. 那已經係半個鐘既事4. 唔知係咪system出現問題, 揀左歌後, 都係冇歌出, 唯有叫侍應幫手,又浪費時間.5. 食物方面, 不過不失啦. 因為我唔係食家.6. 我地明白我地只能享用房間時時間只有3小時, 當仲有成9個字先交房時候, 經理不停吹我地叫哂d野飲去, 驚我地唔交房甘. 呢d 都算係service既. distrubing service.唱k時間因為只有3小時, 真係分秒必爭. 扣埋食野, 跪求既時間, 真係只有1個鐘剩. 同埋8個人被stuff 入一間100呎既房間, 真係幾迫幾辛苦, 如果大家有鐘意求人既辟好,一定要黎呢間CEO.想remi
今晚8個人黎幫朋友慶祝生日, 發生左以下既事

2. 啤妹唔知咩態度, 話唔幫襯喜x, 就抵你地死打瀉野

5. 食物方面, 不過不失啦. 因為我唔係食家.

想remind 大家,千祈唔好以為ceo 既service 一定比其他neway好, 但收費一定比其他貴
2008-03-23 23 瀏覽
復活節假期中没有離港旅行,本來相約朋友一起做户外活動,但因天氣不佳而告吹,唯有一起去食K Lunch 有得食又有得唱,每位$65 可以由中午唱至下午二點三,菜牌上都有十多二十款餐可選,分别有日式定食、韓式石頭飯、西式扒餐和一般港式飯品,全部跟一杯飲品。我跟另人人要了一客泡菜雞柳石頭鍋飯,有人叫了日式照燒牛肉飯定食。石頭鍋飯很快便送到,石鍋仍是熱辣辣的,先決條件已合格!我先用鐵匙攪拌才享用,石頭飯並没有附上韓式辣醬,我致電服務台要求辣醬,但只送上一支Tobasco,不過可能鍋內已加了韓式辣醬,所以巳經帶一點不重的辣味,一般人都應該可接受這種辣度,味道比想像中好,個人感覺食物質素比加洲紅好食多了,以七十多元可以有玩有得食,都算係咁囉!其它K場如果午後仍未夠客,K Lunch 的客人直至有新客到前都仍可繼續唱下去,不過CEO 差不多夠時間侍應便入房埋單,一到二點一個骨便自動咳歌送客,呢方面又好似比同行差一點,唯有給中性的抵食/玩指數。

2007-10-03 25 瀏覽
生日班fd同我去慶祝黎呢到食K lunch buffet今日係weekday.. 先$42+ 10%/per head!!超抵囉....一放低野就狂拎野食"來來回回都有十幾轉...我地放到兩張table 滿晒~d熱食都有差不多十幾樣選擇"有兜野食拎完會refill其實野~"又有個即煮既麵檔~ 好多粉可以揀~成個沙律bar~~都幾多選擇,,即醒起我暑假坐飛機BUSINESS位食果個salad我自己DIY個差不多既"好正~~刺身同sushi都有幾款..d三文魚切到都幾厚,要就趁手好快拎完~~甜品有cheese cake' 芝士味淡左d不過都幾好~~仲有chocolate~ 都ok..總括黎講真係好飽可以食到;"今日生日仲有cake同桃汁送抵晒喇.. 飽到cake都食左一半到"四十幾蚊可以食buffet+唱k..真係超晒值!!!!!雖然我都去過幾次不過必定再去...
生日班fd同我去慶祝
黎呢到食K lunch buffet
超抵囉....
一放低野就狂拎野食"
來來回回都有十幾轉...
我地放到兩張table 滿晒~
d熱食都有差不多十幾樣選擇"
有兜野食拎完會refill其實野~"
又有個即煮既麵檔~ 好多粉可以揀~
成個沙律bar~~都幾多選擇,,
即醒起我暑假坐飛機BUSINESS位食果個salad
我自己DIY個差不多既"
好正~~
刺身同sushi都有幾款..
d三文魚切到都幾厚,要就趁手
好快拎完~~
甜品有cheese cake' 芝士味淡左d
不過都幾好~~
仲有chocolate~ 都ok..
總括黎講真係好飽可以食到;"
今日生日仲有cake同桃汁送
抵晒喇.. 飽到cake都食左一半到"
四十幾蚊可以食buffet+唱k..
真係超晒值!!!!!
雖然我都去過幾次
不過必定再去...
2007-09-23 21 瀏覽
今次有朋友生日黎呢度慶祝....都唔明,我地8:30先有位,佢地9:15就話冇buffet食,想點呢?sushi bar等好內,拎得黎都夠中啦!不過d 三文魚係唔錯,其仔都冇mud貴/好野食,我食左d salad意粉,ok啦,都唔special,cake d 賣相一d都唔吸引!佢個place太細喇~~埋單都要成200蚊一位lor,一d都唔值呢個價~!
今次有朋友生日黎呢度慶祝....

