😍😍😍😍係好好食的撻啊!呢間位於觀塘的小店,每日都有很多款撻誕生😆先由我覺得最好食嘅介紹先🤤✨伯爵茶麻糬撻 $33伯爵茶茶味濃,Cream夠滑溜,底部麻糬軟糯煙靭,撻皮係牛油皮鬆脆可口。✨阿華田吉士撻 $33食落有驚喜,係香濃嘅阿華田味道。✨白桃乳酪慕絲撻 $33最清嘅味道,相對較淡。食落唔知自己食緊咩味😂個人比較喜歡以上2款味道。如果買2個撻比現金可享有-$6優惠。有興趣可以去睇下佢地個social media✨總結人均消費💸:$99味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 CRAZYPIE (觀塘)📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室

😍😍😍😍係好好食的撻啊!
呢間位於觀塘的小店,每日都有很多款撻誕生😆

先由我覺得最好食嘅介紹先🤤

✨伯爵茶麻糬撻 $33

✨阿華田吉士撻 $33
食落有驚喜,係香濃嘅阿華田味道。

✨白桃乳酪慕絲撻 $33

如果買2個撻比現金可享有-$6優惠。

有興趣可以去睇下佢地個social media

✨總結
人均消費💸:$99
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 CRAZYPIE (觀塘)
📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室
2023-07-28 1027 瀏覽
🧡 CRAZYPIE📍觀塘駱駝漆大廈第3座8樓U室------------------------------1️⃣ 焦糖凍布丁蛋糕撻 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻撻面的芝士味道不錯😆焦糖味香濃 布丁滑捋捋 整體不太甜 不錯💕2️⃣ 抺茶開心果生朱古力撻推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻照騙😂看完圖片 找了很久才找丁 味道普通 有抺茶和開心果味 但個人認為兩種味不太夾🫢3️⃣ 伯爵茶麻糬撻推薦指數:👍🏻👍🏻不推薦😵‍💫又膩又苦 伯爵茶味道太過濃 濃到苦😖而且cream 的口感太油 似是以前的奶油蛋糕 不香不滑 只覺得膩☹️麻糬口感不錯 4️⃣ 厚奶黑糖鐵觀音撻推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻喜歡💕鐵觀音的茶味比伯爵茶味淡 沒有那麼膩 厚奶味道不錯------------------------------散水餅之選😆味道多樣 可以迎合不同人士的口味 部分撻比較膩 總評味道:⭐️⭐️⭐️環境:/服務:/
🧡 CRAZYPIE

環境:/
服務:/
2023-07-19
2023-07-22 811 瀏覽
以前成日食 今次同事買咗做散水餅 可以一次過試唔同味😎😎😎由我最愛嘅味道順序講啦😙😙抹茶開心果:非常大推 本身好鐘意開心果 之前都食過 濃濃的 好好味 今次加埋茶嘅甘濃 唔好甜嘅人都可以食😋😋😋鐵觀音黑糖布丁:好驚啲黑糖味太多嘅嘢因為會驚太甜 但一嚟有茶平衡個味道 二嚟係好注意個比例 黑糖只係配角 加上幾重口感 好豐富👍👍柑桔檸檬:都ok fresh👌我本身唔太好呢個味但其他同事都覺okBaileys tiramisu : 本身有期望所以有啲落差 因為其他味層次比較豐富 呢個相對單一 比較多cream 但酒味都濃嘅🤌🏻

外賣送餐
crazy pie 不嬲都好出名,真係觀塘名物,行親駱駝漆都會去食!而家有堂食添,可以即買即食,買兩個撻用現金俾錢嘅話可以減$6!🍴Baileys Tiramisu Tart $33 (8/10)撻皮好香脆鬆化,有啫喱好濃酒味,個cream似港式濃厚嗰種cream,都幾滑,上面有可可粉幾香,入邊下一個有少少酒味嘅朱古力蛋糕,整體嚟講酒味都幾香濃,食落去都好輕盈!🍴芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻 $33 (8/10)焙茶味好香濃,焙茶蛋糕都好鬆軟好濃,麻糬好煙靭,但略厭焙茶cream雪得太硬,應該要放一陣先食會好啲!推薦指數: 8/10真心食咁多次都咁好食,嚟到觀塘不妨買一個試吓!

