2017-04-07 242 瀏覽
難得平日放假,可以忙裡偷閒,就落去旺角走一轉,順便去魚街補充一下🐠🐠日用品,一袋二袋拎住走個陣行過見到有間新開cafe, 肚子又唔爭氣打鼓,就一於推門入去醫醫肚啦😛新開張地方好企理,座位又寬敞,岩晒我可以放好晒所有野慢慢食😄Menu 都算多野揀,但本人有選擇困難症下,便舉手搵店員介紹算喇。簡介左幾個主菜後,就點了白酒大蜆意粉, 有驚喜😍味道一流,酒味好香但又唔會蓋過晒d蜆味,正👍🏻👍🏻👍🏻跟餐仲有免費美式咖啡☕️ 咖啡好香,係即磨先會有既咖啡香😆見到隔離檯有人飲latte, 師傅仔仲拉晒公仔圖案,好有心,最岩後生仔黎打卡影相呃like扮文青😂😂 好鍾意呢類小店,加油💪🏽💪🏽💪🏽
香辣蒜片白酒大蜆意粉
美式咖啡
香辣蒜片白酒大蜆意粉
美式咖啡
係附近返工,見到開咗新鋪所以就黎試吓。環境幾好 位置都算寬敞 老闆笑容親切 服務員態度良好 所以我決定打篇食評支持下佢地!重點推介2款菜式 南瓜蟹肉法邊豆意大利飯 蟹肉味濃同南瓜好夾 價錢ok 食物夠熱 絕對食得過呀!焗芝士大磨菇 酱汁美味帶出磨菇香味,即叫即焗,等一陣都值得!不得不提,佢杯特色苿莉花水果茶 清新怡人。見佢地仲有唔少自家蛋糕,黑松靈芝士蛋糕同埋一款有粟子泡芙(其實唔記得叫乜)下星期再黎試。整體黎請唔錯,會再番轉頭,希望老闆可以保持水準^^
係附近返工,見到開咗新鋪所以就黎試吓。

不得不提,佢杯特色苿莉花水果茶 清新怡人。

整體黎請唔錯,會再番轉頭,希望老闆可以保持水準^^
2017-04-06
  • 焗芝士大磨菇
  • 南瓜蟹肉法邊豆意大利飯
2017-04-06 231 瀏覽
呢次係我第二次去Coffee Talks, 上一次係試業所以無打Comments。入到去個妹妹好快咁招呼我坐低,見到個靚仔老闆同另一個客傾緊偈,咁我唔理佢正打算叫野飲嘅時候,佢突然另轉頭, 就對我講:“咦你黎左啱嘞,我哋轉左豆。”然後我先醒起我上次同佢講話我鍾意飲烘焙味重小小。丫~咁都記得又幾叻喎!咁一於要杯Americano啦,試真啲味丫嘛。一試之下都發覺今次都幾對我口味,咖啡烘焙度足夠,小酸小苦中帶丁香同焦糖香,正!之後吹下水啦,咁佢又同我講搞緊啲Cup Cake呀,切餅之類。咁即係迫我日日吞Pop過黎唧!
“咦你黎左啱嘞,我哋轉左豆。”
然後我先醒起我上次同佢講話我鍾意飲烘焙味重小小
。丫~咁都記得又幾叻喎

Americano
2017-04-06
5 分鐘 (堂食)
Americano