2025-07-20
📍二訪中環特色fusion餐廳‼️• 香辣惹味risotto🤪 — DAAP🍷·#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_西餐==========================上星期同@majorinfood二訪呢間位於中環嘅fusion餐廳😛上年嚟食過佢地嘅手工pasta覺得唔錯,今次就試咗啲新菜式🤪——————————————————1 Main + 1 pasta/risotto Appetizer ⭐️ 冰菜皮蛋咸檸檬甜酸汁⭐️ 烤栗子湯 配香煎羊肚菌上次飲過蟲草花忌廉湯已經覺得好好味😆今次嘅栗子湯味道濃郁,質感creamy好重堅果香😆·Main⭐️阿根廷紅蝦蝦醬蝦乾手工意粉 $198蝦醬汁鮮味,手工意粉闊身煙韌🥰仲混合好多蝦肉😗⭐️辣菜脯日本生蠔肉鬆意大利飯 $198呢個fusion risotto好特別我幾鍾意😋🤪辣菜脯加埋肉鬆鹹香十足好惹味!creamy嘅risotto搵到中間仲混合好多蠔肉🥰啖啖都好滿足😚·Dessert⭐️自家製酸種菠蘿包配奶茶雪糕熱辣辣嘅菠蘿包中間夾住雪糕冷熱交錯😙———————————————————賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比
#pigfoodiexhk_中環
⭐️ 冰菜皮蛋咸檸檬甜酸汁
⭐️ 烤栗子湯 配香煎羊肚菌
Main
⭐️阿根廷紅蝦蝦醬蝦乾手工意粉 $198
蝦醬汁鮮味,手工意粉闊身煙韌🥰仲混合好多蝦肉😗
⭐️辣菜脯日本生蠔肉鬆意大利飯 $198
Dessert