2024-09-10 701 瀏覽
觀塘呢間甜品撻店就都幾出名㗎啦咁今日就要去見前同事所以就要準備啲糕點送俾佢哋食所以呢就決定要訂呢一間嘅撻送俾佢哋咁我喺嗰朝早落訂晏晝就可以有現貨可以拎到佢哋嘅撻又大件又好味其中嘅朱古力味阿華田味同埋水果味都係好出色款款都係好食
觀塘呢間甜品撻店就都幾出名㗎啦
佢哋嘅撻又大件又好味
其中嘅朱古力味阿華田味同埋水果味都係好出色
款款都係好食
外賣自取
#mochicouple_hk香港搵食團1️⃣ 芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻撻底酥脆,搭配茶凍既清新口感,奶蓋既芝士味道豐富,完美融合。每一啖都帶來濃郁的茶香和奶香好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 開心果生朱古力撻撻內餡配合以白朱古力為基底的開心果芝士慕絲。再薄薄塗上一層開心果脆脆醬。開心果仁真的很濃香!口感層次分明😍好味指數:🍡🍡🍡3️⃣ Baileys Tiramisu Tart 採用既係35%鮮奶油,配合baileys百利甜酒撐起整份甜點的空氣感,味道濃郁。內層有自家烤焗的咖啡蛋糕🙈好味指數:🍡🍡🍡🍡4️⃣ Panna Cotta with TINE®️ Brunost™️ baked Cheese Tart (挪威🇳🇴 Tine Cheese)Tine Cheese撻以天然濃郁焦糖味,以及幼滑細膩的質感為賣點好味指數:🍡🍡🍡📍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座8樓U室🚇 港鐵觀塘B2出口, 步行約4分鐘🕒 Tues-Sat : 12:00-18:00 Mon & Sun : closed

#mochicouple_hk香港搵食團

🚇 港鐵觀塘B2出口, 步行約4分鐘
🕒 Tues-Sat : 12:00-18:00
Mon & Sun : closed
2024-08-01 899 瀏覽
Crazy pie 📍觀塘上次試左覆盆子開心果撻,今次買多幾個返屋企食🤣 不過雪左一晚先食冇上次咁好食🥹以下嘅款式都係 $35⭐️ Panna Cotta with TINE® Brunost™ baked Cheese Tart (揶威Tine Cheese)個人覺得3款入面,呢款最好食🤤 唔會死甜,好香芝士味✨⭐️爆漿海鹽焦糖烏龍茶撻重烏龍茶味🍵 加咗餅乾仔幾cute⭐️ 蘋果桂花凍乳酪撻可能因為雪咗一晚,所以個皮會有少少散,維他味道香,比起上面兩款相對比較清爽
Crazy pie
📍觀塘

以下嘅款式都係 $35
個人覺得3款入面,呢款最好食🤤 唔會死甜,好香芝士味✨

⭐️爆漿海鹽焦糖烏龍茶撻
重烏龍茶味🍵 加咗餅乾仔幾cute

⭐️ 蘋果桂花凍乳酪撻

2024-06-19 1048 瀏覽
crazypie 絕對是獨一無二的。他們融合了各種創意元素,打造出前所未有的口味組合。無論是傳統的水果派,還是別出心裁的創新口味,每一款都讓人難以抗拒。走進 crazypie,你會被店裡濃郁的香氣所吸引。透過店窗,你能看到烘焙師傅正在精心製作每一個派餅,注入滿滿的心意。一口咬下,酥脆的餅皮,搭配上濃郁多汁的內餡,必定會讓你的味蕾陷入瘋狂。這裡的派餅不僅口味獨特,外觀也別具創意。或許是色彩繽紛的塔派,或許是精緻雅致的迷你派,無一不讓人忍不住拿起相機留念。

