2024-10-30
【灣仔區】【Coffeelin】比較少去跑馬地呢啲感覺比較西化或者做咩都比較貴嘅地區,因為唔係地鐵沿線,喺銅鑼灣或者灣仔都要補多程巴士先去得到,如果行路都要行一段時間。不過正正就係咁,令到佢哋可以自成一角,自己有個小社區,唔會被外區嘅煩囂影響到,比較恬靜。同朋友見到一間好似幾好嘅 cafe,就入去歇一歇。試件 $88 嘅「帕瑪火腿配里科塔芝士青醬意式烤麵包」,幾高質。朋友就試都係 $88 嘅「煙三文魚配烤櫛瓜酸奶油玫瑰花瓣麵包」,佢都講咗幾次「好食」。咁嚟到一間 cafe,又點會唔飲嘢吖係咪?佢試 $55 嘅「Mocha」,我就試 $42 嘅「Dirty」,兩者都係好出色嘅咖啡。埋單 $268,其實以呢個氣氛嚟講唔貴,因為香港境內真係比較少呢種氛圍。適逢 Halloween 前後,好多小朋友「掃街式」入店攞糖,店員亦都有求必應、打成一片,成件事非常好。。。(地址:跑馬地昌明街8號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #f
(地址:跑馬地昌明街8號地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #跑馬地 #Coffeelin #cafe #帕瑪火腿配里科塔芝士青醬意式烤麵包 #煙三文魚配烤櫛瓜酸奶油玫瑰花瓣麵包 #Mocha #Dirty #1am1550 #1ambackup