🌟港鐵荃灣西站D出口 7分鐘路程🌟#森系餐廳 #鳥籠餐廳 同朋友喺荃灣行街 要搵地方食晚餐平時經過deer kitchen 都覺得鳥籠設計好特別 好靚所以趁呢次機會就入去打下卡 食嘢兩個人去 就梗係揀二人晚餐🌼#羅宋雜菜餐湯- 少有地 有好多胡椒味 有啲辣🙈🌼#芒果蝦肉牛油果他他- 酸酸甜甜幾開胃🌼#德國豬手扒• 德國腸• 脆薯角- 豬手扒炸得鹹香 又好脆 好邪惡呀- 半條德國腸- 脆薯角份量好多👍🏻👍🏻- 仲有少許沙律伴碟🌼#黑松露燒烤菇意大利飯- 黑松露本身已經好惹味 再加埋一片片芝士 勁香- 仲有配埋燒烤菇👍🏻👍🏻❣️跟餐有配飲品但係見到有特飲 就梗係要試吓啦🌼#綠島奇遇- 青檸 柑橘 檸檬汁 嘅配搭- 就好似檸檬水嘅進化版🫣🫣🌼#冷泡水果茶- 個人覺得呢杯水果茶 值回票價- 相比起其他餐廳嘅飲品 佢有好多唔同款嘅新鮮生果- 配埋百搭嘅百香果汁 茉莉花茶 好好飲❣️原來每個月週一到週四都有唔同嘅優惠🫢🫢

🌟港鐵荃灣西站D出口 7分鐘路程

- 配埋百搭嘅百香果汁 茉莉花茶 好好飲

❣️原來每個月週一到週四都有唔同嘅優惠🫢🫢
2023-07-31
2023-08-02 47 瀏覽
高質抵食西餐廳😋 餐廳主打西式料理多國菜如牛扒、意粉、意大利飯等 晚市除咗A la carte亦有Dinner set 更有兩個雀籠主題嘅用餐空間 想打卡嘅朋友可以book定~==== ᪥ 二人晚餐 $438包括starter, main, pasta, 飲品====starter️᪥ 黑松露意大利雲吞 +$10意大利雲吞口感煙韌 加上濃郁芝士及黑松露醬汁᪥ 是日沙律Main course᪥ 慢煮紐西蘭牛柳伴香煎砵酒鵝肝 +$108鵝肝睇個樣薄咗啲 但食落軟綿綿密 油香豐富 又唔差!牛扒牛味濃郁 口感軟腍帶嚼感😋 Pasta᪥ 香濃芝士煙肉煙斗粉Pipe Rigate版嘅carbonara😋 芝士味好香好濃郁 味道鹹香 醬汁質地濃稠 Pipe Rigate口感煙韌掛汁 配上煙肉及煙肉脆脆 口感豐富 好味😋====᪥ 意大利雙重朱古力 +$24᪥ 西瓜物語 +$24套餐加配特飲可享半價優惠
更有兩個雀籠主題嘅用餐空間 想打卡嘅朋友可以book定~

᪥ 二人晚餐 $438
包括starter, main, pasta, 飲品
starter

᪥ 香濃芝士煙肉煙斗粉

᪥ 意大利雙重朱古力 +$24
᪥ 西瓜物語 +$24
套餐加配特飲可享半價優惠
餐廳環境企理,有多個打卡位,尤其係雀籠位置,見到有女仔着靚靚咁影相。而家逢星期一至四做緊特別優惠,仲有$10生蠔推廣,生蠔愛好者不能錯過啦😋人魚之淚 $52有爆爆珠增加口感,加入牛奶,係香甜棉花糖嘅味道,但甜度適中不會過火,唔會有死甜嘅感覺~~黑鑽森林 $58適合夏天嘅飲品,非常濃郁嘅朱古力沙冰,冰感唔會粗糙,口感順滑,飲落透心涼😍✨晚市套餐($238)黑松露意大利雲吞(+$10)比較少見Cafe可以食到意大利雲吞,即管試試。黑松露香氣十足,味道較濃~烤西班牙黑毛豬鞍香濃燒汁(+48)豬鞍烤得啱啱好,肉質滑嫩而不鞋口,肉味足夠,亦唔會覺得羶。燒汁濃厚程度適中,唔會覆蓋到肉味。軟殻蟹牛油果意大利飯 $158軟殻蟹依然係熱辣辣,脆卜卜,出奇地冇咩油膩感。而意大利飯有咬勁,帶一點牛油果香氣,味道唔錯。

