招聘中
最高可達 $18,000
月薪 (面議)
最高可達 $18,000
月薪
餐廳: Délifrance (香港國際機場)
資訊:

2015-09-27 319 瀏覽
去完旅行返嚟,有啲餓,就同朋友仔去Delifrance醫下肚,點左個二人套餐食。凱撒沙律:麵包粒脆脆地,生菜新鮮,加少少煙肉碎同沙律醬,好食!羅宋湯:好稀,無咩料。煙三文魚白汁碎蛋三文治:要百吉包,其實就者係普通法包,麵包軟硬適中,煙三文魚同碎蛋味道都不過不失,不過份量就真係少左啲,食哂都唔飽,如果當係輕食都ok,要食到飽就唔好揀啦。夏威夷烤雞燴飯:份量就正常好多,似返個午餐,味道燶得嚟又唔鹹,可惜雞件好少,食飯塞飽肚算啦。凍檸蜜:淡淡蜜糖味,酸甜程度剛剛好。雪糕蝴蝶酥:雪糕有啲雪粒,唔夠幼滑。蝴蝶酥硬到呢…完全無酥既鬆脆…

羅宋湯:好稀,無咩料。

凍檸蜜:淡淡蜜糖味,酸甜程度剛剛好。

二人套餐
雪糕蝴蝶酥
  • 凱撒沙律
晨早流流去機場接國內朋友機,肚仔餓,火速就地搵嘢食,於是乎嚟到呢度。番茄-有啲太生,感覺只係灼咗一吓,我比較上鍾意稔身少少。牛角包-暖身,鬆軟大個,唔會太油,不過不失。煙肉-鹹味適中冇煎燶。蛋-我鍾意爆汁蛋,以牛角包點蛋汁色,份外惹味。長通粉-有淡淡忌廉蘑菰湯嘅味道,蘑菰鮮香,長通粉稔而不爛。熱烈推介呢個!吐司-平凡。飲品-正常。
番茄-有啲太生,感覺只係灼咗一吓,我比較上鍾意稔身少少。
牛角包-暖身,鬆軟大個,唔會太油,不過不失。
煙肉-鹹味適中冇煎燶。
蛋-我鍾意爆汁蛋,以牛角包點蛋汁色,份外惹味。
吐司-平凡。
飲品-正常。
Mini Ham & Mushroom Penne

2015-03-05
$37 (早餐)
Mini Ham & Mushroom Penne
  • 迷你火腿蘑菰長通粉
2015-02-28 269 瀏覽
這天早上,來到Delifrance 吃過中餐後才上班去!每次來到,我只獨沽一味的選擇6號餐,烘芝士炒蛋班尼里包伴珍寶腸,配熱奶茶,另加火腿磨菇長通粉!班尼里包經微烘後包身軟熟,配以炒蛋一起吃,滋味!長通粉煮得剛剛好,入口沒有太腍,但略嫌只屬微溫,不夠熱。反觀珍寶腸味道略鹹,要將腸切粒浸在長通粉內以中和鹹味!熱奶茶中規中矩,沒有驚喜!吃過早餐,是時候上班去也!
這天早上,來到Delifrance 吃過中餐後才上班去!
班尼里包經微烘後包身軟熟,配以炒蛋一起吃,滋味!
長通粉煮得剛剛好,入口沒有太腍,但略嫌只屬微溫,不夠熱。
反觀珍寶腸味道略鹹,要將腸切粒浸在長通粉內以中和鹹味!
熱奶茶中規中矩,沒有驚喜!

