2024-10-01 449 瀏覽
之前就聽過很多人去吃Coffee Art的Brunch但沒想到它的晚市套餐也很吸引一個套餐只需$128-248頭盤3選2:凍蕃茄/是日餐湯/柚子汁雜菜沙律一款主食餐飲:伯爵紅茶/茉莉綠茶我們選了凍蕃茄和餐湯凍蕃茄份量很多 吃起來很清新開胃餐湯味道就不過不失🔹️ 松葉蟹鉗配本菇蟹膏意大利粉 $128松葉蟹鉗+蟹膏加在一起令整碟意大利粉都充滿蟹香味意粉質地不錯 每條都吸收了醬汁的味道讓人忍不住一口接一口🔹️ 煎鹿兒島豬肉眼配燒菠蘿 $158好大一塊鹿兒島豬肉眼煎的熟度剛剛好而且還附上一堆沙律菜 感覺比較健康另外燒菠蘿烤得好好吃 外脆內爆汁另外餐飲是用茶包的 味道正常下次想在白天去 試試它的咖啡
之前就聽過很多人去吃Coffee Art的Brunch

另外燒菠蘿烤得好好吃 外脆內爆汁

另外餐飲是用茶包的 味道正常
下次想在白天去 試試它的咖啡
2024-09-08 451 瀏覽
想飲啡又唔想去連鎖店,就一定來哩間。星期六,日好旺。好多人來食早餐或午飯。我多數食完晏同朋友過來飲杯啡,因為哩到多選擇。天氣熱,我多數來飲 espresso tonic或者 Americano。
2024-09-07
2024-07-13 779 瀏覽
呢間coffee係寶琳開咗好多年都轉過好多次menu主食叫咗「蟹肉 蟹棒 帆立貝 藍芝士忌廉汁手捲粉」$173配料都幾多 食落唔覺漏跟餐加咗$10嗌咗冷泡茉莉綠茶「香煎牛側腹配青醬意大利飯伴黑醋汁」 $264牛側腹煎到大概五成熟 有啲位比較難切有啲位煎燶香口啲 個飯好味道 睇menu就俾呢杯飲品吸引咗係「開心果維也納咖啡」咖啡上面有開心果碎 飲落都唔錯👍🏻「日本海膽流心忌廉餅」 $48「日本柚子芝士蛋糕」 $35整體黎講 呢度嘅嘢食都OK嘅不妨飲返杯咖啡 食件cake

呢間coffee係寶琳開咗好多年

牛側腹煎到大概五成熟 有啲位比較難切
有啲位煎燶香口啲
個飯好味道

睇menu就俾呢杯飲品吸引咗
係「開心果維也納咖啡」
咖啡上面有開心果碎 飲落都唔錯👍🏻

「日本海膽流心忌廉餅」 $48

「日本柚子芝士蛋糕」 $35

整體黎講 呢度嘅嘢食都OK嘅
不妨飲返杯咖啡 食件cake
2024-07-08 605 瀏覽
地點好方便,地鐵站都係附近,好易搵到~環境都清靜,一間文青cafe style,係座位比較少~觀塘都有間分店,個邊成日排隊,呢度咁岩我呢個時候唔駛排~服務超級好,有個叔叔見到我地有狗狗都主動幫我地搬好d 櫈,等我地架寵物車就到位泊好,又知道狗狗有機會會lam檯上食物,上菜個陣佢會特登放係一邊遠離狗狗位置💖💖🥺我地叫佐蕃茄三文魚意粉,好好味,蕃茄濃郁~包一杯熱飲^_^不過就冇 dog menu,如果可以有會成日帶狗狗黎~
地點好方便,地鐵站都係附近,好易搵到~
環境都清靜,一間文青cafe style,係座位比較少~
觀塘都有間分店,個邊成日排隊,呢度咁岩我呢個時候唔駛排~

