2018-04-28 94 瀏覽
今日去左朋友介紹既cafe 食tea☕️由於係平日嘅下午,所以無咩人😜Cafe嘅位置係係登打士街附近。係地鐵站行幾分鐘就到🤩同朋友每人點咗杯latte☕️個拉花拉得幾靚😍😍🌷但係杯咖啡係唔熱嘅。。只能用暖黎形容😣🤔食物方面,我地點咗兩樣野share食 🍴我地揀咗mushroom risotto ($98)同埋煙肉忌廉意大利粉🍝 ($88)食物嘅portion都幾大份,唔係每人食兩啖就完個d😂所以都幾抵食架!味道方面都幾ok!而且都好足料!唔錯唔錯!
今日去左朋友介紹既cafe 食tea☕️
由於係平日嘅下午,所以無咩人😜
Cafe嘅位置係係登打士街附近。係地鐵站行幾分鐘就到🤩

同朋友每人點咗杯latte☕️
個拉花拉得幾靚😍😍🌷

但係杯咖啡係唔熱嘅。。只能用暖黎形容😣🤔

食物方面,我地點咗兩樣野share食 🍴

食物嘅portion都幾大份,唔係每人食兩啖就完個d😂
所以都幾抵食架!
味道方面都幾ok!而且都好足料!唔錯唔錯!
2018-04-28 112 瀏覽
街角暗藏歐式coffee shop。舖面係大大既木門,原以為係高級西餐廳,但睇餐牌至知係相廉既價錢。呢日本身想同閏蜜去第間coffee shop食tea,但打去先知5點就清場,行行下偶遇呢間轉角咖啡店,見選擇都幾多價錢就合理,就決定食呢間~舖頭係自助型式,出櫃面點餐同拎餐具,所以都免收加一。因為仲要食晚飯,所以我地都係點小食為主:- 雙式芝士焗薯條 $52- 蜜糖燒南瓜沙律 $68- 煙肉忌廉意大利粉 $68- Rose Latte +$15- Matcha Latte +$15- Jasmine Tea(套餐包基本餐飲,如果特式/有特別味道果啲要加錢)最先到既係餐飲,拉花好精緻,但味道一般,係加左抹茶粉既鮮奶,朋友都有話杯Rose Latte唔好飲,好甜。不過店員有預先知會呢度既Latte係無咖啡既,所以如果剩係打算飲杯野既就唔建議黎呢間啦正餐方面,以tea黎講份量算幾大,特別係沙律,滿滿一碟。蜜糖燒南瓜沙律沙律菜好新鮮,唔會有草腥味,以甜醋調味,健康為主味道甜甜地好開胃,反而南瓜有啲失色,切得太細粒無咩飽足感。煙肉忌廉意大利粉足料,煙肉同菇份量頗多,醬汁偏稀同濕潤,食落忌廉味重,夠
街角暗藏歐式coffee shop。

呢日本身想同閏蜜去第間coffee shop食tea,

舖頭係自助型式,出櫃面點餐同拎餐具,所以都免收加一

因為仲要食晚飯,所以我地都係點小食為主:
- 雙式芝士焗薯條 $52
- 蜜糖燒南瓜沙律 $68
- Matcha Latte +$15
- Jasmine Tea
(套餐包基本餐飲,如果特式/有特別味道果啲要加錢)
Matcha  Latte
最先到既係餐飲,拉花好精緻,但味道一般,係加左抹茶粉既鮮奶
朋友都有話杯Rose Latte唔好飲,好甜。

