2018-10-23 380 瀏覽
下午茶找個地方輕鬆。喺旺角人多擠逼。見到呢間咖啡店裝修幾骨子。侍應殷勤就入去試下。健康不用油炸的薯條,配上黑松露醬分外惹味。如果再想健康啲就配上一杯洛神花茶。聽一聽又知醒一醒喂提一提神。雞蛋用上北海道農場雞蛋蛋黃味濃郁。煙肉新鮮野味。上碟都幾靚下。悠悠閒坐喺度配上柔和的音樂報告愉快的週末。首先要讚下呢度服務員的服務質素。服務質素非常熱情。而且個個都係後生仔女樣子標緻。睇落會增加食慾。喺呢度除咗食嘢之外仲有啲board game 免費俾你哋玩。
下午茶找個地方輕鬆。

喺旺角人多擠逼。見到呢間咖啡店裝修幾骨子。

侍應殷勤就入去試下。

健康不用油炸的薯條,配上黑松露醬分外惹味。

雞蛋用上北海道農場雞蛋蛋黃味濃郁。
煙肉新鮮野味。
上碟都幾靚下。

悠悠閒坐喺度配上柔和的音樂報告愉快的週末。

睇落會增加食慾。

2018-10-19 332 瀏覽
同男友睇煙槍行完好景商場,順便去女人街食晚飯,以前食開都執晒,租金太貴,小店真係好難有生存空間,食過好食經過都會望下仲健唔健在coffee break 新開之一,咖啡一般,跟男友飲得好野多,開始有要求,但唔差,夜晚人多,坐得比較夾,隔聲一般有d嘈,下午去少d人chill下都唔錯晚餐唔算貴意粉類78蚊起,扒跟漢堡包138起鏢,野食質素都唔錯什菜湯都夠濃,但我地食到一半,侍應唔記得已經上左湯,明顯加左好多水,色淺左稀左櫻花蝦忌廉意粉,我鍾意芝士,覺得好味,如果多少少櫻花蝦會再好味d男友切左少少漢堡扒比我試,味道唔,都好有肉汁,個包都幾大,就算個口有幾大,應該唔可以好似麥當奴咁成個拎住食,薯條脆度剛剛好如果趕時間半個要食完走人就留下次去,點左餐20分鐘上意粉,我差唔多食完,先上漢堡包,上菜比較慢
2018-10-16
2018-10-08 223 瀏覽
❣️黑松露Egg Benedict配巴馬火腿下午茶必然之選蛋黃不會過生或過熟流動性剛剛好配着火腿一起吃又濃又有咸香讓人覺得非常滿足-❣️野菌黑松露忌廉意大利燴飯黑松露香到不行非常多的野菌顆粒口感很豐富
❣️黑松露Egg Benedict配巴馬火腿

黑松露香到不行
非常多的野菌顆粒
口感很豐富
2018-10-08 258 瀏覽
今日放假同阿菇去hea,去左波鞋街行完搵地方Tea Break,其實係全日第一餐叫左兩個Tea set 分享。一個蜜糖芥末烤雞薄餅 ,好多料 ,雞肉不太乾,批底係脆嘅,批身好鬆軟,好在我鍾意厚醬汁嘅,阿茄就不太喜歡了,佢喜歡傳統薄批。茄汁大蝦燴飯,其實個名叫鮮茄蓉大蝦意大利燴飯,好有茄汁味加大量茄蓉及磨菇片,再加上大蝦肉幾結實,唔錯的茄汁燴飯。阿菇佢話佢杯Latte好得意,竟然係Tiramisu 味。好在我叫的Cappuccino 真的是焦糖咖啡 ,好滑而有厚厚的泡沫,好香。*佢下午茶都係要加一,跟餐可以叫$30以內的飲品,如多過$30就要比差額了。*最吸引我係有叉電器同WiFi ,進食嘅同時亦可為手機充電。

叫左兩個Tea set 分享。
芥末烤雞薄餅

茄蓉大蝦意大利燴飯

阿菇佢話佢杯Latte好得意,竟然係Tiramisu 味。
Latte

Cappuccino

芥末烤雞薄餅
茄蓉大蝦意大利燴飯
2018-09-20 418 瀏覽
今日約左朋友係旺角附近食lunch,呢間係佢介紹,望落環境幾靚野食ok就去試下。餐廳環境幾好,唔會好嘈,都幾啱傾計,仲有wifi同board game玩,下次同一班朋友嚟食下野玩下game都幾好。lunch set都幾抵食,仲包一杯$30野飲。波菜忌廉雞肉意粉$68朋友叫既,味道唔錯。雞肉份量都多,仲有啲蘑菇,忌廉食落唔會好膩。蕃茄忌廉煙三文魚意粉$68煙三文魚係有少少煮熟個種,唔係就咁放上去,味道幾好,酸酸地好開胃。有啲洋蔥、黃椒同紅椒。另外叫左2杯凍檸茶,加$2。整體嚟講都ok,幾抵食,環境又舒服。
lunch set都幾抵食,仲包一杯$30野飲。