人魚之淚 $52

黑鑽森林 $58

晚市套餐($238)

黑松露意大利雲吞(+$10)

烤西班牙黑毛豬鞍香濃燒汁(+48)

軟殻蟹牛油果意大利飯 $158
🚩荃灣荃新天地🚩🫎今日係荃灣行完街,就入左去鹿仔西餐廳食晚飯,服務招待有禮👍🏻,環境舒適,座位寬敞,仲有兩個鳥籠可以瘋狂打卡📸📸Set dinner for 2️⃣ $438 (包Starter+ 1 Main+ 1 Pasta or risotto)頭盤有湯/沙律黑松露意大利雲吞+$10芒果蝦肉牛油果他他+$38 🐷 烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁 +$48簡單以紫薯蓉,烤蕃茄🍅及四季豆伴豬鞍,燒汁淋面,好大舊豬鞍,重肉味厚實而多汁😋紫薯蓉都好甜同特別☺️☺️☺️🦑 海鮮意大利飯 海鮮有青口、魷魚同硯,隻隻都新鮮大隻👍🏻👍🏻👍🏻特別在於有蟹籽加上青黃紅椒,食落成個感覺唔會覺得好濟,仲有d fresh既感覺😋我幾鐘意🤟🏼✌🏻🍹粉紅Pinky Pinky $48以西柚、🍎蘋果汁製成既沙冰Mocktail😋唔會太甜,成杯都係粉紅色,好靚好特別🤩🍸北極光 $52以🍏青蘋果、🌱薄荷、青檸同蘋果汁製成既沙冰Mocktail,飲落成個口感勁清新🤩📌餐廳仲有無上限地叫生蠔🦪,以換購價$10/隻! 📌每個月週一至週四都會有特別優惠, 到時問一問店員 📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)🗺️ 荃灣楊屋道
🚩荃灣荃新天地🚩

🐷 烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁 +$48

🦑 海鮮意大利飯

🍹粉紅Pinky Pinky $48

🍸北極光 $52

📌餐廳仲有無上限地叫生蠔🦪,以換購價$10/隻!

📌每個月週一至週四都會有特別優惠, 到時問一問店員

📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)
🗺️ 荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
2023-07-30 55 瀏覽
荃新天地呢一間Deer Kitchen裝修以森林風為主🌲🌿,座位寬敞,有特別既鳥籠座位,打卡一流,落地玻璃亦令餐廳光線充足,十分開揚🌞午市有Lunch set提供包左餐飲、餐包、是日餐湯/沙津、主菜🫕🥗是日餐湯係南瓜湯,口感creamy,南瓜味濃稠,田園沙律新鮮開胃。🥩紐西蘭草飼肉眼·香濃燒汁 $158有三、五、七成熟選揀,我就比較鍾意無咁血淋淋既,所以叫左七成熟。熟度剛好,保持到牛味同肉汁,配有紫薯,幾特別😆🍽️鹿鹿全日早餐 $128本人幾喜歡食全日早餐,因為食物款式多,而又飽肚。呢度既全日早餐係豐富而又整潔既配搭,煙三文魚、薯餅、香腸、炒蛋、沙律菜、煙肉、吐司、火龍果。🥂飲品我地以半價升級左冷泡水果茶(+$34)大杯又足料,抵叫😄酸莓樂園(+$24)酸酸既莓味加上梳打水,清新解膩✨每個月既星期一至星期四都會有特別優惠,到時可以問一問店員✨晚市時段可以以換購價$10/1隻 無上限叫生蠔

