去大埔超級城商場行街時,俾餐廳既純白外觀同拱門設計吸引左。叫左兩個daily set:⏩️香煎鱸魚柳配沙律呢款鱸魚柳魚肉好鮮嫩一啲都唔腥,煎嘅時候唔會太耐,魚肉仲保留住啲汁水同鮮味,而且魚皮煎到有少少脆口,好啱啱好。另外配魚嘅醬汁用左青醬菠菜汁,令到魚肉更加入味!⏩️ 墨汁意粉 伴牛油香煎北海道帶子用黑色嘅墨汁製成嘅意大利麵條,外觀好吸睛,同帶子嘅白色形成咗鮮明對比。呢種帶子嘅肉質非常彈牙,而且好滑嫩,用牛油輕輕煎過真係帶出左個鮮甜味,令呢個菜嘅味道更加豐富。雖然食既時候可能牙同嘴都會染黑左,但咁好食就不顧形象啦,推薦大家試下呢道菜。⏩️ 濃縮咖啡湯力汽水Espresso Tonic⏩️雜莓雪葩冰沙 Mixed Berries Sorbet Smoothie餐廳出名出精品咖啡同選用優質咖啡豆,自然唔可以錯過佢既咖啡飲品。點咗一杯Espresso Tonic,第一口就感受到咖啡同汽水嘅味道完美地融合在一齊。咖啡帶嚟濃郁咖啡香氣同微微苦澀味,再混合汽水嘅氣泡喺口入面跳動,酸酸甜甜令味蕾感到非常新鮮清新。另外,Smoothie入面雜莓一飲就知真材實料新鮮榨出嚟,因為飲落食到少少果肉/渣,完全唔係落a

⏩️香煎鱸魚柳配沙律

⏩️ 墨汁意粉 伴牛油香煎北海道帶子
墨汁意粉 伴牛油香煎北海道帶子

⏩️ 濃縮咖啡湯力汽水Espresso Tonic

餐廳出名出精品咖啡同選用優質咖啡豆,自然唔可以錯過佢既咖啡飲品。點咗一杯Espresso Tonic,第一口就感受到咖啡同汽水嘅味道完美地融合在一齊。咖啡帶嚟濃郁咖啡香氣同微微苦澀味,再混合汽水嘅氣泡喺口入面跳動,酸酸甜甜令味蕾感到非常新鮮清新。另外,Smoothie入面雜莓一飲就知真材實料新鮮榨出嚟,因為飲落食到少少果肉/渣,完全唔係落artificial味素調出嚟,消暑一流既飲品!

⏩️ 焦糖爆谷牛角窩夫 (跟餐+$58)
⏩️ 抹茶紅豆牛角窩夫
牛角窩夫

第一眼見到佢menu就被佢嘅大熱牛角窩夫吸引左,見跟餐有得揀即刻order。牛角窩夫熱壓之後依然保持到非常有層次既酥脆口感,曾經食過熱壓完之後全份窩夫硬左扁左,所以呢度整既牛角窩夫好滿意。另外佢同抹茶/焦糖嘅香味好搭配,食到停唔到!