我地叫佐蕃茄三文魚意粉,好好味,蕃茄濃郁~包一杯熱飲^_^

不過就冇 dog menu,如果可以有會成日帶狗狗黎~
2024-07-06 431 瀏覽
晏晝成日唔想食太多嘢,天氣熱又唔想食熱嘢,見佢地Lunch set有個「無花果巴馬火腿水煮蛋法國酸種麵包」就試下啦, 包餐湯或沙律+飲品,熱茶係免費,而我就加錢要咗杯Iced Latte。.間唔史都會去呢間餐廳,但第一次試呢個菜式。主菜用料新鮮,味道不錯,很喜歡食無花果😍其實齋睇佢比意粉細份咁多相比下偏貴,但其實呢個菜式食材係貴嘅,所以都可接受啦~.杯Iced Latte,雖則我對咖啡冇深入嘅認識,但佢個啡底係唔錯。飲得開心♥️.服務方面- 其實我唔係第一次去,當餐廳唔係處於非常繁忙嘅時候,佢哋個個侍應嘅服務態度都十分好。但十分繁忙嘅時候,侍應會比較緊張,有時會處理唔切,不過也理解因為實在難請人,間唔史見佢哋有唔少人手嘅時候,眼見都係啲後生仔仔妹妹,但好快又唔見人,我估都係做唔長就走咗啦…. 其實香港好多餐廳都係咁,所以希望大家都可以俾一點耐性,香港做餐飲真係唔易做。(後記,又差啲唔俾出,在此澄清,本人不是什麼KOL,沒有接受過任何用餐優惠,純粹個人喜好同分享)

無花果巴馬火腿水煮蛋法國酸種麵包

2024-06-28
無花果巴馬火腿水煮蛋法國酸種麵包
2024-05-20 406 瀏覽
安排超差,完全無系統,母親節當日,門口receptionist 亂up,完全不知所謂,walk in攞位,答我大約等4-5個,我等咗5張枱後都仲未到我。而其實原來仲有好多張聲稱已booked枱嘅未嚟,即係根本唔會有機會輪到我。
2024-02-26 633 瀏覽
寶琳附近都冇咩呢啲coffee shop,好彩呢間嘅咖啡都好好飲,嘢食還可以啦!唯獨有一次食All Day Breakfast 嘅薯蓉嘅時候,一入口我都唔知自己食緊咩,因為係好酸的,酸到乸口!問店員嗰Pat係咩嚟,佢答係薯蓉,我仲問佢係咪酸忌廉薯蓉😅佢再幫我問廚房話唔係酸嘅,所以廚房俾過新嘅薯蓉我哋,我再食嗰個薯蓉係唔酸的,所以證實咗之前嗰個薯蓉係變咗🥶🥶好彩我即刻吐咗冇吞😳除此之外,其實其他嘢食都好好食個長通粉味道特別!好食😋Latte 好飲!價錢都比其他cafe平!另外有位叔叔服務好好好細心!服務態度好已經加好多分!

除此之外,其實其他嘢食都好好食

個長通粉味道特別!好食😋

Latte

Latte 好飲!價錢都比其他cafe平!

另外有位叔叔服務好好好細心!服務態度好已經加好多分!
Latte
  • 炸粗薯條配黑松露醬
  • 焦糖雞翼
2024-02-08 575 瀏覽
Order first in last out ,order大延遲,我等了45分鐘,然後得到一句:廚師新嚟。食物嘅品質都受到影響,男友order all day breakfast ,我order 牛扒。1)牛扒唔新鮮 ,翻煮咗兩次都唔熟2)all day Breakfast凍食 3)薯蓉有生水味,發臭4)店員唔識處理,只答:「處理中」5)收銀:「抱歉,我比9折你」其實,用左45只等,只係得到一句「抱歉,廚房新嚟」🥲🥲成個體驗十分差,其實我覺得佢哋直接講漏單會好啲😓
Order first in last out ,
order大延遲,我等了45分鐘,然後得到一句:廚師新嚟。
1)牛扒唔新鮮 ,翻煮咗兩次都唔熟
2)all day Breakfast凍食
3)薯蓉有生水味,發臭
4)店員唔識處理,只答:「處理中」
5)收銀:「抱歉,我比9折你」

