2023-08-24 569 瀏覽
📍Coco Espresso呢間純白簡約風cafe位於大埔超級城入面,裝潢以簡約為主,打卡之選📸環境亦好舒適,座位寬敞,最啱同朋友慢慢傾再歎返杯咖啡☕️同朋友叫左一人一個Daily Set😎🍔Cheeseburger w/ Nachos 芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片 $128個burger 好大個!!試左塊牛肉,肉質多汁,勁juicy! 最怕食到啲好乾柴既肉質,呢間煎得啱啱好😇麵包食落幾鬆軟,亦都有搽牛油🧈再微微烘過,幾香口🤩而墨西哥脆片有配埋牛油果醬🥑呢個組合簡直係perfect match!🍝鯷魚醬蕃茄橄欖意粉 Pasta alla Puttanesca $98鯷魚醬個味好濃郁,食落咸咸地,幾惹味~蕃茄蓉都唔少,每一條意粉都會比蕃茄蓉同鯷魚醬包圍,好掛汁!🥳意粉幾彈牙,煮既時候控制得啱啱好,過猶不及~ 份量亦都好合適,夠曬一個人食~🧇半份牛角窩夫Croffle (½ Portion) (加配+$58)食完正餐點少得甜品😝連窩夫都有4款味可以揀: 焦糖爆谷🍿、抹茶紅豆🫘、士多啤梨忌廉同核桃及朱古力雪糕🍫今次先試朱古力味😆牛角窩夫焗到好脆身,口感較鬆脆,唔會淋曬!朱古力加榛子醬個組合好邪惡,
📍Coco Espresso

鯷魚醬蕃茄橄欖意粉

核桃及朱古力雪糕牛角窩夫

食完正餐點少得甜品😝連窩夫都有4款味可以揀: 焦糖爆谷🍿、抹茶紅豆🫘、士多啤梨忌廉同核桃及朱古力雪糕🍫今次先試朱古力味😆牛角窩夫焗到好脆身,口感較鬆脆,唔會淋曬!朱古力加榛子醬個組合好邪惡,但超好食😋

Tiramisu

🍴提拉米蘇 Tiramisu (加配+$38)
Tiramisu用紅酒杯🍷裝又幾特別🤩咖啡味濃,仲浸滿手指餅,特別係呢間出名咖啡既cafe, 味道拿捏得啱啱好😊表面灑上一層可可粉,口感細膩飽滿😚

雜莓雪葩冰沙

🫐雜莓雪葩冰沙 Sorbet Smoothie (Mixed Berries / Mango) (加配+$17)
主要有紅莓、藍莓🫐同芒果製成嘅沙冰,味道酸酸甜甜,口感幾順滑,亦都係健康之選!

Chocolate

🍫朱古力 Chocolate (加配+$15)
好濃郁嘅朱古力味!味道偏甜~同出面餐廳飲嘅差唔多,冇咩特別驚喜😬

✨主打咖啡嘅cafe,咖啡種類好多,夾埋都有十幾款,下次去試埋先!

⭐️好味指數: 8/10

📍CoCo Espresso (大埔)
大埔安邦路8&10號大埔超級城C區2樓587號舖

#大埔 #cafe #cocoespresso #窩夫 #咖啡 #漢堡包
鯷魚醬蕃茄橄欖意粉
核桃及朱古力雪糕牛角窩夫
雜莓雪葩冰沙
Chocolate
  • 核桃朱古力雪糕牛角酥窩夫
2023-08-22 355 瀏覽
以前都有飲過呢間Coffee shop,宜家先知原來大埔嘅分店會有主食提供!💪🏻 慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫($138)油封鴨脾因為慢煮嘅關係,所以肉質煮得好淋,好滑😋 而且鴨脾有咸香味,點埋楓糖漿甜甜地一齊食,就好配搭🤤 牛角包窩夫都有好香嘅牛油味,口感煙韌,落埋楓糖漿一齊勁加分!另外,食鴨脾時配埋半熟煎蛋嘅同埋酸菜一齊,令味道更加豐富!💪🏻 烤春雞(半隻)配薯蓉($128)呢個烤春雞烤得剛剛好!肉質好淋,好滑😋,即使係食雞胸位都完全唔乾柴!燒汁嘅調味亦都ok。而且薯蓉都整得好幼滑,牛油味香,再撈埋沙律菜一齊食更有咬口!雞肉加薯蓉都係一個好健康嘅選擇💪🏻💪🏻 Tiramisu + 士多啤梨牛角窩夫 ($38+$58)Tiramisu嘅cream cheese好柔滑,有香甜芝士味。入邊嘅蛋糕亦都索晒咖啡酒,酒味同咖啡味都好香濃🤤 牛角窩夫嘅牛角包熱辣辣好脆身,牛油香味突出,配埋酸酸地嘅士多啤梨醬同凍忌廉一齊食好甜滿😋💪🏻 Mocha ,Long BlackMocha嘅咖啡味偏香濃,Long Black就fruity味重!味道:8.5/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

