2022-03-08
之下,不少餐廳都面臨執笠,難得有餐廳堅持營業之餘,還有意外好嘅水準~今次介紹嘅餐廳係上環小巷中的CRITROOM!餐廳係就一位本地設計師開設,餐廳擺設及掛畫都係意大利風格,餐紙係手繪嘅各國著名Building~可能係老闆自己畫~餐廳而家只供應Lunch Set,不過Lunch已經有4個Dishes:前菜/主食/主菜/甜點俾贊👍嘅係,佢哋 🍽 前菜、主菜及主食都各有幾個Choices前菜 Ham/Salad/Soup主食 Risotto/Pasta主菜 Steak/Fish/Clicken 甜品 雪糕手繪圖餐紙有、羅馬、米蘭、等我揀咗Salad,由Apple打Bubble有果實、薯仔及彩茄配搭一齊,好Fresh~之後,配返個香濃嘅點松露意大利飯,佢個陳醋非一般,應該係有年份酸甜適中,飯正宗意大利煮法,外軟飯心硬,明知飽都想食哂佢😜主菜點左Medium Rare Steak,肉汁夠緊緊無血水,牛排用左栗子粒蓉去吸收返肉汁,連Salt & Pepper都無諗過需要落~完整的一餐當然要甜品做句號!甜品用左朱古力粒加麥片脆去襯上😋Prefect!每位:約hkd400🔽 🔽 更多美食及Blogg
前菜 Ham/Salad/Soup
主食 Risotto/Pasta
主菜 Steak/Fish/Clicken
甜品 雪糕
手繪圖餐紙有、羅馬、米蘭、等
完整的一餐當然要甜品做句號!
甜品用左朱古力粒加麥片脆去襯上😋Prefect!
每位:約hkd400
🔽 🔽 更多美食及Blogger分享 🔽 🔽