其實,用左45只等,只係得到一句「抱歉,廚房新嚟」🥲🥲

成個體驗十分差,其實我覺得佢哋直接講漏單會好啲😓
2024-02-05 470 瀏覽
平日下午茶時段,茶餐廳食得多,想換換氣氛🌸☕️歎歎咖啡,同時有飯意粉嘅飽肚選擇。將軍澳新都城有這間coffee art。coffee art 觀塘也有分店,weekday 難得不用排隊。五花腩泡菜Risotto好惹味,豚肉略嫌脂肪比例太多,不過真係好香!咖啡在咖啡店唔少得,當然好ok! 水吧還有沏茶,啱啱見到一位常客,一邊歎茶,一邊傾如何在家也能泡到這水準🍵🫖誰想到繁忙嘅香港,在小區local 店可以有這值得向往嘅時刻。👍🏻👍🏻
平日下午茶時段,茶餐廳食得多,想換換氣氛🌸☕️

聖誕節正日冇訂位,求其睇吓邊間餐廳有位就行入去,喺門口睇到呢間餐廳竟然冇特別加價,亦冇做特別嘅聖誕套餐。因為時間尚早,最後一張枱俾我哋坐咗,之後嚟嘅客人要等啦。松葉蟹鉗蟹膏意大利粉:呢個價錢,蟹鉗就唔好咁高要求,普通急凍蟹鉗,意大利粉個醬汁好好味,蟹肉忌廉汁好香。煎鹿兒島肉眼配燒菠蘿:鹿兒島肉眼超淋,煎到啱啱好熟,配菠蘿食,酸酸地即時減少咗油膩感。全日早餐:好豐富,除咗一定有的煙三文魚,豬肉腸,炒蛋,仲有一樣嘢好特別,就係椰菜花蓉。芝麻芝士蛋糕:服務非常好,侍應仲主動幫我refill熱茶

芝麻芝士蛋糕:

服務非常好,侍應仲主動幫我refill熱茶

雜菜湯
鹿兒島豬肉眼配燒菠蘿
法式煎鵪鶉髀
All  day  breakfast
芝麻芝士蛋糕
🍽Coffee ArtDeluxe All Day Breakfast基本AllDay款式~多士脆口味道唔錯🤤小編覺得炒蛋失準🫣食落唔滑同似over左🥲其他正常泰式酸辣雞肉意大利粉酸到食唔到~都算偏辣~雞肉切到碎濕濕咁🤦‍♂️正常無怪味小編唔會浪費蒜蓉牛油雞翼勁香又好味🤤其實依三種配料+食材混合埋係無得輸(除非你唔鐘意其一)😂蒜油煎炒得剛好·又唔會濃哂~整體比例平均~無Ovar蓋過其他食物👍盛惠$3xx💰💰💰💰💰好味指數🫵 5️⃣最佳🍻🍻🍻☻非專業食評·純個人口味☻🗣️仲有咩想講小編覺得唔吹單個意粉係唔知要等幾耐~上枱熱+無抹碟😅原諒小編直話直說🫣似係岩岩臨急臨忙整~先唔評論係咪漏單~但出到黎食物真心麻麻~小編認為可以係Menu度加個🌶️圖案作提示🔔或者落單時店員要提醒客人😅以免有客人投訴辣得制食唔到🫣🫣但不過個雞翼真係幾好味🤣會想試下其他同埋再會一會個雞翼🤤🤤最尾想講~杯野飲真係幾細杯~多謝大家😉
🍽Coffee Art