午市有Lunch set提供
包左餐飲、餐包、是日餐湯/沙津、主菜

🥩紐西蘭草飼肉眼·香濃燒汁 $158

🍽️鹿鹿全日早餐 $128

🥂飲品我地以半價升級左

冷泡水果茶(+$34)
大杯又足料,抵叫😄

酸莓樂園(+$24)
酸酸既莓味加上梳打水,清新解膩

✨每個月既星期一至星期四都會有特別優惠,到時可以問一問店員

✨晚市時段可以以換購價$10/1隻 無上限叫生蠔
2023-07-28 26 瀏覽
一入門口就有兩個雀籠嘅打卡位,整間餐廳到處都有鹿嘅裝飾,好靚嘅畫同吊飾!點左dinner set for 1 $238再散叫小食同特飲!👉🏻烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁 (+$48)黑毛豬質地鮮嫩,有肉汁,邊邊嘅肥膏有油脂香,底下用紫薯承托,好香甜!👉🏻芒果蝦肉牛油果他他(+$38)好開胃的starter,層層搭咁,先食到芒果嘅甜,爽彈嘅蝦肉仲有柔滑嘅牛油果,好豐富嘅口感!👉🏻美式焗蟹餅 $138共兩件,外層酥脆,一絲絲嘅蟹肉,鮮味溢岀!👉🏻Blue Mermaid (+$29)跟餐半價,呢隻藍色好吸睛,口感清涼舒爽,夏天飲好正!👉🏻Gold Coast $78帶有清新嘅柑橘香味,仲有夾雜左鹽味,帶有酸甜口感!6點後oyster special $10一隻,仲要無上限,可惜今日太夜去已賣哂。。。不過每個月星期一至四都會做優惠,例如今個月逢星期二惠顧單點主餐牌主食,可以優惠價升級薯條任食!記得去到問下店員而家做緊咩優惠,唔好錯過呀!

點左dinner set for 1 $238
再散叫小食同特飲!

👉🏻烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁 (+$48)

👉🏻芒果蝦肉牛油果他他(+$38)

👉🏻美式焗蟹餅 $138
共兩件,外層酥脆,一絲絲嘅蟹肉,鮮味溢岀!

👉🏻Blue Mermaid (+$29)
跟餐半價,呢隻藍色好吸睛,口感清涼舒爽,夏天飲好正!

👉🏻Gold Coast $78
帶有清新嘅柑橘香味,仲有夾雜左鹽味,帶有酸甜口感!

2023-07-26 119 瀏覽
放工後好肚餓見到Deer Kitchen 嘅裝修好精緻就入左去試入面環境好闊落又岩打卡🙈✨生蠔 $10新鮮度十足的生蠔鮮甜多汁以優惠的價格享受這道美味非常超值🥳✨海蝦蕃茄辣肉腸天使麵 $158天使麵搭配了鮮美的海蝦、蕃茄和辣肉腸麵條煮得剛好口感彈牙🫶🏻✨火焰西班牙黑毛豬肋骨 $288豬肉細嫩多汁配上豐富的香料和香氣四溢的燒烤口味令人回味無窮🤩✨熱帶果園 $58熱帶果園結合了熱情果、鳳梨和蘇打水帶來清新的口感和水果的甜美每一口都充滿了水果的風味😋✨粉紅Pinky Pinky 沙冰 $48粉紅色的沙冰以葡萄柚、蘋果汁為基底口感綿密又清涼是夏日解暑的最佳選擇😝🍴Deer Kitchen📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

