2020-05-18 387 瀏覽
茶飲店開到成行成市,荃灣就特別多淨係路德圍都好多間呢間近天橋嘅茶飲店唔使特別排隊口渴時真係唔想去排隊店cupof最特別係用嚟打卡同係新鮮水果茶呢杯幻彩星雲系列嘅桃味果茶叫白桃粉飛飛齋睇勁粉嫩,茶飲杯睇落好靚一杯25至32蚊,係白桃汁玫瑰洛神花果茶主打白桃汁口味,加玫瑰洛神花可以改善睡眠質素,男女都啱飲整體白桃汁入口香甜,幾清爽順口玫瑰洛神花帶酸甜味,仲有啖啖花茶香飲落去幾舒服據了解,玫瑰花洛神花嘅性質溫和可抗氧化+潤膚養顏+降脂减肥仲可以調理血氣+促進血液循環+安神+改善睡眠質素不過白桃汁味比花香味重,果香重過花香
茶飲店開到成行成市,荃灣就特別多
淨係路德圍都好多間
呢間近天橋嘅茶飲店唔使特別排隊
口渴時真係唔想去排隊店

cupof最特別係用嚟打卡同係新鮮水果茶
呢杯幻彩星雲系列嘅桃味果茶叫白桃粉飛飛
齋睇勁粉嫩,茶飲杯睇落好靚
一杯25至32蚊,係白桃汁玫瑰洛神花果茶
主打白桃汁口味,加玫瑰洛神花
可以改善睡眠質素,男女都啱飲

整體白桃汁入口香甜,幾清爽順口
玫瑰洛神花帶酸甜味,仲有啖啖花茶香
飲落去幾舒服
白桃粉飛飛

據了解,玫瑰花洛神花嘅性質溫和
可抗氧化+潤膚養顏+降脂减肥
仲可以調理血氣+促進血液循環+安神+改善睡眠質素
不過白桃汁味比花香味重,果香重過花香
2020-05-17 247 瀏覽
近排天熱突然回暖☀️,氣溫甚至高達27、28度,真熱得有點過份🔥,出街既話真係要叫返杯野凍飲至得!今日就介紹一間位於荃灣路得圍附近既茶飲店!上次係附近食完燒賣,個種麻味一直係口腔徘徊,所以點都要飲返杯野飲!轉角位有一間茶飲店叫「CUP OF」。聽聞呢度既茶係幾出名,不過真天氣太熱,所以我就轉飲沙冰!呢杯沙冰顏色非常吸引,岩哂用嚟打卡✨,粉藍色加白色,真係好夾!其實佢係一杯益力多益酸沙冰,味道酸酸地,之後就會慢慢有一陣甜味,都幾易入口。另外,因為呢杯係沙冰❄️,味道會比一般乳酸飲品味道濃一點,夏天飲自然相對醒神🌟!大家係附近行過都可以試下,比一般連鎖店有特色!

藍天白雲
2020-05-16 209 瀏覽
一行到過黎見無人排隊,覺得有慘。一望個餐牌哇左出聲一杯大既水果茶要45蚊??!!我以為我眼花,跟住就同男朋友商量要杯中size算,純粹抱住支持黃店既心態去試。當我買收銀大杯size有幾大既時候我即刻明白點解咁貴。。。哩個唔係叫大杯,係叫king size建議老闆真係放係當眼位置,等d人唔好見到個價錢就卻步,因為真係唔試好浪費 好啦,叫左杯菠蘿蜜桃茶,得一個要求,只要唔好膠味就得。作為水果茶既fans真係,真係中國好多次伏,一係無水果味,一係膠味,尤其蜜桃好容易好膠。點知,重點黎啦!~一飲,真係估唔到,菠蘿同蜜桃可以夾到咁天衣無縫,隻味完全唔膠,d水果好甜,好出色!真係飲過最好飲既水果茶,大推!
一行到過黎見無人排隊,覺得有慘。一望個餐牌哇左出聲

