📍人氣泰國手標茶專門店‼️ • 涼浸浸沙冰❄️ -- ChaTraMue🧋🇹🇭===========================泰國人氣手標茶Cha Tra Mue前排喺中環店正式開幕💓除咗招牌飲品例如泰國奶茶、咖啡、荔枝綠茶、玫瑰花茶之外,新店仲新推出泰國奶茶沙冰‼️Cha Tra Mue堅持唔會少甜少冰,全杯冰上,慢慢嘆,等啲冰融化中和返泰茶嘅濃度同甜度,先感受到地道嘅慢活泰國文化🥰中意試新嘢嘅小編緊係要trytry la❤️------------------------------⭐️泰國奶茶沙冰 $35 (7.5/10)飲落茶味香濃,後勁有陣陣奶香~沙冰綿密,甜度亦剛剛好!😍大熱天時飲真係好消暑!🤩👍------------------------------賣相:7/10味道:7.2/10性價比:7.2/10回頭度:7/10------------------------------店舖資料名稱:ChaTraMue地址:中環皇后大道中100號地下A號舖前往方法:香港站C出口
===========================
⭐️泰國奶茶沙冰 $35 (7.5/10)

賣相:7/10
名稱:ChaTraMue
地址:中環皇后大道中100號地下A號舖
前往方法:香港站C出口
2021-07-20 242 瀏覽
“泰國奶茶沙冰”($35)之前飛泰國機其中一樣最期待就係飲泰奶😍飲過幾間發現都係最鍾意ChaTraMue🤤雖然宜家冇得去泰國但好在香港都有ChaTraMue,分店仲愈嚟愈多🤩最新分店開喺中環完全方便我😆見到新推出嘅泰國奶茶沙冰即刻忍唔住買嚟飲😛飲落沙冰十分綿密😍奶茶味一樣keep到咁濃郁🤤夏天飲返杯沙冰真係超級爽😝下次要試埋杯綠奶茶沙冰先💚題外話:😆好多時都聽到人話泰奶太甜但其實咁先係正宗!好在ChaTraMue香港店都堅持唔會少甜少冰😍唔想飲咁甜其實可以等啲冰融咁啲🧊中和返泰茶嘅濃度同甜度先飲架🤗ChaTraMue中環皇后大道中100號地下A號舖
“泰國奶茶沙冰”($35)

之前飛泰國機其中一樣最期待就係飲泰奶😍

飲過幾間發現都係最鍾意ChaTraMue🤤

雖然宜家冇得去泰國

但好在香港都有ChaTraMue,分店仲愈嚟愈多🤩

最新分店開喺中環完全方便我😆

見到新推出嘅泰國奶茶沙冰即刻忍唔住買嚟飲😛

飲落沙冰十分綿密😍

奶茶味一樣keep到咁濃郁🤤

夏天飲返杯沙冰真係超級爽😝

下次要試埋杯綠奶茶沙冰先💚

題外話:😆

好多時都聽到人話泰奶太甜

但其實咁先係正宗!