放工後好肚餓

以優惠的價格享受這道美味
非常超值🥳
海蝦蕃茄辣肉腸天使麵

✨海蝦蕃茄辣肉腸天使麵 $158
天使麵搭配了鮮美的海蝦、蕃茄和辣肉腸
麵條煮得剛好

香氣四溢的燒烤口味
令人回味無窮🤩
熱帶果園

✨熱帶果園 $58
熱帶果園結合了熱情果、鳳梨和蘇打水
帶來清新的口感和水果的甜美
每一口都充滿了水果的風味😋

✨粉紅Pinky Pinky 沙冰 $48
粉紅色的沙冰以葡萄柚、蘋果汁為基底
口感綿密又清涼
是夏日解暑的最佳選擇😝

🍴Deer Kitchen
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

生蠔
海蝦蕃茄辣肉腸天使麵
火焰西班牙黑毛豬肋骨
熱帶果園
#香港四圍遊週末與儍爸去了荃灣逛逛和搵好吃的再訪呢間北歐森林風為題的餐廳鍾意這兒樓底夠高、景觀開揚加上綠草和鹿仔裝飾,感覺悠閒舒適門口有兩個靚靚雀籠打卡位 好受歡迎架,想坐到就記得提前訂座呀點了兩份午餐,包餐湯 / 沙律、主菜和飲品仲可以加配小食、甜品和升級餐飲 ~~加配了份小食 ● 單骨雞翼 (+HK$42)外面炸漿脆卜卜,香脆微辣,惹味開胃 ~~儍爸嘅 ● 香煎時令魚柳。大虎蝦。牛油果芒果沙沙醬 (HK$148)擺盤靚靚又夠份量有兩大塊魚柳和一隻大虎蝦,下面仲有收埋紫薯蓉配上酸甜的牛油果芒果沙沙醬,味道清新 ~~儍媽嘅 ● 紐西蘭草飼肉眼配香濃燒汁 (HK$168)肉眼扒大大塊,肉味香濃外面燒至焦香,裡面粉嫩,帶點油脂香 ~~見到想食嘅甜品梗係要點埋佢啦 ~~● 法式檸檬撻伴雪糕 (+HK$58)冰凍香滑嘅呍呢嗱雪糕加上法式檸檬撻酸甜滋味,超滿足 ~~餐飲以半價優惠升級了兩杯 Mocktail儍爸 ● 荔枝魅影 (+HK$24)儍媽 ● 冷泡水果茶 (+HK$34)每個月份星期一至四都有特別優惠架用餐時記住留意吓 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 /
#香港四圍遊
週末與儍爸去了荃灣逛逛和搵好吃的
再訪呢間北歐森林風為題的餐廳
鍾意這兒樓底夠高、景觀開揚
加上綠草和鹿仔裝飾,感覺悠閒舒適
門口有兩個靚靚雀籠打卡位
好受歡迎架,想坐到就記得提前訂座呀
點了兩份午餐,包餐湯 / 沙律、主菜和飲品
仲可以加配小食、甜品和升級餐飲 ~~
加配了份小食 ● 單骨雞翼 (+HK$42)
外面炸漿脆卜卜,香脆微辣,惹味開胃 ~~
擺盤靚靚又夠份量
有兩大塊魚柳和一隻大虎蝦,下面仲有收埋紫薯蓉
配上酸甜的牛油果芒果沙沙醬,味道清新 ~~
儍媽嘅 ● 紐西蘭草飼肉眼配香濃燒汁 (HK$168)
肉眼扒大大塊,肉味香濃
外面燒至焦香,裡面粉嫩,帶點油脂香 ~~
見到想食嘅甜品梗係要點埋佢啦 ~~
● 法式檸檬撻伴雪糕 (+HK$58)
冰凍香滑嘅呍呢嗱雪糕加上法式檸檬撻
酸甜滋味,超滿足 ~~
餐飲以半價優惠升級了兩杯 Mocktail

