2023-07-04 640 瀏覽
呢間主打即叫即整既手工酸種pizza外賣店,有十幾款唔同口味。仲有必食既爆漿Doughnuts,落完單大概要等15分鐘,拎到外賣個時pizza係熱辣辣🌟The Truffle $178pizza批邊煙韌又唔會過厚,表面有黑松露醬、芝士、火箭菜和蘑菇打開已經聞到香濃黑松露味道,同芝士味道好夾配上火箭菜有微微辣味,味道更豐富 🌟Half n half Pizza $168如果你有好多味想試,仲可以叫Half n half,可自選兩款唔同嘅口味The Pepperoni Supreme三款入面最鐘意既味道,有番茄、水牛芝士、辣肉腸、意大利香腸等,酸辣口味好好食The Pepperoni平時好少見既味,有卡邦尼醬、芝士、煙肉、蛋黃,芝士味幾濃,真係幾似食緊Carbonara🌟Nutella Doughnuts $38🌟Oreo chocolate Doughnuts $38係好邪惡既爆漿Doughnuts,炸到金黃色既Doughnuts,表面沾滿糖粉,中間係滿滿既榛子醬和朱古力醬,每咬都會食到榛子醬和朱古力醬,味道比較甜少少🌟San Pellegrino Lemon $20🌟San Pelle

🌟The Truffle $178
打開已經聞到香濃黑松露味道,同芝士味道好夾
配上火箭菜有微微辣味,味道更豐富

🌟Half n half Pizza $168
The Pepperoni Supreme
The Pepperoni

🌟Nutella Doughnuts $38
🌟Oreo chocolate Doughnuts $38

🌟San Pellegrino Lemon $20
🌟San Pellegrino Orange $20
L呢間餐廳有好多分店 主要以外賣為主 無堂食位置每次買親都大排長龍超鍾意食佢地嘅🍩冬甩同𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕去到現場落完單等15分鐘就拎得店員係即叫即製 好有誠意呀🫶🏻夏日炎炎🥵最好在家涼冷氣今次買翻🏠屋企慢慢食-𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚-დ 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢 𝐒𝐮𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞 $𝟏𝟓𝟖佢哋嘅Pizza係即場人手做,焗完之後外皮相當香脆。呢款係其中一款招牌Pizza,主用咗辣肉腸同煙燻腸,再配上芝士、茄醬同牛去焗,呢幾樣食材好夾,食落好惹味。დ 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $𝟏𝟔𝟖呢款Pizza相當特別,味道好似食緊卡邦尼意粉咁。用咗煙肉、咸蛋黃、番茜同埋多款芝士製成,食落口感好有層次,相當有驚喜。-𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭-დ 𝐌𝐨𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟑𝟖除咗Pizza之外,佢哋嘅冬甩都好高質,冬甩好軟熟,鋪喺面嘅砂糖份量恰到好處,抹茶味亦都好特別,係偏甜少少,但抹茶味香濃。დ 𝐂𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐝 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟑𝟖吉士醬同冬甩真係絕配,咬開冬甩見到滿滿嘅吉士醬,真係好邪惡呀。
L呢間餐廳有好多分店

დ 𝐌𝐨𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟑𝟖

დ 𝐂𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐝 𝐃𝐨𝐮𝐠𝐡𝐧𝐮𝐭 $𝟑𝟖
2023-06-12
外賣自取
之前係鍋鑼灣食過一次的Dough Bros,適逢去將軍澳朋友家慶祝生日,一於再叫Pizza 慶祝。店舖 主打即點即做的手工酸種披薩和邪惡爆餡冬甩。手工酸種披薩用上sourdough麵糰作餅底咬下去帶點煙韌有咬口。店內提供多款口咪,有Classic ,亦有素食。 還附上好多醬汁,如黑松露醬丶酸辣醬丶燒烤醬,你可以隨意配搭。今次叫左兩個pizza 兩個冬甩1.The Pepperoni Supreme($158)- Tomato, mozzarella,_pepperoni, smoked Italian sausage, oregano, fresh basil每一份都有滿滿的餡料!鋪上滿滿的辣肉腸跟煙燻意大利香腸,正正2.The Truffle (VG)($178)素食的pizza 都好食 , 香濃的黑松露醬,配上大量的火箭菜,好夾。 3.Morning Matcha($38)即點即製的炸冬甩是邪惡必吃之選。冬甩可選配肉桂糖/砂糖/ 無糖。4.Nutella($38) 最愛是朱古力醬 ,下次要試埋吉士醬5.San Pellegrino Lemon($20)6.San Pellegrin
之前係鍋鑼灣食過一次的Dough Bros,
適逢去將軍澳朋友家慶祝生日,一於再叫Pizza 慶祝。

