2024-07-25 22 瀏覽
依家天氣真係熱到喊岀嚟好似係昂坪市集唯一的雪糕舖都有幾多口味選擇在做買二送一嘅優惠 店員好好人 幫我地分裝🤭舖頭岀面都有d枱櫈比客人坐 但當然都有好多人無幫襯都坐左響度🌝開心果 好味🤤
依家天氣真係熱到喊岀嚟
好似係昂坪市集唯一的雪糕舖
都有幾多口味選擇
在做買二送一嘅優惠 店員好好人 幫我地分裝🤭
開心果 好味🤤
而家先知原來Da Dolce得一間實體店😨😨 好耐之前已經知道Da Dolce其下既 Da Dino啲Gelato味道好正,口感非常柔滑,大部分都有濃郁既奶香味和豐富既口感。佢地既Gelato 味道有成超過40種,我試咗幾種唔同口味,每一種都好好食,味道好正宗,好似去咗意大利咁。 🥰🥰  今次我係響7仔買佢地既雪糕杯杯頂住檔先,味道一樣咁出色。我買嗰陣咁啱7仔做緊特價,$55就有3杯啦! 響實體店度食佢地一球球既Gelato仲正架! 🍧🍧 Pistachio 開心果 ⭐⭐⭐⭐  Da Dino既皇牌開心果Gelato,特點係甜而不膩,開心果既香氣非常濃郁,令人食落好舒服。不過,相對黎講,呢款Gelato既口感比較單一,缺乏層次感,我覺得如果可以加返啲開心果碎,可以更加豐富口感同層次感。🤤🤤 Coriander 芫茜⭐⭐⭐  Da Dino獨有既芫茜 Gelato,特點係有芫茜既清甜味,再加上濃郁既奶香。其實佢個芫茜味唔算太濃,好似我呢啲非芫茜愛好者都可以接受,但如果係熱愛芫茜既人可能會覺得佢既芫茜味稍微遜色。但可能因為芫茜含有比較多既水份,食落有啲冰感。🥶🥶 Yuzu Yogurt 柚
而家先知原來Da Dolce得一間實體店😨😨

響實體店度食佢地一球球既Gelato仲正架! 🍧🍧

Pistachio 開心果 ⭐⭐⭐⭐

Coriander 芫茜⭐⭐⭐

Yuzu Yogurt 柚子乳酪⭐⭐⭐⭐⭐
如果你中意乳酪既酸味加埋雪糕香滑既口感,咁你一定要試下呢款柚子乳酪味Gelato! 呢款Gelato甜度啱啱好,同乳酪既酸味和諧配合,俾你感受到奇蹟般的味覺平衡。 Gelato入面仲加入咗適量柚子皮,呢一點令雪糕口感更加有層次。😍😍

Da Dino既Gelato 完全係香港本地製造,製作過程中減少咗空氣含量,使得口感更加 creamy,質地細膩,口感順滑。製造雪糕的機器和技術都係由意大利的引入,而且佢地既Gelato係用新鮮食材、真材實料製作而成,令人食起上黎更加安心又放心,喺香港都可以品嚐到地道的意大利風味!💕💕

佢地仲有網店,或者去佢地社交平台填好訂購表,佢地就會WhatsApp聯絡你,將Gelato送到你屋企,真正做到足不出戶都可以嘆到正宗Gelato!🚚🚚

#Gelato #Italy #IceCream #MadeInHongKong #handmade #Pistachio #Coriander #Yuzu #Yogurt
#意大利雪糕 #意式 #雪糕 #香港製造 #手工 #開心果 #芫茜 #柚子 #乳酪
#DaDino #DaDolce #GelatoCup #GelatoCake #雪糕杯杯 #雪糕蛋糕 #Original #正宗
  • 柚子乳酪味Gelato
  • 芫茜 Gelato
  • 開心果Gelato
2023-04-16 277 瀏覽
《買二送一雪糕球🍦》去到大嶼山見到有間雪糕店就買來試吓整體冇咩特別🤔.▪️蜜桃2%白啤酒、咖啡味、豆腐味($96)✨蜜桃2%白啤酒聞落好有酒味,但食食下得番淡淡的桃味✨咖啡味比想像中濃,苦中帶甜,都幾推薦✨豆腐味比較淡,淡淡的豆味,想食清啲可以揀呢隻味.✍🏻整體:見呢間都有其他分店~好耐之前都見過依間,熟口熟面諗住試吓不過味道冇乜特別,偏貴.📍Da Dolce Gelato Italiano大嶼山昂坪市集7A號舖
《買二送一雪糕球🍦》
去到大嶼山見到有間雪糕店就買來試吓
整體冇咩特別🤔