主要喺港島開分店既CoCo Espresso 開到去新界,各位新界牛朋友一定要去試下!
咖啡豆
其他
墨汁意粉 伴牛油香煎北海道帶子
牛角窩夫
咖啡豆
  • 焦糖爆谷牛角酥窩夫
2023-07-17 1021 瀏覽
《CoCo Espresso - 大埔》大埔多左好多間文青cafe,其中一間我好鍾意去既就一定要數CoCo Espresso啦,佢地既咖啡同甜品都做得好出色好穩定,間中我都會去買番杯啡架😋今次同個朋友tea time 過左黎傾下計飲杯野,兩個人試咗兩個主食同埋兩個甜品🍨呢度嘅牛角包窩夫真係一定要試吓呢💙💁🏻‍♀️墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子$118呢個墨汁意粉我第一次叫,食完之後成咀都變到黑蚊蚊😂好鬼搞笑,接住落嚟有dating嘅話唔建議叫😂不過味道方面絕對係有水準的👍🏻佢嘅墨汁食得出海鮮同墨魚嘅味道,唔會剩係得色素,牛油煎帶子同墨魚汁嘅鮮味好夾,上面中放咗車厘茄同埋提子調味,中和一下油膩感,可以encore💁🏻‍♀️香煎鱸魚柳配沙律 $138另外一份主菜要咗魚配沙律,咁就唔會食得太多澱粉啦😝個魚皮煎到脆脆的,而入邊嘅魚肉好軟滑,可以配埋旁邊餐廳特製嘅青醬汁,由於餐廳用鱸魚柳嘅關係,唔識吐骨嘅朋友都絕對啱食,而且魚肉唔會腥,味道好易入口😋另外沙律嘅份量都算多,配上酸酸地嘅醋汁一齊食好開胃💁🏻‍♀️雜莓雪糕奶凍芭菲 $68甜品方面,呢一個雜莓雪糕奶凍芭菲口味幾清新,有士多啤梨同啲雜莓喺忌廉奶凍
《CoCo Espresso - 大埔》

💁🏻‍♀️墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子$118

💁🏻‍♀️香煎鱸魚柳配沙律 $138

💁🏻‍♀️雜莓雪糕奶凍芭菲 $68

甜品方面,呢一個雜莓雪糕奶凍芭菲口味幾清新,有士多啤梨同啲雜莓喺忌廉奶凍上面,口味酸酸地唔會好漏

💁🏻‍♀️士多啤梨忌廉牛角酥窩夫 $88

嚟呢度又點可以唔食牛角包窩夫呢?😝今次點咗士多啤梨味嘅牛角酥窩夫,窩夫一如既往的出色,上面有層焦糖面,咬落香甜而且酥脆,上面放滿左士多啤梨同埋奶油忌廉,仲有大量士多啤梨醬,如果鍾意食香甜口味的話,呢一個窩夫絕對滿足到你嘅胃口

💁🏻‍♀️Dirty $42

當日天氣太熱喇,所以我同朋友都係選擇飲凍咖啡, Dirty係我其中一款近來好鍾意嘅咖啡,呢度嘅dirty 味道偏向nutty,撞埋落去冰凍嘅牛奶入面令到個畫面好靚,當然味道都好好啦

💁🏻‍♀️Iced Latte $39

朋友杯Iced Latte 都幾大杯,配埋餐廳自家嘅咖啡杯影相好打卡able 😚味道方面奶味會較濃少少
2023-07-12
  • 牛角包窩夫
  • Dirty
  • 墨汁意粉
2023-07-15 26 瀏覽
叫一杯冰咖啡,價錢48元,叫少冰,叫咖啡師沖的時候,已經不多,倒落杯時,份量好少,我問店員為何份量咁少時、話份量合理,我話問問你老板,他們說老板不在,亦十分強調,份量合理,既然係咁,我就鋪相出來。這是一杯冰咖啡,我完全冇飲過。
2023-07-15
5 分鐘 (外賣自取)
2023-07-15 21 瀏覽
我好少黎大埔行街,今次難得黎大埔搵朋友行下街食下飯,佢就同我講不如我地去食cafe☕️呢間佢想試下,因為好靚又多人食😍出面有即叫即沖即咖啡☕️又呈現無同咖啡豆係收銀,可以令所有咖啡者享受最新鮮既咖啡又可以知道自己選擇左邊一種豆🫘d食物既味道都好好味,甜品更是正到不得了。成個裝飾係比較簡單,清新,我地都打左唔少卡📸DAILY SET 🌟Duck Confit&Croffle $138鴨脾唔係度度都有得食架,大大隻得黎價格又好合理。鴨脾個皮燒到好脆🍗又唔會油,食落去個皮脆卜卜,入面既肉係好嫩,唔會好老,又唔會有騷味。個牛角窩夫係咸既🥐食落去好脆,奶香同牛油味好濃🧈可以點咪個蜜糖漿,咸咸甜甜。仲有d酸菜同黑醋作配搭,酸酸地,可以解膩,真係食到我舔舔脷😋🌟Matcha Latte (Ice) +$15呢杯野飲唔會好甜,飲落去係好濃既鮮奶味同抹茶味🍵好fresh。成杯野飲系漸變色,好啱打卡🌟Squid Ink Pasta w/ Seared Hokkaido Scallop $118呢個墨汁意粉真係好足料,每一條意粉都比墨汁包圍住🍝成份都係黑色既墨汁真係好搞笑。食落去有淡淡既墨魚汁味🐙意粉好有彈牙,