店舖 主打即點即做的手工酸種披薩和邪惡爆餡冬甩。

手工酸種披薩用上sourdough麵糰作餅底
咬下去帶點煙韌有咬口。

店內提供多款口咪,有Classic ,亦有素食。

今次叫左兩個pizza 兩個冬甩
1.The Pepperoni Supreme($158)

2.The Truffle (VG)($178)

3.Morning Matcha($38)
即點即製的炸冬甩是邪惡必吃之選。
冬甩可選配肉桂糖/砂糖/ 無糖。

4.Nutella($38)
最愛是朱古力醬 ,下次要試埋吉士醬

5.San Pellegrino Lemon($20)
6.San Pellegrino Orange($20)
2023-06-10
15 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
2023-06-07 357 瀏覽
之前同肥仔講過DOUGH BROS好似好好味🤤估唔到肥仔偷偷地去咗買比我食🥰另外仲買咗兩個Pizza返嚟添😚Why so sweet 🥹首先講咗講冬甩先,我就揀左Oreo Chocolate 同埋Banoffee Pie 兩隻味 😚Oreo Chocolate 好香朱古力味,咬落有oreo 曲奇味道😚Banoffee Pie 香蕉拖肥味,咬落去有濃濃嘅香蕉味驚艷咗我😝滿滿嘅砂糖包住外脆內軟嘅炸冬甩😗每一啖都係滿滿嘅幸福感啊😚Pizza 就揀咗THE CARBONARA(卡邦尼醬、水牛芝士、意式煙肉、黄蛋蛋黄、巴馬臣芝士、黑胡椒、新鮮番茜)同埋THE BBQ CHICKEN (燒烤醬、水牛芝士、雞肉、紅蔥頭、香菜)兩款都餡料十足,令人回味啊😚

Pizza 就揀咗THE CARBONARA

2023-05-28 334 瀏覽
每隔一排就諗起Dough Bros,次次去都大排長龍,因為pizza同埋doughnut太好味啦🫣The Five Cheese $1585種唔同芝士配搭埋一齊超級香濃!特別係藍芝士特別香😳仲有啲rosemary提昇味道,榮升我最愛嘅一款🫶🏻 如果配埋黑松露醬同埋蒜味醬仲更加濃上加濃🤤The Pepperoni Supreme $158用上水牛芝士、辣肉腸以及意大利香腸,一打開已經香氣撲鼻,賣相好吸引之餘,食落去完全feel到美國Pizza風味!香蕉拖肥批、抹茶冬甩 $38/ea每次都會叫埋冬甩🍩,因為實在太好食!一咬落去就爆哂醬出嚟,冬甩又夠鬆軟。香蕉拖肥批口味出奇地唔會過甜,連男友都話好食!肥都要食多件🤫🤭如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

The Five Cheese $158

The Pepperoni Supreme $158

香蕉拖肥批、抹茶冬甩 $38/ea

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
2023-05-22 303 瀏覽
📍Dough Bros Pizza & Doughnuts🇭🇰 將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place地下G18A號舖之前係北角試過叫foodpanda食過佢啲pizza一直都知道佢地嘅doughnut好出名 不過個次無食但因為佢無堂食 以前d分店好唔就腳 所以都無去原來佢最近係將軍澳開左間分店!好方便我 所以就去食下佢d pizza係手工做所以同平時食pizza hut個D唔一樣個批邊好脆 但唔會好乾同埋係酸種麵粉 會有少少煙韌嘅感覺😋 The five cheese $158有五種唔同嘅芝士最特別係佢上面會有蜜糖 鹹鹹甜甜 好好食!😋 The Pepperoni supreme $168正常辣肉腸嘅pizza~冇得輸!😋 Filled Donut按好味排名- Nutella- Morning Matcha- Oreo chocolate- Banana Toffee- Custard佢個冬甩都幾大架 大概係手掌咁大裡面個餡超多 係會爆漿嘅!!可以揀white sugar/cinnamon sugar on top我揀左White sugar 都唔會覺得好甜裡面個醬都係 好濃
📍Dough Bros Pizza & Doughnuts

之前係北角試過叫foodpanda食過佢啲pizza
一直都知道佢地嘅doughnut好出名 不過個次無食
但因為佢無堂食 以前d分店好唔就腳 所以都無去
原來佢最近係將軍澳開左間分店!
好方便我 所以就去食下

佢d pizza係手工做
所以同平時食pizza hut個D唔一樣
個批邊好脆 但唔會好乾
同埋係酸種麵粉 會有少少煙韌嘅感覺

😋 The five cheese $158
有五種唔同嘅芝士
最特別係佢上面會有蜜糖 鹹鹹甜甜 好好食!

😋 The Pepperoni supreme $168
正常辣肉腸嘅pizza~冇得輸!

