2023-02-10 588 瀏覽
🐔蔥蒜醬油有骨炸雞套餐 $75呢一個套餐已經包埋前菜酸蘿蔔、一罐可樂、一客紫菜飯同埋一客炸薯條!蔥蒜醬油好惹味,炸雞夠晒香脆入味,咬落去仲好Juicy添! 呢個價錢就食到咁高質嘅韓國炸雞,絕對係性價比極高💓💓👍🏻👍🏻而酸蘿蔔、紫菜飯都發揮正常,薯條上枱就已經凍晒同埋偏淋,應該已經炸左一段時間放咗喺度🤨🤨我最後冇食晒個薯條~炸醬麵🥘 $58呢個一樣大大力推介俾大家,一放落口就覺得有驚喜!真係有韓國炸醬麵嘅味道!🍜醬汁味道香濃,但係又唔會過鹹,一啖接一啖勁快就食晒!❤️必定會encore!☺️辣炒年糕🌶️$52比起一般嘅辣炒年糕,口感更加煙靭,嗰個煙靭嘅程度係有少少似擦子膠😅😅醬汁偏辣,但係除咗辣味就冇其他味道~總括嚟講唔推介辣炒年糕呢間韓國快餐店有驚喜喎,價錢屬於平價,但係炸雞同埋炸醬麵都表現唔錯,下一次一定會再encore佢哋嘅炸雞同埋炸醬麵!🦦🦦
🐔
蔥蒜醬油有骨炸雞套餐 $75
炸醬麵🥘 $58

辣炒年糕🌶️$52
辣炒年糕🌶️
炸醬麵🥘
蔥蒜醬油有骨炸雞套餐
題外話/補充資料: *提提大家,不妨可以download佢哋嘅app做會員,生日月份可以得到生日禮物,炸醬麵一個!😋當然仲有其他豐富嘅優惠啦!
炸醬麵🥘
  • 炸醬麵
2023-01-30 483 瀏覽
行過見到炸雞店諗住試一試,見到餐牌個韓式炸雞好似好正咁。膽粗粗就點咗個白洋蔥汁炸雞餐,等多十零分鐘出餐,滿心期待…但係個炸雞同啲汁係竟然係凍嘅… 同埋啲雞好似放咗好耐咁,一啲都唔脆口,又冇肉汁… 薯條又係咁!點解可以炸雞,炸薯條,炸物都沒油香?唔通呢啲係新式健康食品?可能我見識少。個價位又唔係平,65$先得嗰幾件雞,仲要好似全部都預製組件咁… 連最起碼個擺盤都冇… 又唔食得!又唔睇得!唔會再去食,亦都唔會推介… 巨伏!

唔會再去食,亦都唔會推介… 巨伏!
2023-01-20 351 瀏覽
頭先喺連城廣場食咗呢間韓國嘢,叫左個炸醬麵,等左五分鐘,一拎返埋位打開,X,公仔撈麵,我用左48蚊買左個公仔撈麵,真係難食得個甜字,如果唔係要做gym我真係唔想食落去,呢間嘢仲可以開咁多分店好嘢
2023-01-20
5 分鐘 (堂食)
CHIMAC 係好多地方都有分店 前排開到沙田既連城廣場 價錢公道 除左韓式炸雞餐之外 亦都有其他韓式主食 作為快餐來說都算唔錯既選擇🤣👍🏻今次就簡左韓式炸雞餐 🍴 蜂蜜焦糖炸雞 - 炸雞腿肉 6件 $69所有既炸雞餐都可以簡炸雞腿肉6件🍗 或者有骨炸雞 5件 有骨炸雞會貴少少😌 炸雞腿肉無骨 比較適合懶人食 而肉質都算多汁 唔會太厚炸皮 蜂蜜焦糖味🍯同炸雞好夾 焦糖味唔算太重 整體偏甜但係可接受既程度 以呢個價錢而言 可以食多6件都唔錯既炸雞都幾滿意❤️炸雞餐都會配送炸薯條、酸蘿蔔同無糖雪碧但可能因為炸雞唔錯 令我對配菜既期望都高左..🍴炸薯條🍟係粗薯條 但唔熱😢🍴酸蘿蔔就唔爽口 唔太入味📍CHIMAC @沙田連城廣場1樓108號舖