DAILY SET
🌟Duck Confit&Croffle $138

🌟Matcha Latte (Ice) +$15

呢個墨汁意粉真係好足料,每一條意粉都比墨汁包圍住🍝成份都係黑色既墨汁真係好搞笑。食落去有淡淡既墨魚汁味🐙意粉好有彈牙,份量啱啱好。上面仲有兩粒大大粒及北海道帶子,入面好彈牙,好juicy,超鮮甜

🌟Sorbet Smoothie Mixed Mango $17
呢杯芒果沙冰好fresh,飲得出用新鮮既芒果榨出黎🥭飲得出無任何既調味劑,完全係原汁原味整既,所以唔會好甜🍹

🌟Walnut & Chocolate Croffle +$58
窩夫係熱熱地🧇中間加左d cream,上面係我地揀既朱古力雪糕,入面仲有d花生同核桃,食落去又凍又暖,有濃濃既朱古力味🍫仲有果仁既香口,飯後食咪個甜品真係好滿足
2023-07-12 21 瀏覽
每次經過Coco expresso都被白色日系簡潔設計吸引,但自己晚上不飲coffee ,所以今次試咗兩款主食同一款甜品,估唔到有驚喜🤪以柔和簡潔的白色與木系為主調,最特別是拱形洞穴式入口,淡淡的咖啡香由店中飄出,很喜歡這裏的氛圍🥰特色拱形洞穴入口,給人感覺如置身希臘😎帶子甜嫩肉厚,彈牙意粉沾滿濃厚墨汁。香煎鱸魚柳配沙律肉質超級鮮嫩軟滑多汁,而且很重魚香味,外面香脆。伴碟還有沙律菜,fresh!士多啤梨忌廉牛角酥窩夫口感酥脆,夾著陣陣牛油香氣,加上新鮮士多啤梨、士多啤梨醬和忌廉,酸酸甜甜,滋味誘人。用優質抹茶及牛奶調製,讓味蕾沉醉於馥郁茶香和醇厚牛奶中。

帶子甜嫩肉厚,彈牙意粉沾滿濃厚墨汁。

士多啤梨忌廉牛角酥窩夫

用優質抹茶及牛奶調製,讓味蕾沉醉於馥郁茶香和醇厚牛奶中。
2023-07-10 30 瀏覽
cafe裝修簡約,以白色為主,有cave feel 打卡好靚喔!除咗鍾意佢個環境,我都好鍾意佢啲嘢食同飲品👍🏻今日仲有新menu!海膽扁闊意粉海膽好新鮮好甜呀!扁意粉好爽好有質感,每條麵都沾滿了鮮甜醬汁,好香。芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片漢堡十分juicy ,一咬落去爆哂汁,十分惹味。墨西哥脆片配上新鮮牛油果醬,十分清新。Hot chocolate濃郁朱古力味,十分厚身,但不會太甜👍🏻牛角酥窩夫做得非常出色,外皮脆身,內裡鬆化,又唔會整得太甜,大愛🧡💙Cafe嘅員工仲非常友善有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻

芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片

Hot chocolate
濃郁朱古力味,十分厚身,但不會太甜👍🏻
牛角酥窩夫
做得非常出色,外皮脆身,內裡鬆化,又唔會整得太甜,大愛🧡💙

Cafe嘅員工仲非常友善有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻
-Coco Espresso-@大埔.餐廳以柔和的白色為主調,拱形入口同玻璃窗帶來寬敞的視覺效果。加上部份木系的餐枱,令人覺得好舒服,好多位都好適合打咭。.墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子 ($118)墨汁意粉的硬度係我覺得最剛好的,偏硬的質地令意粉仲保持彈性。而且意粉應該係用蒜油炒香過,食落好香蒜味,但完全唔油膩。.帶子好厚身,煎至兩面金黃香口,中間仲係半熟狀態好軟嫩。.慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 ($138)除了甜品外,原來牛角酥窩夫當咸食主食都不錯。.油封鴨脾都好大件,外層夠乾身,肉質柔軟而帶口感,配上酸蘿蔔絲很是開胃。.牛角酥窩夫層次豐富又香口,無論係配上太陽蛋或楓糖漿都好好味。.焦糖爆谷牛角酥窩夫 ($88)另外再點了一個甜品窩夫,滿滿忌廉同雪糕加上香口焦糖爆谷,冷熱的配搭令人心花怒放。成個甜品唔會太漏,食完主食後,2個人share 一個份量剛好。.抹茶鮮奶 ($50)朱古力咖啡 ($48)抹茶鮮奶唔會太甜,茶味都好夠。
-Coco Espresso-
@大埔
墨汁意粉伴牛油香煎北海道帶子 ($118)
帶子好厚身,煎至兩面金黃香口,中間仲係半熟狀態好軟嫩。
慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 ($138)
除了甜品外,原來牛角酥窩夫當咸食主食都不錯。
焦糖爆谷牛角酥窩夫 ($88)
抹茶鮮奶 ($50)
朱古力咖啡 ($48)
抹茶鮮奶唔會太甜,茶味都好夠。
2023-07-03 24 瀏覽
呢間希臘風咖啡店一直都bookmark 咗,今次去大埔終於試咗估唔到晚餐都有set,有主菜同飲品都係$98起,性價比幾高!🫶🏻我哋點咗雞扒burger同墨魚汁帶子意粉,burger配墨西哥粟米片,有牛油果醬, burger入面有菠蘿令到口感更加Juicy至於墨魚汁帶子意粉,味道都唔錯,帶子煎得好香,意粉有咬口✨✨✨甜品揀咗朱古力牛角酥窩夫,有朱古力雪糕,外脆內軟,口感好好👍🏻.📍 CoCo Espresso (大埔)大埔安邦路8&10號大埔超級城C區2樓587號舖
📍 CoCo Espresso (大埔)
2023-07-01 19 瀏覽
有驚喜的cafe🤍 餐廳風格文青 悠閒寧靜,環境佈置簡約,感覺好舒適☺️ 食物好味又有特色,質素高,價格合理~餐廳人流多 好受歡迎,店員親切友善🥰 店舖座位寬敞舒適,好適合約會或朋友聚會🥂 人均$200以下已經飽,不設加一 性價比高!💖食評💖雞扒烤菠蘿漢堡 配墨西哥脆片 ($128)✨推薦,高質漢堡包!麵包好脆身,唔會扁/淋晒,口感十分好~ 雞肉非常嫩滑多汁,好厚身🤤 配上芝士及墨西哥脆片,好飽肚好滿足,回味無窮👍🏻 脆片亦有驚喜,香脆可口😋墨汁意粉 伴牛油香煎北海道帶子 ($118)✨帶子大粒又軟嫩,墨汁意粉味道濃郁 好出色,不會太鹹😋 好味又飽肚!👍🏻 食完個嘴會變黑色,記得抹乾淨🤣 焦糖爆谷牛角酥窩夫 ($88)✨必食甜品!賣相好吸引🥰 推薦,甜味十足,焦糖爆谷好香脆,窩夫超香牛油味,配上忌廉及雪糕一流,大件又飽肚👍🏻 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌芒果雪葩冰沙 (+$17)✨ 凍朱古力 (+$15)✨兩杯都好好味~清甜解渴

