2024-03-22 36 瀏覽
發現這間新開的牛扒店係用鐵板上,感覺幾正,牛扒🥩要幾熟全由你自己話事👍🏻我哋2人揀左2款,再加配酥皮忌廉湯,意粉🍝&薯條🍟,加2杯重量級飲品!埋單都只不過係$ 5 xx,我覺得好抵!牛扒🥩質素超高,再配上店內提供的燒肉汁,好好食👍🏻酥皮忌廉湯非常熱,好香蘑菇味,唔知係咪好耐冇飲酥皮湯,所以覺得好好味😜薯條脆口。意粉正常發揮。👍🏻😚特別要稱讚店員哥哥服務態度非常好💯真心欣賞👍🏻👍🏻
牛扒🥩質素超高,再配上店內提供的燒肉汁,好好食👍🏻
薯條脆口。意粉正常發揮。👍🏻
😚特別要稱讚店員哥哥服務態度非常好💯
真心欣賞👍🏻👍🏻
2024-03-20 59 瀏覽
呢間新開既扒房,價錢親民,石燒牛扒好高質👍🏻估唔到一間小店都做得咁出色,好有驚喜!以美式石燒牛扒為基礎,有唔同部位選擇,安格斯牛柳、美國肉眼、西冷等等~唔食牛都有雞同豬或者意粉可以揀✨鵝肝配美國厚切平鐵牛扒12安士($198)超厚切牛扒🤤牛油有三款口味,黑松露、蒜香同香草今次揀左香草,加埋rosemary 、玫瑰鹽同黑胡椒,食到牛扒最原汁原味而且肉質軟熟,唔會韌!切落好juicy,牛脂好夠,石燒比你自己控制生熟度而鵝肝大嚿,煎到好香~👍🏻✨套餐(酥皮湯、洋蔥圈、特大杯飲品) +$58餐湯係酥皮忌廉蘑菇湯,濃中適中,酥皮好香~洋蔥圈啱啱炸起,新鮮熱辣脆卜卜,好好食而飲品嚟到,真係嚇親我😆超大杯勁抵飲✨西班牙豬鞍扒石燒配沙律 ($68)朋友唔食牛,就叫左豬鞍扒豬扒軟熟唔韌,調味啱啱好揀咗黑松露牛油,估唔到都幾夾而且豬扒幾大塊,午餐黎講,性價比好高🤪一定會再幫襯‼️

呢間新開既扒房,價錢親民,石燒牛扒好高質👍🏻
估唔到一間小店都做得咁出色,好有驚喜!

唔食牛都有雞同豬或者意粉可以揀

✨鵝肝配美國厚切平鐵牛扒12安士($198)
超厚切牛扒🤤牛油有三款口味,黑松露、蒜香同香草
而且肉質軟熟,唔會韌!
切落好juicy,牛脂好夠,石燒比你自己控制生熟度
而鵝肝大嚿,煎到好香~👍🏻

✨套餐(酥皮湯、洋蔥圈、特大杯飲品) +$58
餐湯係酥皮忌廉蘑菇湯,濃中適中,酥皮好香~
洋蔥圈啱啱炸起,新鮮熱辣脆卜卜,好好食
而飲品嚟到,真係嚇親我😆超大杯勁抵飲

