2021-02-20 69 瀏覽
到南豐紗廠逛街,不妨可以考慮附近的嘉達環球中心那邊也有數間餐廳,寫字樓環境及裝修更加乾淨衛生路程只相距約三分鐘卡邦尼半熟蛋意粉 - $72醬汁有濃郁的芝士味,半熟蛋的蛋香味頗突出煙肉數量頗多,有香口的豬油香,好creamy還有些菇片增加口感意粉火候恰到好處,煙韌而不過腍烤牛肋骨飯 - $88牛肋骨有意想不到的份量,多如牛腩含有油花較多,但受熱後油花與肉質會融為一體汁多味美,入口即化燉住出來的醬汁用來拌飯更是一流Tiramisu Coffee - $48店家的Signature Coffee之一有Tiramisu奶酪的綿密和奶油的香甜感,非常特別顏色層次分明加上表面的可可粉裝飾非常igableFresh Cream Chocolate - $42店家熱門飲品之一底部的朱古力槳非常濃郁濃厚,純度高帶點苦澀混合綿滑的忌廉剛好中和得恰到好處
到南豐紗廠逛街,不妨可以考慮附近的嘉達環球中心
那邊也有數間餐廳,寫字樓環境及裝修更加乾淨衛生
路程只相距約三分鐘
卡邦尼半熟蛋意粉
卡邦尼半熟蛋意粉

卡邦尼半熟蛋意粉 - $72
醬汁有濃郁的芝士味,半熟蛋的蛋香味頗突出
煙肉數量頗多,有香口的豬油香,好creamy
還有些菇片增加口感
意粉火候恰到好處,煙韌而不過腍

烤牛肋骨飯 - $88
牛肋骨有意想不到的份量,多如牛腩
含有油花較多,但受熱後油花與肉質會融為一體
汁多味美,入口即化
燉住出來的醬汁用來拌飯更是一流
Tiramisu Coffee

Tiramisu Coffee - $48
店家的Signature Coffee之一
有Tiramisu奶酪的綿密和奶油的香甜感,非常特別
顏色層次分明加上表面的可可粉裝飾非常igable
Fresh Cream Chocolate

Fresh Cream Chocolate - $42
店家熱門飲品之一
底部的朱古力槳非常濃郁濃厚,純度高帶點苦澀
混合綿滑的忌廉剛好中和得恰到好處
2021-02-20
午餐
2021-02-12 39 瀏覽
充寫滿小確幸的Cafe小店。Carbonara好creamy,味道好濃,帶有奶香,那隻🍳完全是重點,攪拌後,口感立即昇華,超滑,是高質的一道!烤牛肋骨飯的味道同樣好濃,牛肋骨非常非常入味,烤得剛好,但如果再juicy少少就perfecto!至於甜甜的醬汁絕對可以伴一碟飯!焦糖布甸咖啡是小編的大愛,杯邊充滿焦糖,勁焦香,帶少布甸甜香,但同時又不失咖啡濃味,整體感覺完美🥲至於Long Black水準above average,不錯喔!.Please check it out: .Taste: 🥰🥰🥰🥰Igable: 📸📸📸Environment: 🥂🥂🥂🥂.Find more📌📌📌#MafiFoodTsuenWan.#MafiFood #MafiFood香港 #MafiFoodHK #MafiFoodTsuenWan #MafiFood荃灣 #cafe # #便當 #lunch #coffee #香港咖啡 #hkfoodie #foodie #foodlover #hkig #香港美食 #上環美食 #美食 #吃貨 #相機食先 #打卡熱點 #香港打卡 #instafood #foodie #
充寫滿小確幸的Cafe小店。