🍴芝士奶蓋焙茶茶凍麻糬撻 $33 (8/10)

推薦指數: 8/10
真心食咁多次都咁好食,嚟到觀塘不妨買一個試吓!
2023-07-02 654 瀏覽
tiramisu酒苦太重又無香味,特登買比鍾意tiramisu的朋友,佢食到一半之後我jam一淡,難食到面都青埋好尷尬,直程想阻止佢繼續食落去。開心果望落成個綠豆沙咁,連阿婆都覺得樣衰食唔落,勉強選個檸檬tart比下面。個綠豆沙食落去係甜到漏但唔香,食一半已經仁至義盡。黑芝麻豆乳麻糬係有啲特色,有豆香,但真係食一淡已經唔想繼續,膩到爆炸係呢啲tart in general的特色。我本身已經係好頂得順heavy嘢,但今次實在不能勉強。仲有四件原封不動,不可一不可再。
2023-07-02
5 分鐘 (外賣自取)
2023-06-25 640 瀏覽
這一家於觀塘駱駝漆名為"Crazy Pie"的甜品店,近幾年經常於同事派散水餅時見到🤣 食過幾次都很喜歡,今次是第一次堂食。店內有10個左右的座位供堂食,每款批賣相都非常吸引人。✨身為麻糬控,我首先點了一份焙茶麻薯批。這款麻糬非常出色,軟糯煙韌有奶香,不會雪至過硬,焙茶味道也非常出色,整體味道香濃搭配出色。不過一個份量已經很大,搭上麻糬要開心share才能完美解決。✨但當我試了另一款Baileys Tiramisu批之後,更加驚艷! ❤️❤️這款批的Baileys酒味道非常香濃,但不會太重,而Tiramisu的甜味剛剛好,不會讓人感到膩。當我咬開批的時候,發現批底上有一層薄薄的白巧克力,帶點脆,讓口感更豐富,亦比麻糬款輕盈一點,不會太飽滯。✨食完已經急不及待想試試其他口味🤣如果你是一個甜批lover,強烈推Crazy Pie!

食完已經急不及待想試試其他口味🤣
如果你是一個甜批lover,強烈推Crazy Pie!

CRAZYPIE係主打散水撻的人氣店,好賣到由ig shop變觀塘實體店。每月提供的款式都不同,每月有12款選擇。🫶 玄米抹茶麻糬撻 $33🥧分左三層,最底係麻糬,正正常常🥧但上兩層出事(其實唔係好食得出個兩層係咩),但無咩抹茶味,有嘅少少都唔係好食嘅抹茶,同埋第二層酸,懷疑變壞左(朋友試食另一件都係酸......)😅🥧外層嘅撻皮好厚好硬,明顯冰藏過嘅......🎆整體:有朋友食其他味覺得不錯嘅,不過我就唔會再食🙈食撻都係新鮮出爐好食😋------------------------------👅味道⭐️📸打卡⭐️⭐️💸性價比⭐️⭐️💰人均:$30😎Encore指數:20%

🫶 玄米抹茶麻糬撻 $33
🥧分左三層,最底係麻糬,正正常常
🥧外層嘅撻皮好厚好硬,明顯冰藏過嘅......
玄米抹茶麻糬撻

👅味道⭐️
📸打卡⭐️⭐️
💸性價比⭐️⭐️
💰人均:$30
😎Encore指數:20%
Pie
2023-06-19 498 瀏覽
如果想請同事食餅或者做散水餅,我會推介觀塘駱駝漆呢間pie 店,因為款式多,夠特別,每個月的款式也不同,所以唔想揀連鎖餅店,而又比較高質的餅,可選這間,價錢當然比連鎖店貴。
2023-06-17 419 瀏覽
我都係第一次入觀塘的駱駝漆,但又好彩搵到靚甜品。焦糖凍布丁蛋糕撻 $33切開時覺得個撻皮好脆好乾身,直頭切出聲🤣第一啖食到好濃的焦糖味,之後先食到布丁的甜味。本來都怕呢個撻會好甜,但食落又唔會喎,因為配埋個又香又脆的撻皮,甜味因為呢個撻皮而中和左,個撻食落又脆又唔算勁甜,味道啱啱好😋士多啤梨Tiramisu 撻 $33一見到成個粉紅色就超興奮,表面的慕絲堆到好高,仲有好多士多啤梨凍乾碎,感覺好滿足😌切開先見到底下有層蛋糕同士多啤梨醬,表面的慕絲有好濃的士多啤梨味,食落甜而不膩。士多啤梨醬又濃又甜,海綿蛋糕令個撻好有咬口,再加埋撻皮食落唔會太漏,成個撻好好食!CRAZYPIE (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室*上述文章只供參考及以當時價格為準
我都係第一次入觀塘的駱駝漆,但又好彩搵到靚甜品