正餐方面,以tea黎講份量算幾大,特別係沙律,滿滿一碟。
蜜糖燒南瓜沙律
蜜糖燒南瓜沙律
沙律菜好新鮮,唔會有草腥味以甜醋調味,健康為主

味道甜甜地好開胃,反而南瓜有啲失色,切得太細粒無咩飽足感。

煙肉忌廉意大利粉

煙肉忌廉意大利粉
足料,煙肉同菇份量頗多醬汁偏稀同濕潤
食落忌廉味重,夠creamy,意粉係用寬扁麵,掛汁力無咁強,但有咬口,個人幾中意~

雙式芝士焗薯條

雙式芝士焗薯條
芝士焗得過左火,太乾,無拉絲,而且份量唔多,得表面有。
薯條唔差,炸得乾爽唔油,幾脆身,但以價錢黎講份量少左啲
整體黎講,野食方面質素係唔錯既,但野飲味道唔得,亦唔正統
想坐得舒服/影相呃下like/食下野既會係個唔錯既選擇,
但如果真係想品嚐咖啡既話相信會失望,可以揀其他
2018-04-25
2018-04-18 61 瀏覽
星期日既晚上,又係要去食番餐好既時候,一直想嚟coffee job, 見到ig啲人嚟呢度影相既碟都好靚今日終於嚟到裝修好骨子💕係長頸鹿🦒啊熊貓🐼都好可愛餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味好濃郁,口感好creamy, 忌廉味好香。就算普通一個餐湯都唔馬虎。男朋友點咗牛肉漢堡配薯條,薯條好香脆,督穿咗條大陽蛋,啲蛋醬同啲芝士完美融合,牛肉煎得好香,夾埋一齊食好正我點咗香脆豬手,食完大滿足,外皮好脆,肉好嫩,唔會太油,配埋芥末醬係perfect match
今日終於嚟到

裝修好骨子💕

係長頸鹿🦒啊

熊貓🐼都好可愛

2018-04-13 83 瀏覽
Weekend 喺旺角搵間舒服既cafe唔易,  估唔到行遠少少, 廣華附近唔需要上樓就有一間望落裝修都唔錯既cafe平時實在好少行到咁入, 沿途都有好多美食引誘.........環境好舒服, 又唔多人,  (好似係落地既french windows)日光好充足, 有吧枱有自閉位......諗返起好多以前喺英國cafe毒毒一人既時光...:')開波叫左杯rose latte, 拉花好靚呀,  不過有埋rose petal賣相就更好嘻嘻<3咖啡唔錯, 不過除左fresh milk就無其它選擇.... 個人總覺得一間cafe認唔認真, 好睇佢有無vegan option..純屬個人意見啦!叫左沙律同意粉, 同朋友開心share, 估唔到個南瓜沙律係好大個好大個而且超級好食!!亮點個意粉都好正, 松露香keep到 (唔係個啲聞到但食唔出個種) 菇煮得好稔 , 加埋個蛋, 給讚呀! 題外話, 佢個碟好打耳>>>去碟總結, 意粉好好味,  因為意粉, 未必會特登再去, 但為左個Salad,  去啊去啊去啊~~~~~千金難買完美salad!! 千祈唔好轉menu~~

諗返起好多以前喺英國cafe毒毒一人既時光...:')

南瓜沙律

黑松露意粉

題外話, 佢個碟好打耳>>>去碟

千金難買完美salad!! 千祈唔好轉menu~~~~~
2018-04-07
南瓜沙律
黑松露意粉
2018-03-27 147 瀏覽
近10人去cafe gathering,晚餐menu好似有12款,就每人叫一款唔同啦,當試晒佢。 每款都味道唔差既。賣相全部都幾好。 豬手好大舊,花左d力氣去切。而有款沙律係女有牛油果既,食落去咁入味香口既,我諗應該係處理過,唔似一般沙律提供既就咁切開個生果放落去就算,幾好。最好食賣相最好我覺得係 有海膽嗰款南瓜飯,當然唔好expect個海膽好食, 因為幾舊靚海膽都百幾蚊,最後食落都係苦澀味 🙄職員態度幾好

職員態度幾好
2018-03-21
  • 原隻南瓜焗海膽海鮮意大利飯
2018-03-19 126 瀏覽
位於街角的coffee jobs, 有一對大木門,平時行過都無為意原來係一間餐廳,推開大木門,就係一間小清新西餐廳中午1點黎到,餐廳已經坐滿晒人,好彩等左一陣就入得2個人叫左2份set lunch,包餐湯/沙律,主食同一杯飲品沙律係黑醋什菜沙律配炸蝦,餐湯係甘荀南瓜湯,飲完一啖湯,都係覺得食番沙律好d主食有黑松露溫泉蛋磨菇闊麵同牛肉漢堡闊麵上面個湯泉蛋晶瑩剔透,黑松露份量掌握得岩岩好,唔似有d餐廳咁好臭氣油味,連平時唔係好食黑松露的我都覺得好食而且好多汁,超creamy,真心推介至於漢堡超重分量,牛肉好厚好大舊,唔會煎到老晒,仍然好juicy有生菜同蕃茄夾住令口感唔會太heavy,不過薯條炸得太耐,又硬又乾