✨西班牙豬鞍扒石燒配沙律 ($68)
朋友唔食牛,就叫左豬鞍扒
豬扒軟熟唔韌,調味啱啱好
揀咗黑松露牛油,估唔到都幾夾
而且豬扒幾大塊,午餐黎講,性價比好高🤪

一定會再幫襯‼️
2024-03-19 66 瀏覽
#港女覓食到荃灣係寶石大廈附近有間食牛扒嘅餐廳🍴餐廳枱數不算太多,但係勝在冷氣充足,唔會覺得鐵板牛扒越燒越熱。✨ 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士) $198鵝肝味香,牛扒食落嫩滑。食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。✨ 三文魚配美國牛柳(8安士) $198三文魚嫩滑,配厚厚的牛柳,呢個牛柳食落牛味比牛扒濃。而牛柳係鐵板上烘着,熟嘅程度由自己控制。同樣食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。✨+58可以配* 酥皮湯: 酥皮薄脆,入面係蘑菇忌廉湯。* 雜菜沙律/薯條/意粉(3選1) 揀左薯條🍟薯條係波浪形薯條熱辣辣炸上枱。另外仲揀左茄汁意粉,淡淡嘅茄汁甜味。* 特大杯裝飲品(冷熱同價) 我地揀左雜果賓治,上枱勁大杯,成700ml咁多🤣✨總結人均消費💸:$280/1人(餐廳需收加一服務費)味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴DAY22 STEAK (荃灣)📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::

#港女覓食到荃灣

✨ 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士) $198
鵝肝味香,牛扒食落嫩滑。
食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。

✨ 三文魚配美國牛柳(8安士) $198
同樣食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。

✨+58可以配
* 酥皮湯: 酥皮薄脆,入面係蘑菇忌廉湯。

✨總結
人均消費💸:$280/1人(餐廳需收加一服務費)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴DAY22 STEAK (荃灣)
📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖

扒房主打安格斯.prime.平鐵三款牛扒相對我較喜歡美國平鐵牛扒 肉感相對較重而且有埋鵝肝 感覺性價比都高啲₍ᐢ‥ᐢ₎ ♡牛油可以選配香草/蒜蓉/黑松露~牛油配牛牛真係完美配搭🥰唔夠飽仲可以加套餐飲酥皮湯.ᐟ‪‪.ᐟ可以自己動手燒去決定牛的生熟度🤍亦都可以請熱心的店員協助 超nice~(怕我們燒太熟會不好吃 馬上過來幫忙 超好人的)環境乾淨企理 雖然個個都食石燒 但油煙都唔會好嚴重 抵讚ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )✧▫️鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 12oz $198石板一上就滋滋聲好興奮‪- ̗̀ ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ ̖́-‬店員教我們先灑上黑椒再放牛油🧈再輕輕煎兩邊就可以開吃了~牛牛肉質軟嫩 牛味香濃 厚切過所以肉感滿滿配埋香草牛油🧈更加juicy入味✨鵝肝細膩滑嫩 味道鮮甜帶點油脂香~▫️美國安格斯牛柳 8oz $198安格斯煎到五成熟就剛剛好laaa肉質同樣細緻多肉汁 啖啖肉好滋味這款配上黑松露牛油 味道更香濃🥰▫️酥皮湯.薯條.特大花蜜水+ $ 58有三種套餐可以選配😗酥皮湯有羅宋湯/忌廉湯 我就揀左忌廉湯酥皮脹卜卜 薄脆鬆化‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝沾上蘑菇香忌廉湯好香口~是扭紋薯條🍟炸得熱辣辣好香脆還可以選配飯/意粉
扒房主打安格斯.prime.平鐵三款牛扒
相對我較喜歡美國平鐵牛扒 肉感相對較重
而且有埋鵝肝 感覺性價比都高啲₍ᐢ‥ᐢ₎ ♡
牛油可以選配香草/蒜蓉/黑松露~
牛油配牛牛真係完美配搭🥰
唔夠飽仲可以加套餐飲酥皮湯.ᐟ‪‪.ᐟ

可以自己動手燒去決定牛的生熟度🤍
亦都可以請熱心的店員協助 超nice~
(怕我們燒太熟會不好吃 馬上過來幫忙 超好人的)
環境乾淨企理 雖然個個都食石燒
但油煙都唔會好嚴重 抵讚ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )✧

▫️鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 12oz $198

店員教我們先灑上黑椒再放牛油🧈
再輕輕煎兩邊就可以開吃了~

牛牛肉質軟嫩 牛味香濃 厚切過所以肉感滿滿
配埋香草牛油🧈更加juicy入味✨
鵝肝配厚切美國平鐵牛扒

鵝肝細膩滑嫩 味道鮮甜帶點油脂香~

▫️美國安格斯牛柳 8oz $198

有三種套餐可以選配😗
酥皮湯有羅宋湯/忌廉湯 我就揀左忌廉湯
酥皮脹卜卜 薄脆鬆化‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
酥皮湯