🍻🍻🍻

☻非專業食評·純個人口味☻

🗣️仲有咩想講
2023-09-14 558 瀏覽
餐廳在將軍澳區多年, 今次已是第二次幫襯 食物 : Dinner Menu#D1 - 松葉蟹鉗配本菇蟹膏意大利粉 $128 ~ 是套餐, 包柚子沙律/餐湯/紅茶, 意粉味道不錯, 擺盤靚可以打卡, 柚子沙律酸酸甜甜好開胃, 餐湯味道濃郁, 伯爵紅茶是茶包沖 Main Menu#K - 煙三文魚鮮蕃茄汁意大利粉 $88 ~ 味道正常, 包苿莉綠茶 環境 : 裝修舒適, 整潔乾淨, 同朋友傾計食飯不錯 地點 : 餐廳在新都城商場一期地下, 由MTR行過來約2分鐘, 非常方便 服務 : 職員熱情有禮貌 價錢 : HK$216/2人 (無加一服務費)
餐廳在將軍澳區多年, 今次已是第二次幫襯
環境 : 裝修舒適, 整潔乾淨, 同朋友傾計食飯不錯
服務 : 職員熱情有禮貌
價錢 : HK$216/2人 (無加一服務費)
松葉蟹鉗配本菇蟹膏意大利粉
煙三文魚鮮蕃茄汁意大利粉
2023-08-30
聽日差唔多中午嚟到,大概有三份一嘅客人。我哋揀咗個近商場門口嘅位置坐低。個度環境好舒服,位置都好闊落,可以慢慢坐低傾偈,享受生活嘅時光😗😗。⭐️ Iced Latte $44用新鮮嘅豆沖煮,口感偏向濃郁同滑順😄😄。整杯拿鐵飲落去滑身厚實,唔會膩口。飲完一啖,就想再飲多幾啖💛💛。仲有咖啡果嘅香氣,整個體驗更加豐富同有層次,真係值得一試👍🏻👍🏻。⭐️ Affogato $44係Espresso加上雲呢嗱雪糕。飲落去冰火交融,苦甜平衡,好有風味😎😎。雲呢嗱雪糕有濃郁嘅雲呢籽味道,質地滑身又濃郁😚😚。而espresso都好香濃。一齊食落去,甜香軟滑,好好味😋😋。🍄 總括嚟講咖啡店嘅環境好舒適,店員又細心有禮貌👍🏻👍🏻。特別推薦慢慢享受美食,好好慢活一下🤠🤠。仲有其他嘅套餐可以試下,下次都想去嘗試吓😆😆。📍Coffee Art將軍澳運亨路1號新都城中心一期G樓G95-96, G113-114號舖Shop G95-96, G113-114, G/F, MCP ONE, 1 Wang Hang Road, Tseung Kwan O港鐵寶琳站 A1 出口, 步行約4分鐘

⭐️ Iced Latte $44

Iced Latte
Affogato
Iced Latte
2023-07-25 477 瀏覽
質素不合乎要求,蟹肉欠奉,其他兩個餐還可以,看完食評去,怎料徹底失望。作為負責任食客,本人經歷不太好,態度不錯,只是蟹肉餐卻沒有蟹肉,除了一小腳幾乎看不到。餐茶也極清淡無味,幸好環境好,大蝦餐幾好,燒雞也一般,希望有改善,雖然我不會再去。
2023-07-24
2023-07-04 582 瀏覽
寶琳無咩cafe,難得有coffee art。coffee art同佢名一樣,咖啡好有水準,見到佢仲有間玻璃房炒豆,超專業,我地都試過買佢既咖啡豆,的確係唔差。而且唔止咖啡,食物質素都唔錯,依到既burger係我同先生既favourite 😆漢堡入面既太陽蛋煎得好靚,賣相即刻加唔少分,牛肉係和牛黎,一入口充滿牛肉既香氣,切開蛋黃,蛋黃汁流到和牛上,充滿住蛋香加牛香,唸起都流口水 🤤仲有配菜薯條,好夠飽。Ice Baileys coffee係我幾乎每次必點,記得第一次飲時,真係驚為天人。咖啡甘香中,帶住濃濃既甜酒醇厚,第一次品嘗咖啡中的微醺。Mocha就係先生飲既,我無飲到就唔評論了,不過都見佢飲得好享受!