Please check it out:
Taste: 🥰🥰🥰🥰
Igable: 📸📸📸
Environment: 🥂🥂🥂🥂
Find more📌📌📌
#MafiFoodTsuenWan
#MafiFood #MafiFood香港 #MafiFoodHK #MafiFoodTsuenWan #MafiFood荃灣 #cafe # #便當 #lunch #coffee #香港咖啡 #hkfoodie #foodie #foodlover #hkig #香港美食 #上環美食 #美食 #吃貨 #相機食先 #打卡熱點 #香港打卡 #instafood #foodie #instadaily #instalife #coti #cotihk
2021-02-06
午餐
  • 烤牛肋骨飯
2021-02-11 30 瀏覽
🧊🌹🍵凍玫瑰花茶 ($36)•玫瑰味同茶味比例岩岩好,唔會話有一邊既味道特別特岀,玫瑰味亦唔係唔假玫瑰糖漿味,好清新☀️成杯茶會有少少甜,但又唔會好甜。面頭有勁多玫瑰花🤩🥀唯一可以改善既係唔夠凍🤪-🍫☕️鮮忌廉朱古力 ($42)•本身想叫棉花糖朱古力既,但個店員話啲棉花糖放左好耐,唔好意思整俾我地😅😂咁就嗌鮮忌廉朱古力頂住檔先🤣依杯朱古力既朱古力味好濃👍🏻底下有啲一粒粒未溶既朱古力粉(唔知係特登定未搞好🤭)。朱古力面有一大舊cream😆-🍳🍝卡邦尼半熟蛋意粉 ($72)•依個意粉有好多料,醬汁都好多👍🏻重好快煮好,5分鐘就上到菜。-🍝明太子鰻魚意粉 ($82)•依個意粉都好多醬汁。而明太子mix埋意粉既口感好特別😆-❣️Coti•荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
🧊🌹🍵
凍玫瑰花茶 ($36)

面頭有勁多玫瑰花🤩🥀唯一可以改善既係唔夠凍🤪
🍫☕️
鮮忌廉朱古力 ($42)

🍳🍝
卡邦尼半熟蛋意粉 ($72)

🍝
明太子鰻魚意粉 ($82)

依個意粉都好多醬汁。而明太子mix埋意粉既口感好特別😆
❣️Coti•荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
2021-02-05
10 分鐘 (堂食)
下午茶
𝘓𝘰𝘤𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢𝘭 𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘰𝘧 𝘛𝘴𝘶𝘦𝘯 𝘞𝘢𝘯 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭 𝘤𝘰𝘻𝘺 𝘤𝘢𝘧𝘦 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘢 𝘨𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘷𝘢𝘳𝘪𝘦𝘵𝘺 𝘰𝘧 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴. 𝘛𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 𝘮𝘦𝘯𝘶 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘩𝘢𝘴 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘱𝘳𝘪𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘯𝘥 𝘷𝘢𝘭𝘶𝘦𝘴 🤜🏻 𝘈𝘭𝘵𝘩𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘰𝘯𝘦 𝘥𝘰𝘸𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘪𝘵 𝘮𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘣𝘦 𝘢 𝘭𝘪𝘵𝘵𝘭𝘦 𝘧𝘢𝘳 (15 𝘮𝘪𝘯𝘴) 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘵𝘳 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯, 𝘪𝘵 𝘤𝘢𝘯 𝘣𝘦 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘷𝘦𝘯𝘪𝘦𝘯𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘰𝘴𝘦 𝘸𝘩𝘰 𝘸𝘰𝘳𝘬 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘣𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨.———◾️ 𝙼𝚎𝚗𝚝𝚊𝚒𝚔𝚘 𝚊𝚗𝚍 𝚎𝚎𝚕 𝚜𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 🍝 $ 𝟾 𝟸𝗜𝗻𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝗯𝗹𝗲 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘀, 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗹𝗼𝗼𝗸 ☺️𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄𝗮𝘀 𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆 𝘁𝗼 𝗮𝗻 𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲, 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗲𝗮𝗰𝗵 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗳 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗯𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵

———

Mentaiko  and  eel  spaghetti

𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄𝗮𝘀 𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆 𝘁𝗼 𝗮𝗻 𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲, 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗲𝗮𝗰𝗵 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗳 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗯𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 𝗿𝗶𝗰𝗵 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘄𝗮𝘀 𝗻𝗼𝘁 𝘁𝗼𝗼 𝘀𝗮𝗹𝘁𝘆. 𝗜 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗵𝗼𝘄 𝘁𝗵𝗲 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗼𝘂𝘀 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗿𝗼𝗲 𝗮𝗱𝗱𝗲𝗱 𝗮𝗻 𝗲𝘅𝘁𝗿𝗮 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗵𝗼𝗹𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗵 😋 𝗛𝗼𝘄𝗲𝘃𝗲𝗿, 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝗰𝗮𝗻 𝗯𝗲𝗰𝗼𝗺𝗲 𝗮 𝗯𝗶𝘁 “𝘀𝘁𝗶𝗰𝗸𝘆” 𝗮𝗳𝘁𝗲𝗿 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝘁𝗶𝗺𝗲 𝘄𝗵𝗲𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗱𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗼𝘂𝘁 ☹️
𝗧𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗿𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗲𝗰𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗶𝗰𝗸𝗹𝘆-𝘀𝗹𝗶𝗰𝗲𝗱 𝗲𝗲𝗹 𝗳𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆 👌🏼 𝗮𝗻𝗱 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗮 𝘀𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗯𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗸𝗶𝗻, 𝗴𝗶𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗮 𝗵𝗶𝗻𝘁 𝗼𝗳 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗰𝗼𝗮𝗹 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿.
𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝘁𝗶𝗺𝗲 𝘀𝗲𝗲𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲-𝗳𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻 𝘀𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝗜 𝗮𝗺 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲𝗱! 😍

◾️ 𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 🍳 $ 𝟽 𝟾

All  day  breakfast

𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝗶𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗼𝘀𝗲 𝘄𝗵𝗼 𝘄𝗮𝗻𝘁 𝘁𝗼 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝗮 𝗯𝗶𝘁 𝗼𝗳 𝗲𝘃𝗲𝗿𝘆𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗻 𝗮 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲.
𝗧𝗵𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗵𝗲𝗿𝗲 𝗶𝘀 𝗛𝗨𝗚𝗘! 𝗜𝘁 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗲𝘀 𝘀𝗰𝗿𝗮𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱 𝗲𝗴𝗴𝘀, 𝘀𝗮𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲𝘀, 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝘀𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗯𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗯𝗲𝗮𝗻𝘀, 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗱, 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗲𝗹𝗼𝗻𝘀. 𝗘𝗴𝗴𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗿𝗮𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱 𝗻𝗶𝗰𝗲𝗹𝘆 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗮 𝗳𝗹𝘂𝗳𝗳𝘆 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘀 𝗾𝘂𝗶𝘁𝗲 𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆. 𝗜 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗵𝗼𝘄 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲 𝗶𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗺𝗲𝗹𝗼𝗻𝘀 𝘀𝗼 𝗮𝘀 𝘁𝗼 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗲𝗻 𝘂𝗽 𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗯𝘂𝗱𝘀. 🙈

◾️ 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 🍵

Matcha latte

Matcha  latte

𝗢𝗽𝘁𝗲𝗱 𝗳𝗼𝗿 𝘀𝗸𝗶𝗺𝗺𝗲𝗱 𝗺𝗶𝗹𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗶𝗰𝗵 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘀 𝘀𝘁𝗼𝗼𝗱 𝗼𝘂𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘆 𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗴𝗹𝘆. 𝗛𝗼𝘄𝗲𝘃𝗲𝗿, 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗼𝘄𝗱𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗱 𝗻𝗼𝘁 𝗺𝗶𝘅 𝘂𝗽 𝗻𝗶𝗰𝗲𝗹𝘆 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲𝗳𝗼𝗿𝗲 𝗹𝗲𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗶𝘁𝘀 𝗼𝗳 𝗰𝗵𝘂𝗻𝗸𝘀 𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗼𝘁𝘁𝗼𝗺 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝘂𝗽. 😕