中午1點黎到,餐廳已經坐滿晒人,好彩等左一陣就入得

主食有黑松露溫泉蛋磨菇闊麵同牛肉漢堡
而且好多汁,超creamy,真心推介

2018-03-18 140 瀏覽
一直都想試這間咖啡店 不過每次想食時 店內都比較方面繁忙 所以一直都期待著在非繁忙時間時光顧接近晚上九點的時候 店內都座滿一半的座位 幸好還有一張枱店員先送上單點餐牌 已經覺得好吸引最後很難決定之下 點了四款美食點餐後 服務員送上分享碟 是猴子及熊貓的造型 有特色先送上第一份主菜麻醬挪威三文魚蕃茄闊條麵 影相時 魚子粒已經瀉滿從三文魚上面滑了下來 份量十足微微煎熟兩邊的三文魚扒非常滑 配番茄醬汁 好開胃然後再送上沙律牛油果炸軟殼蟹雜菜沙律沙律菜底均上了橄欖油及黑醋隱隱約約食到柚子味 非常清新 炸軟殼蟹香脆可口 不會太油膩 美中不足是軟殼蟹比較細隻小食方面點了蒜香牛油雞翼 一客六隻 上枱時已經聞到香味非常吸引雞翼香脆可口 有牛油味伴碟沙律味道也很好 均附上橄欖油黑醋 蕃茄也非常清甜另一道主菜美式三重芝士漢堡只要輕輕一切 太陽蛋便會流下蛋黃漿漢堡包配料豐富 還附上薯條 份量十足整體服務和食物水平都很高沒有失望 非常推薦

接近晚上九點的時候 店內都座滿一半的座位 幸好還有一張枱

漢堡包配料豐富 還附上薯條 份量十足

整體服務和食物水平都很高

沒有失望 非常推薦
2018-03-16 180 瀏覽
利用某程式訂座,六時用膳,可獲半價。準時到達,果然有一張桌子預留給我們,不設加一,卻有令人滿意的服務。店員先為我們介紹有那些食物半價,除飲品和海膽海鮮飯,主餐牌所有食物都是半價,選擇足夠又經濟實惠,我們兩個人只花了$231便吃到四碟食物,正!雖則要自行到櫃台點菜和付款,但無需自己取食物或斟水,侍應亦會主動來收碟,並不是零服務嘛!食物方面,有賣相也有質素。我們吃了~熱情果汁大蝦沙律:微酸的黃色醬汁加上新鮮爽口的沙律菜,感覺清新又開胃。麻醬挪威三文魚蕃茄闊條麵:不太吃得到麻醬味,反而覺得帶甜味的蕃茄醬主導了味蕾。三文魚有三塊,煎得外脆內軟,頂端還放了些魚籽。闊條麵軟硬適中,份量足。雙色芝士焗薯條:身為芝士控,這碟薯條只屬合格水平,薯條香脆卻略嫌芝士不夠多。美式三重芝士漢堡:餐牌上沒寫配薯條和沙律菜,所以當它登場時看見有不少薯條,我們有些意外。牛肉和蕃茄都厚度十足。繁忙時間用餐限一個半小時,但當晚顧客不算多,我們可以慢慢享用美食、拍照,整體感覺良好。
利用某程式訂座,六時用膳,可獲半價。

食物方面,有賣相也有質素。我們吃了~
熱情果汁大蝦沙律

雙色芝士焗薯條
牛肉和蕃茄都厚度十足。
2018-03-15
$115.5 (晚餐)
熱情果汁大蝦沙律
2018-02-27 105 瀏覽
一家文武雙全的cafe, 食物和咖啡都難不倒她 這次試了lunch menu, 種類挺足夠, 見到周圍不少人吃burger, 受不住誘惑。套裝包括餐湯、正餐及latte, 1百元不到實在是良心價格。南瓜湯美味,漢堡的配搭也很合胃口,喜歡粗薯條。午餐包了的拿鐵也有用心的拉花,實在是驚喜特別喜歡她的木大門,關上了感覺是個私人的派對。(也真見過人酒會呢)店不算很大,但如果佔到位子,是好好hea一會、聊天相聚的好地方。
一家文武雙全的cafe, 食物和咖啡都難不倒她

2018-02-25 92 瀏覽
環境舒服,整潔。讓客人能放鬆心情,與朋友享受午餐。店員友善,上菜速度ok,而且有需要拿紙巾/水時,也有為客人提供服務。食物味道好吃,份量也ok,值得一試。👍🏻

榛子拿鐵
榛子拿鐵
2018-02-25 123 瀏覽
今次食Coffee Jobs 都有少少誤打誤撞,見到有優惠,而且comments 同食物照片又唔錯, 所以就去試一試。只有呢個餐牌有折,不過最想試的原隻南瓜海鮮意大利飯就沒有了,所以今次就沒有order.我們點了蒜香牛油雞翼,是熱辣辣,個皮炸得好脆,而且肉都好juicy ,可惜唔夠牛油香味。主食就點了黑松露菌蘑菇意大利飯,賣相都唔錯,可以好清楚見到那些黑松露醬,不過香味唔算好夠,食落黑松露味唔夠濃。另外,再點了德國鹹豬手配薯角,一上枱,都不禁‘’嘩‘’一聲,真係好大隻,那個豬手皮很crispy, 好味!!不過真係好大隻,最尾食到好漏。總括來講,食物賣相真係一流,最重要係所有食物都是很熱辣辣,可惜有些味道就並不足夠。另外要再讚賞的是就是服務員的態度,幾個女侍應都非常親切有禮。