2024-06-06 953 瀏覽
Crazy pie 📍觀塘朋友話間野係網店始祖,點可以冇食過!所以特別去觀塘試試佢先!🤣⭐️覆盆子開心果撻 $35個撻皮入面有層白朱古力,唔知係咪因為咁所以個餅皮個形keep得特別好✨個餡分2層,上面係好似mousse嘅開心果生朱古力。下面有覆盆子醬夾心,超怕酸嘅小編表示唔會太酸,啱啱好🥹✨ 另外朋友嗌咗個Tiramisu 味,望落都好靚仔。個cream唔會好油膩,同埋個餅底都係一如既往幾好食!下次試其他
Crazy pie
📍觀塘

⭐️覆盆子開心果撻 $35

2024-03-25 1568 瀏覽
因為係麻糬所以一次過買4件試🤤諗起都流口水🤤布丁奶蓋豆乳麻糬撻🥧豆乳味好濃,撻面有件蛋糕布丁好食,豆乳好味,奶蓋都好味,麻糬都好味但係唔知點解全部夾埋一齊會變咗泥膠味😂都有屋企人鍾意呢一款奶蓋麻糬撻😋芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻🥧自己個人極度鍾意呢款撻,芝士奶蓋焙茶加埋厚厚嘅麻糬真係超級滿足👍🏻👍🏻👍🏻真係好正,好想食多件😋Baileys Tiramisu Tart好濃既Baileys味,佢都Tiramisu感覺,因為食落唔似其他撻咁有口感,啖啖cream嘅感覺,我自己就麻麻哋呢個感覺,但係屋企人都好鍾意呢個味😄玄米抹茶麻糬撻🤤呢款又係厚厚嘅麻糬,抹茶味唔算太濃,好普通湯不過不失全部咬落去厚厚既麻糬麻糬個口感好煙靭,好足料👍🏻超級滿足😍每兩個月都會有新味道大家可以留意住佢嘅IG每個月都有12款🥧(3-4月款式)A:茉莉柚子凍芝士撻🆕B:布丁奶蓋豆乳麻糬撻 🆕C:開心果生朱古力撻D:薄荷Oreo 芝士撻 🆕E:芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻F:Baileys Tiramisu TartG:Earl Grey 伯爵茶麻糬撻H:阿華田吉士麻糬撻 I :厚椰乳雜莓牛油果撻🥑🆕J :柑桔檸檬芝士撻 K:玄米抹
因為係麻糬
所以一次過買4件試🤤
諗起都流口水🤤

布丁奶蓋豆乳麻糬撻🥧
豆乳味好濃,撻面有件蛋糕
布丁好食,豆乳好味,奶蓋都好味,麻糬都好味
但係唔知點解全部夾埋一齊會變咗泥膠味😂
都有屋企人鍾意呢一款奶蓋麻糬撻😋

芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻🥧
自己個人極度鍾意呢款撻,

Baileys Tiramisu Tart

玄米抹茶麻糬撻🤤
呢款又係厚厚嘅麻糬,
抹茶味唔算太濃,
好普通湯不過不失

全部咬落去厚厚既麻糬
麻糬個口感好煙靭,
好足料👍🏻超級滿足😍

每兩個月都會有新味道
大家可以留意住佢嘅IG

每個月都有12款🥧(3-4月款式)
A:茉莉柚子凍芝士撻🆕
J :柑桔檸檬芝士撻
K:玄米抹茶麻糬撻
L:鐵觀音巧克力脆脆撻

⭐️預訂每兩件可以減$6優惠
(只適用現場現金支付)
2024-03-07
  • 芝士奶蓋焙茶麻糬撻
2024-03-02 1479 瀏覽
每次經過觀塘駱駝漆大廈都會嚟買嘅甜品撻哩度每一個撻都超足料,超厚身,岩哂甜品控!買咗抹茶味,伯爵茶桂花味抹茶粉超濃郁,桂花味好清香另外呢度仲加設堂食嘅位置,可以直接當一個甜品店過嚟食呀
每次經過觀塘駱駝漆大廈都會嚟買嘅甜品
哩度每一個撻都超足料,超厚身,岩哂甜品控!