焦糖凍布丁蛋糕撻 $33
切開時覺得個撻皮好脆好乾身,直頭切出聲🤣

士多啤梨Tiramisu 撻 $33

CRAZYPIE (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座8樓U室

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-05-10 977 瀏覽
厚度適中的鬆脆牛油批皮與甜度剛好的各種餡料✨⚠️ 如非附近工作/居住,建議在店內即場享用最佳口感,因運送後再次雪藏過的批皮會輕微變硬。個人最喜愛口味:❤️ 開心果生朱古力撻 ❤️❤️ 黑芝麻豆乳麻糬撻 ❤️* 不少人大讚焦糖燉蛋味,可惜到訪三次亦購買不到🥺🥺🥺**💰💰平均$30/件($33/件,買2件減$6)✏️ 部分款式每個月都會變更,有不少茶味批餡可選(e.g. 抹茶🍵、焙茶☕、伯爵茶☕、鐵觀音☕)
厚度適中的鬆脆牛油批皮與甜度剛好的各種餡料✨

個人最喜愛口味:
❤️ 開心果生朱古力撻 ❤️
❤️ 黑芝麻豆乳麻糬撻 ❤️
* 不少人大讚焦糖燉蛋味,可惜到訪三次亦購買不到🥺🥺🥺
**💰💰平均$30/件($33/件,買2件減$6)

2023-04-23 1069 瀏覽
同老婆第一次去觀塘駱駝七大廈走訪不同的小店忽然見到有Crazypie之前在網上也見過其他人的介紹,所以想入去試吓 估唔到連唔食甜嘢的老婆也大讚好味😋叫咗個開心果味的pie 去試吓好香濃的開心果味不會太甜餅底非常鬆脆新鮮 店員亦非常細心提醒我們這些批因為有急凍,所以拎出來要先等一會才吃 其實外表已經可以壓場,第時請同事食散水餅有得諗 🤭店舖裏面設有六七個座位,所以客人都可以坐低淺嘗咁啱我去的時候有駱駝漆大廈的員工promote大廈的儲分app download平幾蚊非常抵食
同老婆第一次去觀塘駱駝七大廈走訪不同的小店

叫咗個開心果味的pie 去試吓
好香濃的開心果味不會太甜
餅底非常鬆脆新鮮

其實外表已經可以壓場,第時請同事食散水餅有得諗 🤭

開心果pie

店舖裏面設有六七個座位,所以客人都可以坐低淺嘗

非常抵食

開心果pie
2023-03-10 1525 瀏覽
呢日一早去到駱駝漆行行下突然心血來潮 不如去crazypie睇吓有咩食先 因為岩岩開門 所以啲撻都好齊款每一款其實都好吸引不過做人唔可以太貪心所以就千挑萬選左最吸引我既焦糖燉蛋撻一出門口就即刻開黎食其實係有講唔好即刻食 不過我忍唔住啦!未解哂凍 有少少似雪糕 好正唔會好死甜 有燉蛋味下次都會再買呀!!
呢日一早去到駱駝漆
行行下突然心血來潮
不如去crazypie睇吓有咩食先

