2024-08-31 60 瀏覽
一心去試軟雪糕,排勁耐隊,買完等咗十幾分鐘,條友完全忘記咗我,我見遲過我嗰啲人都拎曬,問佢佢先至醒起裝俾我,仲要一句sorry都冇!如果我唔問佢,等成世都唔會有!p.s. 我企正喺counter前面冇行開過個軟雪糕非常之杰,似食緊溶咗嘅芝士咁,食咗幾啖已經唔想食,最後勉強食一半就掉咗
p.s. 我企正喺counter前面冇行開過

2024-08-31
知道Menu有泰國奶茶沙冰,因為一直都好鍾意飲沙冰,所以滿心歡喜就嗌咗一杯。沙冰嚟到之後即刻飲咗一啖,一入口覺得完全冇沙冰嘅感覺,所以啱啱行咗出門口一步就即刻返咗轉頭問職員。比嘢飲嘅職員指住個label同我講係沙冰,我就話會唔會係整錯?我都見到label係沙冰…. 但係飲落真係冇沙冰嘅感覺之後收銀姐姐用恥笑嘅語氣問廚房:佢話沙冰冇沙冰嘅感覺之後廚房有個姐姐行咗出嚟,就笑住話「係咁㗎,因為我哋用熱奶茶沖出嚟,你都唔係第一個咁問」我真係聽到呆咗,我都明白如果佢用熱奶茶加落水冰度沖出嚟係會咁嘅效果,問題係menu同網上面promo張圖嘅沙冰唔係咁樣呀嘛…無下次
之後收銀姐姐用恥笑嘅語氣問廚房:佢話沙冰冇沙冰嘅感覺
之後廚房有個姐姐行咗出嚟,就笑住話
「係咁㗎,因為我哋用熱奶茶沖出嚟,你都唔係第一個咁問」
無下次
2024-08-22
2024-07-10 130 瀏覽
推介大家這間是在香港值得一試的泰國奶茶🥤店。除了泰國奶茶外,還有其他茶款提供,也有泰國奶茶口味的雪糕。喜歡喝泰國奶茶的你一定會知道在泰國奶茶界,必定認得一個紅底金字商標的Cha Tra Mue茶葉,這間店正正就是用這個品牌沖調所有奶茶。正宗泰國奶茶的飲法是點凍飲,奶茶絶不提供減冰、走甜,以帶來最地道、好味的奶茶。在冰塊漸漸融化,到最後慢慢甜度冰度剛好。不過我通常都等不及了,太熱瘋狂喝的情況下通常第一口都比較甜,所以點了少甜,配合我個人的飲法,清涼又解暑。$32 有種回到泰國的感覺!讚👍🏻
推介大家
這間是在香港值得一試的泰國奶茶🥤店。
除了泰國奶茶外,還有其他茶款提供,也有泰國奶茶口味的雪糕。

在冰塊漸漸融化,到最後慢慢甜度冰度剛好。

$32 有種回到泰國的感覺!讚👍🏻
泰國奶茶
2024-07-10
泰國奶茶
2024-03-24 193 瀏覽
ChaTraMue (旺角)未試過飲喺香港飲泰式奶茶🙈今次終於試第一次啦😻揀咗一杯正宗泰式綠奶茶少甜既😆不過冰島今日幾多,差唔多半杯都係~不過!杯既份量都算大!成日都聽朋友講好好飲,所以試吓~環境裝修都好優雅🙈泰式奶茶既茶葉帶黎好濃郁既茶香創造出一種獨特既風味😋少甜啱啱好,唔會過於甜膩。地點:旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖🔸味道:8/10🔸環境服務:8/10🔸推薦:8/10
ChaTraMue (旺角)