💪🏻 慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫($138)

💪🏻 烤春雞(半隻)配薯蓉($128)

💪🏻 Mocha ,Long Black

味道:8.5/10
士多啤梨牛角窩夫
Mocha  and  Long  Black
  • 烤春雞(半隻)配薯蓉
2023-08-19 18 瀏覽
墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子比較乾身既意粉,墨汁味唔會到好濃,帶子用牛油煎過,幾香🤓慢煮法式油封鴨髀配牛角酥窩夫鴨髀配太陽蛋🍳再加牛角酥窩夫質地好鬆化得黎又脆口,超多口感,點蜜糖食好正!可以一試🙈抹茶紅豆牛角酥窩夫抹茶醬加紅豆蓉,完美融合左係窩夫到,相對紅豆味會出d~士多啤梨忌廉牛角酥窩夫士多啤梨醬加忌廉,簡單但食到牛角酥窩夫既鬆軟😗凍朱古力朱古力味keep到咁濃,加左冰都唔會淡曬🙈芒果雪葩沙冰芒果唔會太甜,芒果味再濃d更好😗
墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子
比較乾身既意粉,墨汁味唔會到好濃,帶子用牛油煎過,幾香🤓

慢煮法式油封鴨髀配牛角酥窩夫

抹茶紅豆牛角酥窩夫
抹茶醬加紅豆蓉,完美融合左係窩夫到,相對紅豆味會出d~

士多啤梨忌廉牛角酥窩夫
士多啤梨醬加忌廉,簡單但食到牛角酥窩夫既鬆軟😗

凍朱古力
朱古力味keep到咁濃,加左冰都唔會淡曬🙈

芒果雪葩沙冰
芒果唔會太甜,芒果味再濃d更好😗
2023-08-18 20 瀏覽
我放假去開大埔去到超級城全部都係大集團啲餐廳. 見到間好少聽嘅餐廳. 俾佢嘅裝修吸引咗入去試吓下.諗住呢?快餐店式cafe 食嘢應該都好Hea都係打卡多.但係原來唔係喎黑松露溫泉蛋意粉,意粉質地唔似現成買返嚟嗰啲,似係手工意粉.如果唔係佢入貨應該都幾高質. 漢堡包通常都係配薯條,呢間唔去佢係墨西哥脆脆片.母女好似薯片咁冇咩特別但係佢熱ge 好有誠意配埋個牛油果醬 好夾.甜品係最推介嘅嘢,牛角酥夾餅就算冇咗啲草莓醬都好好食.食得出一塵一塵咁好有層次.兩杯沙冰食落去一啲碎冰都感受吾到,但係好夠凍好重芒果同埋嘢妹味好解熱