吃過早餐,是時候上班去也!
2015-01-24
$45 (早餐)
2013-09-06 145 瀏覽
    當天HIGH翻完後吃個LUNCH先~~  二人套餐$1182款主菜,我揀 烤雞班尼里包我覺得食意粉,焗飯or麵包都係可當lunch而且又飽肚的~所以我揀呢款包試試看~~唔似百吉包咁熱氣+脆卜卜,只係烘熱過黎,個麵包仍是軟軟的口感~只係個麵包外皮微脆~(順帶一提,如果買delifrance早餐的班尼里包只係$15一份,真係抵喔….)   湯x2 意大利雜菜湯最快上菜~95%熱的~雜菜唔會泡得太久而變得唔新鮮,有鮮茄味,不錯~     甜品x2 雪糕泡芙當我地食完主菜後,叫職員上甜品,不消5分鐘便上菜,雪糕具香濃的椰子味,又夠晒冰凍,因當日有點寒冷,起初一大口咬下去,令門牙也震顫起來呢 今次的泡芙口感較脆,因此比較熱氣,沾上已半融的雪糕及朱古力醬,很讚! 飲品x2雖然凍熱同價,但當日想飲熱飲~ 熱檸水只有2片lemon,但有足夠的檸檬味的~服務態度不錯,如果係機場的職員享用lunch更便宜+更多選擇呢~ 環境也是很好,如果空調大返少少更好推介: 烤雞班尼里包

當天HIGH翻完後吃個LUNCH先~~
二人套餐$118
2款主菜,我揀
烤雞班尼里包

湯x2
意大利雜菜湯

甜品x2
雪糕泡芙

飲品x2雖然凍熱同價,但當日想飲熱飲~
熱檸水
只有2片lemon,但有足夠的檸檬味的~
推介: 烤雞班尼里包
2 分鐘 (堂食)
2012-10-02 115 瀏覽
是日筆者原本在早上出發往越南, 奈何趕不及上機, 滯留機場, 只好往delifrance吃點東西打發時間. 早上時間的delifrance只是半house, 點選了breakfast selection 的烤雞及煎蛋雞湯長通粉(HK$26), 熱檸水. 先說分量, 真的少得可憐, 女生也不夠, 何況是男生? 大概預計旅客們會吃飛機餐吧? 只有很少的長通粉, 一隻荷包蛋, 四條呈條狀的雞肉. 至於味道, 真的頗難吃. 長通粉基本上是沒有味道, 只是用水煮熟, 湯底是很味精的, 也不滲透在長通粉. 荷包蛋外表過熟, 又老又乾似的. 雞塊條也很乾很硬, 定是隔夜的吧? 味道則充滿雪藏雞味. 全個早餐最可取的是那杯熱檸水, 或許食物質素過差, 竟顯得普通水準的飲品卻是美味得很.

2012-09-25
$26 (早餐)
2012-06-12 91 瀏覽
是日晚上起行去北京,例牌去 delifrance 進餐。機場 delifrance 的定價適中,只略貴市區少許,二人餐約 ~$130。而且可接收到附近 HSBC 的 wifi,其速度比機場 offical 的 wi-fi 快很多呢 沙律的蔬菜新鮮,還有少量蕃茄和青瓜作伴。惟醬汁過濃且偏咸,不是我們喜歡的黑醋。羅宋湯,味道一般,湯底材料較少。忌廉三文魚意粉,忌廉的感覺像金寶湯,味道還可。意粉很掛汁,三文魚的份量也多,吃下去挺膩的。焗忌廉吞拿魚飯,即叫即焗,所以也等了好一陣子。忌廉跟意粉的一樣,飯粒和醬汁也偏乾,似乎焗飯不是 delifrance 的強項啊。
羅宋湯,味道一般,湯底材料較少。
2012-04-30 94 瀏覽
是一個帶着疲累身驅的早上,我和朋友覺得需要到 Delifance 喝一杯濃濃的咖啡充充電。 Delifrance 的咖啡比較濃,空着肚喝怕受不了,我選擇了火腿蛋班里尼包配熱咖啡,早餐價$24。 班里尼包質較粗較有口感,本身已有鹹味,芝士、火腿及炒蛋只是錦上添花。 美味的秘訣除了食材外,新鮮烘焙亦十分重要,熱騰騰的食物往往給人多一份温暖... 接觸 Delifance 廿年,最初是被其 fruit tarts 所吸引,當時有半個桃的菓撻並不多呢! 到近期因團購優惠又再度投入其懷抱,但始終難復當年情懷。 Delifrance 於我,現在只是其中一個 "偷閒加油站"!