2018-02-24
2018-02-24 106 瀏覽
今次介紹一間位於旺角後街性價比高的餐廳。今次同朋友中午lunch, 叫左2個set.價錢$190, 免收加一。個set包括南瓜餐湯和普通Latte.如果轉特別的latte如rose latte可半價轉換。主食方面:1. 吞拿魚鵪鶉蛋沙律沙律菜非常可口爽甜,與黑醋汁很配合清新。吞拿魚魚肉邊有燒過,可是未夠鮮味。整體份量適中。2. 黑松露雜菇意粉有濃郁的黑松露香,意粉軟硬度適中,充滿雜菇,好有誠意。餐廳的裝修富有新意,特別欣賞餐廳沒有用餐時間,雖然免收加一,但侍應的服務良好,食物的質素高,餐具都十分精美,價錢亦不算貴,值得推薦!
今次介紹一間位於旺角後街性價比高的餐廳。

今次同朋友中午lunch, 叫左2個set.
價錢$190, 免收加一。

個set包括南瓜餐湯和普通Latte.
如果轉特別的latte如rose latte可半價轉換。

主食方面:
1. 吞拿魚鵪鶉蛋沙律
沙律菜非常可口爽甜,與黑醋汁很配合清新。
吞拿魚魚肉邊有燒過,可是未夠鮮味。
整體份量適中。

2. 黑松露雜菇意粉
有濃郁的黑松露香,意粉軟硬度適中,充滿雜菇,好有誠意。

• 黑松露菌蘑菇意大利飯
  • 南瓜湯
  • Rose latte
  • 原隻南瓜焗海膽海鮮意大利飯
2018-02-13 131 瀏覽
又喺團購採購到coffee shop嘅現金券,大概70蚊嘅價錢買到一百蚊嘅現金券但係每人只限使用一張,今次一行兩人,同朋友去旺角呢間都幾就腳嘅咖啡店度試下 。去之前先望咗餐牌,兩個人都應該可以fholy utilize呢兩張現金券。由於時間尚早,所以坐低嘅時候店內空無一人,感覺都幾舒適。出面旺角非常繁囂,但係喺呢個角落就有寧靜嘅一刻。 店員俾左餐牌我哋,之後我哋就要自行出去點菜,同埋即時付款。之後亦都會有店員為我哋送餐。我同朋友每人叫咗一個dinner set,有湯/沙律,主菜,同埋飲品。食物同飲品就中規中矩啦~可能個人本身食得比較重口味,所以我覺得間餐廳嘅食物唔係好夠味。不過賣相以小店嚟講都算唔錯嘅 ~提一提 ,我朋友話嗰個薄荷朱古力飲落似牙膏,所以大家要小心選擇啦
店員俾左餐牌我哋,之後我哋就要自行出去點菜,同埋即時付款。
不過賣相以小店嚟講都算唔錯嘅 ~

2018-02-09
用餐優惠
優惠券
2018-02-11 98 瀏覽
要靚、要好味,仲要就腳的餐廳其實好難搵。位於油麻地的這間餐廳絕對能夠滿足我這三個願望!碟很美,我特別喜歡熊貓碟,很可愛。光是這一套碟,已經足以吸引我再來!哈哈!德國鹹豬手 $148,價格相宜,而且是大豬手,份量十足!它可算是又美味,又抵食!脆脆芝士豬助骨 $128,份量很多。上面脆卜卜的是薯片,我覺得很有創意,很有趣。飲品分別是Mona Lisa 及伯爵茶。Mona Lisa 是一款茶,味道不算是太難忘,但味道都算不錯。
2018-02-03 102 瀏覽
不錯的cafe噢☕️☕️等候時間都唔需要太耐🤪首先講下食物質素先 佢係即叫即整 芝士薯條🍟不過不失 但個蒜味雞翼好好食 仲要好大隻👻👻 呢個值得一試👹而佢用既咖啡豆偏酸 所以呢到既latte同mocha都係有d酸味🤫 雖然我自己偏鍾意苦既咖啡 但呢到成個環境都好舒服🤤🤤 舖頭既裝修同d碟都好靚 鍾意影相既一定要黎試下😳😳
不錯的cafe噢☕️☕️
等候時間都唔需要太耐🤪
2018-02-03
10 分鐘 (堂食)
下午茶