◾️ 𝚁𝚘𝚜𝚎 𝚃𝚎𝚊 🫖

Rose  tea

𝗨𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗮𝗿𝗹 𝗴𝗿𝗲𝘆 𝘁𝗲𝗮 𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗮𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗲 𝗿𝗼𝘀𝗲 𝗽𝗲𝘁𝗮𝗹𝘀 𝘁𝗼 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗽, 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗵𝗲𝗿𝗯𝗮𝗹 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸 𝗵𝗮𝘀 𝗮 𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁𝗳𝘂𝗹 𝗮𝗿𝗼𝗺𝗮 🌹 𝗛𝗲𝗮𝗿𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗿𝗼𝘀𝗲 𝘁𝗲𝗮 𝗵𝗲𝗹𝗽𝘀 𝗱𝗶𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝘀 𝗴𝗼𝗼𝗱 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝘂𝗿 𝘀𝗸𝗶𝗻 𝘁𝗼𝗼! 😆
All  day  breakfast
Matcha latte
Matcha  latte
  • 明太子鰻魚意粉
2021-02-08 23 瀏覽
COTI為大家帶來最稀有的優質咖啡及特色輕食,以精細技術,穩定品質及真摯的服務,讓繁忙的香港人稍作休息,感受香濃而細膩的咖啡,悠閒愜意中尋找鼓舞人心的故事。(網上資料)荃灣搵一所咖啡廳並不難,因為荃灣大量咖啡廳,今次跟友人到了Coti 如果不是友人介紹也不會來,因為地點也不是很就腳。餐點都是基本的輕食或主食,差不到去到兩點多,所以點了個all day breakfast, 有哈密瓜,炒滑蛋,沙律,香腸,茄汁豆,多士,煙三文魚,扒。 味道可以算是驚喜,份量大份,沙律菜新鮮,最有驚喜是哈密瓜很甜。咖啡也算多選擇這邊最吸引的是他的價錢🥰
(網上資料)

咖啡也算多選擇

這邊最吸引的是他的價錢🥰
持續限聚,BeautySearch 近來愛上在 Coffee Shop 吃午餐,人少一點,感覺亦輕鬆一點。公司附近這家《COTI》是個不錯的選擇,只有數張小桌,壓迫感也大減,在這裡用餐倍感舒適。近距離聞著咖啡的香氣,感覺份外醒神,在工作忙碌過後,來這裡透透氣最合適不過。而且這裡的咖啡選擇可不少呢!Lunch Set 也有數款選擇,還有 Light Meals,蠻不錯喔!而今天我們揀選了「烤牛肋骨飯」及「蛋沙律煙三文魚貝果」。胖嘟嘟的貝果,香氣十足, 對半切開,中間塗上厚厚的蛋沙律,相當美味。伴在一旁的煙三文魚,卷成玫瑰花形,很美喔!今次選了一杯熱紅豆牛奶,熱烘烘的,感覺很溫暖,紅豆含有豐富的鐵質,絕對是女士們的恩物,而這兒的紅豆牛奶還添加了數片玫瑰色瓣,不但美觀度提升,還透出淡淡花香。大大份的烤牛肋骨飯,絕對是男士們的最愛。BeautySearch 雖然未有親自品嚐,但甫上桌時已聞到濃濃的肉香,朋友更大讚肉質軟稔,充滿肉汁。下次到來定必試試!來 Coffee Shop 回魂啡又怎可少,這次友人點選的是 MOCHA,口感細滑,濃香有致。來過這裡好幾次,因為今次同客談公事,要取單回公司Cl
而且這裡的咖啡選擇可不少呢!
來過這裡好幾次,因為今次同客談公事,要取單回公司Claim數,始知道原來《COTI》是陶源酒家旗下,難怪食物質素如此高。
2021-01-30 40 瀏覽
尋尋覓覓 終於搵到呢間隱蔽的小cafe🤭位於偏遠的工業區 距離地鐵站需要路程15至20分鐘!!!呢間荃灣分店好細間的 主要係for 上班人士外帶coffee 雖然假期去到 不太幸運 選擇不多 不過食物是高質的😈 當天只提供以下兩款食物:卡邦尼半熟蛋意粉 ($72)煙肉有兩款 兩種口感 好香脆喔 配上菇 同蛋汁 好夾呀! 個汁係岩岩好😚凱撒沙律配香煎雞扒 ($75)店員超推薦我地試的 真的冇介紹錯啊 個雞扒真係外脆內滑🥰沙律配上芝麻醬 另外同給黑醋汁我們試試 飲品:焦糖布丁咖啡 ($42)如果鐘意甜甜的 焦糖咖啡是一個不錯的選擇!抹茶鮮奶 ($42)平時好少飲抹茶 🍵 都喜歡💕 好岩打卡😝溫馨提示大家:有很多分店 大的舖頭才會提供所有食物款式 包括很多手工咖啡也是大分店才有啊😎Coti - 荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
尋尋覓覓 終於搵到呢間隱蔽的小cafe🤭
位於偏遠的工業區 距離地鐵站需要路程15至20分鐘!!!
雖然假期去到 不太幸運 選擇不多 不過食物是高質的😈
當天只提供以下兩款食物:

卡邦尼半熟蛋意粉 ($72)

凱撒沙律配香煎雞扒 ($75)
店員超推薦我地試的 真的冇介紹錯啊 個雞扒真係外脆內滑🥰
沙律配上芝麻醬 另外同給黑醋汁我們試試

飲品:
焦糖布丁咖啡 ($42)
如果鐘意甜甜的 焦糖咖啡是一個不錯的選擇!

抹茶鮮奶 ($42)
平時好少飲抹茶 🍵 都喜歡💕 好岩打卡😝

溫馨提示大家:有很多分店 大的舖頭才會提供所有食物款式
包括很多手工咖啡也是大分店才有啊😎
Coti - 荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖

2021-01-30 23 瀏覽
🍝茄茸肉醬意粉番茄蓉好香濃,肉醬足料,撈埋意粉特別香滑🤤🍚香烤燒汁牛肉飯Juicy beef with rice燒汁一定係精髓!撈埋飯好好味,女仔平時唔大食,都想吃哂一碗飯😁
🍝茄茸肉醬意粉
番茄蓉好香濃,肉醬足料,撈埋意粉特別香滑🤤

🍚香烤燒汁牛肉飯
Juicy beef with rice
2021-01-28 315 瀏覽
𝙞 𝙖𝙗𝙨𝙤𝙡𝙪𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙘𝙤𝙙 𝙧𝙤𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙚😍 𝙬𝙝𝙖𝙩 𝙖 𝙗𝙚𝙖𝙪𝙩𝙞𝙛𝙪𝙡 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙤𝙛 𝙧𝙤𝙚𝙨 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙚𝙚𝙡. 𝙜𝙤𝙤𝙙 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚!! (𝙘𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙞𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩) 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙚𝙘𝙤𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙢𝙗𝙞𝙚𝙣𝙘𝙚 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩!.真係唔開住google map都搵唔到呢間野,去完南豐紗廠後再行多一個字到先搵到,細細間好精緻既cafe,重點係店員超熱情,介紹左佢地menu好耐!lunch set黎講呢個價錢包埋咖啡都幾抵,意粉係硬身有咬口果種,而且明太子醬超濃郁咁掛係每一條意粉上面,撈埋三文魚子食好咸香好正,仲有三大塊厚切鰻魚🤤 牛肋骨飯相對普通,味道較淡,但個份量又係好驚人,足足有七舊牛肋條仲有好多蔬菜,健康之選😍 玫瑰咖啡濃郁有奶香,有淡淡既玫瑰甜味,打卡一流✨ 另外店員大推既焦糖布甸咖啡真係幾好飲😳 面層燒到焦香既砂糖同完美融入咖啡入面,好滿足!
玫瑰鮮奶咖啡
焦糖布甸咖啡
焦糖布甸咖啡
2021-01-25 29 瀏覽
上星期去了荃灣Coti午餐,是位於寫字樓G/F的一間小小的cafe , 位置不多,主要是做寫字樓的飲品及外賣訂單為主Menu都是cafe多數會有的選擇,無論當主餐還是輕食都非常容易選擇得到。點了烤牛肋骨飯和Carbonara牛肋骨的醬汁是甜甜的日式牛肉汁,肉質鬆軟,想添幾碗飯哈哈另一項主食Carbonara配料好豐富,醬汁也不會太乾。飲品方面,不喝咖啡的我,他們推介了Matcha Latte,甜度選擇了微糖!甜品有店主一致推薦的homemade Basque Burnt Cheesecake呢!由於人手不多,等候食物的時間會有點長,適合chill chill的一day到訪( ´∀`)
上星期去了荃灣Coti午餐,
是位於寫字樓G/F的一間小小的cafe ,
位置不多,主要是做寫字樓的飲品及外賣訂單為主