2012-04-28
2011-11-25 58 瀏覽
等上機…有充足時間嘆個小點先起程…單點一個咖哩牛肉酥($18)加一杯鮮磨咖啡($18)…咖哩牛肉酥餡料吾算話係豐富, 中間只薄薄舖一層但味香濃, 足以瞞過味蕾, 哈!!...吸引之處係皮身極奇新鮮酥脆夠鬆夠薄…最讚!!...熱咖啡亦不俗呢!!
等上機…有充足時間嘆個小點先起程…

單點一個
咖哩牛肉酥($18)
加一杯[b
]鮮磨咖啡($18)…

咖啡亦不俗呢!!

Curry Beef Puff
2011-11-05
Curry Beef Puff
2011-03-04 56 瀏覽
好好食,我真係唔知點講, 開頭見到佢有 d 驚, 因為好大份!!但係不嬲鐘意食 sandwiches 既我, 食完呢個竟然想再食多次......佢個 bread 好香, 因為佢已經 hong 左一次, 入口又有d 芥末味, 真係好好食!!!唔知其他 branch 是否都好好味呢?

唔知其他 branch 是否都好好味呢?
2011-03-01
當日我跟vicky在機場中為了4名帥男瘋狂過後,萬分滿足及開心,決定去delifrance食返餐慶祝先!!呢道幾清靜,好多上班的單身人士放lunch,0係道安安靜靜地看書~relaxed vicky出去order飲品兩杯可樂,其實我又無講低我想化飲什麼,所以佢隨便幫我order了....之後我想改order,點知果陣已經上飲品了.....幸好當時同staff要求改熱檸水也答應我們 真好,能夠滿足客人的需求呢!都係叫返上次食過的 Set A (2人套餐) 羅宋湯食落去有好多細細片的椰菜,紅蘿蔔 幾好味,又唔會落好多油!令呢碗湯添上一份健康的味道!夠熱的~ 芝士吞拿魚班里尼包幾大件,切開2件~烘焗過後的口感很脆卜卜,可惜食完後有點點口乾的感覺.....吞拿魚很滋味,芝士香濃~真是很棒 磨菇火腿扁意粉火腿很好吃,淡淡的火腿味~醬汁CREAMY,食左少少都幾快飽,不過磨菇份量真的不太多,多數係磨菇碎....not一片片.... 幾快上呢款菜式!又係呢道令我最期待的甜品~ 椰汁雪糕 配泡芙 仍是很好吃的~ 雪糕夠晒冰凍,很多朱古力醬~ 共3件泡芙~發現泡芙上有碎冰糖似的東東....甜甜地~而

真好,能夠滿足客人的需求呢!