買咗抹茶味,伯爵茶桂花味
抹茶粉超濃郁,桂花味好清香

另外呢度仲加設堂食嘅位置,可以直接當一個甜品店過嚟食呀
2024-01-31 1229 瀏覽
今日去咗觀塘駱駝漆大廈,一定要買返佢嘅名物Crazy Pie大食妹周不時都會喺啲IG shop 訂蛋糕嚟食,但係食嚟食去都係鍾意始祖Crazy Pie,而家有埋實體店,間唔時想食一兩件都可以上去買士多啤梨乳酪芝士撻$33呢個係今個月嘅新品,第一次食芝士撻好Rich好好味,配士多啤梨味唔會酸,感覺fresh DBailey 酒凍Tiramisu 撻$33Bailey 酒味甜甜地, Tiramisu 夠濕潤,上面嗰層奶蓋都夠Creamy

士多啤梨乳酪芝士撻$33
呢個係今個月嘅新品,第一次食
Bailey 酒凍Tiramisu 撻$33

2024-01-16 928 瀏覽
每個月都會更新款式,多達12種😍 個人覺得茶味撻會好食啲,最鍾意都係玄米抹茶麻糬撻🍵 抹茶味濃,麻糬煙靭,撻皮亦都夠脆😋 不過份量都幾大,食完之後會有啲滯,但真係好好食❤️

2023-12-31 809 瀏覽
跳過繁忙街道,逛入一間名為「撻樂園」的食店,滿載著香氣。京都抹茶麻糬撻一上枱,匙頭剛觸碰撻面,就有一股抹茶香緩緩撲鼻而來,真係香到讓人瞬間閉眼搖頭!內裡的麻糬軟糯得嚟QQ,抹茶苦澀得黎啱啱好,撻皮嘅酥脆就正喺彈牙之間,帶出咁多口感差異,食一啖都係幸福嘅感覺。再嚟,檸檬蜂蜜脆塔簡直係夏天解渴嘅代名詞!塔裡面果汁爆炸,酸酸甜甜嘅滋味剛剛好,加埋啲蜂蜜嘅香甜,此時不嚼更待何時?而脆脆嘅塔皮又加入一份輕鬆愜意。總之,每款撻都有佢哋獨特嘅小驚喜,滿足到唔同嘅味蕾渴望。人流湧湧中,呢一頓食野好似係城市中嘅一股清泉,療癒了我一日辛苦!下次,我一定要挑戰其他款式!這裡,每一口都係新鮮味道嘅冒險旅程!🍰🍋🎉

🥧甜品 💮小店 🚹1-4人 🔅適合朋友 💕適合情侶 #🎂生日 🐻‍❄️#甜品控題外話:為左支持小店,從此以後會加個💮小店 tag,希望大家多多支持好食但位置較偏僻嘅小餐廳——————🐻‍❄️家人生日買返屋企嘅「生日撻」😆呢間舖頭由IG shop起家,觀塘特色散水餅之一,當年🐻‍❄️離職都買過佢哋嘅散水餅,好多同事都話好食🤣不過散水餅自己無份食,後尾返工又唔喺九龍東,依家先搵到機會買嚟自己食😛~🥧焦糖栗子幕絲撻甜味唔算太濃,中間有栗子蓉、啫喱、栗子cream等,適合唔好甜嘅朋友👍🏽🐻‍❄️:個樣仲幾IG-able📸🥧玄米抹茶麻糬撻抹茶帶茶☕️甘味,但就唔似抹茶,反而似綠茶/伯爵茶,因為茶甘味都幾濃,適合好茶同唔好甜嘅朋友,鍾意偏甜可以唔揀呢款~🐻‍❄️:呢款都like,麻糬煙韌👍🏽🥧開心果生朱古力撻較甜,適合螞蟻人撻都有女仔手掌咁大,小鳥胃嘅朋友最好食個輕食/沙律,再下午茶食;如果正餐後再食都偏飽~結論:會encore,但都建議店主可出迷你版~照顧下好似🐻‍❄️嘅小鳥胃~

——————

🐻‍❄️家人生日買返屋企嘅「生日撻」😆

玄米抹茶麻糬撻(左);開心果生朱古力撻(中上);焦糖栗子幕絲撻(右)

