2022-09-03
跑馬地一向都好多美食,今晚同男朋友試下一間新開嘅cafe🌙 行入小巷盡頭就會見到,門面裝修好靚、周圍環境又夠靚,可以好好放鬆下😌Cafe入面裝修都好有feel氣氛好好,即刻order一杯Americano Cocktail🍹現場有bartender即時為我調配以下係drink menu,仲有好多選擇🧚🏻♀️食物方面都有好多選擇,有小食🧆、輕食🌮、主食🍝,咩都想試下,每樣都嗌咗少少🤩HV Crostini🌮 $83Crostini麵包、配Burrata乳酪、沙甸魚及蕃茄乾。呢個matching好夾🤤同埋麵包好有好感!Rarmesa truffle fries🍟 🧀 $63非常推介呢個小食✨薯條好香脆熱辣辣配埋芝士碎及黑松露醬,一啖接一啖停唔到口🤪然後係兩款主菜,truffle mushroom 🍄 $128平時好少機會食到gnocchi,口感不錯幾煙韌,配搭香煎juicy嘅大啡菇好好吃🤤另外就係duck ragu 🦆 $128用料好足夠,啖啖鴨肉,配有香濃嘅ragu sauce 🍝食完好滿足!
以下係drink menu,仲有好多選擇🧚🏻♀️
HV Crostini🌮 $83
Rarmesa truffle fries🍟 🧀 $63