沾上蘑菇香忌廉湯好香口~

是扭紋薯條🍟炸得熱辣辣好香脆
薯條

還可以選配飯/意粉喔.ᐟ‪‪.ᐟ
特大杯裝飲品揀左清香解渴的花蜜水🐝
花蜜水
2024-03-18 43 瀏覽
❤️花蜜雞翼有蜜糖,食落味道甜甜地好滋味~😋雞翼啱啱炸起熱辣辣皮脆肉嫩,超正,連我呢個平時唔食雞皮嘅人都忍唔住食埋塊皮!😍👍🏻嗌左兩個鐵板:三文魚配美國牛柳(8安士)和厚切美國平鐵牛扒(12安士)。望住牛柳在熱辣辣的鐵板上「吱吱」叫很有鑊氣,令我食指大動!😋枱上放有各式調味:黑椒、茄汁🥫、燒汁、岩鹽等。我最鍾意落黑椒,入口好香!😍❤️三文魚配美國牛柳(8安士)配黑松露牛油三文魚有魚嘅鮮甜味,唔鯹👍🏻😋~美國牛柳肉嫩多汁易咬。❤️厚切美國平鐵牛扒(12安士)配蒜蓉牛油店員話為左方便食客食已預先將牛扒切成一片片,讚呀!👍🏻美國平鐵牛扒牛味較濃郁😋👍🏻。要特別一讚店員好貼心咁比左張tissue我遮住個背囊🎒因為驚鐵板彈起的油會彈到個背囊。果然真係彈到成張tissue都係油。+$48轉套餐有是日餐湯、雜菜沙律和特大杯裝飲品(冷熱同價)❤️是日餐湯係蘑菇湯,口感creamy又好香~❤️雜菜沙律🥗沙律菜十分新鮮爽脆!❤️嗌左青檸梳打(大杯裝)真係勁大杯!😱我同朋友兩份分都飲到成肚水勁飽🤣。食完鐵板牛有少少熱氣,飲番青檸梳打即刻爽快解油膩!😆
❤️花蜜雞翼

❤️三文魚配美國牛柳(8安士)
配黑松露牛油
三文魚有魚嘅鮮甜味,唔鯹👍🏻😋~
美國牛柳肉嫩多汁易咬。

❤️厚切美國平鐵牛扒(12安士)
配蒜蓉牛油
店員話為左方便食客食已預先將牛扒切成一片片,讚呀!👍🏻
美國平鐵牛扒牛味較濃郁😋👍🏻。

+$48轉套餐
有是日餐湯、雜菜沙律和特大杯裝飲品(冷熱同價)

❤️是日餐湯係蘑菇湯,口感creamy又好香~

❤️雜菜沙律🥗
沙律菜十分新鮮爽脆!

❤️嗌左青檸梳打(大杯裝)
2024-03-18 27 瀏覽
同咗一個鍾意肉食獸朋友去左喺荃灣石燒牛專門店搵食😜餐牌有唔同牛既部位揀 店員喺落柯打既時候都好細心介紹每個部位肉質同朋友分別叫咗安格斯同肉眼扒 另外+$48 跟薯條 酥皮湯 同超大杯青檸梳打 薯條係粗薯條 炸到卜卜脆 唔會過咸 好惹味牛扒揀左跟特別既黑松露牛油😌兩種牛扒有唔同既上碟方式安格斯係煎到半熟上碟 搽上牛油再反轉煎一煎就食得 一砌肉汁就流哂出黎 食落充滿濃濃既牛味 😋😋肉眼係全生肉上碟 店員好詳盡咁介紹煮法 可以自己煎到鍾意既熟度 比起安格斯更容易控制生熟度肉眼食落充滿油香味 肉質亦較嫩滑 店員話宜家肉眼加大到去10oz 份量十足👍🏻
同咗一個鍾意肉食獸朋友去左喺荃灣石燒牛專門店搵食😜
同朋友分別叫咗安格斯同肉眼扒
另外+$48 跟薯條 酥皮湯 同超大杯青檸梳打
薯條係粗薯條 炸到卜卜脆 唔會過咸 好惹味