💖食評💖

芒果雪葩冰沙 (+$17)✨
凍朱古力 (+$15)✨
兩杯都好好味~清甜解渴
2023-06-29 15 瀏覽
同fd 收工想飲杯咖啡叉叉電,我哋叫咗一杯mocha 同埋latte, 咖啡豆偏向fruity ,  mocha 嘅朱古力味夠濃,但係又唔會遮曬咖啡嘅味道🙆🏻‍♀️好少coffee shop會有set , 本身想叫海膽扁意粉,不過賣晒🙈咁就叫個芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片🥰脆片配牛油果醬,份量又啱啱好,唔會太多。牛油果醬入邊食得出輕輕帶少少檸檬味,唔會咁heavy . burger 超級有驚喜!個麵包好香,好鬆軟,牛油味好濃🫢呢個牛肉食得出係自己整,冇加大量肥肉!所以咬落去唔會好油,亦都冇散開曬一粒粒肉!保留到肉汁,配咗蕃茄同生菜,成個感覺好Juicy 唔漏! 見到幾多人食佢嘅窩夫,我地揀咗焦糖爆谷牛角酥窩夫🤩由於佢用個酥皮去整,成個酥皮香牛油味得黎係脆🤤唔會因為加咗焦糖醬或者雪糕淋晒!放耐左都保持脆!佢配雲呢拿雪糕🤤每一粒爆谷都沾滿晒焦糖🤭上嚟嘅時候仲要係熱辣辣,望住啲雪糕開始慢慢溶好治癒😎

文青打卡coffee shop☕見好多人就咁叫杯咖啡嘆住hea下~佢有Daily set with regular coffee 可以加錢配其他飲品😀仲有下午茶餐添👍🏻fafafoodie 叫左2個daily set加個甜品🤪#慢煮法式油封鴨脾配牛角窩夫 🦆🥐 ❣️Duck Confit & Croffle油封鴨脾唔係好多地方有得食,仲要價錢親民既更加少見😎鴨脾皮好脆,一啲都唔油,鴨肉一絲絲唔騷,配左黑醋汁同酸菜好解膩😊Croffle size好大🤩好酥脆又有牛油香,有隻太陽蛋可以用Croffle 點蛋汁😋又可以點楓糖漿~HKD138#香煎鱸魚柳配沙律 🐟🥗❣️Seared Sea Bass with Mix Salad鱸魚煎到皮脆肉嫩😍一啲腥味都冇👍🏻就咁食已經好夠味😉有個清清地既菠菜汁~沙律好清新,沙律菜全部都好嫩🌿特別係BB菠菜‼️個沙律dressing 好好食😌微酸帶少少甜既醋咁😚絕對係健康之選💖HKD138#朱古力咖啡 ☕❣️Iced Mochafafafoodie 對咖啡冇乜研究🙈但呢杯咖啡真係好香‼️唔酸唔苦既👍🏻唔識分係叫做nutty定fruity🙊總之就好飲🤣少少朱古力味調下味

#慢煮法式油封鴨脾配牛角窩夫 🦆🥐 ❣️
Duck Confit & Croffle
HKD138

#香煎鱸魚柳配沙律 🐟🥗❣️
HKD138

#朱古力咖啡 ☕❣️
Iced Mocha
fafafoodie 對咖啡冇乜研究🙈但呢杯咖啡真係好香‼️唔酸唔苦既👍🏻唔識分係叫做nutty定fruity🙊總之就好飲🤣少少朱古力味調下味,一啲都唔甜😌staff話咖啡用左New Basic咖啡豆,見佢店內都有唔同咖啡豆,試岩仲可以買返包咖啡豆架~
daily set +HKD13 (原價HKD48)

朱古力咖啡

#朱古力 🍫
Iced Chocolate
係濃唂咕可可粉味,甜度極低👍🏻👍🏻texture唔thick既但夠濃郁,應該冇加糖,鐘意佢唔甜❤️
daily set +HKD15 (原價HKD50)

