2019-09-30 1697 瀏覽
之前有堂食經常爆場一路都冇試過,而家轉咗做外賣店改咗中文名 味道。今日終於有機會一試。醬油豬手飯-豬手入味得黎唔會過腍。滷肉炸豬扒飯-滷肉唔會過鹹亦非常軟腍,厚豬扒鬆軟炸粉夠薄。花鵰雞亦-花鵰夠入味,雞亦夠爽彈。山楂丁香夠哂清新消滯!絕對可以encore再encore👍👍👍
之前有堂食經常爆場一路都冇試過,而家轉咗做外賣店改咗中文名[黃廚] 味道。今日終於有機會一試。
醬油豬手飯-豬手入味得黎唔會過腍。
滷肉炸豬扒飯-滷肉唔會過鹹亦非常軟腍,厚豬扒鬆軟炸粉夠薄。
花鵰雞亦-花鵰夠入味,雞亦夠爽彈。
山楂丁香夠哂清新消滯!
絕對可以encore再encore👍👍👍
滷肉炸豬扒飯,醬油豬手飯加流心蛋
花鵰雞亦
2019-09-28
外賣自取
滷肉炸豬扒飯,醬油豬手飯加流心蛋
花鵰雞亦
2018-11-25 1191 瀏覽
有天去寄順豐就經過見到呢間隱世小店 第二日就即刻去試下~~ 食到而家變咗常客我叫咗沙薑雞翼米線 一食落口真係嘩一聲 少有地用新鮮米線 食落口感彈牙 沙薑雞翼好重沙薑味 而且都慢煮得好入味 食完真係想大叫一聲「食神歸位!!!!」 係真正廚師煮嘅野食啊啊啊啊啊 !! 仲有個樽仔奶茶 口感好滑 而且方便攜帶 食完為唔牙住個位 可以直接拎走 邊行邊飲 同埋因為預先整好 所以你可以好快咁齊曬啲野食又可以好快咁食完返工返學~~ )) 即使係午市繁忙時間 啲野食仲係咁好食 冇馬虎 其實佢唔只有奶茶 仲有啲是日涼茶 呢點真係加幾分 咁我得閒可以轉下口味 唔洗成日飲糖漿水飲到生腎者之石順帶一提其實佢呢間撚手野係慢煮葱油去骨雞脾/雞翼 但因為個沙薑雞翼米線實在太好食 所以我成日例牌叫呢樣 大家有興趣可以試下啊啊~

我叫咗沙薑雞翼米線 一食落口真係嘩
係真正廚師煮嘅野食啊啊啊啊啊 !!

順帶一提

沙薑雞翼米線
沙薑雞翼米線
2018-11-14 712 瀏覽
當初係街坊推介,知道附近開了一家好味的台灣菜,於是咪落去試下,住左係田景幾廿年,附近有咩好食唔好食都大致上知道,食黎食去都係個幾間一開始睇中佢個去骨蔥油雞肶飯,可能因為自己中意食雞😂,又去埋骨,幾方便。一開始都估無咩特別,同d茶記海南雞飯差唔多,點知佢又真係好鬼嫩口,加埋佢d蔥油撈飯,又真係越食越好味,又真係幾唔錯!之後仲叫埋枝樽仔奶茶,係依區真係搵唔到有樽仔奶茶,原汁原味,幾好飲,不過個人比較唔中意太甜整體黎講,抵食之選!一個餐有埋飲品$42