波菜忌廉雞肉意粉$68

蕃茄忌廉煙三文魚意粉$68
整體嚟講都ok,幾抵食,環境又舒服。
2018-09-17 438 瀏覽
別緻CAFE@Coffee Break 在旺角想搵一間好食舒服又不貴的餐廳是非常之難,好食的又不好坐,好坐的又貴,Coffee Break 是我旺角區最喜歡的一間CAFE 客人雖然多,但空間感十足,店員極有禮貌,完全和MK拉不上關係!最重要係價錢不貴,晚餐一個MAIN COURSE都只是$80左右, 也有套餐,食物好豐富!不過我們只是想食得簡單一點 下次有實力才再試吧 黑醋沙律,菜頗新鮮的,黑醋的甜甜酸酸好開胃 野菌黑松露忌廉意大利燴飯 未食已聞到陣陣黑松露香味,而且每一口都食到野菌,非常足料,而意大利燴飯煮得很軟滑,美味 鵝肝芝士牛肉漢堡配薯條,份量也是大大的配料已經好吸引,不單止有熱辣辣的粗薯條,而且還有新鮮的沙律菜,食起來很清爽也可以減少牛肉漢堡和粗薯條的油膩感 鵝肝芝士牛肉漢堡即叫即整,好夠熱!中間的牛肉好厚又多汁, 鵝肝入口即溶,和漢堡好夾!一路食一邊流汁,非常滋味呀! 餐飲點上一杯消膩的凍檸茶為這餐畫上完美句號
別緻CAFE@Coffee Break

也有套餐,食物好豐富!不過我們只是想食得簡單一點
下次有實力才再試吧

黑醋沙律,菜頗新鮮的,黑醋的甜甜酸酸好開胃

野菌黑松露忌廉意大利燴飯

鵝肝芝士牛肉漢堡配薯條,份量也是大大的

一路食一邊流汁,非常滋味呀!

餐飲點上一杯消膩的凍檸茶為這餐畫上完美句號
2018-09-09 277 瀏覽
女人街旁有很多食肆,中、西、日、泰、各適其適,花多眼亂,心想都一般的。行過一間西餐廳,有意大利飯、鵝肝漢堡包、沙律、Pizza 等等,一於入來試一試。餐牌選擇也多,而且裝修很文清,客人大多數都青年人,帶着手提電腦,一路食一路做,真是爭取時間囉⋯⋯餐廳侍應衣着casual,短袖衫短褲波鞋,非常青春。至於食品,如果你喜愛漢堡包,就開心了,超大份,一個人是吃不完的,最後食咗一半帶走一半凱撒沙律都幾好味,芝士粉亦多。總括來說,都不錯👍
餐廳侍應衣着casual,短袖衫短褲波鞋,非常青春。
凱撒沙律都幾好味,芝士粉亦多。總括來說,都不錯👍
香草三文魚配烤菜沙律
雞肉凱撒沙律
我剛芝士牛肉漢堡

2018-08-31
香草三文魚配烤菜沙律
雞肉凱撒沙律
我剛芝士牛肉漢堡
2018-09-07 346 瀏覽
今天午餐來到這coffee 店,有lunch set,都是一些西式意粉、意大利飯、薄餅或沙律,價錢都不一樣,而當中包了一杯30蚊以下的飲品,但30蚊以下其實得冷熱檸檬茶,所以我們都加錢試其他飲品首先飲品方面叫了杯水果茶,一杯水蜜桃果茶,一杯藍苺茶,我認為藍莓茶較為濃味,而茶都付送蜜糖比我地自己落,但就算唔加蜜糖味道都不錯,當中既水就可以任加,而由於西餐的食物都係較「漏」」,所以用依款茶配好適合。依款跟餐就加18蚊。這是泡沫咖啡,但我不記得加多少錢,好像是八蚊咁上下,味道也可以食物方面雞肉凱撒沙律,雞肉都有很多款,而且都很多,普通食量不多的人都應該岩岩好 這是明太子白汁意粉,汁較為小,乾身,如果汁多點會較好卡邦尼意粉,我不知道是否漏了單,足足等了九個字先到不過依款汁就多啲,味道都不錯👍🏻整體上每人約八十蚊左右,而且都覺得一試

首先飲品方面

食物方面

這是明太子白汁意粉,汁較為小,乾身,如果汁多點會較好

卡邦尼意粉,我不知道是否漏了單,足足等了九個字先到
不過依款汁就多啲,味道都不錯👍🏻

整體上每人約八十蚊左右,而且都覺得一試

2018-09-05 197 瀏覽
星期六相約好姊妹逛街Shopping,想搵間有得hea下吹下水既餐廳,起Open Rice搵左一輪之後見依間Coffe Break門面幾靚,又似Cafe既餐廳。小店坐落於女人街旁邊,要找有點難度,店內氣氛不錯,餐廳職員都有窩心提醒內邊比較有張枱是風口位。而Lunch Set價錢算抵食風乾火腿Pizza $98Pizza芝士份量足夠,但吃不到Parma Ham的鹹香,番茄醬過多,引致批底太過濕潤。-溫泉蛋卡邦尼意粉溫泉蛋能夠達至流心程度,忌廉夠香夠濃郁,但略賺忌廉味蓋過了芝士味。意粉嚼口軟硬適中煙三文魚Panini Panini源自於意大利,很多人都會叫它做意大利三文治,呈橢圓形。麵包烘得香脆可口,中間的芝士全溶化了,配上煙三文魚及番茄一起吃,口感十足。

