2019-07-27 46 瀏覽
今日同媽媽放假行街喺南豐紗廠行完之後就開始去附近搵嘢食嚟到依個嘉達環球中心見到有間Cafe睇落好休閒想靜靜地傾下計,咁就最後決定咗喺度食店員態度好親切健談,亦都好有禮貌主動問左我地好多意見今時今日一個服務態度真係買少見少估唔到除咗酒店之外,都遇到呢個服務原條鰻魚滑蛋配日本飯分量非常之大,鰻魚嘅份量一點也不吝嗇個人最喜愛這個鰻魚汁,拌飯的而且確是一流而且滑蛋非常之滑溜,很惹味All Day Breakfast 🍳 雞扒雖然比較薄身,但煎得很香滑蛋同樣滑溜而且份量偏多炒蘑菇炒得香口,煙三文魚大約有三至四片朱古力咖啡拉花很有水準,必定要相機食先朱古力及咖啡兩者交融的綜合與平衡奶香及朱古力不會蓋過咖啡的味道野莓西柚特飲一向我都很喜歡野莓的味道,配上西柚的酸酸甜甜很清新及開胃
今日同媽媽放假行街
喺南豐紗廠行完之後就開始去附近搵嘢食

嚟到依個嘉達環球中心
見到有間Cafe睇落好休閒

想靜靜地傾下計,咁就最後決定咗喺度食

店員態度好親切健談,亦都好有禮貌
主動問左我地好多意見
今時今日一個服務態度真係買少見少
估唔到除咗酒店之外,都遇到呢個服務

原條鰻魚滑蛋配日本飯
分量非常之大,鰻魚嘅份量一點也不吝嗇
個人最喜愛這個鰻魚汁,拌飯的而且確是一流
而且滑蛋非常之滑溜,很惹味

All Day Breakfast 🍳
雞扒雖然比較薄身,但煎得很香
滑蛋同樣滑溜而且份量偏多
炒蘑菇炒得香口,煙三文魚大約有三至四片

朱古力咖啡
拉花很有水準,必定要相機食先
朱古力及咖啡兩者交融的綜合與平衡
奶香及朱古力不會蓋過咖啡的味道

野莓西柚特飲
一向我都很喜歡野莓的味道,配上西柚的酸酸甜甜很清新及開胃

2019-07-27 119 瀏覽
成日無野做就會搵呢個朋友仔食飯,上次佢去葵芳返工,我就去葵芳搵佢,今次佢去荃灣返工,我就黎搵佢,但工廠區。。心諗。。唔係要weekend食碟頭飯呀ma。。。點知,佢帶我行過啲去左沙咀道近青山道既商廈!!我要左個鰻魚滑蛋飯, 真係好驚喜呀媽咪!! 店仔細細,似淨賣咖啡,點知,個飯好出聲,個蛋炒得好好!再黎要左份delux breakfast, 製作好認真! 放位味道都好吸引! 凍mocka, 又係我至愛,好好味呀!! 2味都平均另一杯叫左mixed Berry tonic,好清新,不得了地方細細但好舒服!最最最值得一讚係, 店主請左個好好用心,好開心陽光既員工, 對自己煮既食身沖既飲品都好有要求,同啲顧客關係有好!! 真係令人羡慕既顧主,有個咁好既員工!

凍mocka, 又係我至愛,好好味呀!! 2味都平均

地方細細但好舒服!