整體黎講,抵食之選!一個餐有埋飲品$42
蔥油去骨雞肶飯
樽仔奶茶
蔥油去骨雞肶飯
樽仔奶茶
  • 去骨蔥油雞肶飯
2018-11-12 506 瀏覽
招牌慢煮雞扒飯係廚師用心之作。豬扒肥瘦適中、醃得好入味,仲大大塊好抵食!食肉獸之選😂😂每日都有自家制涼茶及樽裝凍奶茶。所有菜色加飲品一律$42。小店人情味濃厚,一星期至少幫襯兩次。
招牌慢煮雞扒飯係廚師用心之作。
豬扒肥瘦適中、醃得好入味,仲大大塊好抵食!食肉獸之選😂😂
每日都有自家制涼茶及樽裝凍奶茶。
所有菜色加飲品一律$42。
小店人情味濃厚,一星期至少幫襯兩次。
2018-11-12
5 分鐘 (堂食)
  • 慢煮雞扒飯
  • 豬扒飯
  • 滷水糖心蛋
2018-10-06 889 瀏覽
屯門盈豐園工作,反正午餐醫肚,看OpenRice 有間新店,一向支持小店的我,決定走到商場看看由於午飯時間,來到已坐滿,一個人揾位最容易,唔使煩即入,否則見三幾個一起要在門口等牆壁上已有多種螢光餐單選擇,因為肚餓的我,看得我有點三心兩意店內有四張枱仔,一眼看晒,一個㕑師加兩位店員,相信是家庭式經營打開餐牌看,招牌菜應是炸豬排清楚說明是日飲品,選擇一目了然!隔離左右個個都點雞,相信是名牌菜色,最後點了慢煮瑞士雞配葱油撈粗麵。大湯碗,份量夠,驟眼看已相當滿足。雖然葱油淋得過多,令整碗麵都過分油膩,可是就是那些油,令到麵有陣陣雞油的香味,配合薑蓉、葱,還有少少的鹽花粒味道,我很喜歡,相信下次這雞配飯也相當唔錯後記:當日由於我是兩袋長老,左一袋,右一袋,雖然小店迫迫窄窄,但店員也相當細心拎一張圓櫈給我放野。期間看見對面枱的食客,對貌似老闆娘的說: 最近你們的飯少了,她立即叫㕑房添加一小碗白飯,這些細節,就是愛小店的一個原因最後付款時,我問幾錢,老闆娘答:我們這裡的餐,通通都是$42, 那時我才知道包飲品

打開餐牌看,招牌菜應是炸豬排

清楚說明是日飲品,選擇一目了然!

慢煮瑞士雞配葱油粗麵

大湯碗,份量夠,驟眼看已相當滿足。

後記:

最後付款時,我問幾錢,老闆娘答:
我們這裡的餐,通通都是$42,
那時我才知道包飲品

2018-10-05
慢煮瑞士雞配葱油粗麵
2018-10-02 267 瀏覽
基本上佢地既食物全部都係$42加一杯飲品酸海湯好好飲!雞骨草果啲全部都係自己煲!一 手一腳咁去用心做!老闆仲好好人!果到啲伙記又親民!直得一去食!佢開張食到而家啦!
基本上佢地既食物全部都係$42加一杯飲品
2018-09-01 232 瀏覽
店面座位不多,約12:00左右到滿座,幸好剛好有人走,才不用等候,見最多人叫豬扒飯大大塊好吸引,而我就先試試慢煮蔥油雞扒飯,店會為每個餐送上自家制涼茶,是日涼茶可夏枯草或酸梅湯,天天不同,整體味道不錯、份量不少、上菜快,呀姐下單速度及記性一流. 亦欣賞店不會主動為客人提供飲管,尚算為環保. 在埸客人都多讚小店不錯,還說笑的叫他們快開分店,一兩位等位算快,3位以上其實見困難,他先做堂食後做外賣,所以外賣也需花點時間等等.
亦欣賞店不會主動為客人提供飲管,尚算為環保.
慢煮蔥油雞扒飯+夏枯草
2018-09-01
慢煮蔥油雞扒飯+夏枯草
  • 慢煮蔥油雞扒飯
2018-08-27 310 瀏覽
好耐無食過咁有水準嘅食物!南亞咖喱配豬扒、雞翼或雞脾,豬什配飯或麵,蔥油豬扒、豉油去骨雞脾或雞翼配掛麵、撈粗、米粉式米線,非常好食,飲品可選擇涼茶、汽水或茶!非常貼心及服務一流!

• 葱油豬扒掛麵,去骨豉油雞脾,夏苦草羅漢果茶