儍爸 ● 荔枝魅影 (+HK$24)
儍媽 ● 冷泡水果茶 (+HK$34)
每個月份星期一至四都有特別優惠架
用餐時記住留意吓 ~~
** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2023-07-22
午餐
  • 香煎時令魚柳。大虎蝦。牛油果芒果沙沙醬
2023-07-24 42 瀏覽
呢間Deer Kitchen之前經過幾次已經想試,入面裝修係森林系,有鹿鹿主提擺切。入面仲有鳥籠卡位,打卡度滿分,今日黎時已有人坐緊無緣打卡🙈黃金炸魷魚圈🦑($88) - 外皮香脆內𥚃魷魚彈牙,出面沾滿起沙咸蛋黃😋軟殻蟹明太子蟹肉黃金薄餅🍕($168) - 呢味係當晚我最愛,pizza係超薄批,下面好似餅乾咁脆口,上面明太子醬creamy好味😙 中間有原隻炸軟殻蟹,咬開仲有膏添架!秘製虎蝦天使麵🍝($168) - 呢味天使麵以茄醬為主調味,但帶有辣度,開頭食覺得幾易入口,但越食越覺得後勁衝出黎,好辣好過癮🤣 虎蝦香煎,幾大隻口感彈牙。北極光🥤($52)/黑鑽森林🥤($58) - 我地每人叫左一杯沙冰,大熱天時飲就最啱🤣 北極光係蘋果青檸薄荷味,幾fresh幾醒神,黑鑽森林就係朱古力味,正常發揮。餐廳做緊特價有$10/隻生蠔,不過我地太遲去已經賣哂,唯有下次再試。

今次大小C妹去左荃灣揾好野食😋餐廳嘅環境闊落 座位坐得好舒服🤭仲有兩個鳥籠位 岩哂鐘意打卡既豬仔呀📸軟殼蟹明太子蟹肉黃金薄餅💰168推薦推薦❗️有驚喜呀 鐘意食咸蛋黃既豬仔一定要試下🍕超級真材實料 好有誠意🫶🏻💕食得出佢真係將原個咸蛋黃壓成蓉🤭唔似一般餐廳咁用咸蛋黃醬🤫加埋啲明太子 咸香味十足 好惹味🤤仲有隻炸到脆卜卜既軟殼蟹 成件事好夾好有趣~🦀北海道帶子海鮮意大利飯 💰188超級足料 海鮮有帶子 青口 蝦 蜆 魷魚🦑好滿足~💕茘枝魅影💰48好清新 茘枝味加上淡淡既簿荷 爽❄️意大利雙重朱古力💰48好滑好creamy 高質朱古力🥰即焗朱古力心太軟配雪糕💰88本身係想食tiramisu 架 可惜去到話今日已經賣哂🥺但心太軟都唔差 外層夠脆🤤雪糕加埋蛋糕裏面既流心 一冰一火 perfect match~💕提提各位豬仔 餐廳做緊個優惠 可以$10加一隻蠔🦪生蠔愛好者唔好錯過啦~🥰
今次大小C妹去左荃灣揾好野食😋

但心太軟都唔差 外層夠脆🤤

提提各位豬仔 餐廳做緊個優惠 可以$10加一隻蠔🦪
生蠔愛好者唔好錯過啦~🥰
2023-07-23 36 瀏覽
大似兩年前食過觀塘店,今次就食咗荃灣店🙌🏻餐廳就係以森林風為主有好多綠色假植物💚仲有兩個位係鳥籠所以真係好打卡able😆🔺1人晚餐 $238包是日餐湯同一杯飲品,當日嘅湯係羅宋湯🍅有好多蔬菜係入面~🔹焗威靈頓三文魚平時聽得多威靈頓牛扒但威靈頓三文魚真係第一次見😳同樣係酥皮包住三文魚,三文魚好嫩配酥皮都好夾😚而旁邊都有醬汁可以配黎食,配菜有紫薯蓉加青豆🥬🔺主廚特色小食拼盤 $208唔知食咩小食就叫咗呢個拼盤😹包括有炸魚,魷魚圈🦑,薯角,水牛雞翼,炸蝦卷同芝士年糕🧀每一樣都唔算好特別但都係正常水平😆🔺香蒜黑松露野菌德國腸薄餅 $158薄餅係薄餅底所以係好脆🙌🏻而pizza表面有黑松露,食落好濃黑松露味同香🖤再加上芝士,德國腸同菇所以係超級夾😚🔺黑鑽森林 $58而家夏天咁熱真係要飲返杯透心涼嘅飲品😚呢杯其實就係朱古力沙冰,朱古力味都偏重🍫🔺藍色美人魚 +$29飲品真係好靚打卡真心一流📸呢杯係朋友飲嘅,以下係朋友comment😂佢只係講咗唔錯~🔺餐廳嘅特飲説真的有點多,每一款都好吸引,下次可以去試吓其他🤍