2023-08-18 24 瀏覽
🔸雞肉烤菠蘿漢堡配墨西哥脆片雞肉好大塊~ 大過個漢堡😆 墨西哥脆片份量夠多!仲有牛油果醬同乳酪醬配埋一齊食,好食☺️.🔸流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉黑松露味香,意粉係薄身,流心蛋加埋汁撈一撈,成個意粉好creamy,呢個秒速食曬😂.🔸焦糖爆谷牛角酥窩夫脆卜卜焦糖爆谷配鬆軟牛角酥窩夫,口感豐富,又唔會太甜,小朋友好鍾意食🤫.🔸核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫牛角酥窩夫一樣咁出色,雪糕係精粹,核桃好香~ 推薦👍🏻👍🏻.🔸雜莓雪葩沙冰酸味十足,鍾意食雜莓既人應該接受到,夠fresh😆.🔸芒果雪葩沙冰芒果唔會死甜~ 沙冰唔係食到冰粒個隻,打得好溶,不錯🤓
🔸雞肉烤菠蘿漢堡配墨西哥脆片
🔸流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉
🔸焦糖爆谷牛角酥窩夫
🔸核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫
牛角酥窩夫一樣咁出色,雪糕係精粹,核桃好香~ 推薦👍🏻👍🏻
🔸雜莓雪葩沙冰
酸味十足,鍾意食雜莓既人應該接受到,夠fresh😆
🔸芒果雪葩沙冰
芒果唔會死甜~ 沙冰唔係食到冰粒個隻,打得好溶,不錯🤓
哩次遠征大埔為大家介紹哩間好特別既𝚌𝚊𝚏𝚎🥰我地係大埔搭小巴過去幾分鐘就到✨哩間絕對值得大家特登入去食👍🏻全部野食都好好食😋員工仲要超好入好溫柔🤵🏻‍♀️🤵🏻俾佢哋一個大𝚕𝚒𝚔𝚎🤍打卡都靚,整個用餐體驗都好舒服🥰我地平日下午去到有得叫𝚍𝚊𝚒𝚕𝚢 𝚜𝚎𝚝✨主食免費跟飲品☕️仲可以優惠價加配甜品,其實幾抵食👍🏻🥐慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫$𝟷𝟹𝟾呢個真係好好食👍🏻鴨完全冇騷味,調味好好同埋多汁,隻髀又大隻✨牛角酥窩夫都好大舊🥰我哋影咗好耐相都仲係脆既👍🏻隔離仲有啲酸蘿蔔𝚏𝚘𝚛解膩用,同埋仲有楓糖漿可以點牛角窩夫食~🍔芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片$𝟷𝟸𝟾哩個都唔錯👍🏻好真材實料,牛肉味幾香,墨西哥脆片份量多同埋好脆✨仲可以點牛油果果醬一齊食~🍰𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 +$𝟹𝟾個杯好驚喜✨冇諗到係用酒杯上🍷咖啡味道好濃郁✨🥐半份牛角窩夫+$𝟻𝟾呢個我覺得喺必叫👍🏻打卡真係一流🥰味道都好好!士多啤梨都唔酸✨☕️𝚗𝚎𝚠 𝚋𝚊𝚜𝚒𝚌 +$𝟷𝟹加$𝟷𝟹就可以叫手沖,抵👍🏻有唔同嘅豆可以揀,就係店家出嘅混合豆🫘味道都唔錯嘅🍹𝙼𝚒𝚡𝚎𝚍 𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚜𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎+$𝟷𝟽超級𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑✨唔會話落咗好多糖,仲保留左啲水

🥐慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫$𝟷𝟹𝟾

🍔芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片$𝟷𝟸𝟾

🍰𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 +$𝟹𝟾
個杯好驚喜✨冇諗到係用酒杯上🍷咖啡味道好濃郁✨

🥐半份牛角窩夫+$𝟻𝟾

☕️𝚗𝚎𝚠 𝚋𝚊𝚜𝚒𝚌 +$𝟷𝟹

🍹𝙼𝚒𝚡𝚎𝚍 𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚜𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎+$𝟷𝟽
超級𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑✨唔會話落咗好多糖,仲保留左啲水果嘅酸味👍🏻仲飲到啲果粒添~
2023-08-15 55 瀏覽
去咗大埔嘅CoCo Espresso食晚餐。餐廳坐得幾舒服,夜晚想飲咖啡都仲可以嚟呢度。晚餐$88起,包指定飲品,加錢可以轉其他飲品。我叫咗佢哋嘅慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫。真係好好味!鴨脾好滑又香脆,同埋牛角酥窩夫好酥脆,一齊食好正!另外,叫咗佢哋嘅雞扒烤菠蘿漢堡配墨西哥脆片。呢個組合真係好特別!鷄扒夠嫩滑,菠蘿同漢堡好好食,加埋脆片,口感好好!至於飲品方面,揀咗Cappuccino同Mocha。Cappuccino嘅咖啡香濃,奶泡好順滑。Mocha加咗朱古力,甜味同咖啡好夾。最後,叫咗甜品Tiramisu。呢個甜品一層蛋糕一層同忌廉疊得好好,加埋咖啡同可可粉及酒香,味道好濃郁。