點了烤牛肋骨飯和Carbonara
牛肋骨的醬汁是甜甜的日式牛肉汁,肉質鬆軟,想添幾碗飯哈哈

週末對於打工族來說簡直就是生命之光,休閒娛樂方式有很多,其中必不可少的節目就是美食啦!本週六我和男朋友以一間精緻的西式餐廳拉開了週末的玩樂之旅,這間座落於荃灣的西式小cafe,環境優美,物美價廉,如果你走過路過亦或是專門前往,都是一個非常棒的選擇!🥰卡邦尼半熟蛋意粉 $72hkd 無論是意粉的熟度,烹飪的火候還是配料都是可圈可點,意粉的軟硬非常適中,醃肉和菇的配料非常充足,加上半熟蛋的加持,可謂是美味十足。🥰烤牛肋骨 $88hkd 牛肋骨份量非常充足且入味,除了牛肋骨之外還有西蘭花、胡蘿蔔和香菇等蔬菜,非常之健康。🥰玫瑰鮮奶咖啡 $44hkd光是樣子就已經相當之吸引啦,牛奶咖啡加上玫瑰的花香,不要太享受喔

🥰卡邦尼半熟蛋意粉 $72hkd

🥰烤牛肋骨 $88hkd

🥰玫瑰鮮奶咖啡 $44hkd
2021-01-23 460 瀏覽
今日約左個朋友食lunch,因為佢要返工關係,我地揀左間喺佢公司附近既呢間Coti~ 餐廳唔算太大,位置有十個左右,店員見到我地就好nice咁介紹有咩好食~ 我地睇左個menu,最尾決定叫左個carbonara 同牛肋骨飯卡邦尼半熟蛋意粉:佢做法雖然簡單但唔係間間都整得好味!一黎到,見意大利煙肉份量頗多,其油香肉味亦非常突出,每啖都將近都食到有煙肉,為意粉增添上不同口感和味道,而意粉因為有半熟蛋嘅加持令其口感更為滑身,醬汁濃稠,每條意粉被濃濃嘅醬汁包裏住,非常creamy !烤牛肋骨飯:牛肋骨煮得非常軟稔同非常入味,而採用嘅牛肋骨嘅肉味都好濃郁,唔會因為醬汁嘅味而掩蓋其肉味。而口感方面因為有再將其烤製所以仍能保持應有嘅口感,唔會太爛太碎,實屬難得,而佢哋呢度嘅醬汁算係採用較為中式嘅方法炮製,可算係比較有驚喜嘅地方。野飲呢我地就叫左 焦糖布甸咖啡同抹茶鮮奶焦糖布甸咖啡:咖啡表面有層焦糖布甸,香氣十足,咖啡飲落每啖都有陣陣嘅焦香嘅味,同咖啡本身嘅味道非常之夾。抹茶鮮奶:呢度嘅抹茶茶味勁濃,但係平時應有嘅苦澀味就比預想嘅少好多,加埋鮮奶入口更為順滑。

卡邦尼半熟蛋意粉:

野飲呢我地就叫左 焦糖布甸咖啡同抹茶鮮奶

• 卡邦尼半熟蛋意粉
2021-01-23 24 瀏覽
星期一至五都要同哥哥姐姐一齊zoom... 而家連下晝都要zoom埋...真係想唞啖氣都冇時間...尋日Happy Friday!落堂之後即刻同哥哥去咗屋企附近間Coti食過lunch Set一齊唞吓氣叉叉電😍哥哥揀咗個蛋沙律煙三文魚貝果配新鮮沙律同埋熱朱古力🍫我就揀咗卡邦尼半熟蛋意粉同埋果皮冰糖檸檬冷泡茶💗哥哥既蛋沙律煙三文魚貝果配新鮮沙律🥗個貝果🥯外型好似個冬甩咁!裏面嘅蛋沙律醬好足料哥哥食到好滋味!配埋新鮮沙律菜超滿足!杯熱朱古力嘅心心拉花心深德國嗰款起佢仲叫我返去學吓整添😆我嗰個卡邦尼半熟蛋意粉🍝同樣好大碟!個半熟蛋整到啱啱好吉穿個蛋黃啲汁撈埋啲意粉食超正!仲有好多焦香嘅火腿片!果皮冰糖檸檬冷泡茶酸酸甜甜好開胃!哥哥叉足電之後我地又要繼續努力做功課喇😆😆諗吓下星期去邊度食嘢先!