🔺1人晚餐 $238
包是日餐湯同一杯飲品,當日嘅湯係羅宋湯🍅有好多蔬菜係入面~

🔹焗威靈頓三文魚

🔺主廚特色小食拼盤 $208

🔺香蒜黑松露野菌德國腸薄餅 $158

🔺黑鑽森林 $58

🔺藍色美人魚 +$29

2023-07-21 74 瀏覽
荃新天地Deer Kitchen一直都好想試順便影佢個鳥籠位 打卡一流餐廳有推廣$10一隻生蠔 我同朋友兩個人夾埋叫左6隻試下呢個價錢黎講真心唔算細隻過下口癮都幾好!-水牛城雞翼雞翼有驚喜 辣辣地好開胃外皮炸到脆卜卜但一啲都唔厚粉推介👍🏻👍🏻👍🏻-黑松露燒烤菇扁意粉個菇好大個好香黑松露味都好重 底下仲有好多菇菌-軟殼蟹牛油果意大利飯朋友好鍾意食軟殼蟹同牛油果一個飯滿足晒佢兩個願望😂飯底唔乾 夠creamy 仲有好多牛油果粒野飲方面我地叫左兩杯特飲-北極光成杯都綠色 佢係青檸加青蘋果仲有啲薄荷味 好fresh 最緊要係佢係沙冰黎岩晒咁熱既天氣飲-人魚之淚見佢個名咁特別 即刻想試下上面係蝶豆加左啲奶 底下係有芒果加爆珠 超好口感👍🏻 餐廳仲有好多扒類同pizza下次經過試埋佢先❣️
荃新天地Deer Kitchen一直都好想試
順便影佢個鳥籠位 打卡一流

餐廳有推廣$10一隻生蠔
我同朋友兩個人夾埋叫左6隻試下
呢個價錢黎講真心唔算細隻
過下口癮都幾好!

-水牛城雞翼

2023-07-20
慶祝紀念
生日
水牛城雞翼
今日去荃灣行街街,見呢間餐廳都坐得舒服😌, 以鹿鹿🦌做主題,又有落地玻璃睇景,就入黎食啦~午餐有lunch set提供,套餐包咗餐湯或者沙律🥗,我地當日既餐湯係椰菜忌廉湯,飲落都幾Creamy👍🏻,配埋脆脆蒜蓉包食,正😼👉🏼香煎時令魚柳大虎蝦$138擺盤有D似層層疊🤣,最底層係紫薯蓉,中間係兩塊大魚柳,最頂係虎蝦,魚柳份量多👍🏻,特別鍾意紫薯蓉,食落香甜😍👉🏼煙三文魚蟹肉 煙斗粉 $128煙斗粉咬落煙煙韌韌,香濃嘅三文魚忌廉汁令人食唔停口。本身餐飲包左咖啡/檸檬茶或者凍蘋果茶,但我地見呢度既特飲都幾吸引,就用半價加配左。👉🏼冷泡水果茶$34入邊有好多水果可以當飯後水果食,蘋果、橙、西瓜🍉、大大粒藍莓🫐等等,最重要係唔會好甜又大大杯😛。👉🏼意大利雙重朱古力🍫 $24同樣地冇做到好甜既野飲,不過如果朱古力味可以再濃啲,就更加Perfect。😆另外,鍾意食蠔既我見到餐廳做緊加$10有蠔食既優惠,搵次晚餐再同frirnd黎食先😛。