晚餐$88起,包指定飲品,加錢可以轉其他飲品。

Mocha加咗朱古力,甜味同咖啡好夾。

2023-08-10 22 瀏覽
之前經過好幾次都想試,終於有時間去試,初初係比佢店舖既裝修吸引,後來中意左飲咖啡,就去試左咖啡,都5錯,係我中意既味道尋日試埋野食,竟然有驚喜,員工都好nice,會再去
尋日試埋野食,竟然有驚喜,員工都好nice,會再去
燒春雞配薯蓉
燒春雞配薯蓉
2023-08-08 20 瀏覽
餐廳主打精品咖啡,主食同甜品都出色。大埔、九龍灣同港島區都有分店。大埔分店嘅裝修好特別,模仿希臘拱形洞穴,啱晒打卡,慢慢嘆杯野飲,好relax。當日嗌左兩個daily set, 有主菜同飲品。流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉 $138野菌份量好多好足料,調味唔錯,仲有流心蛋。香煎鱸魚柳 配沙律 $138鱸魚煎到酥脆,肉質嫩滑,好味。配埋沙律好清新,個醋微酸帶甜。Sorbet Smoothie雜莓雪葩冰沙 $52有士多啤梨、紅莓同藍莓,酸酸地,好開胃,口感好滑。Lemonade & Tonic $40 酸酸甜甜又有氣,好fresh。Tiramisu 跟餐加$38用紅酒杯裝住好特別,手指餅浸滿咖啡,配上微甜嘅cream,唔會太苦,啱啱好。cream嘅口感好滑,推介。Croffle 半份牛角窩夫 跟餐加$58有4隻味,揀左核桃朱古力雪糕牛角酥窩夫。牛角酥焗到熱辣辣好鬆脆,夠乾身唔會好油膩,配埋雪糕,cream同榛子醬,好有層次感,好食,推介。

流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉 $138
野菌份量好多好足料,調味唔錯,仲有流心蛋。

香煎鱸魚柳 配沙律 $138

Sorbet Smoothie雜莓雪葩冰沙 $52
有士多啤梨、紅莓同藍莓,酸酸地,好開胃,口感好滑。
Lemonade & Tonic $40
酸酸甜甜又有氣,好fresh。

Tiramisu 跟餐加$38

Croffle 半份牛角窩夫 跟餐加$58
  • 核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫
2023-08-06 19 瀏覽
見到大埔有間純白cafe幾靚,就試下佢嘅dinner。呢間餐廳係一個文青風格嘅cafe,裝修簡約時尚,氣氛十分舒適。我試咗佢嘅招牌主菜,包括海膽扁闊意粉同烤春雞。海膽扁闊意粉海膽醬濃郁,闊麵煮得啱啱好,唔會太淋。仲要真係有海膽,令人回味無窮。烤春雞亦非常好吃,春雞烤得香脆多汁,配上濃郁順滑嘅薯蓉,兩者相輔相成,味道絕佳。主菜一定要配飲品,我嗌咗Dirty,係一杯用咖啡同牛奶調和而成嘅飲品,口感香濃,帶有微妙嘅苦甜滋味,啱哂愛好咖啡嘅我。甜品order咗抹茶紅豆牛角酥窩夫,抹茶味好岀,配埋紅豆一流
見到大埔有間純白cafe幾靚,就試下佢嘅dinner。

2023-08-03 20 瀏覽
同大埔收工嘅朋友食飯想搵個好地方傾下計經過見到呢間餐廳門面幾靚😍就入去試下估唔到有驚喜.💎$138 慢煮法式油封鴨脾 配牛角酥窩夫這道菜食以慢煮法烹調🤩法式油封鴨脾擁有豐富的口感鴨脾既肉質嫩滑🤩有一陣獨特既鴨香搭配脆口既牛角酥窩夫帶來一種融合既美味享受😍.💎$ 148 海膽扁闊意粉這款精緻既意粉以新鮮既海膽為主角呈現出濃郁既海洋風味意粉既質感扁闊🥰軟硬適中同海膽既鮮甜味道完美結合🥳好好食🫶🏻.💎+$10 抹茶鮮奶這杯抹茶鮮奶融合左濃郁的抹茶風味同順滑既鮮奶🥳抹茶的苦甜與鮮奶的滑順相互融合帶來一種香濃又清爽的口感杯面上既拉花都好靚好有心機😋.💎+$38 加配 提拉米蘇這款經典既提拉米蘇用玻璃杯裝住🤩以層層疊疊的蛋糕同濃郁既香甜奶油組成入口每一啖都散發出咖啡同可可既迷人香氣有濃郁既口感😎.💎+$58 加配半份 士多啤梨味牛角窩夫呢半份牛角窩夫搭配士多啤梨味道有好輕盈又清新既口感牛角窩夫既酥脆外皮😍同士多啤梨既酸甜風味相得益彰
同大埔收工嘅朋友食飯