環境裝修都好優雅🙈

地點:
旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖

🔸味道:8/10
🔸環境服務:8/10
🔸推薦:8/10
2024-02-29 150 瀏覽
之前買過佢嘅玫瑰奶茶,雖然店員已經提示過會輕瀉,我都仲係輕視左佢嘅威力😂冇諗過係咁靈驗!今次同三五知己,一齊再嚟個玫瑰排毒美顏之旅,但今次就唔揀奶茶,睇下會唔會冇咁瀉😂雖然清清腸胃都幾好嘅..上次經驗係兩三個鐘就開始嚟料,⚠️要飲嘅話記得搵個有乾淨廁所嘅地方!😂😂😂⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯✧泰國蜂蜜玫瑰花茶 $38佢嘅冰量係唔可以減少,成杯都係冰😂不過你可以等啲冰溶下再慢慢飲。因為本身個味都幾濃,溶冰後都夠味,玫瑰味超出仲有啲回甘,甜度要左少甜,飲落舒服
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

✧泰國蜂蜜玫瑰花茶 $38

講起杯好茶,唔少得ChaTraMue嘅泰式奶茶啦!今次試咗佢哋嘅招牌泰式奶茶加上五彩繽紛嘅斑斕珍珠🧋🌈。一嘢接過杯茶,已經覺得眼前一亮!奶茶嘅顏色濃郁,斑斕珍珠色彩煞是好看。第一啖唞落去,那個茶味啊,不愧是泰國過來嘅正宗滋味 —— 沁入心脾,濃郁香醇,奶味同茶香完美融合,順滑得來帶點嚼勁,仲有個甜度啱啱好,唔會太死甜。啱啱好嘅係斑斕珍珠嘅彈牙口感,同茶味融合得天衣無縫。呢啲珍珠食落去好有彈性,每粒珍珠都彷彿有自己嘅個性,吸收咗茶同淡奶嘅精華,仲帶點秘密甘香,真係一啖珍珠,一啖幸福!每啖奶茶都記錄住我嘅泰國味蕾之旅,喺整個味覺嘅演奏會上,斑斕珍珠係奏響一曲曲不同嘅音符。總之,呢杯ChaTraMue泰式奶茶,絕對係滿載記憶嘅美妙旋律🎶🎵。帶少少傳統,也帶著創新,行過路過千萬唔好錯過,你都可以喺繁忙嘅日子裡呷一口,暫時離開一下香港,飛去泰國嘅感覺!🐘🌴

2023-11-04 287 瀏覽
喝到上瘾玫瑰花奶茶说是有排毒的奇妙功效,确实是切身的感受到了…🥤刚喝完没什么感觉,只感觉唇齿留香,万千的玫瑰花在口中开放🌹,但再过一阵肚子就开始咕咕叫个不停,虽然没有窜稀,也是感受到有点子神奇了😵‍💫朱古力奶更是醇的可怕,喝起来是很浓郁的可可味,仿佛在喝致死量的高乐高🍫,好在大量冰块的加持下显得没有那么腻虽然好腻,但不妨碍下次还喝
喝到上瘾
虽然好腻,但不妨碍下次还喝
2023-10-25 308 瀏覽
I recently had the opportunity to try ChaTraMue, a renowned Thai milk tea brand, and I would like to share my feedback on their Rose Thai Milk Tea. While the taste was enjoyable, I unfortunately experienced digestive discomfort after consuming it.The Rose Thai Milk Tea I ordered at ChaTraMue had a delightful flavor that appealed to my taste buds. The combination of the aromatic rose and traditional Thai milk tea created a unique and pleasant taste profile. The tea had a smooth and creamy consist
rose thai milk tea