都係叫返上次食過的
Set A (2人套餐)
羅宋湯
食落去有好多細細片的椰菜,紅蘿蔔

芝士吞拿魚班里尼包

磨菇火腿扁意粉

又係呢道令我最期待的甜品~
椰汁雪糕 配泡芙
仍是很好吃的~ 雪糕夠晒冰凍,很多朱古力醬~ 共3件泡芙~發現泡芙上有碎冰糖似的東東....甜甜地~而且口感層次更豐富,仲係卜卜脆的~神奇!! 真係好正,令我心頭倍添甜蜜蜜!
最先上菜的磨菇火腿扁意粉~
羅宋湯~健康的,不會oily!
飲品由可樂轉熱檸水~職員態度nice
芝士吞拿魚班里尼包,好味還好味,不過食完就口乾...
優雅的進食環境
等候牌及自助調味區拿取的芝士粉
椰汁雪糕配泡芙~賣相極之吸引~
我倆的椰汁雪糕配泡芙~ Sweet x Sweet
羅宋湯~健康的,不會oily!
飲品由可樂轉熱檸水~職員態度nice
芝士吞拿魚班里尼包,好味還好味,不過食完就口乾...
優雅的進食環境
等候牌及自助調味區拿取的芝士粉
椰汁雪糕配泡芙~賣相極之吸引~
我倆的椰汁雪糕配泡芙~ Sweet x Sweet
  • 芝士吞拿魚班里尼包
  • 椰汁雪糕配泡芙
今日接完機之後,,咁就搵地方食lunch,我想去元氣sushi ,原來比Delifrance取代了位黚,所以一於入去試試看~ 2人套餐set A $99 (前菜 + 主菜x2 + 飲品 + 甜品) 前菜:忌廉湯雖然好hot又大碗...不過估5到係咸左d! 碗湯本身有黑椒味...有磨菇...因為飲極都覺得好咸,所以無飲晒..放棄.... 主菜:火腿香草汁扁意粉~忌廉汁很好吃,唔會好淡味,而且唔會油膩!香草味四溢,醬汁足夠!唔會過多,, 而且意粉口感岩岩好!新推出主菜:: 蔬菜湯底雞柳天使麵, 原來都唔係d咩天使麵黎ge...只係扁意粉... 真係估佢唔到...雜菜幾多,其實湯底即係羅宋湯~ 健康之選!! 但waiter扲埋黎果陣有d危危乎ge 感覺....佢手震到差d到倒瀉..所以搞到個碟邊好多湯跡.......要再train下呢位員工先得 熱檸水,夠熱!檸檬片新鮮~ 甜品: 雪糕泡芙 成份set lunch之中最好味!!!!我都係第一次食delifrance 的泡芙!icecream係椰子味,口感good,唔會溶晒... 表面仲吱左好多朱古力醬!! 每人有泡芙3大粒~

前菜:忌廉湯

主菜:火腿香草汁扁意粉~

真係估佢唔到...雜菜幾多,其實湯底即係羅宋湯~
健康之選!! waiter扲埋黎果陣有d危危乎ge 感覺....佢手震到差d到倒瀉..所以搞到個碟邊好多湯跡.......要再train下呢位員工先得

熱檸水,夠熱!檸檬片新鮮~

甜品: 雪糕泡芙

成份set lunch之中最好味!!!!我都係第一次食delifrance 的泡芙!icecream係椰子味,口感good,唔會溶晒... 表面仲吱左好多朱古力醬!! 每人有泡芙3大粒~原來中間無餡,雖然有好多人都鐘意泡芙中間一定要加cream,不過我為了健康著想,haha~都係唔加cream較好吧,即使加左cream,我都唔會食晒d cream!! 所以岩晒我胃口!!
用ice cream沾上泡芙真係好好味呀

我地食得7788果陣,職員自行送上甜品,good!裝修 潔亮!!記得之前係元氣sushi,所以開張左應該半年多左右~

餐具需自行到廚房隔黎,即係角落的位置拿取(芝士粉,pepper)!!見到開放式廚房放salad的材料擺飾同埋飾櫃很美,整潔!!

開放式廚房及取餐處~
wall上的掛畫~
cashier闊落~
wow~泡芙卜卜脆!!超正!!!!
蔬菜湯底雞柳天使麵,何來天使麵????
雖然唔係天使麵,只不過係扁意粉..但味道不錯
凱撒salad
火腿香草汁扁意粉~
忌廉湯,太咸
很美的掛畫^v^
雪糕泡芙
$54.5 (午餐)
開放式廚房及取餐處~
wall上的掛畫~
cashier闊落~
wow~泡芙卜卜脆!!超正!!!!
雖然唔係天使麵,只不過係扁意粉..但味道不錯
凱撒salad
火腿香草汁扁意粉~
很美的掛畫^v^
  • 腿香草汁扁意粉