朱古力

#抹茶紅豆牛角窩夫 🥐🧇
Matcha & Redbean Croffle
食完主食已經好夠飽🙈但油封鴨個Croffle 真係好唔錯,想試埋dessert版😜紅豆加cream加雲尼拿雪糕加抹茶醬~啲紅豆偏甜,抹茶味輕輕帶過~記得唔好打咁耐卡,如果唔係個Croffle 會變淋架🤫
HKD88

抹茶紅豆牛角窩夫

#CocoEspresso
#fafafoodie_大埔

朱古力咖啡
朱古力
抹茶紅豆牛角窩夫
2023-06-25 21 瀏覽
見大埔都開左𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑬𝒙𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔o,一於去試下‼️🍗 🌟烤春雞半隻配薯蓉🌟這道菜是我最喜歡的之一!烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,搭配薯蓉更加美味。推薦給喜歡烤雞的朋友!🍔🌟 芝士牛肉漢堡配墨西哥脆片🌟漢堡的肉質有點嫩,但是芝士味道很濃,搭配墨西哥脆片吃起來更加開胃。但是,個人覺得漢堡的味道可以更好。🍵 🌟抹茶鮮奶🌟喜歡抹茶的人絕對不要錯過這一杯!奶味和抹茶的味道非常平衡,喝起來很順口。🍸🌟 𝑫.𝑹.𝑭𝒍𝒂𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆🌟咖啡味道很濃,而且奶泡也打得很好,是一杯不錯的咖啡。🍨 🌟核桃及朱古力雪糕牛角酥窩夫🌟這道甜品非常豐富,有雪糕、牛角酥和窩夫,味道非常濃郁。口感豐富。🍰 🌟提拉米蘇🌟這道甜品是我最喜歡的!提拉米蘇的味道很濃,而且口感非常柔軟。用酒杯裝既𝒕𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖都係第一次見🤩!➡️𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑬𝒙𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔o的菜式和飲品很豐富,平日晚上有𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝒔𝒆𝒕。裝修走文青路線,打卡不錯🤭
見大埔都開左𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑬𝒙𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔o,一於去試下‼️

希臘洞穴純白cafe☕️文青打卡必到💁🏻‍♀💓必食牛角酥窩夫🧇☕️CoCo Espresso (大埔)今次豬女嚟到大埔超級城商場,見到哩間出名以希臘洞穴、度假風為主題既咖啡室,係附近已經俾佢既咖啡香味吸引,一於入去試吓先🤗餐廳環境優雅,白色為主,隨處都係打卡位📸餐廳係自己出去點餐,點餐後再送到客人位置上,哩度仲唔駛加一🤭☕️Daily Set (主食+熱咖啡)✨海膽扁闊意粉 $148每一啖都有濃郁又鮮甜既海膽味🌊散發淡淡嘅酒香味,忌廉奶油味好濃郁,每條意粉都掛滿醬汁,金黃金黃好靚😍仲有海膽喺上面🤩✨焦糖爆谷牛角酥窩夫🧇(半份)+$58必食之選🥹非常趣卜卜!即叫即做嘅窩夫,配上雲呢拿味嘅雪糕🍦佢嘅蛋味好香濃,配上焦糖爆谷,簡直係絕配🥹一定會返嚟再食💓✨雜莓雪葩冰沙🍓🫐 $52食完咁多嘢,飲番杯鮮榨嘅冰沙好健康🤪有士多啤梨🍓、紅莓、藍莓🫐味道清新,飽肚感十足🤭真係捧住個肚走🤣食物✨✨✨✨環境✨✨✨✨衛生✨✨✨✨價錢✨✨✨🏠CoCo Espresso (大埔)大埔安邦路8&10號大埔超級城C區2樓587號舖
希臘洞穴純白cafe☕️文青打卡必到💁🏻‍♀
💓必食牛角酥窩夫🧇
☕️CoCo Espresso (大埔)

海膽扁闊意粉

☕️Daily Set (主食+熱咖啡)
✨海膽扁闊意粉 $148
焦糖爆谷牛角酥窩夫🧇(半份)

