食過兩次都係卡邦尼 $42汁 意粉份量同煙肉都好足 隻蛋蛋黃偏深黃 質地有少少似去無敵食到果種溫泉蛋個汁唔係好杰但掛哂汁 滿滿一盆 我見唔算好多人買佢 但希望佢可以做到落去 有心機既美食要支持呢個係出面食大約係70-80蚊既價錢 亦都絕對抵過去深圳食
食過兩次都係卡邦尼 $42
呢個係出面食大約係70-80蚊既價錢 亦都絕對抵過去深圳食
2024-07-29
10 分鐘 (堂食)
  • 卡邦尼意粉
2024-06-06 1205 瀏覽
味道 4.5性價比 4出餐等十分鐘左右 始終唔係快餐 今朝早左起身 過左西九龍食早餐一尼到 未到午市 叫無咩人 就叫左 三文魚 意粉 等佢可以慢慢煮先講結論 三文魚 煎得好香 好夠味磨菇 不過不失 應該係同舊三文魚一齊煮過? 好似係意粉汁底 優秀 意粉 煮得好香口 令人會不停想食我自己本身就好細食 佢份量真係好多For 發育時期既學生食所以唔洗擔心食唔飽 但可能食到尾會有d 無餸食值得一試 西九food court 同質化 太嚴重 大家支持下焗薯都係一大亮點 女朋友次次都話 今次得自己一個 食唔晒 唔敢叫
味道 4.5

三文魚意大利粉
三文魚意大利粉
  • 黑松露蛋沙律爆薯
2023-07-22 1510 瀏覽
西九龍中心另一臥虎藏龍之作。英國特產除咗ADB之外, 第二喜愛就係焗薯。偏偏香港好似淨係得super sandwich 先有,仲要唔明點解一粒薯仔可以賣到五、六十蚊。但竟然畀我搵到西九一樣名叫嘅 爆薯 既東西!本身以為係焗薯啲friend, 原來係薯蓉外面有層炸皮, 上面可選擇唔同口味既醬。《黑松露蛋沙律爆薯$26 跟餐$20》炸起落埋pat醬,黑松露味香氣洋溢,薯蓉勁creamy幼滑,成件事超好食!已經忍唔住返啅左第二次。
西九龍中心另一臥虎藏龍之作。

2023-06-01 1371 瀏覽
朋友試過幾次,特別介紹,透過外賣平台叫外賣,星期日晚餐時段,差不多1小時 (由深水埗送到荔枝角)便送到,不錯!叫咗大蝦炒意粉,加蜜糖雞翼,明太子爆薯。意粉大大碟 (出咗名份量多),好有份量,足夠兩個人食,炒得爽,但係唔油膩,多蝦,又大大隻。蜜糖雞翼不過不失。爆薯係朋友特別推介,明太子嘅執着,加上薯蓉,有驚喜,外脆內軟,口感非常特別,值得一試。如果唔係大食,兩個女仔,一個大意粉,加兩個小食,已經足夠有餘!
2022-11-10 1477 瀏覽
性價比吾高系西九food plaza 行左一格圈都搵吾到哩間,最後原來系扶手電梯附近。1450去到,買完飛,後面馬上又有客人,應該吾錯掛。等左10分鐘有齊。老闆都幾好人,set 可以比我加爆薯仲加兩份雞翼添。價錢以food plaza來講可以話比較貴,性價比一般,只不過其他都系亞洲野,佢特別D,所以今次選佢。黑松露蘑菇義粉($47)4分- 黑松露味道好出,個汁都做得好creamy - 蘑菇感覺好新鮮- 義大利粉如果可以再al dente D 就仲正煙三文魚班尼迪爆薯(set+$26)3分- 比到三分主要係佢地幾悉心,個蓋開窿,可能咁等隻蛋吾會焗硬曬- 隻蛋都大隻同埋幾有蛋味,爆漿咖。- 但個爆薯就比較融曬咁,無質感,無薯仔味。- 一d 三文魚都感覺吾到。黃金雞翼(set+36)2分- 一D黃金(鹹蛋)味都無,- 雞翼就"淋”曬,可能個蓋密封同埋太多汁。-
性價比吾高