佢個place太細喇~~

埋單都要成200蚊一位lor,一d都唔值呢個價~!
2007-07-20 15 瀏覽
今日三個人去左呢個CEO食K LUNCH BUFFET,初初以為CEO真係好靚,點知唔係架!間野舊到乜咁。三人畀左間細房,有獨立洗手間係值得讚。先講音響啦,差呀,勁多FEEDBACK,搞到耳仔都就快聾。然後三個人得兩支無線咪,叫佢加,佢加左一枝有線的,又細聲。講食野喇!D野都OK好食,但係要同班師奶爭野食,好辛苦,根本就拿唔到D乜野食,CHEESE CAKE呀壽司個D根本就冇我地份。然後唱得兩粒鐘唔多就CUT機。唉.....
2007-04-10 30 瀏覽
四月九日,下晝一點鐘唱到三點鐘- 超貴,每人$120- 侍應想趕人走,攞野飲入房好似掟炸彈咁....- 上菜速度超慢,野都未飲/食完,準時3點鐘cut歌,搞到好似係監倉食野咁........- 裝修求其,大堂同一般k店無異....- 此店應盡早脫離ceo,以免拉低所有ceo neway質素...
四月九日,下晝一點鐘唱到三點鐘
- 超貴,每人$120
- 侍應想趕人走,攞野飲入房好似掟炸彈咁....
- 裝修求其,大堂同一般k店無異....
2006-12-26 13 瀏覽
很久也沒有唱lunch K , 比起晚上真的好便宜, $55 加一, 每人也只不過$60 , 食物普通啦, 就當吃一個set lunch . 唯一不好就是拿食物的地方有些遠, 不太方便. 還有一樣就是lunch 是到下午2:00 , 如果好像我們12:00 才開始唱, 記得先那食物, 因為他們不會有last call.
2006-12-16 28 瀏覽
貴到死呀!4人唱2個半鐘加buffet,埋單863囉!個buffet仲要到9點就無乜o野食..即係食o左個半鐘度!一個果盤收89!四人要兩個!一個nuts收5x!四人要三個!真係唔洗旨意我再去!
貴到死呀!
4人唱2個半鐘加buffet,埋單863囉!
一個果盤收89!四人要兩個!
一個nuts收5x!四人要三個!
真係唔洗旨意我再去!
2006-08-27 35 瀏覽
安達CEO的舒服差食物差收費與服務不成正比個電視就不停話個BUFFET係18:00-22:00 但係去到先話係去21:30 都算我地20:30去一次21:15去一次都唔見有咩食21:15個次重要係咩都冇有個朱古力噴泉但我又冇見佢RUN過刺身又冇21:15出到去連甜品都冇比普通的NEWAY的食物質素更差k房的距離同攞食物的房好遠中途mic又有問題又唔見有人收拾碗碟唱到22:00已經問我地重有飲品未叫叫我地要order 到22:05已經有人比我地買單但係錢都比完d飲品都未到直到22:15飲品先到我地都飲唔切22:30一到就cut晒我地的歌唔比唱好明顯係想趕我地走比錢的時候多謝都冇一句講真我真係唔會再去CEO 因為佢比普通的neway更差但係收費就貴好多當晚3個人剛剛兩個鐘就要6百幾食物又差選擇又少重點係冇新歌真係一個好差的生日dinner 6百幾我地可以去酒店好舒服咁食個好好的buffet 重可以坐成晚唔會比人趕所以我覺得我一定唔會再去CEO
1K
2006-07-30 26 瀏覽
這是我和男友第一次來尖東CEO,房間裝修和服務員都不及銅鑼灣高級,但那加$18蚊便可享用的晚餐確實抵讚。晚餐menu分為三張紙,分別以藍、綠、黃來色別。藍色是每人限點一份的晚餐,綠色是任點小食和點心,黃色是任點魚生壽司。一人一份的晚餐頗有水準,我的雞脾扒非常滑,朋友的T骨扒整得好淋,大塊都令人「嘩」然。西冷扒肉質嫰,起碼唔會霉。男友的海南雞飯就差咗啲,雞肉超鞋。任點小食和點心未見突出,整體都ok。有朋友咁啱呢個星期生日,免一位人頭費之餘,又送蛋糕和sparkling champagne。蛋糕係cheese cake,賣相唔錯,不過啲cheese好咸,好睇唔好食。