▪️蜜桃2%白啤酒、咖啡味、豆腐味($96)
✨蜜桃2%白啤酒聞落好有酒味,但食食下得番淡淡的桃味
✨咖啡味比想像中濃,苦中帶甜,都幾推薦
✨豆腐味比較淡,淡淡的豆味,想食清啲可以揀呢隻味

✍🏻整體:
見呢間都有其他分店~
好耐之前都見過依間,熟口熟面諗住試吓
不過味道冇乜特別,偏貴
📍Da Dolce Gelato Italiano
大嶼山昂坪市集7A號舖
2022-08-05 469 瀏覽
依個牌子既雪糕成日都見到,但一直冇機會食!今日黎到昂坪,即刻買杯雪糕堂食、雪糕有十幾種味,薄荷朱古力最吸引我,薄荷好香、朱古力有脆脆的質感、朱古力頗濃味,雪糕口感亦很滑。臨走忍唔住,買多杯番屋企再食過!
依個牌子既雪糕成日都見到,但一直冇機會食!

臨走忍唔住,買多杯番屋企再食過!
2021-07-04 654 瀏覽
返咗成日工之後好想食啲甜嘢,加上熱辣辣嘅天氣,雪糕自然成為左不二之選。咁啱小編經過超市見到榴槤雪糕做緊特價,唔使講咁多,即刻嚟兩杯!!🥰🥰打開個蓋就已經好香好濃郁嘅榴連味,急不及待食咗一啖先記得影相⋯入口質地偏輕薄,口感有些許似雪芭,但味道濃縮。👍🏼💗需讚的是味道還原度好高!入口棉棉,有啲似冷凍過嘅榴連果肉,唔會話加咗好多糖或奶,係真實的榴槤香味。食完成杯雪糕之後個口仍有滿滿的榴槤香,好幸福,身心靈都好舒服呢~😋😋除咗榴槤味之外,小編留意到仲有好多得意嘅味道,包括有:花生,開心果,荔枝等等,總有一款口味可以打動你呢!Da  Dolce  杯裝榴連雪糕售價:$32/杯;優惠價$36/2杯地址:日出康城Fresh地鋪營業時間:08:00-23:00

售價:$32/杯;優惠價$36/2杯
地址:日出康城Fresh地鋪
營業時間:08:00-23:00

2021-02-04 752 瀏覽
《南大嶼一日遊》喺昂坪行完一圈之後,番到市集附近,咁啱店員行出嚟推介,做緊雪糕買2送1優惠,我哋又咁啱3個人喎,唔係唔食呀嘛😆細杯雪糕 $49 可以揀兩款味道,我揀咗開心果&咖啡兩隻味都好好食呀😋😋 我第一啖先食開心果,真係食到淡淡既果仁味。第二啖試食咖啡味,超濃郁!呢隻咖啡味唔係好似手作之店個款咖啡拖肥味,而係真係略帶苦味嘅香濃咖啡味☕️另外一杯揀咗朱古力&桑莓,店員姐姐筆得好靚,呢兩隻味道好夾,香滑醇厚既朱古力配上酸酸甜甜嘅桑莓第三杯我哋揀咗榛子&野莓乳酪味,雖然冇咁夾,但係各自食都好好味😝上到嚟市集,行到攰一攰,食杯雪糕真係開心晒☺️☺️☺️
《南大嶼一日遊》