2020-02-29 346 瀏覽
💛荃灣獨家一杯兩食重量級果茶🍹-路德圍呢邊嘅cup of原來同前排朗豪坊成日大排長龍個間網紅飲品店係同一間(我次次經過朗豪坊個間都因太多人冇飲到😂),除左係黃店之外,呢到仲不時有唔同韓星嘅杯套,今次我見到嘅係izone嘅minju呀😍😍😍水果茶四季春清烏龍$45🍹呢杯果然係重量級果茶 ,入面有好多種唔同嘅水果,茶底方面,有四款比你揀,老闆話鐘意飲濃啲嘅可以揀碳燒鳥龍,小金就揀左四季春,茶味唔會好濃,果味唔會蓋過啲茶味,兩者加埋一齊好夾好清甜。飲完之後,仲可以倒酸梅粉落啲生果到食埋佢,好貼心呀。通常飲曬啲茶,啲水果都無乜味,加埋酸梅粉味道幾得意幾醒神😝珍珠白桃烏龍奶茶$25🥤
💛荃灣獨家一杯兩食重量級果茶🍹

水果茶四季春清烏龍$45🍹

珍珠白桃烏龍奶茶$25🥤
重量級果茶
  • 綜合水果茶
2020-02-08 271 瀏覽
路德圍小食店、茶飲店林立,要突圍而出吸引客人就要有特別嘅優惠。我同朋友睇戲之前想買杯野飲,見到cup of...鋪面細細,裝修得幾靚,學生仲可以減$3。茶飲有好多選擇,我叫咗一杯桃桃more more茶$30-$3,仲免費送一份椰果。我叫咗少冰少甜,但結果出到嚟真係有啲失望。杯桃茶太甜,好似飲緊糖漿加水,冇乜茶味,只得少少人工桃味,椰果都係超級甜,底部好似全部都係糖漿咁。雖然個杯嘅圖案係胡桃夾子好靚,但我都係飲唔落杯桃茶,結果要放棄佢。
桃桃more  more茶
2020-01-16
10 分鐘 (堂食)
2019-08-22 643 瀏覽
同友人食完飯突然想買野飲~係路德圍望完一輪都唔知飲邊間好~突然見到呢間巷仔轉入豪大大隔離既小店係良辰吉時對面~~~~鋪頭係粉紅色裝潢~~啲飲品幾新咁有好多選擇仲有椰子味奶蓋~~~~見到有個岩鹽芝士奶蓋白桃烏龍 又未飲過就試下!絕對有驚喜!淡淡白桃味 奶蓋夠多同好滑好creamy個白桃味係自然個隻唔係桃味糖漿簡左少甜 飲到桃味茶味同濃厚奶蓋冇死甜或者人工生果味~~~~~~~~~~一定會再買!支持local 小店👍🏻
同友人食完飯突然想買野飲~
係路德圍望完一輪都唔知飲邊間好~
突然見到呢間巷仔轉入豪大大隔離既小店
係良辰吉時對面~~~~
鋪頭係粉紅色裝潢~~
啲飲品幾新咁有好多選擇
仲有椰子味奶蓋~~~~
見到有個岩鹽芝士奶蓋白桃烏龍 又未飲過就試下!
絕對有驚喜!

淡淡白桃味 奶蓋夠多同好滑好creamy
個白桃味係自然個隻唔係桃味糖漿
一定會再買!

