2018-12-12
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk前排搵返以前既補習老師食飯 咁當然唔可以太隨便 就搵左間法國餐廳🏣去食飯 貪佢環境🌳好 又有令景睇😆 其實間餐廳已經冇一年前咁正宗🌝 多左其他國家既元素🙂 不過隨便啦 食落去好味就得啦😋-首先係頭盤 我叫左個帶子牛油果🥑配蝦天婦羅 佢就叫左鵝肝🦆 佢個帶子好鮮甜加上creamy 既牛油果🥑唔會太重口味 啱啱好幾正😋鵝肝就好creamy 好邪惡😈之後就上左蟹肉野菌湯🦀 野菌湯落足料 夠濃味😆蟹肉就好甜好新鮮🦀 我都係第一次見到咁既配合 幾好☺️之後就係主菜M7 肉眼扒🐃 我之前都講過 澳洲和牛評分係由M1-M9 根據我記憶M7或以上先可以生食🌝可以做他他或者carpaccio😎 牛扒可以因為係肉眼關係 牛味夠重 而且係M7所以油脂分佈好 食落去好好味🤤好滿足👍甜品就正正常常 普普通通 冇咩特別 食過d更好既🌝啱啱合格咁lor -🎈銅鑼灣開平道1號Cubus 11樓-平均傷害:$540好味值:7.5/10
🎈銅鑼灣開平道1號Cubus 11樓
平均傷害:$540