今次就簡左韓式炸雞
🍴 蜂蜜焦糖炸雞 - 炸雞腿肉 6件 $69

炸雞餐都會配送炸薯條、酸蘿蔔同無糖雪碧
但可能因為炸雞唔錯 令我對配菜既期望都高左..
🍴炸薯條🍟係粗薯條 但唔熱😢
🍴酸蘿蔔就唔爽口 唔太入味

📍CHIMAC @沙田連城廣場1樓108號舖
2022-11-26 389 瀏覽
快閃下午茶,對不太愛食肉的人來講係個好選擇☺️✴️餐-韓式炒粉絲 $68-炸紫菜卷4/件+配魚糕串2/件 $12-蘆薈樂(跟餐$5/淨飲$8)------------------------------🔸韓式炒粉絲炒太好乾身,不油也很夠味亦不太鹹🔸紫菜捲捲著粉絲入口脆卜卜🔸小食魚糕串好抵食
快閃下午茶,對不太愛食肉的人來講係個好選擇☺️

✴️餐-韓式炒粉絲 $68
-炸紫菜卷4/件
+配魚糕串2/件 $12
-蘆薈樂(跟餐$5/淨飲$8)
🔸韓式炒粉絲炒太好乾身,不油也很夠味亦不太鹹
🔸紫菜捲捲著粉絲入口脆卜卜
🔸小食魚糕串好抵食

2022-11-22
2022-11-09 400 瀏覽
今日試下這間韓式炸雞外賣唔想出錯應該睇清張單定打開檢查好買蜂蜜炸雞但變甜辣炸雞買時不是繁忙時間但都出錯相片係炸雞,一件件但打開盒係一粒粒,無骨炸雞炸雞6件,可以係炸6粒雞size 不大或者,有骨炸雞會大件些下次試下對比新城市專賣韓式食物有醃菜,飯卷,炸雞可能食開那間,雞肉多,味道濃些這間炸漿都不厚款式都多除了炸雞仲有麵食豬手都軟淋,有味配生菜,蒜粒包住食都不錯仲配手套都不錯外賣要收盒錢堂食地方不大
今日試下這間韓式炸雞

但打開盒
係一粒粒,無骨炸雞
炸雞6件,可以係炸6粒雞
size 不大
或者,有骨炸雞會大件些
下次試下

對比新城市專賣韓式食物
有醃菜,飯卷,炸雞

可能食開那間,雞肉多,味道濃些
這間炸漿都不厚
款式都多
除了炸雞仲有麵食

豬手都軟淋,有味
配生菜,蒜粒包住食都不錯

仲配手套都不錯

外賣要收盒錢
堂食地方不大

2022-10-30 489 瀏覽
沙田連城廣場開咗間CHIMAC韓國炸雞店,近晚餐時間見到好多人堂食及外賣,望見多款炸雞,非常吸引,決定一試。🥰最後我哋order咗韓國原味炸雞、蜂蜜焦糖炸雞、洋蔥芝士炸雞、配炸薯條、酸蘿蔔。😍韓國原味炸雞揀左5件有骨炸雞,炸得甘香可口,好有韓式原味道。😋蜂蜜焦糖炸雞都係揀左有骨炸雞,加上蜂蜜焦糖嘅甜度,小朋友至愛。😋洋蔥芝士炸雞揀左6件炸雞腿肉,啖啖肉完全冇骨,再配合濃郁洋蔥芝士粉嘅味道,令味覺更上一層樓。😋3款炸雞都惹味,最緊要雞肉juicy又好滑好有雞味。😋炸薯條係粗身薯條,香口之餘又有口感,酸蘿蔔好有韓國風味,套餐包埋無糖雪碧就配食炸雞一流。😋