細杯雪糕 $49
可以揀兩款味道,我揀咗開心果&咖啡

上到嚟市集,行到攰一攰,食杯雪糕真係開心晒☺️☺️☺️

「Made in HK」呢個嘜頭第時都唔知仲有冇香港人🇭🇰當然要撐返香港出品本地薑Da Dolce 喺香港自設廠房引入意大利雪糕機同傳統技術每日新鮮製造高級gelato🍨*送到屋企門口*從不讓我失望 更不斷推出新驚喜.嚴格選用最頂級的雪糕原材料就是連基底 都用上乳脂肪含量低過8%的新鮮牛奶🥛絕不添加人造色素/添加劑完全食緊 最天然的意大利雪糕口味!.𝑯𝒐𝒎𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑯𝒐𝒎𝒆疫情無得出街但都要𝑺𝒕𝒂𝒚 𝒉𝒐𝒎𝒆 𝑺𝒕𝒂𝒚 𝒔𝒘𝒆𝒆𝒕遇上優惠套裝價$280 / 10杯「買十送二」即係總共12杯啊✨讓我自選口味 填滿冰箱 填補心靈💕 .大推一下我最喜愛口味:🥇伯爵茶 (素) 超濃郁Earl grey 仲見到一粒粒茶籽靚茶料先可將佛手柑味道發揮至極致🥈榴槤用上D24榴槤 絕對有驚艷的感覺好似真係食緊榴槤一樣而且更順滑🥉薑味罕有的味道 但正正是我超喜歡的味道一點點淺黃色個薑苿若隱若現 *但味道很濃*根本是香滑雪糕版「薑汁撞奶」🏅話梅完全估唔到話梅可以做雪糕盡顯港式風味🎖青檸雪葩酸酸甜甜 勁fresh 一啲冰粒都無為炎夏帶來清涼感.話晒喺香港製造當然由頭到尾都咁有誠意送到黎屋企嘅時候冰袋裏邊

「Made in HK」呢個嘜頭第時都唔知仲有冇
從不讓我失望 更不斷推出新驚喜
嚴格選用最頂級的雪糕原材料
就是連基底 都用上乳脂肪含量低過8%的新鮮牛奶🥛
絕不添加人造色素/添加劑
完全食緊 最天然的意大利雪糕口味!
𝑯𝒐𝒎𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑯𝒐𝒎𝒆
疫情無得出街
但都要𝑺𝒕𝒂𝒚 𝒉𝒐𝒎𝒆 𝑺𝒕𝒂𝒚 𝒔𝒘𝒆𝒆𝒕
遇上優惠套裝價$280 / 10杯
「買十送二」即係總共12杯啊✨
讓我自選口味 填滿冰箱 填補心靈💕
大推一下我最喜愛口味:
🥇伯爵茶 (素)
超濃郁Earl grey 仲見到一粒粒茶籽
靚茶料先可將佛手柑味道發揮至極致
🥈榴槤
用上D24榴槤 絕對有驚艷的感覺
好似真係食緊榴槤一樣而且更順滑
🥉薑味
罕有的味道 但正正是我超喜歡的味道
一點點淺黃色個薑苿若隱若現 *但味道很濃*
根本是香滑雪糕版「薑汁撞奶」
🏅話梅

保溫功夫做到足
Da Dolce Gelato Italiano
@dadolce_hk
📌 訂購表格 Order Form:

有28年歷史嘅Da Dolce Italian Gelato,疫情下推出套餐送貨服務,$280有10杯,優惠期內送多兩杯、免運費,即平均$28/杯。款式口味多選擇,連同期間限間令人有選擇困難症!推介陳皮味、薑味同榴連味,獨特又好味😋
2020-04-14
外賣送餐
$28 (其他)
2019-10-21 715 瀏覽
服務員真係值得讚👍🏻,夠耐性又有禮貌,我仔隻隻味都想試,佢哋都俾唔怕小朋友煩。之後買完雪糕又提我小心小朋友拎唔穩會跌,仲話我知出面可以坐架。食杯雪糕都有咁好招呼係咪要讚先
2019-06-28 621 瀏覽
小朋友生日走到昂坪360去遊樂,經過上山纜車後,再向前走大概200米就會見到雪糕店,小孩見到都嚷着要雪糕。如果你是在Klook買纜車門票的話,便會送一個昂坪小食其中一款,而我們就是換取雪糕了,用了昂坪360小食券換取了一球雪糕,可以換取牛奶味或雲呢拿味。另外我們自費加了一球雪糕,雪糕很新鮮,是很結實的這款並不是軟林林的,但當時的天氣實在太熱了,就是說硬了的雪糕也很快溶化,所以如果買了雪糕杯的話,還是趁凍吃吧!