😋 Filled Donut
按好味排名
- Nutella
- Morning Matcha
- Oreo chocolate
- Banana Toffee
- Custard

佢個冬甩都幾大架 大概係手掌咁大
裡面個餡超多 係會爆漿嘅!!
我揀左White sugar 都唔會覺得好甜
裡面個醬都係 好濃味 但唔會過甜或者好漏
個外層炸到外脆內軟 好正!!
2023-05-21
20 分鐘 (外賣自取)
2023-02-25 849 瀏覽
好開心Dough Bros開咗一間喺屋企附近,可以叫到外賣🥺因為呢度嘅Pizza同埋冬甩都好好食🍕The Pepperoni 送到嚟都仲好熱辣辣㗎,Pizza底好煙韌好脆,材料都好多,絕對唔馬虎🫔Pesto Arancini Balls 仲試咗新嘢,叫咗呢個炸香草意大利飯球,好好食呀,裏邊係芝士啦,意大利飯,仲有好香嘅香草味🍩Doughnuts 主菜嚟啦😆😆叫左新出嘅Oreo Chocolate and Caramel Twist ,可能因為食咗Pizza先再食,略嫌凍咗啲,個麵包皮就冇咁脆啦,而餡亦都唔係好甜,好似最classic嘅nutella 朱古力最好食,同埋要即整即食係最好食

🍕The Pepperoni

🫔Pesto Arancini Balls

🍩Doughnuts

2023-01-06 931 瀏覽
Dough Bros Pizza & Doughnuts 🍩📍將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place地下G18A號♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎終於有機會食到呢間人氣既pizza 冬甩店啦🍩🍕。主打手工酸種Pizza 同埋邪惡爆漿冬甩😍,真係聽到都想食呀🤤。不過,可惜小編去既當日,收銀店員態度麻麻地,可能實在太多人啦😮‍💨,服務方面就仍需有待改善。🌟 The Carbonara Garlic & Herb Dip $168個pizza 同平時食開既係唔同, 個底係薄批,但食落口又唔會太硬,而且仲有我最愛既芝士😝🧀, 好味道呀。🌟 Triple (3pcs) $98點左 士多啤梨🍓、奶黃 同埋朱古力🍫口味🙈,不過我覺得都係朱古力最好味😋,咬落口有爆漿既口感🤣,超邪惡。不過士多啤梨味就好似酸左少少🤏。整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣

🌟 Triple (3pcs) $98

整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍

外賣自取
༺ Dough bros ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Dough bros 𖠚ᐝ Half n’ half pizza($168) 𖠚ᐝ The Maui Wowie($138) 𖠚ᐝ Doughnuts ($98@3)⚑ 將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽呢間pizza都喺主打酸種薄餅,嗌pizza會有一個免費嘅 pizza dips選擇,仲可以加購其他口味~crust 邊有咬口,不過煙韌程度比起fiata pizza低,偏脆口😚點埋dip會冇咁乾!➳ Half n’ half pizza($168) The Truffle (V/VG) & The BBQ Chicken The Truffle 好香黑松露味,勁重黑松露味🥳上面仲有水牛芝士,巴馬臣芝士,蘑菇同埋火箭菜,層次都好豐富🥰The BBQ Chicken 望落有啲dry,但其實好多bbq醬,雞肉份量都好多!感覺唔似食緊pizza🤣➳ The Maui Wowie($138) The
༺ Dough bros ༻
➳ Dough bros
𖠚ᐝ Half n’ half pizza($168)
𖠚ᐝ The Maui Wowie($138)
𖠚ᐝ Doughnuts ($98@3)
⚑ 將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G33號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

➳ Half n’ half pizza($168)
Half n’ half pizza

➳ The Maui Wowie($138)
The Maui Wowie有蕃茄、拉絲芝士、煙燻火腿、菠蘿同香腸🥳配菜份量超足料,菠蘿酸酸甜甜同蕃茄好夾🤣🤣
The Maui Wowie

➳ Doughnuts ($98@3)
除咗pizza,仲主打爆漿doughnuts🍩 每一份都有炸得好脆,外層好脆同熱,裏面就有醬😋叫咗Matcha, Nutella, custard, strawberry jam同埋期間限定嘅Baileys’s chocolate~
Doughnuts

最中意期間限定嘅baileys同matcha🥳前者好香baileys味,後者喺偏甜嘅抹茶味🍵
Baileys  chocolate  doughnut

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

呢間喺pizza 外賣店,只有外賣冇堂食!不過有網站可以預先order,預返時間去拎~但喺上次叫完冇整到我嘅訂單🥺店員都即時整返,仲送咗3個doughnuts! 都有即時補償返👍🏻
The Maui Wowie
Doughnuts