👉🏼香煎時令魚柳大虎蝦$138

👉🏼煙三文魚蟹肉 煙斗粉 $128
煙斗粉咬落煙煙韌韌,香濃嘅三文魚忌廉汁令人食唔停口。

👉🏼冷泡水果茶$34

👉🏼意大利雙重朱古力🍫 $24

慢煮法式香橙鴨胸•美式焗蟹餅 ($148)鴨胸肉好嫩,鴨皮有一定既油脂,入口即刻有濃郁既香氣,如果鴨皮再脆少少就完美啦。而美式焗蟹餅有一絲絲橙香,外層脆卜卜。伴菜有番茄、豆角同紫薯。紫薯都好好食。整體開胃得黎清爽又唔油膩!要讚既係擺盤好精緻。☺️-紐西蘭草飼西冷·香濃燒汁 ($168)西冷叫左五成,整體對得住價錢~牛肉肉質都淋,牛肉味都有。同樣都係有紫薯做伴碟。加分😼😼黑松露薯條 (+$38)粗薯條炸到熱辣辣再加上黑松露醬係冇得輸嫁☺️-所有餐附有跟餐麵包、是日沙律/是日餐湯而家餐廳仲做緊$10生蠔優惠-西瓜物語($48)天氣咁熱,清甜多汁嘅西瓜物語真係正。同埋入邊有好多西瓜粒粒,夠晒fresh。綠島奇遇 ($48)飲落去都有好大浸金橘檸檬味,同樣都係超級清新
慢煮法式香橙鴨胸•美式焗蟹餅 ($148)

紐西蘭草飼西冷·香濃燒汁 ($168)

黑松露薯條 (+$38)
粗薯條炸到熱辣辣再加上黑松露醬係冇得輸嫁☺️

所有餐附有跟餐麵包、是日沙律/是日餐湯
而家餐廳仲做緊$10生蠔優惠
西瓜物語($48)

綠島奇遇 ($48)
飲落去都有好大浸金橘檸檬味,同樣都係超級清新
慢煮法式香橙鴨胸•美式焗蟹餅
西瓜物語
黑松露薯條
慢煮法式香橙鴨胸•美式焗蟹餅
西瓜物語
黑松露薯條
2023-07-15 56 瀏覽
Deer Kitchen🫎蟹籽蟹肉明太子扁意粉 🦀 $198呢度嘅扁意粉蟹籽蟹肉嘅份量都幾多㗎,算係對得住價錢,味道唔錯,不過就建議幾個朋友一齊share,如果自己一個食晒成碟,可能就會有啲膩~扁意粉嘅質地比較硬身,好有咬口!👍🏻👍🏻軟殼蟹明太子蟹肉黃金薄餅 🦀$168呢度嘅薄餅係非常非常薄嘅嗰種,所以非常脆身,我個人都幾鍾意呢一隻質感嘅薄餅!💓上面嘅餡料都非常多,特別係軟殼蟹,切開軟殼蟹入面係有黃色嘅膏㗎!超正!😍😍冷泡水果茶🍹$68呢度嘅水果茶茶底係茉莉花茶,配上百香果、橙🍊、菠蘿🍍、蜜糖🍯同埋其他新鮮水果組成,味道調配得唔會太甜~茶底隱約有菠蘿酸酸甜甜嘅味道,清新解膩👍🏻👍🏻北極光🧃$52呢一杯係由青蘋果、薄荷、青檸同埋蘋果汁組成嘅~係類似沙冰咁樣嘅,味道清新幾特別!重點係佢個樣打卡一流👍🏻👍🏻🈹🈹🈹呢度仲有一大重點,呢度係有生蠔食㗎!仲要超級抵食,用優惠價$10換購一隻生蠔🦪!仲要冇限數量㗎!係咪超吸引先👀👀🈹🈹🈹配埋佢哋嘅特飲🍹成件事真係冇得輸㗎!另外,週一至週四都會有特別優惠,每一個月嘅優惠都會唔同,到時去到記得問返店員啦!💓💓
Deer Kitchen🫎

蟹籽蟹肉明太子扁意粉 🦀 $198