2021-01-22
  • 蛋沙律煙三文魚貝果配新鮮沙律
2021-01-17 44 瀏覽
今日去咗南豐紗廠,入面啲cafe都要等好耐,我哋最後揾到間係對面嘉達環球中心地下嘅Coti食lunch🤤Cafe的午餐種類都幾多,又有意粉又有輕食,仲有all day breakfast 揀❤️今次太肚餓就叫左明太子鰻魚意大利粉和卡邦尼半熟蛋意粉🍝明太子鰻魚意大利粉 $82賣相都好吸引,鰻魚的份量都幾多而且都好香😍大大粒的明太子再加上意粉都有明太子醬,整個意粉都好入味!意粉質地剛剛好,有少少彈牙,唔會煮過龍!卡邦尼半熟蛋意粉 $72我覺得依個Cabonara的重點係隻半熟蛋黃🥚把半熟蛋同意粉拌勻,令到整個意粉升華咗🍝意粉會變咗淡黃色,再令到原本的Carbona汁更杰身!加上煎香左嘅火腿和蘑菇👍🏻跟餐仲有送咖啡,點了signature的玫瑰咖啡同焦糖咖啡, caramel latte 好好飲,鍾意焦糖嘅朋友一定要試吓😍至於玫瑰咖啡都好重玫瑰味,女仔就岩d,影相靚啲

明太子鰻魚意大利粉 $82

卡邦尼半熟蛋意粉 $72

😍至於玫瑰咖啡都好重玫瑰味,女仔就岩d,影相靚啲
  • 焦糖咖啡
2020-06-25 606 瀏覽
連日暴雨過後 天氣未算好熱由荃灣西行過嚟試新嘢 原來都幾遠舖仔細細 照顧周到👍🏻來到櫃台 店姐姐見我生面口 明顯係上班族 可能我貌似有點迷惘 因為行到有d攰佢即時連串發問 第一次過嚟? 係度食?...推介汁煮牛筋骨飯 可以換意粉 不過配飯好食啲囉... 飲品方面Caramel ☕️係招牌⋯其實餐牌都未睇清楚嘅不過有佢的誠意介紹令我好快、又可以唔洗點用腦就order到嘢會食店姐姐上菜時話見我好有誠意 私人醒我多啲菜😘其實唔止呀 全碟都好大份 牛筋多、飯都多 個汁好sweet 撈飯真係一流😋牛炆得夠淋 好味可惜最後都係KO唔晒以我吃得偏甜的人嚟講 Caramel ☕️ 可以多少少caramel的份量不過今次恰到好處因為飯汁已經偏甜 所以今次唔夠甜的Caramel ☕️平衡左口中的甜味即使同杯面的chemistry元素溝通唔到但同杯中的☕️並無隔膜 ☕️在肚腩中好好融和...

連日暴雨過後 天氣未算好熱
由荃灣西行過嚟試新嘢 原來都幾遠
舖仔細細 照顧周到👍🏻
來到櫃台 店姐姐見我生面口 明顯係上班族
可能我貌似有點迷惘 因為行到有d攰
佢即時連串發問 第一次過嚟? 係度食?...
推介汁煮牛筋骨飯 可以換意粉 不過配飯好食啲囉...
飲品方面Caramel ☕️係招牌⋯
其實餐牌都未睇清楚嘅
不過有佢的誠意介紹
令我好快、又可以唔洗點用腦就order到嘢會食

店姐姐上菜時話見我好有誠意 私人醒我多啲菜😘

因為飯汁已經偏甜
所以今次唔夠甜的Caramel ☕️平衡左口中的甜味
即使同杯面的chemistry元素溝通唔到
但同杯中的☕️並無隔膜
☕️在肚腩中好好融和...
2020-06-09