老闆都幾好人,set 可以比我加爆薯仲加兩份雞翼添。

黑松露蘑菇義粉($47)4分
- 黑松露味道好出,個汁都做得好creamy
- 蘑菇感覺好新鮮
- 義大利粉如果可以再al dente D 就仲正

煙三文魚班尼迪爆薯(set+$26)3分
- 隻蛋都大隻同埋幾有蛋味,爆漿咖。
- 但個爆薯就比較融曬咁,無質感,無薯仔味。
- 一d 三文魚都感覺吾到。

黃金雞翼(set+36)2分
- 一D黃金(鹹蛋)味都無,
- 雞翼就"淋”曬,可能個蓋密封同埋太多汁。

黑松露蘑菇義粉
煙三文魚班尼迪爆薯
煙三文魚班尼迪爆薯
黃金雞翼
2022-11-10
10 分鐘 (堂食)
黑松露蘑菇義粉
2022-10-15 910 瀏覽
試左一個 明太子醬爆薯 鐘意食焗薯既會鍾意, 外皮博炸得香脆,包住軟滑既薯蓉, 上面淋特製既明太子沙律醬, 有一粒粒帶子, 口感豐富,唔似外面嘅焗薯牛油味濃, 容易入口。 唯價錢略貴, 意粉配搭套餐會抵啲, 下次可以一試😃
試左一個 明太子醬爆薯
2022-09-29 643 瀏覽
平時喺附近翻工叫咗好多次外賣 嘢食味道唔錯 水準keep得幾好 都算足料 價錢亦唔太貴👍🏻👍🏻意粉嚟講喺呢區算喺幾抵食 今次嗌咗個阿根庭紅蝦意粉 外面唔喺成日見到 但佢個汁食得出喺用大量蝦去做出嚟 好香又creamy 個隻紅蝦都好食$70都唔算平 做呢個水準喺抵食嘅👍🏻👍🏻今次試埋佢哋個爆薯 估唔到都幾特別 食落口感外面夠香脆裡面薯蓉同啲蛋沙律撈埋食好好味🤣不過想講佢外面food court 啲櫈坐得耐有啲唔舒服 唔知喺咪商場有心咁做 我就多數買外賣翻office食 坐過一次食完要即刻走🤣
2022-09-27
2022-09-29 586 瀏覽
今日同事請客,行過西九龍中心8樓選擇西九Chickees這間外賣店,叫左個三文魚意粉。味道外觀我見到鋪頭播緊有YouTube 介紹,叫左份爆薯試下,外脆內滑。如果經過深水埗,又諗唔到食咩既話。不防試試。本人推介明太子爆薯蛋沙律爆薯
今日同事請客,行過西九龍中心8樓
選擇西九Chickees這間外賣店,叫左個三文魚意粉。

外觀

如果經過深水埗,又諗唔到食咩既話。不防試試。
本人推介
明太子爆薯
蛋沙律爆薯
2022-07-24 635 瀏覽
「殺你呀」好食過佢仲平過佢唔明點解呢個價位但仲咁差意粉一食就知平野好淋身個汁都係我整好過佢叫左龍蝦汁海鮮同茄汁雞兩隻汁幾乎一樣咪😂兩碟意粉冇咩料都$100比啲好評呃左 唔會有下次😂😂😂
「殺你呀」好食過佢仲平過佢
兩隻汁幾乎一樣咪😂
兩碟意粉冇咩料都$100
比啲好評呃左 唔會有下次😂😂😂
2022-04-08 562 瀏覽
龍蝦海鮮湯意粉材料新鮮,意粉不會太林,龍蝦汁略嫌比較鹹啲。另外卡邦尼意粉味道亦都非常好。個鹹蛋黃雞翼好普通,味道亦冇特別,可能外賣關係,凍咗唔好食,相對$39四隻就貴。整體而言,食意粉性價比高。

2022-04-02 559 瀏覽
西九food court一向都多嘢食,今次見到呢間Chickee's,之前冇見過,見到佢餐牌主要賣意粉、雞翼、同埋爆薯,口痕想食下小食,就嗌左個爆薯食🤤1⃣️黑松露蛋沙律爆薯($28) 真係做到外脆內滑🤩(睇片要開聲!)外皮炸得好脆,拮落係咔咔聲🤤中間既薯蓉細滑,仲夾住黑松露蛋沙律。黑松露味唔算出,不過蛋沙律creamy,配埋薯蓉食好正~另外仲有切碎既蛋粒同粟米粒,成個配搭好好味👍

1⃣️黑松露蛋沙律爆薯($28)
2022-01-30 853 瀏覽
芫荽蒜片香辣大蝦意大利粉 $50呢款雖然係話香辣 但係食落去唔係好辣😚有少少辣辣地咁 仲好香蒜味😍 食到一粒粒蒜頭🧄芫荽份量都唔少 大蝦食落彈牙 意粉都乾身😋法式油封鴨腿配椒麻拌意大利粉 $50隻油封鴨腿都好大隻🍗 食落去鹹鹹地 好入味🤤而且係椒麻拌意大利粉 食落去好入味😋 意粉都好彈牙海鮮龍蝦汁意大利粉 $50呢款意粉偏濕潤🍝 因為有龍蝦汁🤤 呢款食落去龍蝦味濃郁 而且有唔同海鮮鋪面😝包括有大蝦、魷魚圈同埋青口😚 白酒牛油汁蜆肉意粉 $55呢款係佢哋嘅新菜式✨有好多蜆係入面意粉食落去好濕潤同彈牙 啲汁都好好味😋煙鴨胸配蜜糖芥末汁爆薯 +$24跟餐+ $24就可以食到呢款monthly special ✨ 爆薯外脆內軟 中間夾住鹹鹹地嘅煙鴨胸粒再配蜜糖芥末醬 食落鹹鹹甜甜咁🤤煙三文魚班尼迪爆薯 +$24呢一款係咁多款爆薯入面唯一有流心蛋嘅款🤤就咁咬落去已經感覺到蛋係口入面流緊心🤣食落去蛋香味都重 煙三文魚嘅份量唔算好多明太子海鮮爆薯 +$20呢一款係四款入面小編覺得最好食嘅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)爆薯上面有好多彈牙嘅蝦粒同明太子😍 口感好正!黑松露蛋沙律爆薯 +$18可以見到有唔少黑松露蛋沙
芫荽蒜片香辣大蝦意大利粉 $50

