2004-02-14 29 瀏覽
o個個叫做麻糬波波...係佢地o既best seller黎嫁
2004-02-13 17 瀏覽
今日買0左3款包,一個唔知咩名0既包,好似叫波波,10蚊4粒,好得意~甜甜地~另外一個豬仔包,唔同港式0個d架.最好味係個木薯包,$5.5一個,但都几大個.我買番黎同屋企人一齊食,切開3份食,外面好香脆,入面好鬆軟,真係好食呀!!!
(非會員)
鮮奶木頭包and麻糬好好食,勁正呀.......... 服務態度都唔錯啦....我幾乎日日都黎哦不過d價$貴左少少........平dd得唔得呀????<
鮮奶木頭包and麻糬好好食,勁正呀..........
服務態度都唔錯啦....我幾乎日日都黎哦
不過d價$貴左少少........平dd得唔得呀????<
2004-01-11 8 瀏覽
呢度同Beckenheim既包包一様,個人最鍾意都係最熱賣既麻糬波波同粿麥合桃提子包,另外菠菜包、細細條既牛油餐包、粿麥包、玉桂卷都係心頭好,鮮奶木頭包以前食過beckenheim既覺得好好食,但買過呢度既覺得整法唔同左,好濕好甜唔好食,另外推介呢度既腰果朱古力批(即係brownie),$15三條,朱古力味香濃唔漏,口感煙韌去過隔離餐廰食過兩次lunch,好似係$5x-$7x,但水準唔穩定,意粉時得時唔得,而且menu冇乜變化,見佢set dinner都要$150/head,以唔既食物質素唔抵食,亦難怪夜晚冇人啦(味道4分比包包)
2003-12-08 25 瀏覽
牛角酥同麻薯由$2.5/個加到$3/個, $10/5個加到$12/5個... 好似唔係咁抵... 新出蘋果酥都幾好味, 不過仍然至愛鮮奶木頭包~ 西港城再入D, Circle K隔離係跑馬日有Das Gute Counter賣發財熱狗, $15個, 好味ga~ 珍寶腸, 蕃茄, 青瓜, 牛油, 茄汁, 沙津醬同芥辣, 夠晒飽肚! 不過等佢整都成2,3分鐘到...
2003-11-17 20 瀏覽
不過記住唔好買剩番幾個o個D呀! 差好遠ga D味!! 出爐冇耐最好味! 我一個禮拜食3, 4個ga~ wakaka
(非會員)
2003-10-17 19 瀏覽
A1, Backenheim, Das Guteall are under the same group, A1, long here HK originally brand from Japan------------------------types and kinds of bread of these 3 bakery is very similar, while the "quality, size and price" have certain degree of differenceit's just strategy of product and packaging for different markets (higher/lower price)其實另一集團,山崎,同貴啲,品質好啲0既Saint Etoile都係類似---------------------------------兩個集團0既麵包水準比多年前已經差咗好多好多啦
A1, Backenheim, Das Gute
------------------------
兩個集團0既麵包水準比多年前已經差咗好多好多啦
2003-10-17 27 瀏覽
呢間野9月開~ 係上環一帶少有o既bakery~ 同我屋企都幾近, 所以成日去~ 我覺得$10/5個迷你牛角包, $10/4個提子蛋糕都好抵食~~ 我覺得鮮奶木頭包, 朱古力酥同藍莓賓士都好好味! 芝士包幾漏~
2003-10-05 20 瀏覽
3/10,大約六點幾,同朋友2人O係隔離買完麵包後(D麵包有D似銅鑼灣City Super麵包舖D麵包) ,就o黎呢到食晚飯,可能時間尚早O既關係,間餐廳都無乜人。雖然地方唔係好大,但都坐得幾舒服,而且待應O既服務態度都幾好。食物方面都算OK,麵包特別軟熟。唯一唔係咁好O既地方就係個廁所o係3樓(餐廳位於地下),跟住重要行番樓梯落O黎!
2003-10-01 22 瀏覽
呢度位於西港城的其中一角落,裝修得幾雅緻。同兩個同事來食lunch,一點之前都唔係好多人,唔使等位就可以坐低。湯是羅宋湯,不過不失;呢度標榜麵包係新鮮即製,咁大大個bakery在隔離,麵包當然不是涷冰冰的,但坦白講,不是十分特別;我叫了什菌忌廉長通粉,即叫即煮熱辣辣,什菌都幾碎同細粒,如果可以大粒D就好,可幸忌廉汁都幾濃郁,加埋餐湯同包都夠飽;同事叫的德國腸配酸菜都不俗,有兩大條腸切開四截,都夠飽;餐後的熱咖啡淡了些少,濃郁一點會更好。埋單每人60多唔算平。呢度如果坐入面會好D,若然係坐外面就要忍受俾等位的人眼望望。