The Rose Thai Milk Tea I ordered at ChaTraMue had a delightful flavor that appealed to my taste buds. The combination of the aromatic rose and traditional Thai milk tea created a unique and pleasant taste profile. The tea had a smooth and creamy consistency, with just the right amount of sweetness. It was a refreshing and satisfying beverage, perfect for a warm day.
However, it is important to note that the shop clearly mentioned that the rose  milk tea could have a mild laxative effect. Regrettably, after consuming the Rose Thai Milk Tea, I experienced diarrhea on multiple occasions. This unexpected and inconvenient side effect was quite disappointing, as it hindered my overall enjoyment of the beverage.
2023-10-20
rose thai milk tea
2023-05-23 479 瀏覽
天氣好熱呀🔥🔥🔥🔥🔥忍唔住買杯泰式奶茶💛💛💛💛💛💛💛雖然同泰國比係天價但未去到泰國前望梅止渴啦😋😋😋😋泰式奶茶加仙草($38)泰式奶茶真係好正😍😍😍😍😍😍不過就係因為跟足泰國所以太多冰啦如果好口渴既人唔好簡佢簡返台式奶茶好啲😄😄😄😄本身想試佢地個奶茶雪糕😢😢😢😢可惜係未開始賣唯有下次再試啦~~~~~~~
天氣好熱呀🔥🔥🔥🔥🔥
忍唔住買杯泰式奶茶💛💛💛💛💛💛💛
雖然同泰國比係天價
但未去到泰國前望梅止渴啦😋😋😋😋
泰式奶茶加仙草($38)
泰式奶茶真係好正😍😍😍😍😍😍
不過就係因為跟足泰國
所以太多冰啦
如果好口渴既人唔好簡佢
簡返台式奶茶好啲😄😄😄😄

本身想試佢地個奶茶雪糕😢😢😢😢
可惜係未開始賣
唯有下次再試啦~~~~~~~
2023-05-22
2023-02-02 583 瀏覽
▪️正宗泰國奶茶 $32茶味好香濃,口感順滑,叫咗少甜,甜度啱啱好,不過冰嘅份量實在太多,飲幾啖就好快飲晒😮‍💨真係好飲㗎,不過咁多冰唔抵啫♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑✔︎性價比🌕🌕🌑🌑🌑✔︎推介指數🌕🌕🌕🌑🌑✔︎回頭指數 🌕🌕🌕🌑🌑
▪️正宗泰國奶茶 $32

♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑
✔︎性價比🌕🌕🌑🌑🌑
✔︎推介指數🌕🌕🌕🌑🌑
✔︎回頭指數 🌕🌕🌕🌑🌑
2022-12-30 384 瀏覽
聽朋友講呢間泰式奶茶好好飲,一路想去試一試佢,頭先睇完戲就去買一杯想話試下啦,我揀咗杯佢哋個綠奶茶,店員話無得揀小冰或者無冰,甜度就可以揀,咁算啦雖然天氣凍,但我又唔係想飲熱,照要杯凍奶茶,一出貨見到,嘩你大佬,喂咁你間野都唔係成杯90%冰咁賣比人下話?要冰我唔好去7仔OK 買一大包?!已經好狗咁唔比人揀小冰,離哂譜都唔係成杯冰滿咁賣比人掛?!用咗32蚊買杯飲幾啖就無哂嘅19奶茶,我真係飲唔出佢哋有幾好飲,仲有D燥燥地唔好同我講咩泰國都係咁賣,香港有果邊咁熱咩?香港嘅夏天都無泰國咁熱啦下話???

2022-12-18
2022-12-02 286 瀏覽
茶底係唔錯,但係店主唔比少冰,扮正宗泰國口味。其實係縮數!係泰國,你要少冰少甜一定冇問題。每杯飲品比盡都係得三成茶七成冰!遲啲返泰國飲好過!😅😅😅😅😅
茶底係唔錯,但係店主唔比少冰,扮正宗泰國口味。其實係縮數!
係泰國,你要少冰少甜一定冇問題。
每杯飲品比盡都係得三成茶七成冰!
遲啲返泰國飲好過!😅😅😅😅😅
2022-11-04 396 瀏覽
香港茶飲店🥤🧋多不勝數,我自己平時比較少飲呢啲手搖飲品🧋🧋,一嚟怕肥🤰🏻🫃🏻,二來其實價錢都唔算平💸💸。我會飲呢間手搖店係因為喺泰國🇹🇭旅行嘅時候接觸到。當時覺得呢間茶飲店茶味好香濃。雖然泰國人嘅口味偏甜,但叫少甜就可以解決呢個問題啦。適逢今日咁啱行過又見到冇乜人,所以決定入去買番杯嘢飲。泰國玫瑰花奶茶🥤$38,店員提示系列嘅茶飲會有輕微排毒肚瀉嘅效果。玫瑰花茶味香濃。同奶茶夾埋一齊非常好飲。咸味焦糖咖啡$42,本身聽到個名以為有中伏嘅效果。但飲落相當驚喜。咖啡味超級香濃。咖啡愛好者必點。