支持local 小店👍🏻
2019-08-22
5 分鐘 (堂食)
2019-08-04 395 瀏覽
前牌同見到有韓星嘅應援所以決定嚟咗呢間鋪頭試下佢嘅茶飲因為嗰日想飲下清清地既野飲  叫咗一杯玫瑰荔枝茶 茶味好香濃雖然話荔枝味唔算話太重 但係飲落去唔係好甜 所以值得一試
前牌同見到有韓星嘅應援
所以決定嚟咗呢間鋪頭試下佢嘅茶飲
因為嗰日想飲下清清地既野飲
叫咗一杯玫瑰荔枝茶 茶味好香濃
雖然話荔枝味唔算話太重 但係飲落去唔係好甜 所以值得一試
2019-06-02 535 瀏覽
👭Cup Of... (荃灣)👭呢間係一間充滿少女心既飲品店😍充滿粉紅色既主題,擺放兩隻卡通版既胡桃夾子作為主題公仔。38👭望到都心心眼😍老闆份人好nice好熱情,主動向我地介紹特色飲品。1⃣芭樂梅子more more茶 (加椰果) $28芭樂即係番石榴,more more茶系列可以免費加椰果既,38緊係唔執輸加埋一份🙈由於有梅子同椰果既關係,飲品飲落酸酸甜甜。飲到尾仲可以食埋啲爽脆既果肉添😝2⃣玫瑰水晶之戀 $35個名睇落好靚,原來係鋪頭自家製既玫瑰蜜配搭玫瑰荔枝茶牛奶。飲前記得要先搖晃一下,將所有配料、飲品混合埋一齊。今次38係無叫到少糖而係叫左正常糖,所以對38黎講甜左啲,啲奶入口幾順滑,啖啖充滿玫瑰蜜甜甜既味道,而且配搭左大量椰果,因此好有口感。推薦度:7/10🏠荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖🕐12:00noon-00:00
👭Cup Of... (荃灣)👭

1⃣芭樂梅子more more茶 (加椰果) $28

2⃣玫瑰水晶之戀 $35

推薦度:7/10
🏠荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖
🕐12:00noon-00:00
2019-06-01 361 瀏覽
荃灣路德圍台飲店總多,當中都有香港品牌,就係樓梯旁邊既「Cup Of...」。 飲品種類都算多選擇,最後揀左「古早味珍珠奶茶」試下,因為珍珠奶茶最易用來做benchmark!飲品店唔算多人,所以店員整野飲都快手。野飲到手,珍珠份量算多。飲落口味道不是太特別/突出,但唔難飲,算中規中矩。唔知係咪揀錯野飲?不過都可以比多次機會試下其他。
唔知係咪揀錯野飲?不過都可以比多次機會試下其他。
2019-05-28 260 瀏覽
Drink Drink Drink 😍 Time for refreshing fruit tea🍉🍐🍊🍋係美食店林立嘅路德圍,大街上除左唔同嘅小食之外,都係各式各樣嘅珍珠奶茶,檸檬愛玉啦,真係眼花繚亂,唔知點揀好!食得太飽所以唔係好想再飲甜野,行下行下就黎到係熱鬧大街旁邊嘅Cup of ...🍹叫左杯綜合水果茶,貪佢無咁甜得黎仲有好多唔同嘅水果係入邊,有西瓜、熱情果、檸檬、火龍果、士多啤梨、蘋果同芒果等等,當你飲完杯茶之後,就可以落埋附送嘅梅子粉,食入邊啲水果!成件事夠晒fresh 同健康呀

2019-05-10 224 瀏覽
近排天口熱就想飲返啲解渴涼身心嘅嘢,繼喜茶嘅桃桃落架之後,都唔知係邊飲好,荃灣路德圍果間東喜已經光榮結業,而呢個係咁多間過江龍之中仍然仲屹立不倒,飲左之前嘅水果茶同黑糖珍珠就原因,今次膽粗粗試埋其他嘢,#桃你歡心之芝士桃桃 $45,唔係講笑,真係長到,大杯到呢,接近兩部 iPhone 打直咁高,根據返個比例,個奶蓋都其實幾多下,真係一杯餵飽冚家,呢個奶蓋都幾厚幾 rich,芝士味亦濃,我比八十分,而個底下唔係桃茶,係桃桃沙冰,啲果肉由頭到底,乾淨俐落,冇偷工減料,不過注意返佢呢隻桃唔係喜茶果隻淋桃,而係爽口嘅桃,不同嘅口感,除左桃嘅口感之外,都幾接近喜茶,重點係咁大杯飲得好爽,唔洗就住黎飲 🤤-Cup Of ...荃灣昌泰街 5 號富榮大廈地下 1 號舖
Cup Of ...
荃灣昌泰街 5 號富榮大廈地下 1 號舖
2019-03-20 248 瀏覽
I love a cup of refreshing fruit tea for a hot sunny day to replenish and rehydrate.Using fresh seasonal fruits they also offer a range of tea bases such as jasmine, oolong and black tea.They named their fruit tea the “signature heavy duty fruit tea series” so I was curious as to how it was going to be different from the usual ones.To my surprise it came out in a huge tall cup and when I went to pick it up it was so heavy!It was almost filled to the brim with fruits such as pineapple, watermelon