牛奶雪糕球和綠茶味雪糕
牛奶雪糕球和綠茶味雪糕
2015-07-29 1307 瀏覽
今日係我第一次坐昂坪纜車,上到去就來有show睇!所以在廣場坐低!見有間雪榚店,入去買杯雪榚氹下3隻馬騮!入面一個大雪櫃,好多味道選擇,揀好兩款就叫店員𢳂雪榚!叫店員比3支膠匙!坐在出面桌椅食!我兩款試下!蜜桃乳酪:清清地!酸甜清爽!士多啤梨:比較酸!味道唔假!中間有士多啤梨種籽!有咬口!水果味夾埋一齊食好味!店員唔算積極!不過叫就做!可以用買票送嘅優惠劵!有95折!好過無!
見有間雪榚店,入去買杯雪榚氹下3隻馬騮!
兩款味道
蜜桃乳酪:清清地!酸甜清爽!
士多啤梨:比較酸!味道唔假!中間有士多啤梨種籽!有咬口!
2015-07-29
5 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
優惠券
兩款味道
2013-06-06 576 瀏覽
昂坪有送COUPON黎食GELATO一定要草莓味冇得簡細細個好舒服既粉紅色唔太甜又唔太酸草莓味唔濃,冇咩果肉的主要係食佢果陣放入口即溶既感覺比一般雪糕清新
昂坪有送COUPON
黎食GELATO
一定要草莓味冇得簡
細細個好舒服既粉紅色
唔太甜又唔太酸
草莓味唔濃,冇咩果肉的
主要係食佢果陣放入口即溶既感覺
比一般雪糕清新
2013-06-04
1 分鐘 (外賣自取)
2011-11-15 396 瀏覽
360之旅,下山人勁多,等等等排排排,好在秋風起,唔係熱暈都似。不過排到雪糕店,即使有點涼意,都係口痕,忍唔住買翻杯雪糕。其實幫襯左幾次,心水都係覺得這裡開心果味係最好,今次都係要返開心果,個開心果既味道依舊夠哂濃郁,質地軟滑,是很不錯的。總覺得這裡的比XTC好吃,至少唔會食兩啖已經開始溶。廿八蚊,細細杯,不過都幾好味,都食得過的。
Da Dolce
開心果

廿八蚊,細細杯,不過都幾好味,都食得過的。

2008-07-17 349 瀏覽
炎炎夏日,最好吃杯雪糕消暑,未試過Da Dolce Gelato Italiano 的Gelato,便買個來試試吧~哈蜜瓜味Gelato:好失望味道淡得很,只嚐到一點點哈蜜瓜味,預期中應該水果味極重才對吧。質感的確很滑,但弄得很稀,不夠實。三十元一個,真的很不值,雖然Gelato用的鮮奶成份不多,但不置於吃不出奶味吧.....確實淡如水。據知尖沙咀分店曾大受歡迎,好評如潮,可惜現已結業。這裡的,出現了什麼問題......怪我不懂欣賞吧~

哈蜜瓜味Gelato:好失望

$30 (其他)
2008-02-28 271 瀏覽
搭360有兩張$20現金卷就用其中一張買gelato食原價$30(細杯,仲要指定可選某幾種味)咁我用現金卷就補$10要o左咖啡同朱古力可能咖啡比較濃味引致朱古力味很淡口感ok但真係頗貴如果要用原價買我諗我會選擇其它品牌~*個杯四周應該用張紙巾包住但我sales隻手整污糟o左將佢手上整到o既gelato 用我張紙巾抹完再包住我個杯超污糟!!!(仲要我見住都係咁做!!)
搭360有兩張$20現金卷
就用其中一張買gelato食
原價$30(細杯,仲要指定可選某幾種味)
咁我用現金卷就補$10

要o左咖啡同朱古力
可能咖啡比較濃味
引致朱古力味很淡

口感ok
但真係頗貴
如果要用原價買
我諗我會選擇其它品牌~

*個杯四周應該用張紙巾包住
但我sales隻手整污糟o左
將佢手上整到o既gelato 用我張紙巾抹完
再包住我個杯
超污糟!!!(仲要我見住都係咁做!!)