風乾火腿Pizza $98

溫泉蛋卡邦尼意粉

煙三文魚Panini
2018-08-27 249 瀏覽
想食西餐,係OP搜尋下發現呢間食店評語不錯,又坐落旺角很方便,於是就同朋友一探虛實係咪如食評所言咁有質素。由訂枱到用餐店員服務很好,有禮。食物質素很好,朋友的鵝肝漢堡及Rib份量很足,可惜餐廳的刀比較鈍,要花點時間才可將羊扒切開,配菜很少,味道一般,若然是男生應該不夠食。飲品方面,沙冰很差以糖漿製作,以$52一杯來說著實不值,當冰開始溶化會看到一大舊冰,可想而知沙冰沒有做到碎冰的效果。反而朋友很欣賞那壺玫瑰蜂蜜茶。可惜用餐限時90分鐘,根本難以使用餐廳的boardgame。總括來說是值得再去的,亦是一間不錯的餐廳,下雨天仍然有人冒雨等候,可想而知質素真的不俗。提一提這裡只收現金。
。食物質素很好,朋友的鵝肝漢堡及Rib份量很足
,可惜餐廳的刀比較鈍,要花點時間才可將羊扒切開
2018-08-27
慶祝紀念
生日
  • 鵝肝芝士牛肉漢堡配薯條
2018-08-16 218 瀏覽
呢間cafe係旺角行人專用區隔黎,lunch set呢個價錢仲包一杯$30野飲!.🔺 : 溫泉蛋卡邦尼意粉 $62個溫泉蛋好正,混合卡邦尼意粉就一流,個汁都岩岩好creamy,份量夠一個人食👻

🔺 : 溫泉蛋卡邦尼意粉 $62
📍旺角📍Saturday 好hea處☘️享受慢活☺️次次嚟到mk,都會煩惱唔知食咩,不過lunch都係想搵間cafe食下意粉咁🍝就上下openrice摷下結果就搵到呢間😏😏之前已經試過同區其他叫coffee乜乜嘅cafe🌝估唔到同區有三間都係叫coffee乜乜🤣🤣為咗集齊一套就試試佢✌🏻一入嚟舖頭都算幾寬敞,唔會坐得好逼,揀咗張高枱嚟坐❤️環境都舒服☺️享受慢活可以輕鬆下❤️叫咗個蒜香辣帶子意粉&蕃茄忌廉煙三文魚意粉🍝但個蒜香辣帶子意粉唔算辣🙊味道一般啦,帶子係無咩味👉🏻👈🏻反而香烤蜜糖雞翼配沙律係整到幾好,夠哂熱同脆👌🏻水果茶同朱古力都係一般左右🙈
📍旺角📍Saturday 好hea處☘️享受慢活☺️
就上下openrice摷下結果就搵到呢間😏😏
之前已經試過同區其他叫coffee乜乜嘅cafe🌝
估唔到同區有三間都係叫coffee乜乜🤣🤣
蕃茄忌廉煙三文魚意粉
蒜香帶子意粉

反而香烤蜜糖雞翼配沙律係整到幾好,夠哂熱同脆👌🏻
香烤蜜糖雞翼配沙律

水果茶同朱古力都係一般左右🙈
香烤蜜糖雞翼配沙律
2018-08-03 177 瀏覽
約了好久不見的舊同事來了這家食店吃下午茶,想不到旺角通菜街開了這一家寧靜的小店。一進來發現裝修得不錯,裡面有很多橙黃色的吊燈,是不錯的吹水地方。我們兩人點了黑松露義大利飯和奶油蜂蜜薯條。每個套餐大約五十到六十元,還送三十元的飲品,價錢相當合理。黑松露飯不太咸,本人覺得味道剛好,女孩子次的話份量剛好;另外,薯條是非常驚喜,奶皇漿加上蜂蜜原來味道很好,吃起來不太膩。跟餐我還叫了一杯摩卡,另加提拉米蘇的味道,喝起來如果咖啡再濃一些更好。

2018-07-31 139 瀏覽
呢間cafe係旺角行人專用區隔黎,lunch set呢個價錢仲包一杯$30野飲!叫左個溫泉蛋卡邦尼意粉 $62個溫泉蛋好正,混合卡邦尼意粉就一流,個汁都岩岩好creamy,份量夠一個人食👻
叫左個溫泉蛋卡邦尼意粉 $62
2018-06-25 197 瀏覽
喺旺角諗唔住食咩就食女人街,最近發現咗新地方,喺嘈吵嘅大街居然有一間寧靜又坐得舒服嘅cafe,野食中規中舉,價錢合理仲有旅遊書、board games、叉電線供客人使用,服務態度一流!我地喺星期日晏晝去,坐咗好耐都冇趕我地走,誠意推介大家去
仲有旅遊書、board games、叉電線供客人使用,

2018-05-20