牛扒揀左跟特別既黑松露牛油😌
兩種牛扒有唔同既上碟方式

期待已久嘅火山石燒牛扒今晚終於有時間去~依間都係喺同事口中得知,公司附近既一間美式火山石燒牛扒同為吃貨既同事真心冇介紹錯~味道唔錯又近公司之後得閒收工都可以再回訪~平鐵牛扒個名可能唔多見,但佢另一個名「牛板腱」大家一定知平時打邊爐薄切食得多,厚切真心少食因為係石燒,所以生熟度由我地自己控制~朋友將牛扒煎至7成熟都唔會乾柴,牛扒肉質爽脆,就算近筋位都唔難嚼加上蒜香牛油更有一番風味鵝肝阿婆冇試,但朋友表示入口就有濃厚既香氣,而且口感細滑阿婆偏愛軟淋香濃既牛柳位,加上香氣十足既煎三文魚~大愛牛柳煎至5成熟口感軟淋無筋,肉味比平鐵牛扒更濃郁配上黑松露牛油獨有既松露香,根本無得輸三文魚兩面煎香後就先移到餐碟上,確保唔會因為煎太耐而令肉質變乾~石燒既時候可以自行加上鹽及黑胡椒碎吊味升級套餐分3個價錢,因為見到有酥皮湯,所以就毋需思考地加左最貴既plan酥皮上枱仲係脹卜卜迦好香既油酥味~加埋忌廉湯既奶香正呀♥️飲品上枱個陣我哋個樣係「」咁樣估佢唔到大杯真係咁大杯佢一杯等於人地出面兩三杯除左平時去飲酒之外都好似淨係食某雞煲個時見過會用咁大個杯
期待已久嘅火山石燒牛扒
同為吃貨既同事真心冇介紹錯~味道唔錯又近公司
之後得閒收工都可以再回訪~
鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)

平鐵牛扒個名可能唔多見,但佢另一個名「牛板腱」大家一定知
平時打邊爐薄切食得多,厚切真心少食
加上蒜香牛油更有一番風味

鵝肝阿婆冇試,但朋友表示入口就有濃厚既香氣,而且口感細滑

三文魚配美國牛柳(8安士)

阿婆偏愛軟淋香濃既牛柳位,加上香氣十足既煎三文魚~大愛
牛柳煎至5成熟口感軟淋無筋,肉味比平鐵牛扒更濃郁
配上黑松露牛油獨有既松露香,根本無得輸

酥皮上枱仲係脹卜卜迦

除左平時去飲酒之外都好似淨係食某雞煲個時見過會用咁大個杯

洋蔥圈
跟餐意粉
2024-03-13
鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)
洋蔥圈
跟餐意粉
  • 美國牛柳
  • 美國平鐵牛扒
2024-02-08 129 瀏覽
你到荃灣梗係搵間靚鋸扒店食啦,多謝邀請呢間餐廳試食,去到門口見到條隊長到黐線,如果你冇book位真係有排你排,好彩我就一早book位唔使排隊😂入邊都好多座位同埋好寬敞,餐牌仲有好多鐵板牛俾你選擇,仲要係要親手自己燒都好過癮,鍾意嘅成熟就幾成熟,見到有鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士),美國prime肉眼都好正,呢個係餐廳推介仲可以加餐湯或者酥皮湯,仲有加錢三樣小食俾你選擇,有炸洋蔥圈、花蜜雞翼、牛油煎帶子,我就選擇咗鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士),美國prime肉眼(8安士)加左酥皮湯餐鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士):$238粒鵝肝超大粒,呢塊牛柳都好厚身好厚切,加上香草牛油煎出黎好甘香,食落去都幾重牛味,冇乜肥膏但肉質好爽口啖啖肉既口感👍🏻鵝肝好入味好好食😋美國prime肉眼(8安士)加左酥皮湯餐:$238肉眼好厚切,煎出黎油份比較多,本身呢塊肉眼比較肥,肉質鬆軟,牛味冇咁重,唔同牛柳煎一煎就要拎起食,入口即溶既口感👍🏻📍地址:DAY22 STEAK (荃灣)荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號

鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士):$238

美國prime肉眼(8安士)加左酥皮湯餐:$238

📍地址:DAY22 STEAK (荃灣)
荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號
今日又黎到荃灣搵食!經過呢間餐廳聞到好香燒肉味,睇睇menu原來佢地係主打自助石燒牛扒,有好多款唔同肉質選擇,價錢唔貴,就比佢引左入去🤣美國安格斯牛柳8安士🥩($198 + 38跟套餐) - 我揀左信心保證嘅安格斯,配黑松路牛油。黎到嘅時候表面已經煎香左,但切開入面係生嘅,大概得2,3成熟,牛扒放上有火嘅熱石,你可以自己慢慢燒至你鐘意嘅程度😊 我自己就燒至大概medium,加少少鹽就食得,有牛油香同好多肉汁流出黎。厚切美國平鐵牛扒🥩($158 + 58跟升級套餐) - 朋友係食肉獸,呢款啱哂佢,大件夾扺食🤣 牛扒係厚切,咬落去比安格斯實d,啖啖肉,鐘意肉肉有咬口嘅朋友不能錯過。每款牛扒都可以加錢配套餐,會包左餐湯,主食同飲品,200零蚊就有咁多野同高質牛扒,物超所值😁

2024-02-01 109 瀏覽
Ooo高質鐵板牛扒小店ooO經常看到此家荃灣的新店排了長長的人龍。人氣鐵板牛扒🥩此店的牛扒以致配菜飲品、甜品及服務都是有心的店不過提提大家 要食此家要有排隊的準備💕🌟OooooO🔸美國prime 肉眼 (8安士) $238可以選香草牛油/黑松露牛油/ 蒜蓉牛油火山石牛扒上檯連Rosemary 帶點香味加上牛油迷迭香煎 味道香氣一流最後加埋少少海鹽 RIB EYE 肉質軟淋 味道及多生熟可以自行調配 最岩我想食熟D 而朋友仔就一定要半熟都可以shareOooooO🔸鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 (12安士) $198真正的厚切牛肉 份量十足石燒可以自行每邊都燒一下 唔會怕太厚中間唔熟肉質比RIB EYE 有咬口 牛味重少少如果喜歡有牛味及有咬口的就選呢款店員服務非常好👍🏻 會幫我們燒又指引我們最佳食法最後加少少海鹽調味OooooO🔸套餐餐湯、意粉/薯條、特大飲品及甜品 $58酥皮湯—酥皮層層酥脆意粉-— 意粉加入香草認真製作, 軟硬適中, 睇得出認真💘特大飲品-— 真係好開心, 了解到有時一杯加左冰2啖就無, 呢杯可以盡情飲🌟🌟甜品-—我唔想要奶, 小店有另外給一款無奶的甜品🍮我。細
Ooo高質鐵板牛扒小店ooO

經常看到此家荃灣的新店排了長長的人龍。人氣鐵板牛扒🥩
此店的牛扒以致配菜飲品、甜品及服務都是有心的店
不過提提大家 要食此家要有排隊的準備💕🌟

店員服務非常好👍🏻 會幫我們燒又指引我們最佳食法
最後加少少海鹽調味

🔸套餐餐湯、意粉/薯條、特大飲品及甜品 $58
酥皮湯—酥皮層層酥脆
意粉-— 意粉加入香草認真製作, 軟硬適中, 睇得出認真💘
甜品-—我唔想要奶, 小店有另外給一款無奶的甜品🍮我。細心程度滿分😃