✨焦糖爆谷牛角酥窩夫🧇(半份)+$58
雜莓雪葩冰沙

✨雜莓雪葩冰沙🍓🫐 $52

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨

🏠CoCo Espresso (大埔)
2023-06-21
海膽扁闊意粉
焦糖爆谷牛角酥窩夫🧇(半份)
雜莓雪葩冰沙
  • 焦糖爆谷牛角酥窩夫
2023-06-21 23 瀏覽
平時係大埔時不時都會經過呢一間餐廳😆,餐廳既風格都幾特別,提供高質素既食物、咖啡同甜品👍🏻,今次同朋友嚟到呢一到,一於去試一試先🥳🍀流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉🍝 $138流心蛋夠哂正,蛋黃配合埋彈牙既意粉真心一流🤩,每條意粉被醬汁包住,食落又唔會太膩,黑松露片質感爽口🤤,咬落去淡淡既松露香令意粉更加正🫶🏻,值得一試🍀慢煮法式油封鴨髀配牛角酥窩夫🦆 $138平時都比較少試到法式既油封鴨髀😍,肉質嫩滑都幾多肉汁,旁邊有酸菜絲配合一齊食,酸酸甜甜更加惹味🥰,窩夫質感酥脆而內軟,配埋糖醬味道香甜更正🤤🍀Flatwhite +$4咖啡味會比平時既香濃❤️,奶泡厚度會薄少少,而且拉花都好靚嫁,十分之適合打卡,味道會偏向nutty少少,配合奶既味道啱啱好🥳🍀Ice Mocha🍫 +$13朱古力既香味同咖啡好夾👍🏻,朱古力味濃但甜味啱啱好,咖啡味道突出,質地幼滑,值得一試😋🍀焦糖爆谷牛角酥窩夫 $68呢一個甜品打卡一流😍,係金黃酥脆既窩夫上面加上焦糖爆谷雪糕同焦糖醬🫶🏻,一啖夾住幾種唔同嘅口感,冷與熱、酥脆同軟既口感,呢一個甜品唔試都唔得嫁🤤整體嚟講食物既質素都幾高👍🏻,咖啡仲要好好味嫁,嚟到大埔都幾推

🍀流心蛋黑松露片野菌扁闊意粉🍝 $138

🍀慢煮法式油封鴨髀配牛角酥窩夫🦆 $138

🍀Flatwhite +$4

🍀Ice Mocha🍫 +$13

🍀焦糖爆谷牛角酥窩夫 $68

整體嚟講食物既質素都幾高👍🏻,咖啡仲要好好味嫁,嚟到大埔都幾推薦大家嚟試一試嫁🥳

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食: ❤️❤️❤️❤️🖤

📍CoCo Espresso (大埔)
2023-06-21 20 瀏覽
分店很多,店子滿滿希臘感,喜歡這裏的氛圍~海膽意粉推介海膽意粉,滿滿地中海色彩,用上非常彈牙意粉,加上鮮甜幼滑海膽,很有日本感覺,又帶西式感。海膽味濃厚,多汁鮮美,乳香十足,簡單配以海膽已很好吃,彈牙之意粉,清香鮮味之感覺刺激味蕾。棒。牛肉芝士漢堡牛肉彈性很高。巨無霸漢堡感覺!有番茄芝士同手打漢堡,豐富肉汁,口感豐富!半溶芝士和洋蔥,滿是焦香感覺。喝著咖啡,真覺得這家是很有格調之店子,身處在店內這環境可以好好享受一個人的時光,這種寧靜在香港難得。咖啡和內飾也很好,坐坐聊天,中和一下吃完肉食之膩感。尋找美好的食物,香港也有很多滿滿有特色之店子!不錯~這店子內裏位置非常多,快點餐,配有一人晚餐
分店很多,店子滿滿希臘感,喜歡這裏的氛圍~

牛肉芝士漢堡

咖啡和內飾也很好,坐坐聊天,中和一下吃完肉食之膩感。