🥧焦糖栗子幕絲撻

🐻‍❄️:個樣仲幾IG-able📸

🥧玄米抹茶麻糬撻

🐻‍❄️:呢款都like,麻糬煙韌👍🏽

🥧開心果生朱古力撻

較甜,適合螞蟻人

2023-10-22
外賣自取
$33 (其他)
慶祝紀念
生日
  • 玄米抹茶麻糬撻
  • 焦糖栗子幕絲撻
👧🏽今日食晏就上開駱駝漆就決定去crazy pie買個飯後甜品今次試左抹茶開心果生朱古力批我個人覺得麻麻地 唔係好食到抹茶同朱古力味開心果陣味好強烈 仲有啲膩可能下次都係食返茶味重啲既pie
👧🏽今日食晏就上開駱駝漆
就決定去crazy pie買個飯後甜品
今次試左抹茶開心果生朱古力批
我個人覺得麻麻地 唔係好食到抹茶同朱古力味
開心果陣味好強烈 仲有啲膩
可能下次都係食返茶味重啲既pie

2023-09-14 906 瀏覽
每月更新唔同批款😚 今次9月限定款由9月5日至10月1日都有賣😏 門市用現金買2件仲有得減$6🤤 金沙鹹蛋黃焗芝士蛋糕 $33好中意佢個批底,有搽一層白朱古力防止撻皮變濕變淋😚 食落個批底係脆嘅💘 芝士蛋糕面頭仲放咗啲肉鬆,連埋撻嘅鹹蛋黃內饀食,鹹鹹甜甜咁好好食😋 Baileys Tiramisu Tart $33呢款撻裏面有塊咖啡蛋糕🍰 同埋面頭芝士同內饀忌廉食真係好似食緊Tiramisu ☕️ Baileys 酒嘅存在感都唔弱! 被整成一層薄薄嘅酒涷放喺撻底,食落更有層次感😙

金沙鹹蛋黃焗芝士蛋糕 $33

Baileys Tiramisu Tart $33
2023-08-14 963 瀏覽
觀塘工廠大廈多食肆之外,甜品工場都一樣多,今次就試咗CRAZYPIE,撻款款式多達12種,要試哂每一款都唔易啊😆😆🥧 芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻我好鍾意食焙茶嘅甜品,因為有烘焙過,茶香味會濃啲,苦澀味又會少啲。食落唔甜,甜度適中,無蓋過茶味,切開會見到一層奶蓋+焙茶蛋糕+焙茶朱古力?+焙茶茶凍,最底就係麻糬,食一啖已經有多種口感,而且好紮實,食完一個撻已經飽😆😆

🥧 芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻
😍😍😍😍係好好食的撻啊!呢間位於觀塘的小店,每日都有很多款撻誕生😆先由我覺得最好食嘅介紹先🤤✨伯爵茶麻糬撻 $33伯爵茶茶味濃,Cream夠滑溜,底部麻糬軟糯煙靭,撻皮係牛油皮鬆脆可口。✨阿華田吉士撻 $33食落有驚喜,係香濃嘅阿華田味道。✨白桃乳酪慕絲撻 $33最清嘅味道,相對較淡。食落唔知自己食緊咩味😂個人比較喜歡以上2款味道。如果買2個撻比現金可享有-$6優惠。有興趣可以去睇下佢地個social media✨總結人均消費💸:$99味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 CRAZYPIE (觀塘)📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室

😍😍😍😍係好好食的撻啊!
呢間位於觀塘的小店,每日都有很多款撻誕生😆

先由我覺得最好食嘅介紹先🤤

✨伯爵茶麻糬撻 $33

✨阿華田吉士撻 $33
食落有驚喜,係香濃嘅阿華田味道。

✨白桃乳酪慕絲撻 $33

如果買2個撻比現金可享有-$6優惠。

有興趣可以去睇下佢地個social media

✨總結
人均消費💸:$99
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 CRAZYPIE (觀塘)
📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室