2022-09-29 321 瀏覽
心目中No.1的泰奶第一次見這間連鎖泰國奶茶店,是在新都會廣場內,因為鄰近葵廣,所以完全沒有意欲想到入面買奶茶。之後是因為同事強力推介這間奶茶,鼎力盛讚他的奶茶很好飲,於是上星期到旺角吃飯前,因為太口渴,所以決定光顧這間奶茶店,看看他是否真的那麼好飲。★正宗泰國奶茶 $32 首先要讚一讚他的裝修, 十分精緻有氣氛。飲品方面,我選擇了少甜的泰奶,飲了一口後馬上把圖片傳給我的同事,大讚他沒有推介錯!真的茶香十足,順滑不假甜,非常好喝。同行友人加了一份的斑斕珍珠進去(加$8),但珍珠偏硬,不夠軟糯。★泰國玫瑰花奶茶$38這個是期間限定,店員表示有機會飲用後會肚瀉,因為這是排毒系列(雖然最終我們都沒有肚瀉的情況發生)。他的玫瑰花味不算很濃郁,但已經非常足夠,與奶茶亦配合得恰到好處,十分適合第一次喝玫瑰花奶茶的我,包裝和配色都很漂亮,少女心滿滿。
心目中No.1的泰奶

★正宗泰國奶茶 $32

★泰國玫瑰花奶茶$38
泰國玫瑰花奶茶
泰國玫瑰花奶茶
2022-09-14 243 瀏覽
— #旺角冇得去旅行又好掛念泰國嘅話一律建議去ChaTraMue買返杯泰茶飲下(*´-`)𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐ 正宗泰國奶茶 | $30⧐ 泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶 | $35呢一間泰國飲品舖頭都有好多年嘅歷史喺香港都開咗幾間分店飲品種類都好多而且仲有雪糕可以揀不過我就最鍾意飲佢嘅泰式奶茶佢呢度最好係可以少甜(*´꒳`*)好適合唔飲咁甜嘅朋友仔而且我好喜歡佢嘅茶底味道非常濃郁而男朋友今次想挑戰下佢嘅瀉茶系列我同店員落單嘅時候佢再三提醒我哋會肚瀉的不過男朋友都堅持要飲(。 ́︿ ̀。)報告返佢嘅情況比大家聽先佢並沒有出現絞肚痛嘅情況成功安全經過屯門公路返屋企٩( ᐛ )و不過返到去就一瀉天下啦如果想通通佢嘅朋友可以試下啊~—📝評分味道 𝟻 / 𝟻環境 𝟺 / 𝟻服務 𝟺 / 𝟻衛生 𝟺 / 𝟻抵食 𝟺 / 𝟻—📍 ChaTraMue (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖
— #旺角
冇得去旅行又好掛念泰國嘅話
一律建議去ChaTraMue買返杯泰茶飲下(*´-`)

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:
⧐ 正宗泰國奶茶 | $30
⧐ 泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶 | $35

呢一間泰國飲品舖頭都有好多年嘅歷史
喺香港都開咗幾間分店
飲品種類都好多而且仲有雪糕可以揀
不過我就最鍾意飲佢嘅泰式奶茶
佢呢度最好係可以少甜(*´꒳`*)
好適合唔飲咁甜嘅朋友仔
而且我好喜歡佢嘅茶底味道非常濃郁

泰國青檸荔枝蜜玫瑰花茶
而男朋友今次想挑戰下佢嘅瀉茶系列
我同店員落單嘅時候佢再三提醒我哋會肚瀉的
不過男朋友都堅持要飲(。 ́︿ ̀。)
報告返佢嘅情況比大家聽先
佢並沒有出現絞肚痛嘅情況
成功安全經過屯門公路返屋企٩( ᐛ )و
不過返到去就一瀉天下啦
如果想通通佢嘅朋友可以試下啊~

📝評分
味道 𝟻 / 𝟻
環境 𝟺 / 𝟻
服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟺 / 𝟻

📍 ChaTraMue (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖
2022-09-11