2022-03-16
科學園個邊近期發展得好快,而且仲有不少新開餐廳,今次去左朋友新屋企參觀,之後當然要食好野😌今次我哋就去試左依間韓國餐廳🍴,我哋兩個唔經唔覺又叫咗好多嘢,芝士排骨鍋,半半炸雞🍗,仲有魚糕串,另外仲叫咗兩罐特色韓國汽水🥤半半炸雞🍗,可以揀原隻炸雞或者係雞腿肉,小編同朋友都係食玉秀,梗係揀雞腿肉,無骨啖啖肉😛,另外仲可以揀兩款口味,我哋就揀咗濟州柑橘🍊同蜂蜜焦糖炸雞🍗,小編就鍾意濟州柑橘味,酸酸甜甜好開胃,另外蜂蜜焦糖口味同蜜糖牛油味好相似,就係多咗啲焦糖味😊,仲有d薯條喺下面,黐住啲蜜糖汁,都好好味👍🏻之後,就嚟咗個相當邪惡嘅芝士排骨鍋,職員會比客人影咗相,之後會幫手剪開排骨,啲芝士溶黐住啲排骨食,感覺真係好正,芝士控必見,另外鍋邊都有,芝士粟米,餃子,紫菜飯,紫菜粉絲卷,同炸雞👅,成個鍋份量都好大,足夠三個人食用,我同朋友仔都食得好飽,小編特別推介餃子🥟,初條小編以為係普通鉸剪,原來係個雞皮包住啲餡形成嘅餃子,幾有特色,另外紫菜飯仲可以加啲芝士撈埋一齊食,相當正!芝士控可以咁樣食😜最後魚糕串好有韓國街邊小食嘅感覺,保佑阿豬媽煮出嚟嘅感覺😛佢都買單嗰時,職員有介紹其實佢哋都有分店喺觀塘駿業
最後魚糕串好有韓國街邊小食嘅感覺,保佑阿豬媽煮出嚟嘅感覺😛
佢都買單嗰時,職員有介紹其實佢哋都有分店喺觀塘駿業街,事系做外賣嘅,觀塘朋友仔都可以試吓😊
整體來講,成個體驗都唔錯,無論服務或者係食物嘅質素,係科學園都有高質嘅韓國餐廳,住喺附近嘅朋友仔或者喺嗰度返工嘅朋友仔都可以試吓😛