2023-04-11 25 瀏覽
天后東岸公園附近嘅新咖啡店☕️ 有寬敞戶外位置可帶寵物一齊食❤️ 有靚咖啡同食物 可以chill一個下午😆-Lunch Set- (1 Bagel/Croissant/Panini + House Salad + Coffee/Tea) $95Avocado & Smoked Salmon Bagel 牛油果有半個🥑 配煙三文魚好夾! Bagel烘過香脆內暖🥯 House Salad調味幾開胃,好balance嘅lunch🤩Pesto Chicken Panini: 三文治壓扁後,將牛油果同雞肉完美配合👍🏼Matcha Latte: 海馬拉花好靚有心思,抹茶味幾香🍵Iced Chocolate : 凍朱古力有一層厚奶泡,口感豐富 🍫朱古力味幾濃郁香醇👍🏼Banana Bread $30: 香蕉蛋糕烘熱之後幾香😋 口感鬆軟又唔甜🍌

Avocado & Smoked Salmon Bagel

Pesto Chicken Panini
: 三文治壓扁後,將牛油果同雞肉完美配合👍🏼

Matcha Latte
: 海馬拉花好靚有心思,抹茶味幾香🍵

Iced Chocolate

Banana Bread $30
: 香蕉蛋糕烘熱之後幾香😋 口感鬆軟又唔甜🍌
2023-04-09 23 瀏覽
喺附近食完lunch諗住飲杯咖啡, 意外發現呢間新cafe, 個vibe好舒服, 空間好大🖼️叫咗一杯cappuccino, 揀咗nutty味, 拉花好靚, 咖啡味都濃。另一杯piccolo, 揀咗fruity味, 不過唔覺得好果味🤔感覺咖啡底唔錯, 係奶嘅份量多咗啲😛下次再唻試吓佢啲嘢食呢個係一個可以好好放空嘅地方, 好寧靜好舒服, 叉完電又可以衝過

2023-03-08 144 瀏覽
今日某啲原因嘅關係,去咗天后搵早餐食,行到差唔多去東岸公園發現咗呢一間新開嘅咖啡店,就走入去坐坐。店內十分光潔明亮而且空間感十足,張餐枱係超大張!仲擺咗部結他同埋Yamaha嘅電子琴,唔知係咪可以比客人彈嘅呢?而且仲擺咗架單車同埋有啲壁畫係店內可以打卡❤️今日叫咗兩杯咖啡,佢可以揀咖啡底! 一杯揀咗Fruity 口味 cappuccino;一杯揀咗nutty 口味既latte,咖啡味香濃,個底味係十分之出! 朵洋葱心心拉花拉得好靚,睇得出咖啡師有一定既造詣☕️同埋杯咖啡份量係偏大杯的,給你一個醒神的早上!因為八點岩岩開店, Panini 要等15分鐘,個青草醬口味酸酸甜甜,食落一啲都唔膩👍🏻

2023-02-08 171 瀏覽
喺天后開google map搵咖啡店,想行去大坑但腳攰,3分鐘路程內有呢間,咁就呢間囉💁🏻‍♀️凍long black($40)重堅果味,油脂感重,OK👌🏻咖啡杯容量係平常嘅兩倍😮Earl grey mochi bagel($46)包體體積大個,質感偏軟身,口感煙韌;伯爵茶味香濃,甜度適中,一啖一餡料一麻糬,食一個夠我當一餐lunch,飽肚🤰🏻空間大,餐枱闊落,坐得好鬆動,設計簡約;女咖啡師同女店員態度親切…
Earl  Grey  Mochi Bagel
午餐
Earl  Grey  Mochi Bagel
2022-11-10 259 瀏覽
New Cafe Alert | Tin Hau 天后又有新Cafe , 裝修係California life style 🏄‍♀️ ,環境舒適好岩同朋友仔傾計🤍🤎食物以輕食為主,coffee & Bagel is a MUST try 🤩 呢度Bagel 🥯 有咸有甜,今次我哋試咗個daily Special ⭐️Peanut 🥜 Butter Choc mochi Bagel 岩岩整好熱烘烘!好足料,咬每一啖都有煙煙韌韌嘅mochi !好好好好好味呀!之後要返嚟再試其他味呀🤩🤩🤩
New Cafe Alert | Tin Hau
天后又有新Cafe ,
環境舒適好岩同朋友仔傾計🤍🤎
食物以輕食為主,
呢度Bagel 🥯 有咸有甜,
今次我哋試咗個daily Special
之後要返嚟再試其他味呀🤩🤩🤩
Peanut  butter  chocolate  mochi  bagel