有好輕盈又清新既口感
牛角窩夫既酥脆外皮😍
同士多啤梨既酸甜風味相得益彰
2023-07-26 20 瀏覽
海膽扁寬意粉$148意粉上有3件海膽清甜新鮮 冇苦味手工意粉比較寬身有啲厚度 好有咬口✨個醬同樣有海膽非常creamy😽烤春雞配薯蓉 $128有半隻雞仲好貼心咁cut開左2件方便同朋友share😽雞胸肉嘅部分唔會好乾用簡單嘅意式香料調味 配埋一旁嘅黑醋沙拉岩曬健身人士🤣🤣最驚喜嘅係底下嘅薯蓉好香滑 奶味岩岩好而且好重薯味😽Tiramisu (set +$38)Tiramisu 用紅酒杯上好特別食落啲cream偏流質而上面啊朱古力粉好夠苦手指餅都浸滿咖啡 仲有少少酒味係幾高質嘅tiramisu值得一試🤩焦糖爆谷牛角酥窩夫 ($88)酥脆嘅窩夫上面舖左一層滿滿嘅cream配上雲尼拿雪糕一冷一熱係食完好滿足嘅甜品😙凍抹茶鮮奶 ($50)抹茶撞落冰凍嘅鮮奶賣相好靚好適合打卡而且都唔會太甜奶味偏重 茶味都好夠😋凍朱古力 ($50)飲落口感超級rich嘅朱古力真係落足料沖就算啲冰融左都好夠味☺️
海膽扁寬意粉$148

岩曬健身人士🤣🤣
最驚喜嘅係底下嘅薯蓉
好香滑 奶味岩岩好
而且好重薯味😽

Tiramisu (set +$38)
Tiramisu 用紅酒杯上好特別
食落啲cream偏流質
而上面啊朱古力粉好夠苦
手指餅都浸滿咖啡
仲有少少酒味
係幾高質嘅tiramisu
值得一試🤩

焦糖爆谷牛角酥窩夫 ($88)
酥脆嘅窩夫上面
舖左一層滿滿嘅cream
配上雲尼拿雪糕
一冷一熱
係食完好滿足嘅甜品😙

凍抹茶鮮奶 ($50)
抹茶撞落冰凍嘅鮮奶
賣相好靚
好適合打卡
而且都唔會太甜
奶味偏重 茶味都好夠😋

凍朱古力 ($50)
飲落口感超級rich嘅朱古力
真係落足料沖
就算啲冰融左都好夠味☺️
2023-07-22 20 瀏覽
又同男朋友去咗大埔食晚餐,佢話呢間Cafe開咗一段時間都未去試,裝修同餐牌睇落都唔錯,人流都唔多,應該好啱傾密偈😆Sea Urchin Tagliatelle 海膽扁闊意粉 $148一嚟就見到有三瓣海膽好吸晴👀第一時間試吓佢新唔新鮮,食落去係鮮甜嘅感覺🤤係好味新鮮嘅海膽,而且意粉好掛汁,好入味,成個口都充滿海膽味🌊,海膽咪必叫!意粉冇其他配菜,小建議如果可以加啲洋蔥🧅同蘑菇🍄,應該會更加豐富!Cheeseburger w/ Nachos 芝士牛肉漢堡 配墨西哥脆片$128芝士漢堡經過我一輪打卡影相📸依然夠熱,佢嘅酸瓜偏甜,加埋醬汁同包配埋一齊好夾🍔🤗,墨西哥脆片似係零食嘅產物,就咁食已經有味,不過加咗佢哋自己整嘅牛油果🥑加檸檬🍋醬,令感覺更加新鮮,男朋友差唔多蘸曬d醬😂Walnut & Chocolate Croffle 核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫呢個窩夫極推薦,焗得啱啱好,外脆內軟,切落去嘅時候都聽到清脆嘅聲音,而且朱古力同核桃超夾,加埋雪糕🍦,值得回頭再食啊😍Caramel Popcorn Croffle 焦糖爆谷牛角酥窩夫呢個係男朋友叫嘅,可能比較比較早到,所以佢話林咗少少🤏🏻所