3款炸雞都惹味,最緊要雞肉juicy又好滑好有雞味。😋

2022-10-27 247 瀏覽
服務態度又差,啲客喺度排隊,淨係喺度包外賣咁不如唔好做堂食。希望貴公司高層睇到跟進下你哋嘅員工嘅服務態度非常之差,叫個客企喺度等個態度都好少少!俾錢仲要受啲咁嘅態度!
近年食炸雞已經無再揀鬍鬚伯伯嘅快餐鍾情呢間韓式炸雞,食完會有翻尋味嘅念頭外賣包裝好穩妥拎到返屋企仲keep到脆卜卜炸雞套餐 跟埋薯條同汽水有6種唔同味道仲可以揀有骨 / 無骨店員好貼心跟埋手套,乾淨衛生✨韓式黑炸醬炸雞呢款醬汁有驚喜.係黑豆醬,加上肉碎.芝麻同蔥花,味道好獨特,無諗過可以同炸雞咁夾✨洋蔥芝士炸雞炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,完全融入香脆嘅外皮之中.熱辣辣 好有份量✨蔥蒜醬油炸雞配上蔥蒜非常香口,淋上醬油好惹味,仲唔會因為咁而令外皮變淋,超脆口食炸雞 配埋韓國汽水,仲有醃製嘅爽口蘿蔔可以中和一下港九新界 都有呢間炸雞嘅蹤跡隨時都可以再Encore

近年食炸雞已經無再揀鬍鬚伯伯嘅快餐

鍾情呢間韓式炸雞,食完會有翻尋味嘅念頭

外賣包裝好穩妥

拎到返屋企仲keep到脆卜卜

炸雞套餐 跟埋薯條同汽水

有6種唔同味道

仲可以揀有骨 / 無骨

店員好貼心跟埋手套,乾淨衛生

✨韓式黑炸醬炸雞

✨洋蔥芝士炸雞

炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,
完全融入香脆嘅外皮之中.熱辣辣 好有份量

✨蔥蒜醬油炸雞

配上蔥蒜非常香口,
淋上醬油好惹味,仲唔會因為咁而令外皮變淋,
超脆口

炸雞 配埋韓國汽水,仲有醃製嘅爽口蘿蔔可以中和一下

港九新界 都有呢間炸雞嘅蹤跡

隨時都可以再Encore
2022-10-24
  • 韓式黑炸醬炸雞
  • 蔥蒜醬油炸雞
2022-10-14 334 瀏覽
係沙田分店買個二人餐返到屋企打開根本唔係我點既野 不停打電話過去冇人聽 電話要黎擺設?有骨變無骨無啦啦俾多廿蚊🙄最嬲d野唔係我想食既大家買外賣千萬要檢查清楚 反正我唔會有下次 垃圾
之前曾經喺科學園食過呢間餐廳同朋友都覺得好正咁啱見到沙田連城廣場原來都有分店價錢唔貴但係鍾意同屋企人喺屋企睇住電視啜手指咁食今晚就買返屋企吧經過上次嘅經驗自己最鍾意係蔥蒜醬油味道今次試埋甜辣味試埋蔥蒜醬油味睇吓會唔會有驚喜甜辣味嘅原隻炸雞🍗$138Size非常巨型酸酸甜甜好惹味再加上上面有大量嘅芝麻食落去真係超級好味😋就算食好多舊都唔會膩炸粉不會太厚雞肉保留到肉汁個人認為比起科學園嗰間更加好味🤤蔥蒜醬油炸雞腿肉$68完美啖啖肉炸雞腿鍾意佢嘅蒜香味好香濃,上面仲有大量嘅蔥花咁雞腿肉汁Juice仲有粗薯條🍟鍾意佢嘅粗薯條,外賣拎返屋企仲係脆卜卜西瓜梳打$18芒果梳打$18都係比較少有見到嘅罐裝飲品但係我都係情迷忌廉梳打好開心連城廣場真係好多嘢食呢間餐廳打包外賣都冇影響食物質素外賣返屋企,配韓國燒酒更加爽
之前曾經喺科學園食過呢間餐廳