It was almost filled to the brim with fruits such as pineapple, watermelon, guava, mango, orange, apple, lemon, lime, passion fruit and dragon fruit.

Not only was the tea infused with the fruity notes, after finishing the tea you have a huge cup of fresh fruits to eat!

They even offer you a packet of sour plum powder to sprinkle on the fruits to make them taste extra sweet.

• 綜合水果茶
2019-02-04 287 瀏覽
一拎到杯飲野飲 見到店員系奶蓋上面拉左花 即刻加曬分🥳仲有胡桃夾子公仔做主題 好有心思👍🏻.👉🏻芒果星球大戰(半糖)杯野飲有勁多配料唔系講笑!有椰果、芒果爆珠同埋芒果肉 芒果肉雖然有酸酸地 但系用新鮮芒果用制作 都好欣賞~同埋飲到最底都仲未食晒配料😛.奶蓋有椰子味 質地滑身好creamy.奶茶沖得好均勻 飲落去竟然有啲似港式奶茶嘅味道 好難先系出面嘅飲品店揾到呢種味道🤫👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻荃灣黎講除左天仁茗茶同埋sharetea之外 呢間野飲店都系數一數二嘅好👅
👉🏻芒果星球大戰(半糖)
奶蓋有椰子味 質地滑身好creamy
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-02-04
5 分鐘 (堂食)
喺荃灣食完拉麵之後好口渴,經過路德圍見到呢間Cup Of...,店舖粉紅色的色調非常顯眼吸引,店內仲放滿胡桃夾子公仔,好有特色的啊茶飲嘅選擇都幾豐富,除咗有招牌重量級水果茶系列,仲有多款純茶、奶蓋茶、同其他特色飲品玫瑰荔枝茶配粉紅岩鹽芝士奶蓋奶蓋質地都幾濃稠厚身,芝士味頗香濃!加左錢加厚個芝士奶蓋🧀所以比平常的份量更多😍😍粉紅岩鹽更能帶出奶蓋嘅味道,甜甜鹹鹹的,幾好味!玫瑰同荔枝茶夾埋好清新哦川寧白金玫瑰紅茶配椰子奶蓋用川寧茶包沖泡而成的白金玫瑰紅茶茶味濃而不澀,帶有陣陣玫瑰清香!同樣係加錢加厚左個椰子奶蓋,味道好特別,質地比芝士奶蓋輕盈,充滿椰子奶香,好味道哦!

玫瑰荔枝茶配粉紅岩鹽芝士奶蓋

川寧白金玫瑰紅茶配椰子奶蓋

2018-12-15 308 瀏覽
🔸重量級more more茶💰45荃灣路德圍是豆腐花和茶飲店的戰場,今天吃飽想買杯飲品逛街,被這個水果茶🍹吸引了。.超級大杯重量十足💪🏻,我一個小女生單手拿著不能維持太久,兩個人喝都幾乎喝不完😅,太誇張,好抵飲。.叫了少冰少甜,選了☕️烏龍茶,茶香濃,混有少許果汁🍊但不會搶了茶味。杯子設計貼心,喝到一半可拿走杯蓋,直接拿長叉🍴吃生果。店家還附送小包酸梅粉,灑在生果上吃。.我覺得水果才是主菜,有🍎蘋果、芒果、紅肉火龍果、石榴、🍊橙、熱情果、🍉西瓜等,十分豐富,營養健康。

🔸重量級more more茶💰45