而且係椒麻拌意大利粉 食落去好入味😋 意粉都好彈牙

海鮮龍蝦汁意大利粉 $50
呢款意粉偏濕潤🍝 因為有龍蝦汁🤤
呢款食落去龍蝦味濃郁 而且有唔同海鮮鋪面😝
包括有大蝦、魷魚圈同埋青口😚

白酒牛油汁蜆肉意粉 $55

呢一款係咁多款爆薯入面唯一有流心蛋嘅款🤤
就咁咬落去已經感覺到蛋係口入面流緊心🤣
食落去蛋香味都重 煙三文魚嘅份量唔算好多

明太子海鮮爆薯 +$20
呢一款係四款入面小編覺得最好食嘅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
爆薯上面有好多彈牙嘅蝦粒同明太子😍 口感好正!

黑松露蛋沙律爆薯 +$18
可以見到有唔少黑松露蛋沙律鋪面☺️
食落去黑松露味都香 仲有唔少蛋粒😋

黃金雞翼 $37
有兩件/四件選擇 呢個價錢係四件🌟
聞落去好香鹹蛋黃味 食落唔算太重但都香🤤
2021-11-13 678 瀏覽
#Chickees 今次講嘅係位於深水埗西九龍中心嘅Chickee’s💕唔講唔知原來深水埗西九龍中心Food Court 開咗好多新店舖🤩🤩小編嗰日咁啱見到 就即刻去咗一間嗌嘢食🤤🤤🤤店舖主打意大利粉 🍝爆薯 🥔同埋雞翼🐔 今次小編就揀咗爆薯嚟食😻😻 結論係大家一定要嚟試下❣️❣️黑松露蛋沙律爆薯 $24💰(8.5/10)Egg Salad With Black Truffle Sauce Potato大概等佐5分鐘就已經有得攞🤤🤤 聞上去勁香😻😻仲要啱啱好係一個圓形好可愛🥰🥰上面仲有啲黑松露沙律蛋☺️☺️一切開佢 可能因為係即叫即做嘅關係 發覺係熱辣辣🔥🔥放入口係外脆內軟 真係好惹味‼️‼️再配埋黑松露蛋沙律 冰火交融 成個層次感提升左 意外地發覺佢哋好夾✨✨ 令到個味道更上一層樓❣️❣️黑松露沙律蛋 好Creamy 如果黑松露味再多啲 就Perfect‼️‼️但係小編絕對推薦大家食呢一個爆薯🔥🔥🔥小編勁快食晒😽😽😽睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟📍#巨B覓食長沙灣 #巨B覓食深水埗Chickee's (深水埗)⚜️深水埗欽州街37號西九龍中心8樓63-64號舖⏱星期一至日

#Chickees

黑松露蛋沙律爆薯 $24💰(8.5/10)

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食長沙灣 #巨B覓食深水埗

Chickee's (深水埗)
⚜️深水埗欽州街37號西九龍中心8樓63-64號舖
⏱星期一至日 1030-2130

黑松露沙律蛋爆薯
黑松露沙律蛋爆薯
2021-10-14 524 瀏覽
西九龍中心8樓不嬲好多野食見到呢間有意粉價錢都係三十幾蚊於是試下叫左卡邦尼意粉,一拎到手已經聞到好香!掛住食唔記得影相⋯大大盒分量好多,意粉軟硬適中汁夠多唔會乾,食完好滿足味道唔差過出面cafe賣70-100蚊果d呢個價錢,抵食!
西九龍中心8樓不嬲好多野食
見到呢間有意粉價錢都係三十幾蚊於是試下
叫左卡邦尼意粉,一拎到手已經聞到好香!
掛住食唔記得影相⋯

大大盒分量好多,意粉軟硬適中
汁夠多唔會乾,食完好滿足

味道唔差過出面cafe賣70-100蚊果d
呢個價錢,抵食!
  • 溫泉蛋卡邦尼意粉
2021-09-16 561 瀏覽
Chickee's was a food stall that caught our eye. It served pasta and wings. But it was the stuffed potatoes that interested boyfriend.Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. You can order the wings and potatoes also with a side of pasta. This seemed more reasonably priced but then ... we didn't want pasta.We chose the Mentaiko Seafood Salad Potato ($26). It looked really beautful!  They had peeled the potato skin, coated it in panko and deep fried it! It was stuffed a ment

We chose the Mentaiko Seafood Salad Potato ($26). It looked really beautful!  They had peeled the potato skin, coated it in panko and deep fried it! It was stuffed a mentaiko seafood salad that included shrimp, mini scallop and squid. A bit surprisingly posh for a food court item. All topped with nori. This was really delicious. The potato was creamy. The filling delicious and fresh. Definitely be back for this and probably one of the best things I've had in this food court in a long time!

2021-09-15