雞肉保留到肉汁
個人認為比起科學園嗰間更加好味🤤

蔥蒜醬油炸雞腿肉$68
完美啖啖肉炸雞
鍾意佢嘅蒜香味好香濃,上面仲有大量嘅蔥花咁
雞腿肉汁Juice
仲有粗薯條🍟
鍾意佢嘅粗薯條,外賣拎返屋企仲係脆卜卜

西瓜梳打$18芒果梳打$18
都係比較少有見到嘅罐裝飲品
但係我都係情迷忌廉梳打

好開心連城廣場真係好多嘢食
呢間餐廳打包外賣都冇影響食物質素
外賣返屋企,配韓國燒酒更加爽
⭐️ CHIMAC ⭐️📍: 沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號鋪⏰:11:30am-11:00pm放工唔想煮飯,經過連城廣場發現開左間新既韓式炸雞外賣店,好耐無食韓式炸雞,一於買返屋企試下先🌟原隻炸雞(蜂蜜焦糖) 原隻炸雞有多款口味,我就揀左個甜甜地既蜂蜜焦糖炸雞,即叫即炸既炸雞外層香甜,肉質鮮嫩多汁,而且份量好多,兩個人share食都夠飽🥳🌟炸雞腿肉(細份) (蔥蒜醬油)呢個要私心推介比大家,炸雞腿肉唔會有骨啖啖肉,揀左蔥蒜醬油口味,雞皮好似薯片咁脆,醬油味香濃,特別惹味😋😋😋🌟飲品: 蘆薈樂&可樂食炸雞一定要配汽水啦,揀左杯蘆薈特飲同可樂,蘆薈特飲口感清新,解膩一流🥰💯
⭐️ CHIMAC ⭐️

📍: 沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號鋪
⏰:11:30am-11:00pm

🌟原隻炸雞(蜂蜜焦糖)

🌟炸雞腿肉(細份) (蔥蒜醬油)

🌟飲品: 蘆薈樂&可樂

2022-10-11
5 分鐘 (外賣自取)
2022-10-12 273 瀏覽
連城廣場開左不少新食店,今晚係其中買外賣,主打韓式炸雞的CHIMAC。揀左一份全隻炸雞,口味有六款選擇,我點了蜂蜜焦糖味。份量幾大份,雞肉外層沾了蜂蜜焦糖的醬汁帶點脆身,入口甜甜地,但又不會太甜,而肉質幾嫩滑。鍾意咬下骨,這款就啱晒。另外,炸雞腿肉(細份),點了韓式黑炸醬味,並有薯條放於炸雞下。未試過這口味,試了一份细,醬料利用大量的黑豆醬作為基底,加入大量的蔬果粒和豬肉,多一份口感。同蜂蜜焦糖味口感不同,這個杰身些,而雞腿肉啖啖肉,方便懶人食,而肉質更嫩滑。下次可以試其他口味。

揀左一份全隻炸雞,口味有六款選擇,我點了蜂蜜焦糖味。

鍾意咬下骨,這款就啱晒。

下次可以試其他口味。
2022-10-02 351 瀏覽
好少同朋友來沙田食飯 難得見到商場新開左呢個韓國餐廳不停傳來炸雞香味就決定一試🤠🤠🤠唔知係唔係晚市太忙既關係 桌面上污跡冇人清理要我地自己親自收拾 🫤叫左一份炸雞同豬手試一試🤤🤤先講下個炸雞令我地有點失望 叫左洋蔥芝士炸雞 雖然是新鮮炸起但個炸粉有點厚 感覺個雞肉好少是靠炸皮充數咁 而個芝士粉無曬得均 有d雞件會食唔到芝士味🤧也唔覺有洋蔥味雖然炸雞令人失望但個豬手就相對有驚喜 唔會太油 醬油味好夠 包在生菜度食一流😍 食落去滿滿骨膠原feel 但個分量有點少 cp值唔算最好 下次來直接叫全份先會夠飽 半份太少了🤓如果個配菜可以再多少少會更好

叫左一份炸雞同豬手試一試🤤🤤

洋蔥芝士炸雞

半份韓國全洲口味醬油豬手
2022-08-27
半份韓國全洲口味醬油豬手
  • 韓國全州口味醬油豬手
2022-09-30 207 瀏覽
呢間韓式炸雞店最近係Citylink開咗分店,舖位唔算大,去到見滿座本來諗住外賣,不過等等下又有位,最後都轉返堂食。 新鮮點都好食啲架嘛!蒜葱醬油原隻炸雞 超大份! 附上手套,唔怕整污糟對手。醬料本身幾稠身,黐實件雞,外皮就唔會超脆,但入口蒜味突出,同時雞肉亦嫩滑。另外上面鋪咗啲葱,賣相都唔錯。蜂蜜焦糖炸雞腿肉 (細份)雞腿無骨啖啖肉,可叉著食。焦糖蜂蜜較稀身,大部分聚底了,表皮脆口帶蜂蜜甜味,另外仲有薯條墊底。餐廳除咗炸雞仲有飯餐選擇,下次試埋佢先

蒜葱醬油原隻炸雞

蜂蜜焦糖炸雞腿肉 (細份)

餐廳除咗炸雞仲有飯餐選擇,下次試埋佢先

2022-09-29