有心的店就會有客人長期支持
用餐優惠
試食活動
2024-02-01 2536 瀏覽
收咗工同朋友落咗去荃灣食飯,佢成日都話呢間餐廳嘅牛扒Cᴘ值好高,佢話要帶我去試試佢🤣🤣入去睇到餐牌的確係好多選擇,最平98蚊已經有交易,而最特別嘅係有牛油揀😍 一共有三款牛油,有原味,香草同埋黑松露😋鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238呢到係用石燒原理上菜,所以啲牛都係比較生,可以根據自己喜好去睇吓食幾成熟,呢款我哋揀咗配香草牛油,鵝肝肥大,油脂充足,牛柳嘅牛味都頗香濃,而肉質當然係嫩滑喇🤩美國Pʀɪᴍᴇ肉眼(8安士) $238呢款配黑松露牛油,黑松露味好香濃,而肉眼油脂分佈都好平均,有靚靚嘅雪花,而且有一定嘅厚度,食落都好滿足,肉味比牛柳再濃多少少,牛味同黑松露味互相襯托,非常惹味🤤我哋仲加咗$58,有酥皮湯、意粉同一杯特大裝嘅雜果賓治,酥皮湯都算係中上水準,唔錯,意粉係有啲驚喜嘅,係好食嘅,而果杯雜果賓治係用H牌生啤杯裝,真係兩個人都夠哂飲🤣🤣好老實咁講,雖然呢間餐廳開係一條主要做車房,收五金為主嘅小街入面,但完全無影響到佢嘅人氣,因為當日去到,前面都仲有8個人等緊枱😏 都知佢有返咁上下料到,所以真係值得嚟試一試佢🤓

鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238
鵝肝配美國安格斯牛柳

美國Pʀɪᴍᴇ肉眼(8安士) $238
美國PRIME肉眼

意粉
雜果賓治

2024-01-25
45 分鐘 (堂食)
鵝肝配美國安格斯牛柳
美國PRIME肉眼
🎀荃灣。貼心服務.即燒即食厚切牛扒🥩🎀🪄店名* #DAY22STEAK🔮地址* 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$561 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_荃灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵最近見到呢一間燒牛扒超多人介紹 所以忍唔住搵左一日去試下 晚餐時間都見到爆曬場 出面仲有好多人等位添 所以都令我地相當期待😆餐廳整體都幾寬敞 有沙發位及普通座位 不過繁忙時間都無得自行選擇😫入到舖頭就聞到好香既燒肉味 肚仔即刻打鼓🤓餐廳服務好貼心 見到我地有袋都幫我地用紙巾蓋住防止油汁飛濺🤗🍽️食物質素🍽️見到餐牌都有幾多款肉選擇 主要都係食牛肉為主 有肉眼,西冷,牛仔骨等 另外仲有羊架,三文魚及海鮮 滿足唔同人口味 之後仲可以加套餐 配湯及主食 份量感滿滿😇👀評分💖💖💖💖🪄厚切美國平鐵牛扒配黑松露牛油 +58配酥皮湯/薯條/大杯飲品 $216我就試左呢款店鋪出名既平鐵牛扒 第一次食呢一款牛 我覺得比較適合唔中意肥膩既人士食用 因為佢脂肪含量比較少 肉質
🎀荃灣。貼心服務.即燒即食厚切牛扒🥩🎀

🪄店名* #DAY22STEAK
🔮地址* 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$561 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
我就試左呢款店鋪出名既平鐵牛扒 第一次食呢一款牛 我覺得比較適合唔中意肥膩既人士食用 因為佢脂肪含量比較少 肉質偏實 可以唔洗燒甘耐 口感更為優質!黑松露牛油味道好特別🤠另外配上即焗酥皮湯 湯帶牛肝菌味 幾好飲 而薯條系即炸曲薯條 飲品真係嚇親我 超級巨大杯 要用兩隻手托起佢😜

👀評分💖💖💖💖
🪄美國安格斯牛柳配香草牛油 +58配酥皮湯/薯條/大杯飲品 $256
而呢一款都幾厚身啵 肉質會比較呈現較多粉紅色 脂肪含量較多 所以肉質較滑嫩 牛味濃郁 咬落會爆發油脂香氣😍我個人更喜歡安格斯牛柳😋同樣我地都係加左酥皮湯set 飲品選擇左雜果賓治 份量都係容易令我地傻眼 好彩飲品甜度剛好!