呢個係男朋友叫嘅,可能比較比較早到,所以佢話林咗少少🤏🏻所以提提大家記得叫佢嘅甜品遲啲上😉甜品質素比主菜更加好,窩夫同爆谷一齊食口感更加豐富☺️加上雲呢拿味雪糕,食完有幸福的感覺🥰

至於飲品方面,抹茶latte🍵比較重奶味,啱我呢啲鍾意重奶味嘅人,芒果🥭Sorbet Smoothie感覺上冇落任何果汁,單純用新鮮用芒果制成,加上而家芒果當造,非常甜,啱晒芒果控😂

cafe需要自己出去落單,但店員好好人,不錯喔😌
2023-07-21
2023-07-21 17 瀏覽
✏️真係好耐好耐冇嚟過大埔啦🩶住係大埔嘅朋友仔都話大埔多左好多間文青cafe其中一間位於商場入面嘅CoCo Espresso,好多人都話好正佢地既咖啡同甜品都做得好好,好似都冇乜失手過今次同閨密 tea time 下,又陪吓我湊女咁傾下計飲杯野。真係正喎💯‼️💯‼️💯✏️ 香煎鱸魚柳配沙律 Order 呢個俾小朋友食實無錯,基本上係超愛💯‼️有時普通tea time嘅時候,唔想食得太多澱粉,咁就啱囇個魚皮煎到脆脆的,而入邊嘅魚肉好軟滑,可以配埋旁邊餐廳特製嘅青醬汁,由於餐廳用鱸魚柳嘅關係,唔識吐骨嘅朋友都絕對啱食,而且魚肉唔會腥,味道好易入口 另外沙律嘅份量好多,真係超有心的‼️新鮮嘅沙律菜配上酸酸地嘅醋一齊食好開胃🤤👍🏻💯‼️✏️ 慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 Duck confit係起源於法國傳統保存食材的方法延伸出來的首先鴨脾要提早醃製,然後再泡浸於鴨油中,配以低溫慢煮既手法保留住滿滿的肉汁。真係估唔到小小的cafe 竟然做到個柔風鴨超級超級好食,皮脆不特止亦都唔會死咸👍🏻💯‼️💯‼️💯‼️唔好以為配上窩夫好奇怪,真係冇得輸‼️‼️‼️呢一碟係唔好食問返我攞錢系列‼️‼️‼️✏️ Iced Latte 咖啡豆好香,
✏️真係好耐好耐冇嚟過大埔啦🩶
住係大埔嘅朋友仔都話大埔多左好多間文青cafe
佢地既咖啡同甜品都做得好好,好似都冇乜失手過
真係正喎💯‼️💯‼️💯

✏️ 香煎鱸魚柳配沙律
Order 呢個俾小朋友食實無錯,基本上係超愛💯‼️
有時普通tea time嘅時候,唔想食得太多澱粉,咁就啱囇

✏️ 慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫
唔好以為配上窩夫好奇怪,真係冇得輸‼️‼️‼️
呢一碟係唔好食問返我攞錢系列‼️‼️‼️

✏️ Iced Latte
咖啡豆好香,炮製出嚟嘅咖啡好濃,好好味
本身餐廳又好打卡able ,真係好正的,得閒唔食嘢,真係經過都買返杯嚟飲🫶🏻
✏️Baby -ccino
用較少嘅杯子,只有牛奶,或者牛奶中加入了少量不含咖啡因的咖啡
小朋友都可以一齊好好享受一下美好嘅下午🫶🏻🫶🏻🫶🏻

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#café #cafe #大埔美食
#打卡餐廳 #打卡cafe
#必吃 #foodguide
#吃貨人生 #吃喝玩樂
#hkgers #hkfoodie
2023-07-12
2023-07-18 22 瀏覽
之前曾經兩次嚟過呢間餐廳, 但係都冇覺得有乜嘢特別, 今次因為就時間方便, 所以再次到來。 今日我點咗all day breakfast, 第一眼已經見到覺得好靚, 有六,七種食物供應又好好味, 細數有炒蛋 脆皮腸,三文魚, 藍莓乳酪, 火腿, 牛油果, 沙律菜, 當然 仲有一塊 麵包, 喺顏色方面已經攞咗滿分啦加埋又好好味真係好滿足呀, 招呼亦十分週到 唔使叫便幫你清水 今餐我真係畀佢98分
all day breakfast

便幫你清水 今餐我真係畀佢98分