因為岩岩開門 所以啲撻都好齊款
每一款其實都好吸引
不過做人唔可以太貪心

所以就千挑萬選左最吸引我既焦糖燉蛋撻
一出門口就即刻開黎食
其實係有講唔好即刻食 不過我忍唔住啦!
未解哂凍 有少少似雪糕 好正
唔會好死甜 有燉蛋味
下次都會再買呀!!
2023-02-23 1310 瀏覽
尋日買咗一個Earl Grey食先決定訂嘅, 餅底唔香, 茶味唔香, 太凍, 可取嘅地方係比較淡身, 感覺light D, 都係自己衰貪平, 2個減6蚊, Packing 又幾靚,就咁就跌落陷阱喇
題外話/補充資料: 結論:收咗錢就理得你死, 一大堆規矩令你無得轉頭, Flexibility = 0 戴好頭盔先, 件事係我問題, 就算佢點做都無錯嘅, 只係少少彈性都唔俾, 衰過D大公司 是咁的, 今日要訂下星期二散水餅, 問咗公司HR人數之後就訂啦, 俾好晒錢之後HR忽然講話有幾個同事請假上廠, 見俾咗錢先幾分鐘就問吓有無得減數量啦, 點知copy and paste 咗一大堆嘢出嚟又話收錢唔退錢之類嘅嘢, 只係俾我分日期攞, 咁算啦, 試試提早一日睇睇會唔會齊人D啦, 又話星期一放假, 問我星期日攞得唔得, 我星期日派散水餅好唔好? 你唔係真係咁缺錢連收咗10分鐘嘅Order 都唔俾人改下話, 既然你咁缺錢我都唔會阻你, 當貼錢買教訓, 祝生意好呀! 而家仲未攞貨, 敬請醒醒定定交貨俾我, 唔係我再寫多一篇, 同時亦希望有關方面喺賺錢之餘要有返D品, 咁先會有回頭單
2023-02-23
2023-02-22 1175 瀏覽
之前聽朋友介紹,今日襯收早過去觀塘。雖然店舖係位於工業大廈裡面,但環境衞生情況好好,好乾淨整理👍可能因為我早過去,都仲有好多款可以揀👍款式好多,各種撻都好吸引我眼球😍 真係好難揀🙈(1)黑巧石板街麻糬撻咬開撻皮,好脆身,內裡既朱古力係流出黎咁,味道唔膩,食落口唔會好滯👍 濃濃既朱古力味😍 (2)Earl Grey伯爵茶麻糬撻 伯爵茶味道好香,撻底上面就有一層麻糬,好煙韌好彈牙(3)Baileys Tiramisu Tart好creamy ,Baileys既味道好出, 因為係個撻皮上有厚厚既一層Baileys 啫喱,如果中意Baileys ,呢個必食!!!
之前聽朋友介紹,今日襯收早過去觀塘。

可能因為我早過去,都仲有好多款可以揀👍
款式好多,各種撻都好吸引我眼球😍 真係好難揀🙈

(1)
黑巧石板街麻糬撻

(2)
Earl Grey伯爵茶麻糬撻

伯爵茶味道好香,撻底上面就有一層麻糬,好煙韌好彈牙

(3)
Baileys Tiramisu Tart

• Baileys Tiramisu Tart
2023-01-03 1790 瀏覽
節日又到,開party 點少得甜品。好多人都話 Crazy pie 值得一試,於是朋友就幫手訂咗crazy pie黎開 party,一齊開心吓。朋友就㨂咗以下6 隻味由左至右,上到下。Baileys Tiramisu:Bailey 味突出,可以一試伯爵茶麻薯:頂層嘅cream有淡淡嘅伯爵茶香味,Earl grey控應該會鐘意阿華田麻薯:阿華田味再加上煙韌麻薯,唔錯奶蓋Oreo 麻薯:奶蓋香濃,加埋上面嘅 topping,同下面嘅麻薯,多層口感開心果生朱古力:少有開心果味甜品,有果仁香味,唔太甜鐵觀音朱古力:朱古力味好濃配上香濃嘅鐵觀音,出奇地好夾用黎開party唔錯,好食又可以打卡。
朋友就㨂咗以下6 隻味

由左至右,上到下。
阿華田麻薯:阿華田味再加上煙韌麻薯,唔錯
開心果生朱古力:少有開心果味甜品,有果仁香味,唔太甜
鐵觀音朱古力:朱古力味好濃配上香濃嘅鐵觀音,出奇地好夾

用黎開party唔錯,好食又可以打卡。