👀評分💖💖💖💖💖
🪄花蜜雞翼$48
我地仲加左雞翼 味道甜甜地十分可口 雞翼份量大隻😍都幾划算~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
  • 飲品
  • 花蜜雞翼
  • 美國安格斯牛柳
  • 酥皮湯
食到一肚火嘅鐵板"話係牛扒"喎!!!行過見到荃灣開咗這間牛扒餐廳 打電話book位話要成個星期前book好! 就提前一星期book 以為會吃一個好味牛扒餐平均每人收費 $280這個價錢 食呢啲質量嘅牛扒 不能用失望來形容 直頭有被騙嘅感覺 已經不期望好高既質素 但係普通餐廳牛扒都比佢好食完全沒有牛扒味道不只牛扒嘅質素一食就知係劣質肉唔講都唔知係牛扒而且 mustard有冇人會用這隻用熱狗嘅醬呀大佬講真做得餐飲業畀多少少誠意啦!!$800+ 一餐 倒不如加多少少去荃灣Feather and Bone食好過!!只能說這種質量適合一些完全對牛扒沒有要求的人
食到一肚火嘅鐵板"話係牛扒"喎!!!

行過見到荃灣開咗這間牛扒餐廳

完全沒有牛扒味道不只
牛扒嘅質素一食就知係劣質肉
唔講都唔知係牛扒

而且 mustard有冇人會用這隻用熱狗嘅醬呀大佬

講真做得餐飲業畀多少少誠意啦!!
$800+ 一餐
只能說這種質量
適合一些完全對牛扒沒有要求的人

2024-01-23 118 瀏覽
忙得偷閒,最重要是注重二人世界,時刻保持渴望爭取與心愛的人共聚歡樂時光,重溫與老婆初相識時的煮飯仔樂趣。網上報料在荃灣聯仁街有一間出名的石燒牛扒專門店~Day 22 Steak,除了有一般西餐廳的扒類供應外,還為食客提供石燒板器材,讓客人親自在餐桌上炮製自己喜愛的不同熟度及味道的扒類。我與老婆放工後就一起去探店,真的名不虛傳,店外已有一隊等候入座的顧客。幸好,我有致電留座,但都要在門外等候幾分鐘才可進店。我們點了:紐西蘭羊架 $178、美國牛柳(8安士)~$148、加$48 轉套餐選意粉及特大飲品~雜果賓冶,另追加小食花密雞翼~$48。兩份石燒扒都揀選黑松露牛油來烹調,我們用店提供的煎鉗再自主加玫瑰海鹽及黑胡椒。兩公婆,你幫下我鉗,我幫下你加鹽落黑胡椒,大約在10數分鐘後,香噴噴的羊架及牛柳已可上碟。既享用美食又能重溫煮飯仔樂趣,真是愉快滿足的一餐!

既享用美食又能重溫煮飯仔樂趣,真是愉快滿足的一餐!

Book 左2000/2位,1930已去到只見左手邊已有大約十人排隊,見狀都照排。點知等咗成半個鐘頭都未入得,裏面又冇人出嚟。於是問裏面侍應佢先至話book咗位排去右邊。點解佢唔貼張紙出嚟講,要問佢先講呢?搞到嘥咗半個鐘頭排。佢仲話左手邊係排Walk in右手邊先係排Booking咁樣搞法咪有排都唔使入?咁整Booking嚟做乜呢?我唔知佢點樣分先後次序安排啲人入囉。於是冇等放棄走。希望佢呢間嘢嘅安排一係Booking就唔好有Walk in是但一樣你咁搞法唔知你比邊啲人入。
2024-01-21