好在ChaTraMue香港店都堅持唔會少甜少冰😍

唔想飲咁甜其實可以等啲冰融咁啲🧊

中和返泰茶嘅濃度同甜度先飲架🤗

ChaTraMue

中環皇后大道中100號地下A號舖
泰國人氣手標茶 ChaTraMue 中環店終於正式開幕la‼️ 佢主打泰國奶茶🧋、咖啡系列☕、荔枝綠茶🍃、玫瑰花茶🌹,今次仲推出新產品 #泰國奶茶沙冰 😍!-1️⃣「泰國奶茶沙冰🧋 ($35)」(new)-係啱小編心水嘅泰奶🤪👅‼️雖然係沙冰,但飲落仍然茶香味濃,唔會好甜🤣,沙冰幾綿密,夏天飲一杯真係好消暑hehee☀️,終於明白點解佢咁多人排隊🦥~Thai Milk Tea Frappa: not too sweet, very refreshing, intense tea flavour, nice one👍🏻-⚠️:只限外賣take-away only/ 唔可以少甜少冰
1️⃣「泰國奶茶沙冰🧋 ($35)」(new)
泰國奶茶沙冰
泰國奶茶沙冰
2021-07-02 314 瀏覽
大熱天時☀️想買杯透心涼野飲解暑❄️見到我至愛既泰式奶茶諗都唔諗就衝去落單😋因為呢間泰式奶茶出名就係全杯都係冰加茶底落單個陣嗌完杯野話少甜 個店員confirm左我幾次🧐買完等緊眼見條隊越黎越長都係得一個staff😕又要落單收錢又要吱雪糕已經諗係咪人手唔夠🥶等咗十分鐘一直無出過一杯嘢飲已經R曬頭🤨但見水吧入邊有人整緊嘢飲㗎喎🤯個收銀都一直打單 等到終於有嘢飲出啦⋯⋯都無我個杯 如是拍者出咗後我十幾杯先到我等咗二十分鐘先有嘢飲 真係以後都唔會再飲呢間銅鑼灣同尖沙咀個間分店飲好多次都係快靚正😍如果大家想飲又唔想等咁耐都可以去吓另外d分店
大熱天時☀️想買杯透心涼野飲解暑❄️
等咗二十分鐘先有嘢飲 真係以後都唔會再飲呢間
銅鑼灣同尖沙咀個間分店飲好多次都係快靚正😍
如果大家想飲又唔想等咁耐都可以去吓另外d分店
2021-06-26
20 分鐘 (外賣自取)
2021-07-01 185 瀏覽
ChaTraMue終於開到中環啦 以後放工經過都可以飲返杯泰國烏龍奶茶🥤因為我唔係咁鍾意太甜 就叫左少甜 一開頭飲落去係幾好飲 不過杯野好多冰😥 我見佢寫住話係會好多冰 等杯野慢慢融 然後先飲 話呢個係泰式奶茶既飲法 ☺️🤷🏻‍♀️但我個人就唔建議 因為等冰融要時間 杯野本身都細 你等唔切飲左d 之後冰融左再飲 成杯野會變左好淡 好似飲緊冰水 😣😣😣我諗大家可以叫d本身濃味d既奶茶 可能先更適合呢種飲法🙏🏻🙏🏻
ChaTraMue終於開到中環啦 以後放工經過都可以飲返杯

泰國烏龍奶茶🥤
因為我唔係咁鍾意太甜 就叫左少甜
一開頭飲落去係幾好飲 不過杯野好多冰😥

2021-06-30
5 分鐘 (外賣自取)
2021-06-23 257 瀏覽
ive only had chatramue at thailand before, so im super excited that they opened a new store at central🥳 i ordered a lime lychee honey rose tea because i wanted something refreshing for summer, and because i don’t really like thai milk tea, which is their most popular drink. it tastes amazing and i think it is priced quite reasonably compared to many other similar places.
1K
2021-06-10 301 瀏覽
飯後經過中環見到ChaTraMue,原來係第一日開業,ChaTraMue-早幾年已登陸香港,但果陣興趣不大,因成日覺得泰國奶茶好甜(N年前係泰國飲過杯好甜嘅奶茶及香港好多泰式奶茶都好甜),但好多話正,炎夏之下又想飲杯凍野,一於試下,Thank Yan 請客www。本身想試下泰國玫瑰奶茶,賣相靚玫瑰又吸引,但店員溫馨提示呢款係排毒瀉茶...仲要搭車...都係揀其他款安全點。有不少口味的奶茶,仲有茶、咖啡、特飲、Latte及雪糕等,亦有售賣茶葉。正宗泰國奶茶,$30,好大杯奶茶,奶茶口感順滑,有獨特的香味,濃郁的茶香氣,清香不甜膩,都不俗呢。泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶,$39,Yan的。試過即愛上了。
正宗泰國奶茶
泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶
泰國斑蘭珍珠抹茶鮮奶,$39,Yan的。