2006-04-28 11 瀏覽
昨晚book o左一間六人房6點同老細同事一齊唱k...今次全部人都係第一次去呢間neway!...我仲帶錯同事行o左去加拿芬道o個邊o個條麼地道...原來係尖東o個邊先係!...行o左個大圈...終於6點半左右到左喇!...去到o的櫃檯小姐好有笑容...好有禮貌!跟住入到房原來唔多大...6個人坐o係100尺都唔夠既房...只可以坐...都陏倒o既...之後加多o左個同事就個個坐得唔郁得><...我上星期已經book定房...個waitress話應該俾倒party room...仲話如果無都會俾鬆動o的既房...點知出事!...不過間房都算坐得舒服...而且呢間neway特別在間間房都有獨立toliet...仲有個搖控好細好簿好輕...同事話係用鋰電(即係手提用o個o的細細塊既電池)...之後我o地點歌...點知一唱o的echo大到好似山洞回音咁...咁我o地用搖控按細...按到0都無反應...咁就叫人較o左兩次...原來個搖控係控制唔倒個echo o家!...好失敗..我之前去間間neway都較倒o家!~.~...咁效好o左就唱歌同點o野飲...我叫o左參蜜(但只飲
我上星期已經book定房...個waitress話應該俾倒party room...仲話如果無都會俾鬆動o的既房...點知出事!...不過間房都算坐得舒服...而且呢間neway特別在間間房都有獨立toliet...仲有個搖控好細好簿好輕...同事話係用鋰電(即係手提用o個o的細細塊既電池)...之後我o地點歌...點知一唱o的echo大到好似山洞回音咁...咁我o地用搖控按細...按到0都無反應...咁就叫人較o左兩次...原來個搖控係控制唔倒個echo o家!...好失敗..我之前去間間neway都較倒o家!~.~...咁效好o左就唱歌同點o野飲...我叫o左參蜜(但只飲倒參味!原全唱唔倒蜜?)...其他同事老細叫o左凍檸水/雜果賓治/...就唔知好唔好飲喇!...
咁我o地晚上7點前入房每人就可以選一份綠色紙上晚餐同任叫黃色紙上既小食(選擇廿款左右,不過有o的幾特別!有壽司拼盤/魚生拼盤/蝦餃...)...o的o野食就幾好...咁我就生日咁呢間neway第二個好既地方就係只要有人前後6日有人生日就會(送生日蛋糕同香檳,紅雞蛋同壽包...仲有免人頭費!)...但我差多o左一日就無免人頭費但o野食香檳照送!...而且佢會突然cut o左o的關晒燈送個大蛋糕入來...又會播生日歌...咁我o地唱完歌佢就會砌好一碟碟咁同埋香檳送來房...所以值得加分......我玩到10點九就走喇!其他人照唱落去...老細話我知原來我走o左之後仲有紅蛋同壽包來...仲幾好食潻!...哎!算啦!雖然我好鍾意食包...但昨晚已經飲飽食醉...仲邊有位放呢!
雖然呢間o野o的房係差o的...唔夠空間...唔夠專業...但都算價錢同服務成比例...可以選擇再去!
2006-01-06 25 瀏覽
和友人通k作樂, 選了大家的中間點, 就在這裡很開心的一晚, 只是裝修比cwb 店差太多, 而且幾貴就是了.
和友人通k作樂, 選了大家的中間點, 就在這裡