試過即愛上了。
2021-06-09 205 瀏覽
Missing some authentic Thai milk tea from Thailand? Check out ChaTruMue! They recently opened a new branch right by the mid levels escalators for those who work in the Central area. I was so excited, because I’ve always wanted to give this place a try. I got the original milk tea with pearls, and does satisfy the cravings. You could also adjust the sweet level!
2021-06-02 304 瀏覽
其實想飲呢間好耐但一直就唔到地點時間(始於佢唔多分店終於等到美心間茶狼摺左然後佢嚟左開💕💕💕始於新屎坑,又好飲又出名嗰日好似開張第二/三日,lunch hour多人到喊我大概1點07分去到落單,total點左5杯飲品最終要1點50分先攞到🤢差啲冇時間食飯-啲員工服務態度好好啲人係咁催單都冇西面皺眉頭,淨係不斷講唔好意思不過出單就有啲亂啲單no.出到18x但成批15x嘅原來漏左單冇做到啲人好鼓譟不過啲staff一發現就極速出翻哂然後係咁say sorry所以都冇乜太多人嘈-飲品同我預期嘅一樣咁好飲❤❤又唔貴遲啲應該冇咁多人排隊再買過!
其實想飲呢間好耐但一直就唔到地點時間(始於佢唔多分店
終於等到美心間茶狼摺左然後佢嚟左開💕💕💕
始於新屎坑,又好飲又出名
嗰日好似開張第二/三日,lunch hour多人到喊
我大概1點07分去到落單,total點左5杯飲品
最終要1點50分先攞到🤢差啲冇時間食飯
啲員工服務態度好好
啲人係咁催單都冇西面皺眉頭,淨係不斷講唔好意思
不過出單就有啲亂
飲品同我預期嘅一樣咁好飲❤❤
又唔貴
遲啲應該冇咁多人排隊
再買過!
40 分鐘 (堂食)
  • 泰式奶茶
2021-06-01 155 瀏覽
♥️ OMG⋯ 我最愛的泰奶 竟然開咗喺中環!!!!!!!! 今次叫咗個中環限定版 - 泰式奶茶沙冰其實都唔算沙冰?只係將啲冰變到冇咁大粒⋯沙冰感覺唔重⋯不過泰奶嘅味道一樣都係咁好味冇得去旅行之下 有得飲都已經心滿意足🤩🤪/同事就叫左呢杯 抹茶牛奶 好香濃已經叫左少甜 都系勁甜 不過好味既程度都令到佢飲左大半杯下次應該叫微甜😉
今次叫咗個中環限定版 - 泰式奶茶沙冰
其實都唔算沙冰?只係將啲冰變到冇咁大粒⋯
沙冰感覺唔重⋯不過泰奶嘅味道一樣都係咁好味
冇得去旅行之下 有得飲都已經心滿意足🤩🤪
同事就叫左呢杯 抹茶牛奶 好香濃
已經叫左少甜 都系勁甜 不過好味既程度都令到佢飲左大半杯
下次應該叫微甜😉
2021-05-24 193 瀏覽
今日天氣好熱,經過這間新店,十二點三好少人,立刻就買杯泰國凍檸茶試試。等了30分鐘,熱到飛起,似乎他們的運作比較慢,買到的泰式凍檸茶連青檸一片都冇,應該是加instant青檸汁沖的,$30一杯,又苦又澀的茶,十分失望。查底亦冇香蘭葉的味道,唔怪之得通常客人都買泰式凍奶茶,十分之後悔。以為專業的泰國茶莊開的一定是好味,原來不是如此。
2021-05-23 141 瀏覽
飲品味道不錯,但服務很無效率/唔用腦。三個職員聽唔明疑似南亞顧客嘅口音,雞同鴨講、慢慢介紹、嘻嘻哈哈、問問答答,成個研討會咁、攪咗 8 分鐘以上都落唔到單(有對錶;連入面造茶職員都出嚟睇點解停晒 order)。正常做法係搵一人應酬,清楚顧客要乜,逐一記低後先幫佢一次過落單。請著呢啲員工真係祝佢好運!
2021-05-23
25 分鐘 (外賣自取)
$34 (其他)
  • 奶茶